Inhoud van deze pagina:

Review & Ervaringen: SocialeSuperster

Sociale vaardigheden ontwikkelen ten opzichte van vrouwen is niet altijd en voor iedereen even gemakkelijk. Je bent in een klein dorpje opgegroeid en hebt geen zussen of nichtjes in de buurt wonen die je het een en ander hebben geleerd over de omgang met het andere geslacht. Of je had voldoende vrouwelijk schoon om je heen, maar gewoonweg het lef niet door een gebrek aan zelfvertrouwen. De cursus SocialeSuperster van Daan de Ram wil hier iets aan doen, maar vinden wij dat ze daarin slagen? We kochten de cursus en onderzochten hem grondig.

SocialeSuperster: Een cursus voor sociale vaardigheden en contact met vrouwen

Tja, als je het lef al niet hebt en het je aan zelfvertrouwen ontbreekt, hoe kan een cursus je dan helpen? Moet je je niet gewoon flink blootstellen aan dat waar je bang voor bent en gaandeweg leren hoe het dan wel moet of kan? Je zou ook kunnen zeggen dat je eerst een jaar naar het buitenland gaan om op een veilige plek jezelf te ontdekken. Niet iedereen heeft die luxe (tijd, geld of reislust) en dan komt een cursus toch wel van pas.

Waarom SocialeSuperster in deze review onder de loep nemen?

Een online training volgen is tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld. SocialeSuperster is een cursus die je zelf digitaal volgt en waarmee je vervolgens aan de slag gaat. Het is geen saaie theorie met alleen maar modellen en strategieën, maar juist een toepassingsgerichte cursus met hier en daar wat basisinformatie om de materie te kunnen begrijpen. De oefeningen die worden gegeven, zijn op twee niveaus uit te voeren, waardoor je ook nog je eigen groei in kaart kunt brengen.

Is een online training als SocialeSuperster dan altijd een goed idee?

Zeer zeker niet. Niet zomaar. Er zijn namelijk mensen die echt eerst aan zichzelf moet werken voordat ze op pad gaan. Er is niks mis met een sprong in het diepe, maar het moet niet zo zijn dat het allereerste contact zo confronterend en negatief is, dat je het daarna niet meer wil proberen en je voor de rest van je leven sociaal beschadigd bent. Je zelfvertrouwen loopt dan een nog grotere deuk op en je wil je het liefst verstoppen voor de rest van de wereld. Dat is niet de bedoeling.

Is SocialeSuperster dan wel een goed product?

Om met de deur in de huis te vallen: ja, het is een heel gaaf product omdat het zo uniek is: iedere les duurt slechts een paar minuten, dus we namen de geboden informatie supersnel tot ons. Ook bevat iedere les een keiharde missie die je in de praktijk moet uitvoeren. Dit vonden we heel uniek aan dit programma: het is geen passieve cursus, maar een actieve doe-cursus. De opdrachten vonden we heel leuk om te doen.

Als je geen diepzittende trauma’s hebt die een normaal contact in de weg zouden staan, kun je de training van Daan de Ram gewoon volgen. Hij geeft vooral veel voorbeelden (en rechtstreekse beelden) uit zijn eigen leven, waardoor je bepaalde acties kunt volgen en ze kunt vertalen naar hoe je zo’n zelfde situatie zelf zou aanpakken. Zie het als inspiratiebron met mogelijkheden en niet als strak keurslijf. Die vrijheid in combinatie met opdrachten is ideaal.

Wat belooft Daan de Ram met SocialeSuperster eigenlijk allemaal?

Het hoofddoel is dat je je angsten gaat loslaten en je ware kern naar voren durft te laten komen. Het gaat om het leren krijgen van plezier in contact met anderen en niet om het krampachtig proberen dates te krijgen en hevig gefrustreerd het toneel weer te verlaten als het een keer niet lukt. Volgens Daan is de formule als volgt: je verleden loslaten + jezelf zijn (of eerst leren kennen) + plezier leren hebben in alles wat je doet = een nieuwe jij ontwikkelen. En daarbovenop natuurlijk het belangrijkste: keiharde actie ondernemen. Dat lukte ons wel met al die verschillende praktijk-missies!

