Inhoud van deze pagina:

De beste datingsites volgens Kassa, de Consumentenbond en onszelf

Ben jij op zoek naar liefde en zoek je hiervoor de allerbeste datingsites? Weet dan dat het aanbod groot is en dat het best even zoeken is voor je de betere van de minder goede datingsites hebt kunnen onderscheiden. Gelukkig is dat nauwelijks een probleem, want in dit artikel gaan we je helpen zeken. We hebben een top 10 van de allerbeste datingsites voor je geselecteerd. Deze datingsites zijn ook goedgekeurd door de Consumentenbond en Kassa.

Wij op de redactie hebben in het verleden meerdere datingsites uitgebreid en met een kritisch oog getest – en voor het schrijven van dit artikel hebben we onze resultaten onderling vergeleken. Sommige ervaringen waren wat positiever dan andere. Reden genoeg dus om verdiepend onderzoek te doen. Hieronder vind je onze bevindingen en resultaten:

Snel overzicht: Deze raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste keuze algemeenLexa bracht in onze test de beste resultaten. De betrouwbaarheid was het hoogst en we kwamen de meeste relaxte matches tegen die ook daadwerkelijk naar een date leidden. De verhouding dates ten opzichte van matches was bij Lexa het hoogst.
>> Tip: start hier gratis bij Lexa
Beste betaalbare keuzeTinder is erg betaalbaar in vergelijking met de andere datingsites. Daartegenover staat natuurlijk wel dat de meeste mensen er alleen op zitten om te kletsen, zonder per se ook een date te willen. Heb je geen of weinig budget, dan is dit geen verkeerde keuze. Echter blijft Tinder structureel veel slechter presteren dan de serieuze datingsites. Bij Lexa en Parship zagen we dan ook bijna twee keer meer matches en dates dan bij de betaalde versies van Tinder.
Meest volledige datingsiteParship biedt de meeste opties aan. Dit is dan ook een prima keuze als je een uniek karakter hebt en je profiel echt wilt onderscheiden. Echter, de resultaten waren bij Lexa een stuk beter.
>> Tip: maak hier een gratis account bij Parship

Lexa is onze nummer één op het gebied van online datingsites

Om met de datingdeur in huis te vallen: wat ons betreft is Lexa de beste algemene datingsite. Wat onze redactie namelijk heeft ondervonden, is dat Lexa de onbetwiste nummer één is op het gebied van datingsites. Dat heeft onder meer te maken met de wetenschappelijke aanpak van deze datingsite en het dat de slagingskans – 38% – op het vinden van een partner hier hoog is in vergelijking met de concurrenten. Slagingskans is het allerbelangrijkste als je besluit online te gaan daten. Lexa maakt gebruik van een uitgebreide persoonlijkheidstest en is veilig te gebruiken.

We hadden het al verklapt, maar wat ons betreft is Lexa de beste algemene keuze datingsite. Waar dat in zit?

·         Alle profielen zijn geverifieerd

·         Lexa is de grootste algemene datingsite van heel Nederland

·         Lexa heeft verschillende keurmerken

·         Je privacy is beschermd

·         Maak gebruik van dagelijkse selecties voor het browsen door profielen

·         Stuur eenvoudig berichten

·         Nadeel: wat de voordelen van LexaMore zijn, is ons niet duidelijk.

>> Tip: start hier gratis bij Lexa

Tinder is het best betaalbaar als online datingsite, maar veel minder effectief

Ben je op zoek naar een datingsite die makkelijk in gebruik en bovendien gratis is? dan raden wij Tinder aan. Tinder is ideaal voor het snel vinden van wederzijdse matches en het starten van gesprekken. Je kunt op zoek gaan naar een date, maar ook naar een leuke vriendschap. De mogelijkheden zijn groot. Op Tinder valt altijd iets te beleven, dat is een feit. Tinder richt zich veel minder op serieuze relaties en veel meer op het opdoen van nieuwe ervaringen.

Dit is het fijne van datingsite Tinder:

·         Tinder is gratis te installeren en gebruiken

·         Tinder is bekend geworden als app, maar ook gewoon als website te gebruiken

·         Alle profielen moeten geverifieer worden – de foto’s horen altijd bij de eigenaar van het profiel

·         Ideaal voor vlugge contacten: leuke dates en vriendschappen

·         Snel en veel matches, waardoor er altijd iets te beleven is.

De grote nadelen van tinder zijn:

·         Tinder is veel minder effectief dan datingsites als Lexa en Parship. Zelfs de betaalde versies van Tinder gaven weinig solide resultaten. Men neemt de app simpelweg niet zo serieus door de dopamine-triggers. Je strijdt met allerlei kleurtjes en geluidjes die nog verslavender zijn dan een casino. Bij die andere datingsites zagen we dan ook bijna twee keer meer matches en dates dan bij de betaalde versies van Tinder.

