Inhoud van deze pagina:

Review & Ervaringen: Attraction Gym

‘Versieren kun je leren’, dat is de boodschap van Attraction Gym. Bij deze gym gaat het dus niet om fysieke fitheid, maar om helemaal klaar te zijn voor het contact leggen met vrouwen en dit met gemak te kunnen doen. Je kunt er bijvoorbeeld trainingen volgen en over het aanbod van Attraction Gym lees je in deze review meer.

Iets leren op een manier die bij je past, al helemaal als het om versieren gaat

Als je al niet zo zelfverzekerd bent van jezelf, dan kan het lastiger zijn om er in je eentje op uit te gaan en wat tips die je op internet hebt gevonden uit te proberen. Die tips zijn er dus wel, maar je kunt er ook voor kiezen om wat hands-on begeleiding erbij te krijgen. Bij Attraction Gym krijg je ook tips en trucjes geleerd die je kunt gebruiken, maar er is meer.

Waarom Attraction Gym reviewen als het om verleiden gaat?

Iemand versieren of verleiden is niet altijd gemakkelijk. Jij kunt wel een klik met iemand die je net hebt ontmoet voelen, maar of de andere partij dit hetzelfde voelt is altijd maar de vraag. Er zijn signalen waar je op kunt letten, maar je kunt het natuurlijk ook gewoon vragen. Waar het om draait is dat ze bij Attraction Gym verschillende manieren hebben om je op weg te helpen, van boeken tot video’s met voorbeeldgedrag en van blogartikelen tot uitjes met coaching.

Waarom niet zomaar met elke coach op pad gaan om te versieren?

Je hebt verschillende soorten coaches. De ene wil je hele leven analyseren om te kijken waar je schroom om op vrouwen af te stappen vandaan komt en je op die manier verder helpen. Het is dan eerder persoonlijke therapie. De ander wil je met concrete methoden en technieken laten kennismaken om ze te leren toepassen in de praktijk.

Versieren leren van een coach? Hoe dan?

Je denkt misschien dat versieren of verleiden iets is dat je kunt of niet. Je bent dan waarschijnlijk niet iemand die spontaan op vrouwen af durft te stappen en ze aanspreekt. Jij wacht liever af tot je in de bus of trein toevallig naast iemand komt te zitten die met jou contact legt in plaats van andersom. Is daar iets mis mee? Helemaal niet, maar soms wil je wel het initiatief nemen, maar weet je niet hoe. Iemand die het voordoet, die zinnetjes paraat heeft en reacties uitlokt (goed of slecht), kan helpen.

Waar staat Attraction Gym voor?

Zoals we al eerder zeiden willen de meeste coaches het totaalplaatje analyseren en verbeteren. Jij wilt echter alleen iets specifieks leren. Bij Attraction Gym zijn er verschillende manieren om dit te doen. Je kunt er zelfs voor kiezen om bijvoorbeeld een jaar te nemen en je eigen versiergroei in te plannen. Begin met de laagste drempel en maak het voor jezelf steeds uitdagender. Bij Attraction Gym kan dit. Eerst lezen over, dan kijken naar, dan live ervaren bij een ander en dan zelf doen.

Wat is belangrijk bij een versiercursus of dating coach?

Het gaat hier niet om een app die het contact regelt tussen jou en de tegenpartij. Daar kun je allerlei criteria invullen en foto’s toevoegen waarop je beiden kunt selecteren. Bij echte hulp bij het versieren en verleiden gaat het volgens ons om het volgende:

 • Advies dat uitnodigt om het op te volgen en uit te proberen (hiervoor moet de drempel dus niet te hoog zijn)
 • Variatie in tips (niet elke tip past bij iedere persoon)
 • Verschillende manieren van informatie overbrengen (niet iedereen leert op dezelfde manier en daar moet je in je coaching – als je het goed wilt doen – rekening mee houden)
 • Plezier (het leren versieren moet ook gewoon lol brengen, je moet op je bed durven gaan en toch weer vol goede moed de volgende stap durven zetten)
 • Maatwerk (niet elk individu is hetzelfde en daarom is begeleiding ook iets heel persoonlijks, zeker als het om iets kwetsbaars als versieren gaat)
 • Vaardigheden (een coach moet luisteren, anticiperen, voordoen, jouw niveau aanvoelen en van hieruit reageren, steunen en aanmoedigen, je alternatieven geven, feedback durven geven over wat hij bij je ziet, hoort, voelt)

Attraction Gym – hoe komt het uit onze test?

We zijn bij het begin begonnen en dat betekende eerst voor de veilige weg kiezen en zeker niet meteen de confrontatie aangaan. Het blog met artikelen was dan ook de eerste plek voor onze kennismaking met Attraction Gym. De categorieën online dating en relaties hebben we nog even gelaten voor wat het is. Eerst maar eens lezen hoe we vrouwen iets beter kunnen leren begrijpen. Dat is volgens ons wel nodig om het eerste contact te kunnen leggen.