Waar let je op bij een cursus als SocialeSuperster?

Voor ons gaat het bij een training als deze vooral om:

 • Hoe toepasbaar zijn de oefeningen en tips? (Worden ze zo aangeboden dat ze uitdagen om te gaan doen?)
 • Hoeveel theorie wordt besproken? (Te veel theorie helpt je niet bij de uitvoering, terwijl het wel een kapstok vormt voor je kennis.)
 • Wat kost de training en hoe lang duurt die?
 • Hoe snel mag je resultaat verwachten?
 • Is er ondersteuning mogelijk bij problemen/vragen? (net als bij een training die op locatie met een trainer plaatsvindt)

Aanmelden en betalen SocialeSuperster – piece of cake

Mensen die echt van onder een steen vandaan komen, weten misschien niet hoe gemakkelijk het is om online iets te bestellen. Het maakt eigenlijk niet uit of je in een webwinkel onderbroeken koopt of online een cursus bestelt. De betaalmogelijkheden bij SocialeSuperster zijn:

 • iDeal
 • PayPal
 • Bancontact
 • Klarna

Na de registratie en betaling ontvangen we direct toegang tot de cursus in onze mailbox.

Wat houdt SocialeSuperster in het kort in?

Het inhoudelijke programma is gebaseerd op een model dat F.E.A.R. heet. De afkorting staat voor:

 1. Fun – meer fun dan je ooit hebt gehad
 2. Expressie – volledige expressie van de authentieke en aantrekkelijke jij
 3. Angsten oplossen – afrekenen met angsten en overtuigingen (vaste patronen of gedachten die niet altijd waar of behulpzaam zijn)
 4. Nieuwe realiteit – de optelsom is een nieuwe geïntegreerde werkelijkheid

De cursus bestaat uit:

 • 30 missies (voor 30 dagen of langer, dat hangt van jezelf af)
 • 7 uur beeldmateriaal

Wie heeft SocialeSuperster ontwikkeld?

Daan de Ram heeft meerdere cursussen en bootcamps op zijn naam staan. Hij heeft mijn zijn eigen struggles in het leven bedacht dat het voor veel mannen handiger zou zijn als ze bepaalde (negatieve) lessen over zouden slaan. Met dit idee in het achterhoofd heeft hij niet alleen de cursus SocialeSuperster ontwikkeld, maar bijvoorbeeld ook boeken geschreven en bootcamps georganiseerd. Dit doet hij nog steeds, met elke ervaring die hij rijker wordt.

Hoe ziet het programma van SocialeSuperster eruit?

Het programma duurt ongeveer 30 dagen en in vier weken tijd komt het volgende aan bod:

 1. Uit de sociale gevangenis breken
 2. Hoe je het meeste uit een eerste indruk haalt
 3. De juiste toon vinden en soepele gesprekken voeren (ook als je verlegen of introvert bent)
 4. Consistentie in volgende dates voor elkaar krijgen

Verder zijn er nog de volgende bonussen:

 • Daan’s opwarmritueel (video)
 • Een bootcamp voucher die je korting geeft wanneer je beslist een bootcamp bij Daan (of zijn collega-coaches) te gaan volgen
 • Opname coachsessie

Hoe zien de testdata bij SocialeSuperster eruit?

Je kunt niet testen zonder een product werkelijk aan te schaffen en dus gingen we aan de slag. Product toevoegen aan winkelwagen, klik. E-mailadres en naam intikken. Daarna bank selecteren bij betaling met iDeal, klik op betalen. Betaling goedkeuren en klaar. Maar nu? Geen link in de mailbox. Hebben we iets fout gedaan? We checken of de betaling afgeboekt is van de rekening. Dat is gebeurd. We checken onze mailbox nog eens en snappen niet wat er aan de hand is.

