Review & Ervaringen met Second Love – voor dat extraatje buiten je vaste relatie

Niet alle relaties zijn hetzelfde en ook niet alle mensen hebben identieke verwachtingen als het om relaties gaat. Bij een vrije relatie kun je de een prima vertrouwen en er een goede basis hebben, terwijl je bij de ander voor wat spanning en avontuur gaat. Daarnaast heb je natuurlijk mensen die dat extra avontuur het liefst geheim houden, of waar de andere relatie nog niet zo serieus is dat er sprake is van een monogame relatie. Bij zoveel verschil in wensen, kan Second Love nuttig zijn.

Geen serieuze dating site, maar liever Second Love voor extra spanning

Er is net een punt achter je vaste relatie gezet, je wilt snel en spannend contact zonder weer aan verplichtingen vast te zitten, of je wilt jezelf op nummer een zetten en je vaste relatie ernaast goed houden; er zijn redenen te over om te kiezen voor Second Love. Maar een ding is duidelijk: alle mensen die zich hier melden hebben al op een of andere  manier een relatie met iemand anders.

Waarom Second Love in deze review beoordelen?

Wij realiseren ons heel goed dat de ideale wereld niet bestaat. Er zijn nou eenmaal mensen die niet genoeg hebben aan een partner. Het kan zelfs zo zijn dat die tweede relatie of een affaire het zelfs mogelijk maakt dat die vaste partner in beeld blijft. Het maakt die relatie op een of andere manier houdbaar. Je hebt bepaalde behoeften die niet altijd tegemoet gekomen worden en je zoekt op een andere plek naar een invulling daarvan. Second Love doet dan ook precies dat.

Waarom kritisch blijven bij elke soort dating site?

Tsja, zelfs als je het niet verwacht, kan er natuurlijk nog steeds een grotere klik met iemand zijn dan bij je eigen partner. Je bent misschien niet meer verliefd op hem of haar, maar houdt wel intens van elkaar. Bij Second Love wordt je vurige vlam weer aangewakkerd en speelt lust een grotere rol. Lust die je misschien niet meer voelt bij je vaste en vertrouwde levenspartner.

Wat een dating site ook belooft, je kunt er dus nooit 100% vanuit gaan dat de profielen dit ook waarmaken. Je neemt dus altijd bewust risico als je zonder erover te praten met de ander en het eens te zijn buiten je relatie op zoek gaat naar dat avontuurtje.

Second Love voor spannende affaires of avontuur – dat klinkt te mooi

Als je er open voor staat, begin je meteen te dromen en fantaseren bij dit soort beloftes. Je ziet de mooiste dames en knapste mannen voorbij flitsen en ziet je al met een van hen samen zijn. Of het in het geheim moet of niet, maakt dan bijna niets meer uit, want elk nieuw contact brengt je in vervoering. Je staat te stuiteren van de erotische adrenaline in je lijf en kunt niet wachten tot je elkaar voor het eerst ziet. Dit soort verwachtingen en gevoelens kan ook wel eens op een domper uitlopen.

Waarom is Second Love of een andere datingsite altijd risky business?

Die verwachtingen komen tot stand op twee manieren: je hebt je eigen behoeften en verwachtingen en deze worden nog eens extra geprikkeld door het profiel van iemand. Wat iemand echter in een profiel plaatst – en dat is bij elke datingsite het geval – hoeft niet meer recent te zijn. Foto’s zijn oud of met een flinke laag make-up, gegevens bij het profiel zijn opgeleukt om de aandacht te trekken en soms wordt er zelfs gelogen om maar in de smaak te vallen.

De criteria die we hanteren bij datingsites als Second Love

 • Open over het doel achter de site
 • Inspanningen om nepprofielen te verwijderen en echte profielen te promoten
 • Prijzen die aansluiten bij de markt
 • Veilig gebruik van je gegevens
 • Praktisch gebruik van de website of dating app

Hoe we Second Love een kans gegeven hebben en wat daar uit kwam

Als je zelf in een gelukkige relatie zit, heb je Second Love niet nodig. Daarom zochten we naar een mogelijkheid om Second Love uit te proberen, zonder ook maar enig risico te lopen onze waardevolle vaste relaties schade toe te brengen. Na akkoord van een van de collega’s binnen het team (en overleg met zijn partner voor het testen van deze datingsite), zijn we aan het aanmeldproces begonnen.