Het artikel “8 onverwachte inzichten om eindelijk vrouwen te begrijpen” vonden we interessant en leerzaam. Als je zelf geen zussen hebt of nichtjes die je vaak ziet, dan weet je misschien nog geen 10% van waar een vrouw mee rondloopt in haar hoofd. Dingen als veiligheid en identiteit waren erg verhelderend om over te lezen. Maar… dit was lezen over, we hadden nog niemand versierd…

Dus kochten we alle cursussen om deze te beoordelen. Hier hebben we ook steeds aparte reviews van gemaakt op onze website.

Wat biedt Attraction Gym nog meer?

Behalve al het leesvoer op het blog en een boeiend aantal video’s op YouTube is er nog een veel groter aanbod waar je bij Attraction Gym gebruik van kunt maken. Het gaat dan wel veel meer om toepassen. Je kunt bijvoorbeeld dating cursussen volgen of dating coaching krijgen.

Achtergrondinformatie over Attraction Gym

De man achter de dating coach is Daan de Ram, maar hij is zeker niet alleen. Samen met een heel team zorgt hij ervoor dat de website met aantrekkelijk content gevuld is en dat programma’s ingevuld worden voor wie daar behoefte aan heeft. En dat er een behoefte is, blijkt wel uit het aantal keren dat de bootcamps georganiseerd worden. Ze zijn in binnen- en buitenland. Er zijn ook boeken en online trainingen die je in groepsverband volgt.

Hoe ziet dating coaching er dan uit?

Bij dating coaching gaat het er in eerste instantie niet om dat je een-op-een begeleiding bij het flirten en versieren krijgt. Dit kan wel, maar is voor de meeste geïnteresseerden bijna niet te betalen. Eigenlijk is het ook veel nuttiger om dit met een groep te doen, want zo leer je ook nog van anderen (hun fouten én successen).

Dating coaching bij Attraction Gym bestaat dan ook uit vier mogelijkheden: het VIP programma, de Summer bootcamp, de Attraction bootcamp en het jaarprogramma. Het verschil in inhoud zit hem onder andere in de duur van elk programma, van een weekend tot een week en van een kwartaal tot een heel jaar.

Dating coaching of dating cursussen – wie kiest wat?

Bij een dating cursus via Attraction Gym kom je uit bij: FLOW, God Mode, BerichtenBaas, CharismaGod, RelatieBaas, Conversatie Koning, Sociale Superster of de SeksGod methode. In elk programma krijg je te zien, te horen en te lezen hoe er contact gelegd wordt en hoe daarop gereageerd wordt door de ander. Je leert zo welke mogelijkheden er zijn en kunt kiezen wat bij je past. Bij de cursus hoort ook nog een boek dat ook via Bol te koop is: Geheim van aantrekkingskracht.

Bij de dating coaching gaat het om live ervaringen opdoen. Je gaat met een groep gelijkgestemden op pad en bent erbij als de coach voordoet hoe hij het aanpakt. Dat is de ene keer natuurlijk anders dan de andere keer en ook hier leer je van. Je ontdekt welke techniek bij je past om leuk contact te leggen. Je kunt het ook meteen uitproberen binnen de veiligheid van de groep.

Onze ervaringen met de cursus en coaching

Iemand die als een kluizenaar heeft geleefd en totaal geen skills bezit, kan volgens ons beter met het blog en een cursus van Attraction Gym beginnen. De bootcamps zijn dan een sprong in het diepe die voor jou misschien net te diep is. Als je een blauwtje loopt, kom je de komende jaren misschien niet meer uit je schulp.

De bootcamps vinden we ideaal voor wie het alleen durven aangaan van een versieravontuur niet ziet zitten. Het is net als met je vrienden uitgaan, maar nu met iemand die zich gespecialiseerd heeft in het versieren van meiden of vrouwen. Die ervaring kan leerzaam zijn als je dichtbij genoeg kunt zijn, want dan is het leereffect het grootst en het langst durend.

Kosten van de bootcamps en cursussen

Van de bootcamps zijn ons de bedragen niet bekend. Je moet eerst contact leggen met iemand van het team van Attraction Gym en zij kijken dan ook of een bootcamp jou wel gaat helpen. Het kan zijn dat je eerst geadviseerd wordt iets anders te doen om je klaar te maken voor een volgende bootcamp die op de agenda staat.

De cursussen zijn los te bestellen, maar kunnen ook in een totaalpakket gekocht worden. Los kost een cursus tussen de 30 en 400 euro en er zijn negen onderdelen in totaal. Het hele pakket kun je echter voor nog geen 1000 euro kopen. Als je dit toch al van plan was, kun je het beter in een keer goed doen. Het hangt van je voorkennis af of een boek of bepaalde cursus wel relevant is.

