Inhoud van deze pagina:

Review & Ervaringen: BerichtenBaas

Inspiratie is niet iets dat iedereen op elk moment heeft. Ook aan vertrouwen ontbreekt het wel eens. Als je beiden niet hebt, kan het vinden van een vriendin, date of sekspartner wel eens lastig worden. Hoe leg je het eerste contact? Wat zeg je wel of juist niet? BerichtenBaas heeft er iets op gevonden, maar is het naar onze mening wel een goed en zinvol product?

Een sprong in het diepe met BerichtenBaas

Ik had al wel eens van BerichtenBaas gehoord, maar had me er nog niet eerder in verdiept. Ik was ook wel een beetje te trots om te laten coachen op het gebied van berichtjes. Dat moest ik toch gewoon zelf kunnen doen? Ik beheers de Nederlandse taal, ik heb een mobiele telefoon; hoe moeilijk kan het zijn? Dat viel dus vies tegen… en BerichtenBaas – alleen de website al – zag er steeds aantrekkelijker uit voor iemand die niet alle skills heeft.

Waarom dan BerichtenBaas reviewen?

Net even dat steuntje in de rug of de zekerheid ontwikkelen om berichtjes te sturen, doet goed. Je hoeft niet alles zelf te bedenken en kunt leunen op de kennis en vaardigheden van anderen. Dat kwam goed uit, want ik had op korte termijn een bruiloft en wilde er eigenlijk niet alleen naartoe. Ik besloot BerichtenBaas te proberen en die date – voor op zijn minst die ene dag – de scoren. Daarna zagen we dan wel weer verder.

Berichten versturen om je doel te behalen door gebruik te maken van een cursus?

Kan een cursus je werkelijk leren hoe je het eerste contact legt en daarna – indien je dat wenst – contact blijft houden met iemand? Wij vragen ons af hoe spontaan zo’n cursus zal verlopen en of vrouwen niet snel door zullen hebben dat we een soort trucje aan het uitvoeren zijn. Je krijgt toch telkens dezelfde openingszinnen. Hoe uniek ben je dan nog als het halve land ze gebruikt?

Originalitateit is key

Bij een aantal geraadpleegde bronnen bleek het vooral te gaan om aansluiting te vinden bij de persoon die je benadert. Die eerste zin kan misschien wel hetzelfde zijn bij alle nieuwe contacten via telefoon of dating app, maar je raakt de ander al snel kwijt als je alleen maar blijft hangen in algemene reacties. De ander wil zich gehoord voelen en iets terugkrijgen op de inhoud die gedeeld wordt. Toen we Berichtenbaas aan de tand voelden, konden we concluderen dat er tijdens deze cursus genoeg aandacht geschonken wordt aan originaliteit, zodat je wel gaat appen op een manier die dicht bij je staat.

Wat belooft BerichtenBaas en kan dat wel?

In het kort samengevat gaat het om een digitale cursus via reeds opgenomen video’s en uitgeschreven voorbeeldzinnen die je kunt gebruiken om in contact met anderen te komen. Het gaat dan om vriendschappelijk of romantisch contact en een deel van de cursus gaat zelfs over de volgende stap: de vrouw zover krijgen dat ze (soms zelfs op zeer korte termijn) met je het bed induikt. Wij denken niet dat elke vrouw hiervoor te porren is, maar proberen willen we het wel.

Waar ligt de focus bij een cursus als deze?

Om iets te kunnen bereiken kun je aan het volgende denken:

 • Beeld en geluid – kun je goed zien en horen wat er voorgedaan wordt? (Is het eventueel ondertiteld indien nodig?)
 • Zijn de voorbeeldsituaties realistisch? Kun je ze naar jouw eigen omgeving vertalen?
 • Sluiten ze aan bij een algemeen niveau van uitvoerbaarheid? (Of zijn de tips makkelijk om te buigen naar jouw persoonlijke voorkeur?)
 • Zijn er ook adviezen als er vervelend of negatief op jouw contact gereageerd wordt?

