Heb je ooit gemerkt dat de mannen in je leven minder vaak appen dan jij? En dat als ze het doen, het meestal gaat om het regelen van praktische zaken? “Waar spreken we af?” of “Hoe laat?” en bam, dat was het dan. Geen urenlang geklets over de nieuwste roddels, geen diep gesprek over wat je allemaal hebt gedaan, geen eindeloze stromen van memes en GIFs. Gewoon, to the point, afspraak gemaakt en klaar. Aan de andere kant zit jij (net als vele vrouwen) misschien urenlang te appen, bijna alsof WhatsApp of Instagram je nieuwe Netflix is. Waarom is dit zo? Laten we eens duiken in het mysterieuze appgedrag van mannen versus vrouwen.

Hij Appt voor Zaken, Jij Voor Plezier

De Praktische Man

Voor veel mannen is communicatie een middel tot een doel. Ze appen als ze iets nodig hebben, een vraag hebben, of een afspraak willen maken. Het is direct en efficiënt. Zodra het doel bereikt is, zien ze geen reden om het gesprek voort te zetten. Voor hen geen urenlang getik op het scherm; als het gesprek klaar is, is het klaar.

De Sociale Vrouw

Aan de andere kant staan vrouwen bekend om hun sociale vaardigheden en behoefte aan communicatie. Appen wordt niet alleen gebruikt voor het regelen van zaken maar ook als een vorm van entertainment en sociale interactie. Het is bijna als een avondje Netflixen, maar dan met je vriendinnen. Complete gesprekken worden gevoerd, vol met emoties, verhalen, en ja, heel veel emojis.

Waarom Dit Verschil?

Cultuur en Opvoeding

Veel van dit gedrag kan worden toegeschreven aan de manier waarop we zijn opgevoed en de culturele verwachtingen. Mannen worden vaak aangemoedigd om direct en oplossingsgericht te zijn, terwijl vrouwen worden aangemoedigd om hun gevoelens te uiten en relaties te onderhouden door middel van communicatie.

Verschillende Behoeften

Mannen en vrouwen hebben soms gewoon andere behoeften als het gaat om communicatie. Waar een man misschien tevreden is met het weten van de feiten (wie, wat, waar, wanneer), wil een vrouw misschien de onderliggende emoties en verhalen achter de feiten begrijpen.

Hoe Ga Je Hiermee Om?

Accepteer de Verschillen

Erken dat mannen en vrouwen anders kunnen communiceren en dat dat oké is. Het is niet per se goed of slecht, het is gewoon anders.

Wees Duidelijk Over Je Verwachtingen

Als je meer diepgang wilt in je app-gesprekken met mannen, wees daar dan duidelijk over. Soms hebben ze gewoon een kleine nudge nodig om te begrijpen wat je zoekt in een gesprek.

Zoek de Middenweg

Probeer een balans te vinden tussen diepgaande gesprekken en praktische communicatie. Soms is een kort en bondig berichtje alles wat nodig is, en andere keren is een langere chat juist welkom.

Dus daar heb je het, een klein kijkje in het verschil tussen hoe mannen en vrouwen appen. Of je nu appt als een man, chat als een vrouw, of ergens daartussenin zit, onthoud dat communicatie in al zijn vormen prachtig is. Zoek gewoon je weg en geniet van het gesprek!

Oefen met appen en herken patronen

Als je in je hele leven maar met één man hebt geappt, dan is het logisch dat je er niet zoveel van begrijpt. Pas als je wat oefening hebt gehad, ga je herkennen wat mannen precies doen en hoe je daarop kunt reageren. Oefen dus gerust door wat te appen via datingsites:

Op jouw succes!