Dit proces steekt niet heel anders in elkaar dan bij andere dating sites. Ook bij Second Love kun je kiezen voor een gratis versie of een betaalde variant. Wij zijn gestart met de gratis aanmelding, om te kijken wat het eigenlijk opleverde. Die eerste stappen waren spannend en we keken graag over de schouder van de collega mee bij het snuffelen tussen de profielen. Uiteindelijk zit er in ieder van ons wel een beetje een voyeur.

Samengevat: wat biedt Second Love?

Second Love biedt mensen buiten hun vaste relatie om de kans om anderen te ontmoeten en daar een spannende tijd mee te beleven. Er is dus geen sprake van een eerste, vaste liefde, maar van contact daarbuiten. Je kunt het als vreemdgaan zien, maar dat is natuurlijk niet het geval als je een open relatie hebt en de ander bijvoorbeeld ook vrij is om buiten jullie relatie om contact met anderen te hebben. De website verzamelt profielen van iedereen die zich aanmeldt voor dit soort contact.

Info over Second Love

Second Love is een website waar mannen en vrouwen die buiten hun eigen relatie om seksueel contact met anderen willen hebben elkaar kunnen vinden. De site is in meerdere landen actief. Zo kun je ook in België, Spanje en de Verenigde Staten op Second Love een avontuurtje aangaan.

Verder kun je een gratis profiel aanmaken, maar daar tref je wel veel beperkingen aan. Zo kun je wel berichten van andere profielen ontvangen, maar niks sturen. Prijzen van lidmaatschappen zijn gebaseerd op de duur van het lidmaatschap en niet zozeer op het kunnen gebruiken van meerdere functionaliteiten. Het is dus niet zo dat het duurste abonnement je meer toegang tot informatie of acties geeft, dan een goedkoper abonnement.

Hoe ziet de website van Second Love eruit?

In het hoofdscherm stel je je zoekfilters in. Je geeft hierin aan of je een man of vrouw zoekt (door middel van twee symbolen en die kleuren groen of rood) en ook geef je de leeftijd aan waartussen je iemand wilt vinden. Verder mag je aangeven of het binnen een bepaalde straal van jouw locatie moet zijn, of je kunt specifiek in een Nederlandse provincie aanvinken.

Bij de zoekresultaten krijg je dan meerdere profielen te zien en die zijn voorzien van foto en een korte tekst. Je ziet de profielnaam, de leeftijd en een korte karakterbeschrijving. Het is allemaal vrij compact, maar meestal genoeg om te kijken of je op een profiel wilt klikken om meer informatie te zien. Profielen die je interessant vindt (en als je een abonnement hebt), kun je bewaren om er later makkelijker bij terug te komen.

Een handig tooltje voor wie dringend een contact zoekt, is het vinkje ‘is online’. Je krijgt dan alleen kandidaten te zien die op dat moment ook werkelijk actief zijn en dat betekent dat je in theorie niet lang hoeft te wachten op een reactie.

Onze testdata met Second Love

Het aanmeldproces verliep vlot en het profiel is redelijk makkelijk te vullen. Waar je over na moet denken is je gebruiksnaam, want als je je Second Love lidmaatschap geheim wilt houden, moet je natuurlijk niet te makkelijk te vinden zijn. Verder kan het helpen om wat meer tijd uit te trekken voor de beschrijving over jouzelf. Wil je openheid geven over je doelen met Second Love? Of probeer je het maar lekker algemeen te houden om te zien wie er op af komen?