BerichtenBaas in ons onderzoek

Om zeker te weten of het me wel zou lukken om een date voor die bruiloft te regelen, naam ik contact op met Daan de Ram (die achter de BerichtenBaas zit). Op de website staat een algemeen e-mailadres en niet veel later werd ik gebeld. Er werd me verzekerd dat de aanpak zou werken en dat ik met de voorbeelden mijn eigen draai aan het eerste contact kon geven. Geen verplichtingen, alleen maar mogelijkheden en vrijheid om het zo aan te pakken als ik wilde.

In het kort: waar gaat het om bij BerichtenBaas?

Het is een cursus (met een hoop bonussen) die je online aanschaft en na de betaling krijg je direct toegang tot de content. Je krijgt handleidingen, stappenplannen, video’s en voorbeeldzinnen. Als back-up – om je eerste zinnen te laten checken – is er het BerichtenBaas Feedback Systeem. Dit is een tool waarmee je een reactie krijgt op wat jij wil sturen.

Wie zit er achter BerichtenBaas?

Daan de Ram – bekend van onder andere Attraction Gym en Flow – heeft zelf lange tijd moeite gehad met meiden en hij verbaast zich er nog steeds over welke verandering hij ondergaan heeft en hoe hij nu zonder moeite vriendinnen (of bedpartners) krijgt. Hij zegt dat het net zoiets is als leren presenteren. Je bent er van nature niet altijd goed in, maar kunt wel iets leren om dit wel zo te laten lijken. Het is een vaardigheid die je ontwikkelt.

Hoe ziet BerichtenBaas er na aanschaf uit?

Na de betaling krijg je gegevens waarmee je toegang krijgt tot de inhoud. Je start dan met een online cursus en inbegrepen zijn:

 • Het BerichtenBaas Systeem (basispakket met 9 modules en gevorderden cursus met 3 modules)
 • 10 Bonussen (waaronder de profielfoto make-over gids, van match naar telefoongesprek en het feedback systeem)

Onze eerste test met BerichtenBaas – aanschaf en toegang

Het betalen van de cursus gaat misschien wel te makkelijk. Je bent zo gewend om met iDeal te betalen. Op je tablet heb je alleen maar een vingerafdruk nodig en je hebt de cursus al gekocht. Daarna kregen we een link met toegang tot de content en dit werkte ook direct na de betaling. Het is dus niet zo dat je eerst moet wachten totdat bevestigd is dat de betaling ook verwerkt is. De bevestiging van jouw eigen bank is voldoende.

Hoe zijn onze ervaringen met BerichtenBaas?

Om het complete voordeel uit het hele pakket te halen, moet je flink wat tijd in je agenda reserveren. Het is geen kwestie van voor het slapen gaan nog een paar YouTube filmpjes van een paar minuten kijken. Je zou er ook eigenlijk meteen aantekening bij moeten maken, zodat je weet welke techniek of welke concrete zin jij uit wilt proberen. Er is zoveel inhoud, dat je wel moet selecteren. Er is ook inhoud die mijn doel voorbij ging. Ik wilde vooral een geschikte date en niet diezelfde avond seks.

Wat betaal je voor BerichtenBaas?

Als je in een keer betaalt, is het complete pakket (inclusief de bonussen) 297 euro. Je kunt – als dit je te veel keer in een keer is – ook in termijnen van 87 euro betalen en dit betaal je dan vier maanden achter elkaar. Je bent dan wel bijna vijftig euro in totaal meer kwijt, maar hoeft het niet in een keer op te hoesten en voor sommigen zal dit een uitkomst zijn.

Is BerichtenBaas jouw geld wel waard?

Heel eerlijk, we denken dat je dit pakket niet aanschaft als je al voldoende vrouwelijk schoon in je buurt hebt en je geen problemen hebt om met ze in contact te komen. Het pakket is toch vooral bedoeld voor mannen die wel een probleem hebben. Het eerste contact, het vervolgcontact of een specifiek doel (seks) is voor jou lastiger en dan kan BerichtenBaas je iets bieden om dit makkelijker te laten verlopen. Is het 297 euro waard? Wij denken van wel voor wie er echt behoefte aan heeft.

