Welke dating app past bij mij?

Er zijn verschillende apps voor het vinden van leuke dates. Allemaal zijn deze apps net iets verschillend. De vraag welke app het beste bij jou past is niet zo makkelijk te beantwoorden. Waarom? Omdat we jou niet persoonlijk kennen. Daarom delen we in dit artikel de voor- en nadelen van verschillende dating apps en laten we precies zien voor welke dating app geschikt is.

Wat kost een datingapp nu eigenlijk?

Er zijn gelukkig verschillende datingapps die helemaal gratis te gebruiken zijn. Denk hierbij aan bijvoorbeeld Tinder. Ben je op zoek naar serieuze dates, met uitzicht op een relatie? Dan ben je op zoek naar sites/apps als Lexa, Parship of Pepper. Voor deze sites moet je betalen. Je betaalt voor een abonnement, waarbij je gemiddeld tussen de 5-15 euro per maand kwijt bent.

Hoe zit het met gratis profielen?

Veel datingsites en -apps maken het mogelijk een gratis profiel te openen. Dat klink heel fijn, maar meestal heb je er niet zoveel aan. Het gratis profiel is meer als “kennismakingsprofiel” bedoeld. Hiermee leer je hoe de site of app in elkaar zit, plus wat voor mensen je erop kunt tegenkomen. Maar vaak zijn de middelen om met singels in contact te raken met een gratis profiel beperkt.

Daten per doelgroep

Er zijn een aantal “algemene” dating apps en sites – Lexa is hiervan de grootste, – maar ook steeds meer datingsites met een specifieke doelgroep, zoals hoger opgeleiden, swingers, of homo- en biseksuelen. Ook zijn er steeds meer datingsites speciaal voor ouderen of single ouderen.

Het Keurmerk Veilig Daten

Niet alle datingsites gaan even nauwkeurig met je privégegevens om. Gelukkig kun je in één oogopslag zien hoe veilig een datingsite precies is. Dit controleer je aan de hand van het Keurmerk Veilig Daten. Een datingsite met dit keurmerk gaat uitstekend met privégegevens om.

Sociale media en datingsites

Met een datingsite als Tinder kun je gemakkelijk linken naar sociale media, zoals Instagram of Facebook. Via deze sociale mediakanalen kan de datingsites je identiteit bevestigen. Dat betekent dat je op Tinder alleen échte accounts tegenkomt: de foto op het account hoort bij die persoon. Ook kun je zelf controleren hoe betrouwbaar iemand is aan de hand van het sociale media account. Plus je kunt kijken wat iemands hobby’s en passies zijn. Heb je iets gemeen?

Speciale controle op Badoo

De casual datingsite Badoo controleert profielen heel uitgebreid en wel aan de hand van foto’s. Je moet namelijk een speciaal soort foto maken, waarbij je een opdracht van Badoo zelf uitvoert (het maken van een gebaar). Zo kan de datingsite garanderen dat de persoon op de foto van het account echt de persoon is achter computer of telefoon. Geen nepaccounts dus.

Vinden van goede matches

Op datingapps als Badoo en Tinder is het een kwestie van klikken en gaan. Vind je iemands profiel leuk, geef dan een like en als jullie elkaar allebei leuk vinden, krijg je een match. Wil je met een match op date? Neem dan contact op. Er zijn ook datingsites die veel uitgebreider te werk gaan. Je kunt een uitgebreide vragenlijst of zelfs een persoonlijkheidstest invullen. Op basis van de uitslag van de test en de criteria die je opgeeft, worden matches voor je geselecteerd.

Investeren van tijd

Ben je op zoek naar een snelle date voor gezellig contact of misschien wel seks? Dan kun je het beste terecht bij een datingsite/app als Tinder, InnerCircle of Badoo. Ben je allereerst op zoek naar een serieus gesprek en een date die je echt de kans wil geven je vaste partner te worden? Dan kies je eerder voor Pepper, Lexa of Parship. Hier zul je minder snel een date scoren, maar de matches die je hebt zullen wel een stuk beter bij je passen dan bijvoorbeeld op Tinder.

Mobiel is voor de jeugd

De jeugd van tegenwoordig is opgegroeid met mobieltjes en kan hier ook moeiteloos mee overweg. Dat geldt niet altijd voor ouderen. Er zijn genoeg vijftigplussers die prima met meen mobieltje om kunnen gaan, maar hier eigenlijk geen behoefte aan hebben. Dat is natuurlijk prima: het is uiteindelijk een kwestie van smaak. Het is vooral de jeugd die graag van apps gebruik maakt. Apps zijn snel en overal toegankelijk, maar een site is vaak wat uitgebreider.