Onze ervaringen met Second Love

We kunnen kort zijn: die collega heeft het abonnement al weer gecanceld en zijn profiel verwijderd. Los van zijn vaste relatie en het feit dat zij op de hoogte was, schept zo’n abonnement toch een bepaalde spanning, hoe eerlijk je met elkaar ook bent. Voor onze collega was de test echter voldoende om en review te kunnen schrijven. De rust is nu weer teruggekeerd. Het punt, denken wij, is dat je jezelf open stelt voor anderen zodra je besluit ergens een dating profiel aan te maken, zelfs als je denkt dat je daar niet naar op zoek bent.

Ervaringen met Second Love volgens Consumentenbond, Radar & Kassa

Radar geeft aan dat je je best druk mag maken om je privacy en de hoeveelheid nepprofielen, want de percentages zullen je misschien laten schrikken. Kassa heeft in 2014 zelfs een artikel geplaatst over een datalek waardoor te achterhalen was wie een profiel bij Second Love had.

In de consumentengids van eind 2019 gaat de Consumentenbond in op de nadelen of valkuilen van online dates. Of het nou om een vaste relatie of een flirt gaat, deze risico’s blijven natuurlijk grotendeels gelijk.

Gebruikte bronnen voor onze research naar Second Love

Kosten van het lidmaatschap bij Second Love

Je hebt de keuze uit een gratis en betaald lidmaatschap. Voor de betaalde versie van Second Love zijn er vier mogelijkheden en die hangen af van de periode die je tijdens de betaalfase kiest:

 1. Voor een enkele maand betaal je 75 euro
 2. Kies je voor twee maanden en betaal je op de eerste dag, dan kost dit hetzelfde en betaal je dus omgerekend ongeveer 37 euro per maand
 3. Ga je meteen voor een kwartaal, dan kost dat 95 euro (ongeveer 32 per maand)
 4. En de langste periode van een half jaar lidmaatschap kost je 155 euro (omgerekend 26 euro per maand)

Betalen kan op verschillende manieren, maar de meest gekozen manier voor Nederland is iDeal en in België wordt meestal met Bancontact betaald.

Is Second Love jouw zuur verdiende geld waard?

Als we een ding duidelijk willen maken, dan is het dat Second Love niet waarmaakt wat het belooft. Je denkt als je de foto’s en berichten op de website leest, dat je volop keuze hebt en om de haverklap een erotisch avontuurtje kunt beleven. Maar het enige waar je eigenlijk vanuit kunt gaan, is dat er weinig twijfels zijn over de doelen die iedereen met een profiel bij Second Love heeft.

Wat vinden wij van Second Love?

Hoofdidee achter Second Love

Dat gelijkgestemden elkaar op Second Love kunnen vinden, vinden we prima.

Invulling website/app

De website geeft voldoende mogelijkheden om je wensen en eisen in te vullen en ook op die manier te selecteren. Wel ben je beperkt in je mogelijkheden als je alleen een gratis versie wilt gebruiken.

Effect op betalend lidmaatschap

Als je betaalt voor Second Love zijn er geen beperkingen binnen de website. Het enige struikelblok dat je dan tegenkomt is het vinden van een geschikt profiel. Er blijken toch flink wat nepaccounts te zijn, ondanks de screening die Second Love belooft.

Voor- en nadelen van Second Love

Voordelen

 • Je krijgt alleen profielen te zien van mensen die hetzelfde denken over een (of een paar) spannende momenten buiten je vaste relatie om.
 • Je kunt zelf je zoekfilter aanpassen om een selectie van profielen te zien te krijgen die bij jouw wensen past.
 • Als je betaalt, heb je toegang tot alle faciliteiten van Second Love en bij betalen voor langere termijn ben je voordeliger uit.

Nadelen

 • Er zit natuurlijk wel verschil tussen het ene avontuurtje en het andere en hierover moet je wel overeenstemming bereiken, anders kan het vervelend aflopen.
 • Op de televisie zie je regelmatig programma’s over seksuele afpersing en je moet dan ook altijd voorzichtig zijn met informatie of beelden van jezelf geven. Ook blijft het lastig om te zien of iemand anders wel is wie hij is. Bij Second Love geef je natuurlijk al aan dat je in bijna alle gevallen iets stiekems gaat doen, dus daarmee geef je al iets toe waarmee je gechanteerd kunt worden.