Contact met de helpdesk

We nemen contact op met het mailadres dat in de FAQ’s van SocialeSuperster staat. Patrick vraagt ons te checken of de bevestigingsmail in de junk terecht is gekomen en ja hoor. Daar staat de informatie en bevestiging die we nodig hebben om toegang tot de cursus te kijken. Tip van de dag voor volgende cursisten: check altijd je spam of junk box, want niet iedere mailprovider plaatst de mail blijkbaar automatisch in je normale inbox. NIET nog een keer bestellen en betalen dus.

Onze ervaringen met SocialeSuperster

We doorlopen elke dag – zoals het programma zegt dat het de beste manier is – het programma. We doen niet alle opdrachten, maar scannen welke we interessant genoeg vinden om uit te voeren of welke nieuw zijn en de moeite van het proberen waard zijn. De theorie is herkenbaar, als was die kennis niet altijd paraat. De oefeningen zijn soms wat ‘Amerikaans’ voor ons, maar er zitten ook echt wel eye openers bij. Bovendien gaat het er helemaal niet om of een oefening raar is of niet. Het gaat erom dat jij het met een leuke energie brengt naar de vrouwen die je aanspreekt. Dat is stiekem de grote les van deze cursus.

Kosten van SocialeSuperster

Kun je de cursus om je leven rijker te maken in een keer betalen? Dan ben je 197 euro kwijt. Je kunt echter ook in vijf termijnen betalen als je het bedrag in een keer te hoog vindt. Je betaalt dan de eerste termijn van 47 euro direct bij de aanschaf en de vier maanden daaropvolgend wordt er ook 47 euro van je rekening afgeboekt.

Is de cursus bijna 200 euro waard?

Volgens ons kun je echt super veel aan de inhoud hebben, want bijna alle oefeningen zijn zo uniek dat de kans groot is dat je ze nog nooit eerder in je leven hebt gedaan. De oefeningen zijn niet allemaal heel origineel, maar dat hoeft natuurlijk ook niet. Het gaat erom dat je vooruitgang in je sociale vaardigheden ziet. We vinden 200 euro niet veel geld op zich, en we denken dat er weinig andere goede mogelijkheden zijn om dit bedrag goed te besteden en iets te leren in sociaal opzicht.

Wat vinden wij van de inhoud van SocialeSuperster? Onze ongezouten mening

Week 1

De positieve benadering van uit je comfortzone komen – plezier creëren – vinden we verfrissend. Het maakt het programma iets luchtiger en gemakkelijker om te uit te voeren. Wat we zelfs een beetje awkward vinden is het filmpje waarin de coach binnen een kwartier een vrouw tot zoenen overhaalt. We snappen dat sommige mannen wel dit resultaat voor ogen hebben, maar het moet volgens ons ook geen doel op zich worden. Wij zijn minder van de korte, vlugge contacten als we eerlijk zijn.

Week 2

De voorbeelden in het programma van week 2 over gespreksstof als je het even niet meer weet, is leuke informatie. Het kan je altijd een keertje redden. Ook het feit dat stiltes niet ongemakkelijk, maar juist nuttig kunnen zijn, vinden we belangrijk om te weten. Verder voelen we ons wat minder op ons gemak als het gaat om het onderdeel vrouwelijke seksuele taal gebruiken om een vrouw op te winden. Wij blijven liever bij onszelf. Maar als jij ‘de flirt’ wilt worden die lekker seksueel doet… be my guest. Niks mis mee.

Week 3

De opdrachten en theorie bij week 3 vinden we het meest bizar. Het ligt er wat ons betreft wat te dik bovenop allemaal. Alle geheime video’s (weten de dames hier wel van?) en trucjes zijn ons wel héél glad. Wel vet als je dat kunt… en daar doe je natuurlijk de cursus ook voor. Het kan best werken, maar het gaat er vooral om dat je uit je comfortzone leert te stappen.

