Inhoud van deze pagina:

Review & Ervaringen: CharismaGod

Aantrekkelijke mannen krijgen meer aandacht van vrouwen dan onaantrekkelijke mannen. Zo zit de wereld voor het grootste deel in elkaar. Kan een onaantrekkelijke man dan geen relatie krijgen? Nee, maar vaak ontstaat die relatie wel op een andere manier. Op dating sites en apps is je profielfoto het eerste dat iemand ziet, dus dan moet je meteen scoren. CharismaGod belooft je daarbij te helpen. Maken ze die belofte waar? Wij onderzochten het.

Wie wil er niet voor een betere uitstraling gaan met CharismaGod?

Ik heb zelf niet te klagen over mijn uiterlijk en eerlijk gezegd interesseert het mij niet zo veel wat iemand van mijn kledingkeuze vindt. Ik draag wat ik graag draag en doe mijn haar zoals ik dat zelf wil. Een vrouw in mijn leven zal dat niet veranderen en ik zal mezelf helemaal niet aanpassen om er een vrouw mee te krijgen, of dat nu voor de korte of lange duur zou zijn.

Om mij heen zie ik echter mannen die niet die zelfverzekerdheid hebben en dat zie je onder andere ook aan hun hele houding en manier van presenteren. Voor hen kan CharismaGod een eye opener zijn, want je krijgt stijladvies en ideeën om je uiterlijk (buiten kleding) een boost te geven.

Waarom CharismaGod in deze review bespreken?

Iedereen die wil leren over zijn uiterlijk en houding, moet dat kunnen volgens onze filosofie. De vraag is alleen op welke manier je dat wilt doen. Niet iedereen heeft namelijk een grote pot met geld om een styliste in te huren of een professionele make-over te laten doen. Daarnaast is de buitenkant van hoe je je presenteert maar een deel van je uitstraling. Hoe leer je met vertrouwen naar buiten te treden? Daan de Ram en zijn collega’s hebben hiervoor een videocursus opgezet.

Het is de ene na de andere digitale cursus tegenwoordig – nu weer eentje?

We moeten toegeven dat online trainingen aan de orde van de dag zijn, maar hoe kan het ook anders na Corona waarbij het grootste deel van het land thuis moest blijven en van thuis uit moest werken. Er was geen sociaal leven, tenminste, tenzij je via apps of internet leuke contacten had. Om die contacten te leggen, had je echter wel een interessant profiel nodig. Dus is weer een videocursus dan zo’n slecht idee? Het lijkt ons de ideale invulling van je vrije tijd en een investering in je toekomst.

Waar staat CharismaGod voor?

Het pakket bestaat uit drie onderdelen:

 1. Charisma Mastery – waarin je leert met houding, uitstraling en lichaamstaal indruk te maken op de ander
 2. StijlBaas – hierin leer je je eigen stijl ontwikkelen en kleding te gebruiken als eye catcher
 3. Ultiem Uiterlijk – in dit deel sta je stil bij de verzorging van je lichaam (onder andere huid, haar en gezicht)

Wat telt voornamelijk mee bij dit soort cursussen?

Wij keken naar de volgende elementen:

 • Haalbaarheid – zijn de adviezen voor iedereen uitvoerbaar?
 • Flexibiliteit – is het advies aan te passen aan het individu?
 • Effect – wat levert de verandering na het werken met CharismaGod concreet op?
 • Prijs – betaal je niet te veel voor informatie die je ook gratis zou kunnen krijgen?

Hoe hebben we CharismaGod gecheckt en welke informatie leverde dit op?

Aangezien ik het pakket zelf niet nodig had, zijn we met een aantal mannen van kantoor bij elkaar gaan zitten om te kijken of er nu werkelijk iets nuttigs in de videocursus zit. Het leverde een aantal interessante uren op en we hebben niet alleen hard gelachen (sommige beweringen zijn een beetje kort door de bocht), maar ook wat geleerd en dat hadden we eerlijk gezegd niet verwacht.

Kort gezegd: wat is CharismaGod?

Het is een videocursus en deze bestaat uit drie onderdelen en zes bonussen. De hoofdonderdelen gaan over jou, wat je aan hebt, hoe je jezelf verzorgt en wat je kunt doen om in een fysiek betere conditie te komen. De bonussen hebben onder andere betrekking op investeren in de juiste kledingstukken zonder failliet te gaan, je lijf fit houden en welke geurtjes bij jou passen.

Wie bedacht CharismaGod en waarom?