Is Attraction Gym het waard om geld aan uit te geven?

Heel eerlijk, als je alleen naar tips op zoek was (alleen lezen of video’s kijken) was je wel gaan Googlen of had je YouTube afgespeurd. Blijkbaar is er iets in jou dat zoekt naar meer dan dit en dan zit je bij Attraction Gym goed. Je leert van het zelfvertrouwen, van de aanpak, van het accepteren dat een versiertruc ook wel eens niet lukt en hoe je dan kunt reageren. Het zijn leuke maar ook zinvolle levenslessen voor wie kort contact zoekt of een langere relatie wil vinden.

Is het 1000 euro aan cursussen waard of het bedrag van de bootcamps? Voor ons persoonlijk wel, maar dat kunnen we helaas niet over jou zeggen zonder je historie en budget te kennen. Dit is toch maatwerk en geen algemene stelregel.

Bekijk hier onze reviews van hun producten

Wat vinden wij van het aanbod van Attraction Gym?

Dating cursussen

Deze vonden we uitstekend. De dating cursussen kunnen je helpen als je eerst snakt naar meer informatie en voorbeelden. Het ontbreekt je dan nog aan vaardigheden of het zelfvertrouwen om überhaupt iets te proberen.

Dating  bootcamps

Voor de bootcamps moet je niet alleen meer budget hebben, maar ook er klaar voor zijn om werkelijk contacten te leggen. De tips en openingszinnen zitten dan in je hoofd en je wilt ze gaan uitproberen in een echte situatie en niet in een rollenspel of op video.

Blog

De blogartikelen zijn informatief en interessant, maar volgens ons wordt er wel regelmatig gegeneraliseerd. Je kunt ook niet alle vrouwen over een kam scheren en hetzelfde geldt voor mannen. Er zijn mannen die wel om relaties geven en emoties belangrijk vinden en er zijn vrouwen die van spullen houden en liever geen drama in hun leven willen. Wij zouden niet alle informatie klakkeloos op de harde schijf opslaan. De voorbeelden die genoemd worden zijn meestal wel duidelijk.

YouTube

Zo duidelijk en overzichtelijk als de website van Attraction Gym is, nét zo geweldig vinden we het YouTube kanaal. Je kunt op playlists klikken om een categorie te zoeken die je interessant lijkt, maar het overzicht dat je daarna krijgt is zo groot en interessant dat je er heel wat uren kunt doorbrengen.

Voor- en nadelen van Attraction Gym

Voordelen

 • Het aanbod is divers en je kiest wat bij jou past.
 • Ook de prijzen zijn verschillend. Je kunt beginnen met iets van 30 euro en als het je helpt, kun je daarna ervoor kiezen meer geld uit te geven.
 • Bij de bootcamps heb je niet alleen een leuk weekend weg of vakantie, je leert er ook nog niets van dat je de rest van je leven met je meeneemt.

Nadelen

 • Van het zelf ervaren leer je inderdaad het meest zoals Daan de Ram ook in zijn commercial op YouTube zegt, maar ervaren betekent ook dat het tijd in beslag kan nemen en dat ‘de klus’ niet altijd in een weekend of week bootcamp geklaard is.
 • Als je voor een programma kiest waar je eigenlijk nog niet klaar voor bent, kun je pech hebben en geen effect of zelfs een negatief effect hebben. Je durft dan nog minder dan voor je aan het programma begon.

Onze score bij de onderdelen van Attraction Gym

Om te beginnen: de online cursussen zijn subliem. Ze zijn leuk om te volgen en zitten bomvol informatie om beter te worden in flirten en relaties. We kochten alle cursussen in één keer en hebben ze allemaal apart gereviewd, maar omdat ze zo leuk waren, hadden we er in een aantal weken volledig doorheen gekeken. Het pakt dus echt je aandacht.

Als het om de prijs gaat en je wilt gewoon ergens beginnen met je zelfvertrouwen opbouwen om te gaan versieren, is de gratis informatie of het boek aan te raden. Je bent niet veel geld kwijt en kunt hier al veel van leren.

De kwaliteit van de bootcamps hangt niet alleen van de coach, maar ook van de rest van de groep af. Wanneer er wat verschillende karakters en niveaus in de groep zitten, leer je het meest van elkaar.

De cursussen kunnen voor jou relevant zijn, maar wij adviseren wel sommige informatie met een flinke korrel zout te nemen. Vergelijk voorbeelden met jouw eigen situatie of ervaringen om te ontdekken of je iets voor waarheid aanneemt.

Voor wie is Attraction Gym wel en niet geschikt?