Week 4

Ook in de laatste week van het programma zitten weer pakkende voorbeelden en voor de een zullen ze wel werken, voor de ander niet. Wat je vooral leert, is dat je geen bewuste situatie hoeft te creëren om contact te leggen met iemand. Je kunt eigenlijk elke plek waar anderen zijn gebruiken om te oefenen met de opdrachten.

De voor- en nadelen van SocialeSuperster

Voordelen

 • Je krijgt het gehele pakket van de cursus in een keer, waardoor je sneller kunt schakelen als je bepaalde onderdelen van de cursus wel al onder de knie hebt.
 • Je kunt er echter ook veel langer over doen als je voorzichtig wilt zijn en niet te grote stappen wilt zetten.
 • De inhoud is afwisselend en boeiend. De locaties zijn leerzaam. De technieken worden met modellen onderbouwd.

Nadelen

 • Niet alle technieken hoeven je te liggen als ze te Amerikaans en glad voor je zijn. Je kunt het een keer proberen en beslissen dat het niet bij jou past.
 • Pas als je de voucher voor de bootcamp gebruikt, krijg je echt live coaching. Maar hey, dat online materiaal vinden we ook al super waardevol.

Onze score voor de inhoud van SocialeSuperster

 • Voorbeeldzinnen: relevant en fijne back-up voor moeilijke momenten
 • Uitgebreidheid cursus: afhankelijk van voorgeschiedenis cursist
 • Helpdesk: werkt snel en effectief
 • Betalen en beginnen met de cursus: gemakkelijk en snel
 • Instapniveau: onbelangrijk, maar je kunt schakelen tussen de weken en opdrachten als je iets minder interessant vindt of al kent
 • Relevantie: sociale vaardigheden – of het nu gaat om contact leggen met vrouwen, solliciteren naar een baan of andere manieren van communiceren – blijven altijd belangrijk, tenzij je later als je groot bent kluizenaar wilt worden

>> Hier vind je alle informatie en de actuele aanbieding.

Waarom niet alles gratis opzoeken via YouTube of andere bronnen?

Je kunt best andere bronnen raadplegen. Je kunt op internet rondsnuffelen, YouTube afstruinen, vrienden vragen of een boek bij de bibliotheek lenen over sociale vaardigheden. Hierin zit vaak weinig toepassing of men reageert vooral vanuit de eigen positie en hierin vergeten ze jou dan vaak. De cursus is vanuit een bepaald perspectief ontwikkeld en als je je hierin herkent, zul je de cursus ook interessant vinden. Het werkt dan als hulpmiddel ter zelfontwikkeling.

Voor wie is SocialeSuperster het meest geschikt?

De cursus is in eerste instantie voor mannen bedoeld die een groot gebrek hebben aan het spontaan durven leggen van contacten met vrouwen. De cursus focust erg op vrouwen versieren, dus denk niet dat je de omgang met je leidinggevende ermee versoepelt. Verder is het een cursus die je thuis doet en de opdrachten doe je dan ‘in het werkveld’. Er wordt de mogelijkheid geboden om via WhatsApp contact te hebben met steuntroepen, wat een heel welkome bonus is in onze beleving.

Stappenplan om je sociale vaardigheden steeds beter te laten worden

In de cursus zitten twee niveaus binnen de opdrachten verwerkt. De theorie blijft dus hetzelfde en hier baseer je je acties op. Maar ga je een opdracht ten uitvoer brengen? Dan kun je eerst de gemakkelijke weg kiezen en het jezelf later iets uitdagender maken. In principe heb je met een opdracht per dag dus twee maanden aan oefeningen in het vooruitschiet.