Het belang van profielfoto’s

Mensen richten zich op een datingsite vooral tot de profielfoto’s van andere profielen, sommige mensen wat meer dan anderen. Bij Tinder draait bijna alles om de foto, bij Parship is dat al een stuk minder. Het is belangrijk dat je elkaar aantrekkelijk vindt, maar als je op zoek bent naar een serieuze relatie, is er natuurlijk veel meer belangrijk, zoals gedeelde interesses en doelen in het leven. Er moet ook op emotioneel vlak een hechte klik zijn.

Hoe zit het met de zoekfunctie?

Op zoek naar kwalitatieve matches? Dan moet je toch van een goede zoekfunctie gebruik kunnen maken. Hiervoor gebruik je een filter. Je kunt in de filter aangeven hoever iemand maximaal van jou af mag wonen, wat de ideale leeftijd is van je toekomstige partner en of die persoon kinderen wil of niet. Hoe uitgebreider de datingsite, hoe uitgebreider de filteropties.

Controleer reviews over de datingsite of -app

Wil je zeker weten dat de datingsite of datingapp echt deugt? Dan raden we ja aan hier altijd reviews van na te kijken. Je vindt deze heel gemakkelijk via Google. Je hoeft alleen maar via Google de naam van de datingsite op te geven plus het zoekwoord “reviews” en je krijgt ze.

Hoe groter de datingsite, hoe beter

Het belangrijkste voordeel van een grote datingsite is dat je hier “meer vissen in de vijver” tegenkomt. De kans dat je iemand vindt die echt bij je past, is dus ook groter. Kies voor een datingsite die aansluit bij je doelgroep, waar het ledenaantal groot genoeg is en die goede reviews krijgt.

Een abonnement betalen

De beste datingsites en -apps zullen je vragen hiervoor te betalen. Zeker als je van optimale functionaliteiten gebruik wilt maken. Je kiest dan voor het betalen van een abonnement. Het loont een abonnement voor een langere tijdsperiode te kiezen, want meestal zijn deze een stuk voordeliger. Per losse maand betaal je een stuk meer dan je wanneer je voor een jaar betaalt.

Verschillende dating-apps vergeleken

Laten we eens naar de verschillende dating-apps kijken:

Voor wie is Tinder geschikt?

Tinder is een uitermate geschikte algemene dating app. De app zit heel simpel in elkaar en werkt aan de hand van potentiële matches. Bij de foto van de persoon vind je vaak het één en ander aan informatie over de persoon. Tinder is erg populair voor het snel scoren van goede matches, maar voor het vinden van partners op de lange termijn kun je beter ergens anders kijken.

Voor wie is Inner Circle geschikt?

Voor je van Inner Circle gebruik kunt maken, zul je eerst een persoonlijke vragenlijst moeten invullen. Hier ben je enkele minuten mee bezig. Betalen is een verplichting: het abonnement kost per maand 20 euro. De profielen zijn ruimer dan alleen een selectie foto’s, wat een goed teken is.

Hoe zit het met Hinge?

Hinge is een vrij nieuwe datingapp, helemaal in het Engels (ook al spreekt bijna iedereen er Nederlands). Het fijne van Hinge is dat je wordt uitgedaagd je profiel zo volledig mogelijk in te vullen. Een diepgaand gesprek aanknopen op Hinge is makkelijker dan bij de meeste concurrenten. Door iemands profiel te bekijken, vind je meer dan genoeg inspiratie voor een gesprek.

En Bumble?

Bumble lijkt sterk op Tinder. De overeenkomst zit in het feit dat je matches vindt (of afwijst) door profielfoto’s naar links of rechts te swipen. Opvallend aan Bumble is dat alleen de vrouw in staat is het gesprek te beginnen met de man. Als man heb je die rechten niet. Een beetje apart, maar wel origineel en ook niet verkeerd: vrouwen lopen veel minder kans door een vervelende man lastig gevallen te worden. Als een vrouw je aanspreekt, weet je dat het menens is.

Ken jij Grindr al?

Grindr lijkt sterk op Tinder en is eigenlijk voor iedereen die geen hetero is? De app is van oorsprong voor gays, maar je kunt hier ook op terecht als je bi bent, of een andere vorm van seksuele oriëntatie hebt. Het voordeel van Grindr is dat je niet eerst hoeft te swipen, maar een ander meteen een bericht kunt sturen. Je vindt potentiële partners bij jou in de buurt.  Je zult zien dat je een paar minuten na het aanmaken van een account al de eerste berichten krijgt.

De beste datingapp voor jou? YouTube advies

In onderstaande video wordt besproken hoe je datingapps optimaal kunt gebruiken, welke het ook is:

Op jouw succes!