Inhoud van deze pagina:

Review & Ervaringen: ConversatieKoning

Zomaar een praatje maken gaat de een makkelijk af en de ander zweet er peentjes bij of begint te stotteren of hyperventileren. We hebben bij de geboorte allemaal een mond gekregen, maar dat betekent niet automatisch dat we op elk moment weten hoe we ons verbaal kunnen redden in verschillende situaties. Een date kan zo’n spannend moment zijn dat je de adviezen uit de ConversatieKoning wilt inzetten. Maar zijn het ook houtsnijdende adviezen? Wij zochten het uit.

De ConversatieKoning proberen – waarom eigenlijk?

Ik ben normaal niet zo op mijn mondje gevallen en tegenover mijn vrienden ben ik altijd diegene met de plannen wat we in een weekend gaan doen. Ik neem het voortouw en neem het initiatief. Die houding verandert 180 graden als het over het vrouwelijk geslacht gaat en ze ook nog een prachtige uitstraling heeft. Mijn zelfvertrouwen verdwijnt dan ineens naar de achtergrond en meer dan eens gaat een van mijn vrienden dan als eerste op de dame in kwestie af. Mijn kansen zijn verkeken…

Waarom ConversatieKoning reviewen?

Wij houden wel van een uitdaging en gaan een kans om bepaalde vaardigheden te verbeteren niet uit de weg. Tijdens onze opleiding kwam professioneel presenteren al aan bod, maar dat is gericht op de werksituatie en klanten of opdrachtgevers overtuigen. Het gaat niet over aansluiting zoeken bij een mooie meid en na de openingszin – als die er al vlotjes uitkwam – in een leuk gesprek blijven. ConversatieKoning heeft een systeem bedacht waarmee je jezelf tijdens dates kunt redden.

Waarom opletten bij conversatiecursussen die aangeboden worden?

Het is moeilijk onderscheid maken tussen al het aanbod dat je op internet vindt. Je hebt zelfs zeer uiteenlopende manieren om iets te leren. Zo kun je bijvoorbeeld het toneel gebruiken om zelfvertrouwen en spreekvaardigheden te oefenen. Door middel van rollenspellen leer je wat je in elk soort situatie kunt doen, alleen is deze sprong in het diepe niet aan iedereen besteed. Sommigen willen gewoon lekker thuis aan een cursus deelnemen zonder al te veel poespas.

Is ConversatieKoning dan wel de juiste manier?

De modules gaan op verschillende fasen van converseren in en daardoor kun je het voor jou meest interessante moment kiezen waar je over wilt leren. Iemand die het al moeilijk vindt om een gesprek aan te knopen, start met de eerste module. Heb jij geen moeite met de start, maar weet je soms bij de derde date niet meer waar je het samen over moet hebben? Dan is module drie of vier weer aantrekkelijk.

Wat heb je echt aan de training ConversatieKoning?

Er worden veel beloftes gedaan in de uitleg bij de cursus en wij zijn van mening dat je best overtuigd mag zijn van je product, maar dat alle doelen behalen voor bijna niemand haalbaar is. Daarnaast denken we ook dat iemand ‘verliefd maken’ niet werkt met enkel een paar handige zinnetjes of trucjes. Gelukkig denken ze daar bij Attractiongym ook zo over. Verliefdheid is er of niet, dat kun je niet uitlokken. Dat zou wel heel oppervlakkig zijn. Met de tips kun je vooral nagaan wat je de volgende keer wilt proberen om te kijken of het voor jou werkt.

Daarin slaagt ConversatieKoning glansrijk, in onze beleving. We kunnen rustig concluderen dat je echt grappiger en flirteriger gaat worden doordat er zóveel handige tools en voorbeelden in de cursus zitten. En dan heb je nog die enorme pdf met honderden voorbeeldzinnen. Die hebben we verslonden: er zaten echt briljante zinnen tussen.

De criteria die van belang zijn bij een cursus als ConversatieKoning?

Voor ons zijn de volgende zaken belangrijk in een cursus over leren converseren op privévlak (en dus niet werkgerelateerd):

 • Sluiten de voorbeelden aan bij jouw eigen ervaringen en belevingen? (Zie je jezelf dat wat geleerd wordt toepassen in de praktijk?)
 • Weegt de prijs op tegen de inhoud?
 • Krijg je niet alleen advies, maar ook tips over wat vooral niet te doen? (fouten die anderen al maakten, dus jij hoeft ze niet te maken)

Wat ons onderzoek naar ConversatieKoning ons opleverde

Na de aanschaf zijn we direct met het team gaan kijken naar de beelden van de zes video-modules. Vooral module 1 en 6 vonden we erg leerzaam, omdat je toch vaak dezelfde fouten als andere mannen blijft maken. Module 3 gaf ons ook wel wat ideetjes om in het weekend te gaan uitproberen, maar module 5 vonden we zelf wat ver gaan. Misschien ligt het aan onze leeftijd of de relatiefase waar we zelf inzitten. Dat kan.