Ervaringen van anderen met SocialeSuperster

Over het algemeen zijn de ervaringen positief, maar je merkt wel dat het hier een bepaald soort mannen betreft. We willen ze niet per definitie wanhopig noemen, maar ze hebben wel een drang naar vrouwelijk contact en het liefst snel een beetje. Een groot deel van de ervaringen komt van jonge mannen die niet zozeer op zoek zijn naar een serieuze relatie, maar vooral het vluchtige en intense contact als doel stellen. Zoenen of seks lijkt toch vaak het einddoel te zijn. En daar slaagt deze cursus wel glansrijk in.

>> Hier vind je alle informatie en de actuele aanbieding.

Samenvatting andere reviews

RecensentSamenvatting review
Zelfvertrouwen TipsDe reviewer vindt de cursus nuttiger dan gesprekken met zijn coach. Door de demonstraties in het beeldmateriaal is de cursus meer praktijkgericht.
Het NLP collegeDe reviewer spreekt over masterclasses voor de liefde met een psychologie achtergrond. De score die zij aan het complete programma van Daan de Ram geven, is: 4,5 van 5 sterren
ScharrelplekDe reviewer is enthousiast over zowel de cursus als de bonussen.

Artikelen van de Consumentenbond, Kassa of Radar over sociale contacten en liefde

Volgens Kassa vind je de ware liefde niet op het internet en met dat in het achterhoofd is het goed om te weten dat je dus veel beter de cursus kunt aanschaffen, dan betalen voor een website die je probeert te matchen waarbij de kans van slagen klein is. Ook Radar gaat op ditzelfde onderwerp in. Websites en apps om aan een date te komen werken niet altijd super. Wel geeft dit artikel handige tips als je toch eerst online je kansen wilt wagen.

De Consumentenbond bevestigt eigenlijk wat je al lang weet en dat is dat we allemaal liefde nodig hebben. Je kunt niet zonder en er zijn zelfs zes positieve effecten van liefde die concreet benoemd worden.  Dit artikel is zeker interessant voor mannen die te maken hebben gehad met ‘onveilige hechting’. Misschien moet je dan eerst nog iets anders doen voordat je de oefeningen in de cursus gaat uitvoeren.

Bronnen:

Tabel met alternatieven: wat zijn vergelijkbare producten van andere merken?

Beste waar voor je geld als je een boek in plaats van een hele cursus wilthttps://www.lovegids.nl/snel-dating-resultaat.html
Onze aanbeveling voor mannen die een serieuze date willenhttps://www.attractivate.nl/online-datingcursussen/
Een goed alternatief als je je nieuwe date wilt houdenhttps://lieverdeliefde.nl/trainingen/online-relatiecursus/ (met net als Daan een focus op plezier)

Kortom: wel of geen SocialeSuperster cursus aanschaffen?

Wij zullen niet ontkennen dat er een markt voor dit soort cursussen is. Ook geven we toe dat SocialeSuperster volgepakt zit met waardevolle lessen en challenges. De voorbeelden die Daan de Ram laat zien, dienen meteen als bewijs dat het werkt. En ook bij ons werkten de trucs meermaals toen we ze uittesten. Wel vragen wij ons af hoe hoog het waarheidsgehalte van alle beweringen over onze medecursisten is en hoe groot het percentage cursisten is die ook werkelijk de beloofde doelen zullen halen. Niet te min zijn de voorbeelden leerzaam en is de theorie een goede basis voor groei.

ReviewSocialeSuperster
SamenvattingIedereen heeft sociale vaardigheden nodig en deze cursus bereid je voor op het contact met vrouwen. De focus ligt meer op snelle, intieme contacten dan op het leren kennen van vrouwen met als doel een serieuze relatie aan te gaan. Is dat jouw doel, dan is deze cursus een schot in de roos.
Review doorRedactie
Beoordeling⭐⭐⭐⭐⭐

>> Hier vind je alle informatie en de actuele aanbieding.

Op jouw geluk!