Waar bestaat BerichtenBaas uit?

Videomodules basispakket

 1. Begin hier – kruip in haar brein en psychologische triggers
 2. Pimp je profiel – geef haar een twinkel in haar ogen met een paar simpele tweaks
 3. Schaakmeester openers – knip-en-plak openingszinnen waarmee je direct haar volle interesse hebt
 4. Tao van transitie – van nummer naar meer dan ‘gewoon leuk’, zodat ze niet wacht tot je haar op date vraagt
 5. Professioneel plagen – van slaapverwekkende shit naar spannende gesprekken
 6. Het fundament van fun – hoe je jezelf onderscheidt van alle energiezuigende mannen online
 7. Zoveel dates als je aankunt – het ‘date op bestelling’ systeem
 8. Haar laten ‘chasen’ – de kunst van 3x meer resultaat met minder moeite
 9. Reparatiekit – bezwaren overwinnen: van ‘nee’ naar ‘neem me mee’

Videomodules gevorderden pakket

 1. Daan’s seksdate-plan – stappenplan om seks te hebben op de eerste date
 2. Sexting masterclass – hoe je haar dwars door je telefoon drijfnat en opgewonden maakt
 3. Date management – zo manage jij je dates, vriendinnen-met-voordelen, zodat je altijd aan zet blijft

Coaching Academy

Het betreft video’s van bestaande situaties met beeld en geluid.

Bonussen

 1. Seksdate voorbeeld – zie de stappen waarmee Daan haar mee naar huis neemt op de eerste date
 2. Spannende foto stappenplan – sexy foto’s op bestelling
 3. Extreme text game – hoe je haar een tornado aan emoties bezorgt, terwijl jij in het oog van de storm blijft staan
 4. Sexting handleiding – de geheime gebruiksaanwijzing voor string-slopende seksfantasieën
 5. De emotie-bieb: 202 afbeeldingen bij gebrek aan inspiratie of creativiteit
 6. Profielfoto make-over gids – lessen van professioneel model over het optimale profiel portfolio
 7. Meteen thuis afspreken date – hoe je ervoor zorgt dat ze bij je aanbelt, zonder dat er een date aan te pas komt
 8. BerichtenBaas Feedback Systeem – voorbeelden van berichtjes die becommentarieerd zijn door de coaches + de mogelijkheid om je eigen berichten te uploaden voor rechtstreekse feedback
 9. Bumble naar bed – van Bumble gesprek naar Instagraf DM’s tot hotelkamer in twee uur
 10. Van match naar telefoongesprek in een bericht – nieuwe format met knip-en-plak voorbeelden om haar telefoonnummer te krijgen

>> Hier vind je alle informatie en de actuele aanbieding.

Wat zijn de voor- en nadelen van BerichtenBaas?

Voordelen

 • Hulp van kenners
 • Coaching mogelijk bij je berichten
 • Vele voorbeelden om te kiezen wat er bij je past
 • Verschillende doelen haalbaar

Nadelen

 • Het is geen trukendoos die je eindeloos moet blijven uitproberen. Op een gegeven moment moet je op je eigen benen leren staan.
 • Gebruik niet te veel van de voorbeelden na elkaar of bij dezelfde persoon
 • Je krijgt voorbeelden, maar je moet het nog steeds zelf doen om de vaardigheid te ontwikkelen

Waarom wel of niet BerichtenBaas?

De prijs is niet onoverkomelijk, maar het gaat wel om een aanzienlijk bedrag waarbij je je af moet vragen of het je zal helpen je doelen te behalen. Niet ieders doel is met de cursus vanaf dag een hetzelfde, net als het feit dat ook niet alle mannen hetzelfde zijn. Wie echt in de knoop zit, zal de cursus kunnen waarderen en vindt 300 euro waarschijnlijk prima te betalen.

De cursus is goed te volgen door de camerabeelden. Je ziet en hoort concreet wat er bij de Coaching Academy gebeurt en hier kun je van leren. Betalen en de inhoud openen is verder zeer makkelijk te doen.