In het kort: wat krijg je met de cursus ConversatieKoning?

Je krijgt digitaal toegang tot zes modules en vier bonussen. Na het betalen kun je de videobeelden bekijken waarop invulling gegeven wordt aan elke module. De onderwerpen sluiten aan bij de fasen van de start van een relatie, of die relatie nou doelbewust kort of lang is maakt hierbij niet uit (al lijkt de module over ‘zinnen waardoor ze met je naar bed wil’ wel erg te sturen op een resultaat dat je binnen een paar minuten kunt bereiken).

Wie is verantwoordelijk voor de training ConversatieKoning?

Daan de Ram is het brein achter deze cursus en hij weet uit eigen ervaring hoe het is om soms met een mond vol tanden te staan. Hij gunt dit anderen niet en heeft een verdienmodel bedacht om zelf inkomsten te genereren en mannen te informeren over hoe met vrouwen te praten.

Het gaat dan om een eerste gesprek (Welke openingszin gebruik je?), maar ook om praten tijdens de volgende dates of gesprekken voeren als de relatie serieus wordt. Daan heeft meer gelijksoortige producten voor mannen die daar behoefte aan hebben.

Wat houdt de ConversatieKoning in?

 • Module 1 – conversatiefouten die je niet meer hoeft te maken
 • Module 2 – het wapenarsenaal van de conversatiekoning
 • Module 3 – zinnen waardoor je moeiteloos kunt flirten
 • Module 4 – zinnen die tot verliefdheid leiden
 • Module 5 – zinnen die haar in je bed doen belanden
 • Module 6 – een systeem om je te redden tijdens pijnlijke stiltes
 • Bonus A – 575 voorbeeldzinnen voor elke situatie
 • Bonus B – video over vijf stappen van praten naar zoenen
 • Bonus C – hoe reageren op bijdehante reacties
 • Bonus D – hoe snel een eerste contact leggen en daarna thuis eindigen

Hoe verloopt de aanschaf van ConversatieKoning?

Door op de groene balk te klikken, plaats je de cursus in je winkelmandje. Je moet dan je persoonlijke gegevens achterlaten (want anders kan de cursus niet naar jou verstuurd worden) en je moet voor een betaalmethode kiezen. Voor de meeste Nederlandse mannen is dat iDeal, voor de meeste Belgische mannen is dat Bancontact. Je klikt op betalen, rondt het proces met iDeal of Bancontact af en krijgt alles wat je moet weten daarna via de mail.

Onze ervaringen met Daan’s conversatiecursus

We moeten toegeven dat er heel wat leuke tips in de training verwerkt zijn en dat er echt wat moeite gestoken is in het opnemen, verzamelen en monteren van het beeldmateriaal. Vinden we de volgorde altijd logisch? Nee, module 6 had wat ons betreft wat meer naar voren gehaald mogen worden, want dat is je kapstok voor de andere modules. In module vier worden triggers besproken die bij elke vrouw zouden moeten helpen en na het uit te testen, bleek dit zeker niet het geval te zijn. Al met al haalden we er echt veel leuke bites uit, die we meteen konden gebruiken in de praktijk. Erg zinvol.

>> Hier vind je alle informatie en de actuele aanbieding.

Wat kost de cursus ConversatieKoning en welke garantie krijg je?

De videotraining kost je 97 euro en je dient in een keer te betalen. (Bij een aantal andere cursussen van Daan de Ram is betalen in termijnen mogelijk, maar daar is hiervan dus geen sprake.) Wat we wel kunnen waarderen is het feit dat er bijna twee volle maanden garantie gegeven wordt. Wil je daar aanspraak op maken, dan moet je de cursus dus wel vlot doorlopen en de adviezen gaan toepassen. Anders weet je namelijk niet binnen de garantietermijn of de cursus werkt voor jou.

Is de ConversatieKoning 97 euro waard?

Volgens ons is dit een van de goedkoopste trainingen van Daan de Ram en zijn team en het is een ideaal startpunt om te kijken of je meer van de cursussen (of bootcamps voor hands-on ervaringen) wilt volgen. Je leert zo over de opzet en inhoud, de manier van informatie overdragen en of het je aanzet tot actie. Bevalt een van deze zaken je niet? Dan ben je maar 100 euro kwijt en hoef je de andere (duurdere) cursussen niet meer te overwegen.