Het idee is ontstaan bij Daan de Ram. Hij was al dating coach en ging met mannen in weekenden en vakanties op pad om hen te leren hoe ze spontaner contact met vrouwen konden krijgen. Hij zag echter ook dat je het met een goede openingszin of oprechte interesse in een vrouw vaak niet redt als je niet dichtbij genoeg kunt komen. Dat ‘dichtbij genoeg kunnen komen’ begint helaas vaak bij het uiterlijk. Niet iedereen weet hoe zichzelf te verzorgen of presenteren. Daan wel.

Hoe ziet de videocursus er dan uit?

In totaal krijg je 14 uur beeldmateriaal en dat is dan nog zonder de bonussen. Alle video’s gaan over je uiterlijk en hoe je aan je uitstraling kunt werken. Het is dus niet alleen een nieuwe broek of jasje, maar ook hoe je je eigen kracht leert kennen en dit nuttig in kunt zetten als man. Sommige mannen hebben dit gevoel van nature, anderen hebben een helpende hand nodig om hun kwaliteiten te zien en uit te breiden.

Onze ervaringen met CharismaGod

Oké, dit hadden we niet verwacht, maar wat een berg aan waardevolle lessen is dit! Eigenlijk kunnen we deze cursus beschrijven als: alles wat je als man moet weten, hebben en kunnen. Erg zinvol dus. We waren overrompeld door de hoeveelheid lessen. Wel vroegen we ons dikwijls af of de makers van de cursus niet in problemen gaan komen omdat ze allerlei voorbeelden gebruiken uit Amerikaanse Youtube-video’s. Maar goed, dat is hun risico dan maar.

Zoals we al zeiden waren we verrast door de inhoud van het pakket. Waar het op neer komt is dat veel vrouwen afknappen als een man niet goed voor zichzelf zorgt. Dit kan zich uiten in diverse vormen. Niet weten welke kleding je goed staat, je gezicht niet goed verzorgen of je nagels voor een date niet schoonmaken, zijn enkele voorbeelden.

Het gaat er dus – als voorbeeld – niet om dat je altijd met een gladgeschoren gezicht voor de dag komt, maar wel dat je je snor en/of baard netjes bijhoudt als het jouw keuze is om je gezichtshaar te laten staan. ‘Met zorg voor jezelf’ is dus het sleutelwoord in elk element van je uitstraling, of het nu je kleding, schoenen, lichaam of iets anders is.

Kosten van CharismaGod

Voor het totaalpakket van drie modules en zes bonussen betaal je 247 euro wanneer je het bedrag in een keer betaalt. Je kunt ook in termijnen betalen en dan ben je vier keer 67 euro kwijt voor de videocursus.

Is CharismaGod je geld waard?

Als wij op kantoor opnieuw moesten kiezen, zouden we de cursus uiteindelijk toch wel kopen. Een personal shopper inschakelen, die ons kan uitleggen waar we bij het kiezen van kleding en accessoires en de bouw van ons lichaam op moesten letten, zou veel duurder zijn, en dan zouden we niet de berg aan informatie krijgen die we nu kregen.

De andere elementen (zoals lichaamsverzorging) vonden we nog meer geschikt voor hele jonge mannen die bijvoorbeeld geen vaderfiguur of behulpzame vrienden in hun leven hebben. De bonussen gingen ons soms wat ver: we bepalen zelf wel welke geur we lekker vinden om te dragen, niet een top 10 die door iemand anders samengesteld is. Maar goed, het bracht ons wel het juiste urgentie doordat we hoorden hoe gepassioneerd de trainers over dit soort onderwerpen praten.

Een concreter overzicht van wat CharismaGod inhoudt

Module 1 – Charisma Mastery

 • Technieken en voorbeeldzinnen om een gesprek te starten en gaande te houden
 • Het verschil (en waar op te letten) bij verbaal en non-verbaal gedrag
 • Veel gemaakte fouten en de rol van humor

Module 2 – StijlBaas

 • Kledingkeuze bij jouw lichaamskarakteristieken en kleding en accessoires kopen die binnen je budget passen
 • Welke kleding geen goede indruk maakt (items, kleur)

Module 3 – Ultiem Uiterlijk

 • Alles over het lichaam: een topconditie creëren voor zowel de binnen- als de buitenkant.

Voor- en nadelen van CharismaGod

Voordelen

 • Als je echt nog helemaal niks weet over lichaamsverzorging voor mannen, is dit een aardig punt om te starten.
 • Je krijgt niet alleen advies over kleding, maar ook over je lichaam en wat je kunt doen om je uitstraling te verbeteren buiten kledingkeuze.
 • Het effect van de cursus is blijvend, dus het is geen eenmalige investering waarbij het effect na een paar weken weer weg is.
 • De WhatsApp-groep is eigenlijk het enige stukje maatwerk. Misschien heb je wel andere contacten die je feedback willen geven op je outfit.