Wel geschikt voor:

 • Mannen die het lef hebben en de drempel willen nemen om op een spontane wijze contact met een vrouw te legen
 • Mannen die te weinig voorbeelden in hun eigen verleden of omgeving hebben om van te leren
 • Mannen die gewoon wat tips en trucjes willen om het eerste contact mogelijk te maken en het ijs te breken, daarna lukt het wel weer
 • Mannen die het fijn vinden met een groep op pad te gaan en de veiligheid van deze groep fijn vinden om hun versiervaardigheden te ontwikkelen

Niet geschikt voor:

 • Mannen met trauma’s die eerst wat voorwerk moeten doen voordat ze zichzelf verder beschadigen
 • Mannen die geen geld hebben (ga dan naar de bibliotheek voor gratis materiaal, hier kun je overigens ook nog leuke vrouwen tegenkomen)

Is er een stappenplan om goed in versieren te worden?

Dit is net zo’n vraag als: “Is er een stappenplan voor het leven”. Nee, er is natuurlijk geen algemeen stappenplan, al is het bij elke vaardigheid zo – en dat is versieren natuurlijk ook – dat oefenen tot betere vaardigheden leidt. Het grappige is echter dat het gewoon doen ertoe leidt dat je jezelf beter leert kennen en dit maakt het weer gemakkelijker om contacten met anderen te leggen, of het nu romantisch, seksueel of vriendschappelijk bedoeld is.

Leren versieren vroeger en nu – is er verschil?

Vraag je maar eens af inderdaad van wie je dit eigenlijk leert, versieren. Heb je een oudere broer die je de kneepjes van ‘het vak’ leert? Heb je een vader die op romantisch vlak je voorbeeld is, omdat hij je moeder regelmatig verrast met uitjes of andere attenties? Leer je versieren binnen je vriendengroep? Het is vroeger misschien niet heel anders dan nu, behalve het feit dat we het gewend zijn om ook online te leren en dat kan bij Attraction Gym ook.

Samenvatting andere reviews

RecensentSamenvatting review
Hetnlpcollege.nlScore: 4,5 van 5 sterren Het NLP college vindt Attraction Gym waardevol, omdat het authentiek is en er goede resultaten met de cursus behaald werden.
Scamadviser.comGoed om te weten: er zijn geen negatieve meldingen bij Scamadviser.
Versierguides.comDe reviewer wil een cursus gaan volgen en is positief over de informatie, maar heeft nog geen update gegeven over zijn ervaringen.

Ervaringen gedeeld door organisaties als Consumentenbond, Kassa of Radar

Radar waarschuwt voor fraudeurs die bij digitaal daten steeds vaker toeslaan. Het kan juist een reden zijn om de apps te negeren en toch voor een training bij Attraction Gym te gaan. Ook de Consumentenbond heeft een artikel over dating apps. In het onderzoek is een jaar lang aan ervaringen met verschillende apps verzameld en wat de voor-, nadelen en risico’s zijn.

Algemene informatie over dating, maar ook seksuele relaties en andere seksgerelateerde onderwerpen vind je op BNNVARA bij het programma ‘Spuiten en slikken’. Het gaat bijvoorbeeld over one night stands, seksspeeltjes, lange afstand relaties en dating apps.

Bronnen:

Tabel met andere dating coaches

Persoonlijke begeleidingMarkx Coaching
Vergelijkbaar effect, beperkter aanbodAttractivate
Voor versieren via telefoonVersiercoach
Coaching via e-mail of SkypeMancademy

Doe nu dit als je Attraction Gym interessant vindt

Plan een coach call via de online agenda en kijk wat dit gesprek je oplevert. Spit de hele website door op wat je interessant vindt en wat je denkt eraan te gaan hebben. Soms is een stukje zelfreflectie vooraf goed om je doelen te bepalen. Wat zijn tussenstapjes? Waar ben je al heel blij mee als het einddoel wat verder weg lijkt? Kijk dan pas of er een concrete cursus of training is die je boeit.

Conclusie: ga jij iets bij Attraction Gym leren?

Wij denken datje baat kunt hebben bij de informatie en lessen die via Attraction Gym aangeboden worden, mits je er echt aan toe bent en het lef hebt om te gaan handelen. Alleen maar ‘lezen over’ gaat je niet echt helpen en dat kan ook gratis op heel veel andere plekken, zonder dat je er dan voor hoeft te betalen. De bootcamps lijken ons het meest effectief om in levende lijve te zien hoe en wat er gebeurt tijdens een coachsessie.

ReviewAttraction Gym
SamenvattingAttraction Gym biedt zinvolle materie die je je eigen kunt maken en de ontwikkeling van jouw versierkwaliteiten is mogelijk als je de drempel durft te nemen. Producten kunnen prijzig zijn, maar leveren ook echt wat op.
Review doorRedactie
Beoordeling⭐⭐⭐⭐⭐

Bekijk hier onze reviews van hun producten

Op jouw geluk!