>> Hier vind je alle informatie en de actuele aanbieding.

Wat vinden wij van de ConversatieKoning?

Module 1 – conversatiefouten die je niet meer hoeft te maken

De tips en technieken zijn hartstikke gaaf, omdat ze best wel resoluut gebracht worden, en wij konden ons er helemaal in vinden. De plek in de cursus had wat ons betreft wat meer naar het einde gemogen, zodat je eerst leert wat je wel moet doen, voordat je leert wat je niet moet doen. Er wordt volgens ons wel erg snel over seks als doel gesproken als het over converseren en de eerste fasen van een gesprek gaat.

Module 2 – het wapenarsenaal van de conversatiekoning

De vijf onderwerpen die gegeven worden kunnen relevant zijn in je gesprek met een vrouw, maar dit zijn zeker niet de enige vijf onderwerpen die je kunt proberen aan te kaarten. Ga hier zelf creatief mee om. Het deel over praten over je beroep (zelfs als dit moeilijk uit te leggen is) vinden we wel weer interessant.

Module 3 – zinnen waardoor je moeiteloos kunt flirten

Dit is naar onze mening de meest boeiende module van de zes. Het gaat over openingszinnen die werken, altijd vanuit je eigen gevoel reageren en hoe je op verschillende manieren kunt flirten. Het geniale hiervan is dat het niet van die standaard openingszinnen zijn, maar dat ze echt meer gewaagd en directer zijn.

Module 4 – zinnen die tot verliefdheid leiden

Module 4 vinden we wat eenzijdig als het uitgangspunt ‘de vrouw’ beschreven wordt. Niet iedereen gaat met fotomodellen op pad en niet alle trucjes werken bij elke vrouw. Het deel over de ‘onderonsjes’ herkennen we wel weer, ook uit ons eigen contact met vrouwen. Het laat de rest van de wereld – als ze je tenminste ziet zitten – naar de achtergrond verdwijnen.

Module 5 – zinnen die haar in je bed doen belanden

Hoewel we erkennen dat er zeker mannen zullen zijn die willen weten hoe ze seks in een gesprek ter sprake brengen, vinden we de manier van advies geven wat kort door de bocht. Er zit een kern van waarheid in, maar het verhaal komt wat dwingend over. Maar goed, is vrouwen het bed in werken je doel, dan is dit een beproefde manier om het te doen.

Module 6 – een systeem om je te redden tijdens pijnlijke stiltes

Module 6 is zeker interessant en had eerder in de cursus behandeld mogen worden. Wat maakt een gesprek boeiend en hoe laat je het vlot verlopen? Dat zijn volgens ons de kernvragen bij elk gesprek, niet alleen met een date.

Bonus A – 575 voorbeeldzinnen voor elke situatie

Voorbeeldzinnen zijn wat ons betreft inderdaad handig als voorbeeld, maar ga ze niet zonder overtuiging opdreunen, want dan is het effect nul. Spontaniteit en eerlijkheid is dan meer waard.

Bonus B – video over vijf stappen van praten naar zoenen

Het lijkt bijna alsof je door het volgen van deze stappen altijd krijgt wat je wilt. Laten we voorop stellen dat vrouwen nog steeds een eigen wil hebben. Ze zijn geen prooi die je moet besluipen.

Bonus C – hoe reageren op bijdehante reacties

Deze bonus vinden we dan wel weer aardig. Je kunt best wat inspiratie halen uit de voorbeelden en tips die gegeven worden.

Bonus D – hoe snel een eerste contact leggen en daarna thuis eindigen

Bij deze bonusvideo zijn we afgehaakt, maar dat kan eraan liggen dat we zelf al een relatie waar we blij mee zijn hebben en niet (meer) zo van de one night stands zijn.

Voor- en nadelen van ConversatieKoning

Voordelen

 • Je krijgt een ruime hoeveelheid tips op video en voorbeeldzinnen om te oefenen.
 • Het bedrag voor deze training is niet hoog en voor de meesten wel te betalen.

Nadelen

 • Wat ons betreft ontbreekt het aan een ding en dat is reageren op afwijzingen. Je kunt namelijk met deze cursus nooit garanderen dat elk gesprek ineens goed zal gaan. Dus laat ook eens wat voorbeelden zien/lezen over hoe je met stijl op ‘nee’ reageert. Maar goed, dat wordt dan weer uitgebreid behandeld in hun andere trainingen.