Nadelen

 • Je moet het uiteindelijk toch allemaal zelf doen. Bewustwording is een, jezelf in de spiegel bekijken met de adviezen is twee en dan moet de stap zelf nog gezet worden.
 • Behalve investeren in de cursus zul je toch ook in wat kleding of verzorgingsproducten willen investeren. (Denk aan: scrub en crème om je gezicht te laten stralen, een goed scheerapparaat voor ongewenst lichaamshaar of een andere bril of contactlenzen.)

Onze score van CharismaGod

 • Kwaliteit van videocursus: vooral voor jonge mannen die zichzelf nog aan het ontwikkelen zijn en niet weten wat hun uitstraling nu voor effect heeft.
 • Prijs: oké voor de beginneling, met ook altijd wel niet eerder gehoorde adviezen voor gevorderden.
 • Diepgang: de videocursus gaat wel op zo veel mogelijk aspecten van de uitstraling van de man in (van gebit tot baardgroei en van schoenen tot andere accessoires).
 • Budget: de tips focussen ook op outfit shoppers met een beperkt budget (basisstukken).
 • Moeilijkheidsgraad: na de tips van een personal shopper waar je op moet letten bij je kledingkeuze is het geen moeilijke opgave om zelf voor kleding op pad te gaan.
 • Extra: de bonussen zijn aardig, maar minder van toepassing op de grote groep jongens of mannen die op de cursus afkomen. Veel inhoud van bonussen is ook gewoon op internet te vinden. (bijvoorbeeld hoe en waar je parfum het beste aan kunt brengen op het lichaam).

>> Hier vind je alle informatie en de actuele aanbieding.

Is CharismaGod uniek?

Wij denken niet dat alle losse onderdelen uniek zijn, maar wel dat het in een pakket verpakt is. Aan zowat alle elementen die je uitstraling bepalen is gedacht. Je kunt eigenlijk stapsgewijs je eigen verbeterplan opstellen met deze videocursus. Je kunt voor de korte termijn kijken of je je kledingstijl kunt aanpassen, terwijl je voor de langere termijn een plan maakt om je leefstijl (voeding, sporten) kunt verbeteren. Het heeft allemaal invloed op jou, hoe je je voelt en wat je uitstraalt.

Waarom niet alle losse stukjes informatie van internet halen?

In de cursus krijg je alle informatie bij elkaar. Je hoeft niet de puzzelstukjes zelf te verzamelen en dan de puzzel ook nog eens leggen. Het complete plaatje maakt dat de cursus meer waard is dan de losse onderdelen waar het uit bestaat. Kun je veel informatie gratis op internet vinden? Wij denken van wel, maar dan moet je precies weten wat je zoekt en waar je het vandaan haalt.

Voor wie is de CharismaGod een geschikt product?

Volgens ons past dit product het beste bij mannen die echt de kluts kwijt zijn wat hun uiterlijk betreft of bij de doelgroep die nog in de kinderschoenen staat als het om aandacht voor hun verschijning gaat. De rest weet eigenlijk al te veel en betaalt dan voor inhoud die ze al weten. De toepassing leer je niet vaak in een videocursus, maar daar kan de personal shopper wel weer een rol spelen.

Wat heb je nodig voor CharismaGod?

Het begint met het geld hebben voor de aanschaf van de cursus. Daarna moet je tijd hebben om het videomateriaal te bekijken en aantekeningen maken bij wat belangrijk is. Zo weet je wat je daarna wilt toepassen en welke keuzes je wilt maken. Is de personal shopper die binnen het pakket valt niet beschikbaar? Dan kun je als je nog budget over hebt een eigen personal shopper inschakelen. Dit kunnen ook vriendinnen van je zus met enig gevoel voor stijl zijn.

Voor de langere termijn – fysieke fitness opbouwen – heb je misschien nog wat meer informatie nodig over voeding en wat wel en niet goed is voor jouw doel. Een abonnement bij de sportschool of een app om te gaan hardlopen kan dan nog handig zijn. Charisma God moedigt je daar op een positieve wijze toe aan, wat we erg sterk vonden.

Fit worden begint bij de knop in je hoofd omzetten dat je het waard bent om gezond en goed te leven. De aansluiting met een partner volgt dan waarschijnlijk snel en misschien is iemand in een sportschool tegenkomen of tijdens je vaste hardlooprondje wel veel leuker dan een vrouw op een dating site of via een app voor het eerst ontmoeten.