Onze score voor Second Love

We zijn zelf niet zo nodig op zoek naar het uit laten komen van seksuele fantasieën buiten onze eigen relatie en daarom is het dan ook lastig om Second Love aan te bevelen. We kunnen ons wel voorstellen dat er stellen zijn waarbij de relatie misschien gered wordt, omdat de een buiten de deur wel aan zijn trekken komt. Maar het is niks voor onze teamleden. Ben je echter op zoek naar iets spannends dat je thuis niet krijgt, dan kan Second Love je van pas komen en twee partijen bij elkaar brengen. 

Wat maakt Second Love anders dan de rest?

Kijk je naar andere dating sites, dan gaat het vooral om serieuzere contacten die voor de langere termijn gelden. Je investeert in het onderhouden van de blijvende relaties die het oplevert en gaat niet alleen voor het stillen van je lusten. Als het over seksuele ontmoetingen gaat, is het toch vaak iets dat je niet onder controle lijkt te hebben. Second Love bedient deze markt echter perfect. Als er voldoende profielen zijn, heb je veel keuze.

Voor wie is Second Love uitermate geschikt?

Je moet allereerst goed weten wat je doet. Je loopt altijd een bepaald risico met geheimzinnige (seksuele) ontmoetingen en dan hebben we het niet alleen over veilig vrijen en seksueel overdraagbare aandoeningen voorkomen. Je kunt met een vluchtig erotisch uitje heel veel verpesten en als je je bij Second Love inschrijft, moet je je hiervan wel bewust zijn. Heb je het geld, de verlangens en ben je bereid risico te lopen? Dan kan Second Love je helpen aan die avontuurtjes.

Ervaringen van anderen met Second Love

Second Love blijkt een gewilde website te zijn en dat zegt volgens ons vooral iets over hoe ongelukkig we in onze eigen relatie zijn. Durven we niet aan te geven dat we iets spannends willen? Schamen we ons? Zijn we met zijn allen zo dom dat we voor een kort avontuurtje alles op het spel willen zetten? Blijkbaar denken we vaak met ons geslachtsdeel en niet met ons hoofd.

De reviews op andere plekken liegen er dan ook niet om. Ondanks dat Second Love nota bene adverteert met erotische flirts en seksuele avonturen met derden, mag je er niet direct om vragen binnen je profiel. Wij vinden dat apart. Verder blijkt het abonnement niet realistisch geprijsd te zijn als je kijkt hoeveel aanbod er eigenlijk is.

Samenvatting andere reviews

RecensentSamenvatting review
https://nl.trustpilot.com/review/www.secondlove.nlSecond Love scoort 2,1 van 5 sterren. Eigenlijk is dat heel apart, want het percentage dat een 1 geeft is vele malen hoger dan het percentage dat een 2 geeft en verder worden er geen 3, 4 of 5 sterren gegeven. Commentaar gaat over afschrijvingen waar geen goedkeuring voor gegeven is, nepprofielen, slechte klantenservice en te weinig zoekfilters.
Nederland ReviewSecond Love krijgt een 3,8 als cijfer. Feedback gaat over vrouwen die niet reageren of onbeschoft zijn.
DatingreviewsHier krijgt Second Love een 8,5, maar het zijn maar de helft van de sterren, dus dit cijfer klinkt onlogisch. Verder is er veel commentaar over het type vrouwen, betalingen en onbalans in het aanbod.

Conclusie: wel of geen abonnement bij Second Love pakken?

Met het gratis lidmaatschap kom je nergens, dus die moeite kun je je besparen. Je kunt niet eens foto’s van iemand zien en krijgt daarom net te weinig te zien om te realiseren dat je het abonnement niet hoeft te proberen. Door de prijsstrategie kiezen de meeste mensen echter voor de langst durende variant, omdat je dan per maand het goedkoopst uit bent. De ervaring leert echter al snel dat je nauwelijks krijgt waar je voor komt.

ReviewSecond Love
SamenvattingTeleurstellende ervaring die we snel beëindigd hebben.
Review doorRedactie
Beoordeling4 van 5 sterren

Op jouw geluk!