Onze score van deze training

We raden de ConversatieKoning aan als:

 • Je begint met daten en merkt dat gesprekken (van opening tot einde) je niet goed afgaan.
 • Je niet veel geld hebt en toch iets wilt leren over contact leggen met vrouwen.
 • Je niet het huis uit wilt om iets over converseren te leren.
 • Je meer wilt dan alleen praten en gerichte tips over zoenen of seks in gesprekken aan bod laten komen wilt.

Is ConversatieKoning een uniek product?

Er zijn allerlei online cursussen of toegepaste trainingen die je leren over hoe je over koetjes en kalfjes kunt praten (zie de tabel met alternatieven een paar paragraven verderop), maar die gaan veel minder in op het romantische of seksuele aspect dat in een gesprek een plek kan krijgen. Wat dat betreft is ConversatieKoning echt uniek in zijn soort. Het is gewoon rauw en direct.

Voor wie is ConversatieKoning geschikt?

Vooral mannen die voor het eerst gaan daten of die bijvoorbeeld zelf geen zussen hebben, kunnen baat hebben bij de cursus. Je leert wat basiszaken over gesprekken met vrouwen (hoewel niet alles wetenschappelijk onderbouwd is) en krijgt voorbeeldzinnen die je kunnen helpen om het ijs te breken. Ook mannen die al aan het daten zijn, maar die merken moeite te hebben een gesprek gaande te houden, kunnen hun voordeel behalen met ConversatieKoning.

>> Hier vind je alle informatie en de actuele aanbieding.

Ervaringen van anderen met ConversatieKoning

Op de website zelf lees je al veel berichtjes en kun je een aantal filmpjes bekijken over mannen die het product al geprobeerd hebben.

Samenvatting andere reviews

RecensentSamenvatting review
Het NLP collegeZeer te spreken over de slimme methoden waarop de ConversatieKoning gebaseerd is.
De Dating ExpertDe reviewer raadt aan de cursus er weer bij te pakken als je vordert in je gesprekstechnieken.
Zelfvertrouwen TipsDe feedback die gegeven wordt is vooral: blijf bij jezelf en ontwikkel zelfvertrouwen. (leer vooral niet alleen de trucjes uit je hoofd)

Meningen van Consumentenbond, Kassa of Radar – niet over ConversatieKoning zelf

Radar gaat in op een algemeen onderwerp dat interessant is voor mannen die het eerste contact via WhatsApp leggen. Ze geven tips voor als je denkt opgelicht te worden. De Consumentenbond doet hetzelfde, maar dan voor dating websites en apps. Sommige informatie moet je voor het echte gesprek bewaren en niet online posten. Kassa heeft heel veel tips en artikelen over de eerste date en wat de ideale liefde is. Je moet zelf selecteren welke informatie voor jou van toepassing is.

Bronnen:

Tabel alternatieven: zijn er andere producten die je kunnen helpen?

Beste waar voor je geld – gratis stappen voor algemene gespreksvoering (voor beginners en gevorderden)https://www.leren.nl/cursus/sociale-vaardigheden/smalltalk/
Onze aanbeveling voor een superkorte cursus van twee uur over makkelijk gesprekken voerenhttps://www.newheroes.com/nl/trainingen/het-kleine-gesprek/
Deze als je het eens van de andere kant wilt bekijken/lerenhttps://www.zelfvertrouwenmetmannen.nl/deworkshop.php

Zit er garantie op ConversatieKoning?

Je krijgt 60 dagen garantie op de cursus en dat houdt in dat je je geld terugkrijgt als je geen enkele vooruitgang boekt in je gesprekken met vrouwen.

Conclusie: wel of niet gebruik maken van de ConversatieKoning?

Zoals we al eerder zeiden, zijn wij 100% overtuigd van alle inhoud van de training. Er zitten interessante modules bij, maar sommige dingen gaan ons ook wel wat ver of het belooft gegarandeerd succes. (Alsof het alleen nog maar aan jouw gespreksvaardigheden ligt en de andere partij niks meer in te brengen heeft…) Maar verder is het echt een zinvolle training.

ReviewConversatieKoning
SamenvattingUitstekende cursus voor de echte beginner die handvatten zoekt om gesprekken te starten en gaande te houden. Een van de beste cursussen als je echt hulp wilt bij het oefenen van gespreksvaardigheden.
Review doorRedactie
Beoordeling⭐⭐⭐⭐⭐

>> Hier vind je alle informatie en de actuele aanbieding.

Op jouw geluk!