Hoe ging het er vroeger aan toe als je persoonlijk advies over je uiterlijk of uitstraling wilde?

Je ging dan specifiek naar iemand toe (of zocht het in boeken) over een bepaald onderwerp. Je ging naar een styliste voor kleding, naar een diëtiste voor een gezond lichaam, naar een kleurenadviseur voor welke kleuren het beste bij je ogen en haarkleur passen, naar een coach voor je gedrag of vaardigheden. Er was echter niks allesomvattends zoals je dat tegenwoordig krijgt.

Ervaringen van anderen – een korte samenvatting van hun reviews

RecensentSamenvatting review
Zelfvertrouwen TipsDe reviewer is enthousiast vanwege het effect van de cursus op zijn persoonlijke leven.
ScharrelplekVolgens de reviewer levert de cursus meer kennis en kunde op die je persoonlijke uitstraling ten goede komt.
ShoppingervaringHeeft geen inhoudelijke feedback, maar wel een aantal vragen die over CharismaGod beantwoord worden. Verder geven zij aan dat het product pas sinds juli 2021 in de database is opgenomen en dat dat een verklaring kan zijn voor weinig reviews.

Ervaringen met de rol van uitstraling of uiterlijk bij de Consumentenbond, Kassa of Radar

Volgens Radar vindt een kwart van de mensen het oké om bij de selectie van mannen rekening te houden met hun uiterlijk. Men denkt met meer knappe mannen in het bedrijf namelijk meer vrouwen te kunnen trekken. Dit is zeker iets om je in achterhoofd te houden, want je uiterlijk speelt dus niet alleen een rol als je een partner zoekt, maar ook als je gaat solliciteren. Het artikel van Kassa vertelt een gelijksoortig verhaal.

De Gezondgids van de Consumentenbond (editie februari 2020) gaat in op het fenomeen ‘coaching’ en dat je niet alleen een coach kunt inschakelen als je jezelf wilt leren presenteren (een onderdeel van je uitstraling), maar ook als je fysiek fitter wilt worden door betere voedingskeuzen. Een voedingscoach kan dan handig zijn.

Bronnen:

Tabel alternatieven: wat zijn vergelijkbare producten van andere merken?

Beste cursus voor zelfvertrouwen (online)https://www.voorpositiviteit.nl/zelfvertrouwen/  
Onze aanbeveling als het om styling gaathttps://www.thuiscursus.nl/cursus/imagostylist_voor_mannen/nnklstm
Deze als je sport en voeding wilt combineren in een studie (thuis of op locatie)https://www.sport-people.nl/opleidingen/sport–voeding-opleiding/
Voeding en sport (online)https://www.laudius.nl/cursus/sport-en-voeding

Korting en garantie

Er is geen speciale kortingscode, maar je krijgt eigenlijk wel een korting als je het cursusbedrag in een keer betaalt. Voor wat betreft de garantie geeft Daan de Ram je dertig dagen de tijd om de cursus te doorlopen en helpt het je niet, dan krijg je je cursusgeld terug. Wij hebben hiervan geen gebruik willen maken, dus we weten niet hoe makkelijk het is om je geld terug te krijgen.

>> Hier vind je alle informatie en de actuele aanbieding.

FAQ’s CharismaGod

 • Is CharismaGod betrouwbaar? Jazeker, we kregen de videocursus gewoon probleemloos toegestuurd.
 • Kun je het product retourneren? Het is een digitaal product, dus zodra je het hebt, kun je het niet terugbrengen. Wel kun je aanspraak maken op de garantie van 30 dagen die Daan de Ram biedt.
 • Hoe snel kun je na betaling van de cursus beginnen? Direct na aanmelding en betaling krijg je toegang tot de digitale content.

Conclusie: wel of niet aan je uitstraling werken met CharismaGod?

We zijn bijzonder enthousiast over het product, doordat het zo volgepakt zit met alles wat een man moet weten. Er zit wat theorie in de cursus die we niet heel vrouwvriendelijk vinden (of op zijn minst wat eenzijdig bekeken), maar over het algemeen kun je met de tips die gegeven worden aan de slag.

ReviewCharismaGod
SamenvattingSterke cursus, al moet je wel bij je eigen waarden en normen blijven en niet ineens naast je schoenen gaan lopen met te veel vertrouwen, want dat is ook geen fijne uitstraling. Doe vooral wat bij je past en haal uit de cursus wat je nuttig lijkt.
Review doorRedactie
Beoordeling⭐⭐⭐⭐⭐

>> Hier vind je alle informatie en de actuele aanbieding.

Op jouw geluk!