·         Tinder is zodanig ontworpen dat niet afspreken en single blijven beloond wordt. Heel logisch als je erover nadenkt: als jij eenmaal een leuk maatje hebt gevonden waar je regelmatig mee afspreekt, ga je je Tinder-abonnement afzeggen. En dat wil Tinder niet, want dan verdienen ze geen geld meer aan je. Daarom is deze app maximaal ingericht op allerlei dopamine-opwekkende geluidjes, symbooltjes en pingetjes… en zo min mogelijk op daadwerkelijk een kwalitatieve match krijgen en face to face afspreken. Jammer, maar zo werkt deze app nou eenmaal. De serieuzere datingsites zoals Lexa en Parship zijn er wél op gericht om jou echt met een kwalitatieve match te verbinden wat ook echt tot een afspraakje leidt.

Parship is het meest volledig

Ook Parship is relatief goedkoop, waardoor het een super grote verscheidenheid aan mensen aantrekt. Hierdoor is dit een erg volledig platform, maar qua resultaten is niet iedereen zo serieus als bij Lexa, waardoor Lexa beter scoort.

Parship is ongetwijfeld een naam waarvan je al eens hebt gehoord:

·         De succesratio voor het vinden van een partner van 38% is erg hoog

·         Matchen gebeurt op basis van grondige persoonlijkheidstests

·         Volledig betrouwbare datingsite

·         Gericht op serieuze dates en het vinden van een relatie

·         Mannelijke en vrouwelijke leden zijn met elkaar in evenwicht (52% is vrouwelijk, 48% is mannelijk)

·         Nadeel: Parship rekent relatief hoge kosten voor een abonnement.

>> Tip: maak hier een gratis account bij de #1 uit de test: Parship

De beste keuzes nog eens in onze overzichtelijke vergelijker

Hieronder vind je nogmaals de best beoordeelde datingsites in onze handige vergelijker. Je ziet in één oogopslag wat hun kenmerken zijn, hoe hoog we ze beoordeeld hebben, in wat voor categorie ze vallen en wat voor opties ze wel en niet hebben. Vergelijk dus gerust zelf via onderstaand overzicht:

Hoe onze zoektocht naar de beste datingsites eruit heeft gezien

Daten is iets wat we allemaal vroeg of laat doen of in ieder geval hopen te doen. Het is spannend, maar zeker de moeite waard. De liefde vinden staat bij heel veel mensen hoog op het prioriteitenlijstje. Dat is niet zo gek, want samen sta je nu eenmaal sterker dan één. Echte liefde is een verrijking voor het leven, zelfs al weet je dat deze op een dag voorbij kan zijn – wie niet waagt, wie niet wint. Dat weten wij op de redactie als geen ander: bijna allemaal zijn we actief op datingsites, of actief geweest. Daten kan natuurlijk met mensen die je offline hebt ontmoet, maar het kan ook online via een datingsite. En dat is precies hetgeen we kritisch onderzochten: datingsites.

We hebben iedere aanbieder uitgebreid doorlopen en in de praktijk uitgetest. Zo keken we onder andere naar hoe snel en makkelijk we matches kregen en in welke mate de website erop gericht was om ons daadwerkelijk op date te krijgen.

Wat maakt ons ervaren datingsite reviewers?

Reviewen is onze grote passie: dit doen we dag in, dag uit. We reviewen van alles en nog wat: van koelkasten tot schuursponzen. Wij beoordelen taalcursussen, maar dus ook datingsites. Je kunt absoluut wel stellen dat reviewen onze grote passie is. bovendien hebben de leden van onze redactie genoeg ervaring in het gebruik van datingsites. Uit eigen ervaring weten we wat er wel deugt aan bepaalde datingsites en wat niet. Die kennis delen we hier.

Datingsites vergelijken is namelijk best een uitdaging. Op het eerste gezicht lijken ze misschien sterk op elkaar, maar schijn bedriegt – er bestaan veel onderlinge verschillen tussen deze platforms. Je kunt een datingsite, net als een boek, niet op het uiterlijk beoordelen. Wil je echt weten hoe goed een datingsite is, dan moet je dieper graven. Gelukkig gaan wij je helpen: we laten je zien hoe je datingsites vergelijkt en wat onze eigen persoonlijke top 10 is. Die top 10 van onze redactie vind je hieronder. De samenvatting en de vergelijker vind je hierboven.

Datingsites vergelijken zit gelukkig in ons bloed: op de redactie hebben we allemaal een profiel op één – en vaak meerdere – site(s) gehad. We hebben dus genoeg ervaring om met je te delen wat ons wel en wat ons niet beviel. Bovendien hebben we onze krachten gebundeld en onze ervaringen gebundeld voor een nog vollediger beeld over online datingsites en apps.

Online datingsites: een kritische blik

Je moet gewoon altijd kritisch blijven op het aanbod datingsites. Dat heeft er onder meer mee te maken dat achter de site een commerciële organisatie zit die geld aan jou probeert te verdienen. Op zich is daar niets mis mee, maar het risico bestaat wel dat je voor het lijntje wordt gehouden om jou zoveel mogelijk geld af te troggelen. Dat gebeurt bijvoorbeeld via nepaccounts. Dit zijn profielen van mensen die eigenlijk niet bestaan en jouw aandacht vasthouden.