Waarom niet op internet zoeken naar voorbeelden?

In de cursus van BerichtenBaas is een logische volgorde aangehouden, waardoor je per module of per onderwerp waar je interesse in hebt, door de cursus heen kunt schakelen. Als je zelf op internet gaat speuren, moet je een goede filter hebben om het nuttige eruit te halen. In de cursus is die filter al door anderen toegepast en dat scheelt tijd.

Voor wie is BerichtenBaas ideaal?

De video’s, voorbeeldzinnen en andere onderdelen zijn vooral interessant voor jongens of mannen die nog geen ervaring hebben. Het is ook te doen voor mannen die al wel wat ervaring hebben, maar toen een blauwtje hebben gelopen of sowieso al het vertrouwen of de creativiteit missen. Elke beginner pikt zo zijn eigen zinnen uit de voorbeelden waarmee hij contact wil leggen.

Wat volgt na BerichtenBaas?

Heb je het pakket aangeschaft en doorlopen? Dan is je doel natuurlijk nog niet behaald, want dit is pas stap een en je moet ook de vervolgstappen zetten. Je kunt blijven lezen over en kijken naar, maar het doen zorgt ervoor dat je echt vooruitgang boekt. Verwacht niet dat alles meteen de eerste keer goed gaat (ook al zegt de cursus dat wel) en blijf reëel. Een vaardigheid als sociale contacten leggen en onderhouden is een vak apart. Wees niet te streng voor jezelf en geef jezelf genoeg kansen.

Stappenplan voor perfectie

Oefening baart kunst en zo is het bij daten of dates krijgen niet anders. Door iets te proberen, te kijken of de aanpak werkt en bij te schaven als het niet werkt (of de methode niet bij jou past en een andere methode te proberen), leer je en ontwikkel je je vaardigheden. Een methode of openingszin die wel bij jou past, hoeft overigens niet bij alle dames te werken. Soms is het gewoon ‘let go and move on’. Je hoeft ook niet met iedereen goed door een deur te kunnen.

>> Hier vind je alle informatie en de actuele aanbieding.

Hoe ging het er twintig jaar geleden aan toe als je verlegen zat om openingszinnen of date tips?

Naar je vader of moeder ga je meestal niet toe voor dit soort onderwerpen, tenzij je echt de meest fantastische ouders hebt en zij je al van kleins af aan opvoeden met het idee dat je ook voor dit soort vragen bij hen terecht kunt. Meestal kwam je uit bij vrienden of je broer (als je die hebt). Voor de mobiele telefoon ging het om openingszinnen die uitgesproken werden. Nu vindt er veel meer plaats via getypte berichten via sociale media of dating apps.

Dit kan wel een ander probleem als gevolg hebben: er zijn namelijk vrouwen die afknappen op taal. Als jij veel spelfouten maakt, krijg je wellicht niet die kans die je wel had gehad als je dezelfde tekst gewoon uit had kunnen spreken. Het is iets om je bewust van te zijn.

Hoe vaak vinden er bij BerichtenBaas updates plaats?

Het basispakket wordt niet regelmatig bijgewerkt, maar daar is ook al zoveel aandacht aan besteed, dat het waarschijnlijk ook niet nodig zal zijn. De bonussen worden wel steeds verder uitgebreid. Voor december 2019 bestond het pakket bijvoorbeeld uit maar 8 bonussen en nu zijn het er 10.

Samenvatting reviews en ervaringen van anderen

RecensentSamenvatting review
Het NLP collegeScore: 4,5 van 5 sterren. Men vond de uitgebreidheid van de cursus de moeite waard en alle tips zijn direct bruikbaar.
Zelfvertrouwen TipsDe reviewer is blij met de flirttips en vindt niet dat de methode vrouwonvriendelijk is.
De Dating ExpertDe dating expert is positief, maar heeft ook twee verbeterpunten: aandacht voor sociale media en het uitschrijven/ondertitelen van gesproken tekst. De dating expert heeft goede ervaringen met het toepassen van de tips.

Is de BerichtenBaas behandeld bij Consumentenbond, Kassa of Radar?

BerichtenBaas is bij geen enkele consumentenorganisatie in een onderzoek betrokken geweest. Wel heeft Radar twee berichten over hoe lastig online daten is en welke tips kunnen helpen. (Taalfouten is er eentje van.) Het tweede bericht gaat over je eigen veiligheid tijdens een date en er wordt bijvoorbeeld gewaarschuwd dat je niet te snel je telefoonnummer of e-mailadres moet geven.

Volgens de Consumentenbond is het lastig (en prijzig) om via speciale apps of websites aan een date te komen. Het is zelfs vaak zo dat je pas weet wat een app of website gaat kosten nadat je je al aan hebt gemeld. Zo zit je weer aan een abonnement vast en je krijgt geen garanties dat het ook iets op gaat leveren.

Dat online daten of een dating bureau inschakelen niet altijd zonder risico is, bewijst het artikel van Kassa. Inschrijfgeld betalen en daarna geen dienstverlening krijgen is bijna 6000 mensen overkomen.

Wat ons betreft tonen de meeste artikelen bij consumentenorganisatie dan ook aan dat daten met moderne technieken een stuk risicovoller is dan vroeger. Je hebt meer keuze, maar er is ook meer gevaar en mensen proberen misbruik te maken van het feit dat jij op zoek bent naar een vriendin of sekspartner.

Bronnen:

Tabel alternatieven: wat zijn vergelijkbare producten van andere merken?

Beste waar voor je geldGratis tips via Cosmopolitan in het artikel “De leukste openingszinnen en vragen voor op dating apps” en via gratisdatingtips.nl in het artikel “48 flirterige zinnen en opmerkingen voor app en sms”
Onze aanbeveling voor snelle tipsMannenbrein heeft 15 Tinder openingszinnen voor vrouwen die altijd werken met een score van slecht naar goed wat beter werkt. (De schrijver is wel weer gelinkt aan Daan de Ram, dus je gaat in een kringetje rond.)
Deze als je liever een boek hebtLovegids.nl met ‘Verleid iedere vrouw’. Hier wordt ook personal dating coaching aangeboden.

30 Dagen garantie bij BerichtenBaas

Volgens Daan de Ram krijg je al je geld terug wanneer je niet tevreden bent over BerichtenBaas. Je hoeft alleen maar een berichtje naar hem te sturen en te vertellen waarom en dan staat het betaalde bedrag weer op je rekening. Ter info: wij hebben deze garantie niet getest.

Is er een kortingscode bij BerichtenBaas?

De korting die je kunt krijgen, zit al verwerkt in het totaalbedrag. Je krijgt dus geen korting als je in termijnen betaalt en bent dan ongeveer vijftig euro meer kwijt in totaal.

>> Hier vind je alle informatie en de actuele aanbieding.

Conclusie: BerichtenBaas wel of niet kopen?

Wij hebben de berichtjes en de bijbehorende houding uit de cursus getest op wat ‘proefpersonen’ en we kregen nogal wat leuke dates te pakken in de afgelopen maanden. Persoonlijk kunnen we dus zeggen dat de methodes voor ons werkten. Voor de 300 euro die Berichtenbaas kost, kun je heel wat vrouwen in een bar een drankje aanbieden en zo je eerste contact leggen, maar zo werkt het natuurlijk niet als je alleen maar een telefoonnummer of dating app profiel hebt. Deze cursus is echt wel die 300 euro waard, want je krijgt hiermee de ‘wapens’ waarmee je gegarandeerd resultaat krijgt.

ReviewBerichtenBaas
SamenvattingLeuke en nuttige tips, vaak wel met het doel een vrouw in bed te krijgen. Is dit je doel, ga dan voor deze cursus. Voorbeelden werken sowieso als je ze zelf gaat toepassen, tenminste dat was onze ervaring.
Review doorRedactie
Beoordeling⭐⭐⭐⭐⭐

>> Hier vind je alle informatie en de actuele aanbieding.

Op jouw geluk!