Het is van groot belang dat je kritisch blijft op datingsites. Dat heeft onder andere te maken met de kosten die je voor deze sites maakt. Onthoud ook dat er geen garantie is op succes. Zelfs bij onze nummer 1 Parship is het slagingspercentage maar 38% – ruim minder dan de helft van de leden vindt een vaste relatie. Datingsites klinken romantisch, maar in feite ben je aan het gokken. Je moet er rekening mee houden dat je je geld kwijt kunt raken zonder relatie.

·         Hoe zit het met gratis profielen?

Bij veel datingsites kun je gebruik maken van een gratis profiel. Zo’n gratis profiel lijkt veelbelovend, maar in feite kun je er niet zo heel veel mee. Deze gratis accounts op sites waarvoor je normaal gesproken moet betalen, zijn vooral bedoeld om jou bekend te laten worden met het platform. De kans dat je met een gratis account een relatie vindt, is bijna nul. Er zijn heel wat datingsites waarop je een gratis account kunt aanmaken, maar op bijna evenzoveel sites kun je bijna niets met zo’n gratis account – dit gratis account is echt puur bedoeld om jou kennis te laten maken met het platform en je te stimuleren uiteindelijk voor een betaald account te kiezen. bij sommige datingsites is het in eerste instantie ook helemaal niet duidelijk wat je precies moet betalen. Of er wordt bijvoorbeeld gewerkt met credits.

·         Proefperiodes en acties

Andere manieren om jou op een datingsite te krijgen zijn via speciale acties of gratis proefperiodes. Proefperiodes klinken misschien fijn, maar uiteindelijk zul je toch gewoon moeten betalen voor het gebruik van de site. Op de lange termijn heb je er niet veel aan, want de kans dat je binnen je proefperiode een relatie vindt, is bijna nul procent.

·         Kies een datingsite met de juiste focus

Ben je op zoek naar veel en vlugge contacten? Dan is Parship niets voor jou. Maar ben je op zoek naar een serieuze relatie? Dan is Tinder weer niets voor jou. Ben je een jonge god in de kracht van je leven? Dan moet je op een 50-plus datingsite niet zijn. Kortom: zelfs al is een datingsite van hoge kwaliteit, als jij niet bij de doelgroep aansluit, heb je er weinig aan.

·         Hoe zit het met de privacy?

Niet alle datingsites gaan even goed met je privacy om. Ook dat is iets om rekening mee te houden. je krijgt bijvoorbeeld ongevraagd cookies of de privacyverklaring klopt niet. Het is geen geheim dat veel online winkels, webshops en andere sites waar je een account voor kunt aanmaken, kampen met problemen op het gebied van privacy. Dit kan er in zitten dat de privacyverklaring niet duidelijk of zelfs onvindbaar is, of in het fout dat je met ongewenste cookies te maken krijgt, ook al heb je aangegeven deze niet te willen.

·         Matchingsmechanismen

Eén van de belangrijkste zaken bij het vinden van een goede match op de datingsite is het matchingsmechanisme dat de site gebruikt om jou aan andere profielen te linken. Als dit mechanisme deugt, is de kans een stuk groter dat je wordt gelinkt aan profielen die bij je passen. Het goed matchen van profielen blijkt voor veel datingsites een grote uitdaging. Soms geef je bepaalde zoekcriteria op, maar blijken de zoekresultaten hier helemaal niet op aan te sluiten. Sommige goede datingsites maken gebruik van wetenschappelijke persoonlijkheidstests (zoals Parship), terwijl de matchingscriteria bij andere sites veel willekeuriger zijn. je wordt bijvoorbeeld gematcht op het feit dat jullie allebei niet roken (nou en…)

·         Verificatie van profielen

Op een goede datingsite worden alle profielen gecontroleerd op echtheid – zijn de leden ook echt wie ze beweren te zijn? Dat betekent dat verdachte profielen of profielen die grensoverschrijdend gedrag vertonen, snel worden verwijderd. De aller slechtste datingsites maken zelf fictieve profielen aan om jou doelbewust aan het lijntje te houden en geld af te troggeren.

·         Heeft de site het Keurmerk veilig daten?

Dit keurmerk geeft aan of een datingsite veilig is in gebruik, of de spelregels van de site transparant zijn aangegeven en voor iedereen toegankelijk zijn en of de klantenservice van hoge kwaliteit is. Heeft een datingsite dit keurmerk, dan kun je hier gewoon veilig daten.

Blijf sceptisch over het erg ruime aanbod

Werken datingsites wel echt? Dat was de eerste vraag die we onszelf stelden. We zijn er nog steeds niet helemaal van overtuigd dat daten via een datingsite wel zo’n goed idee is. Er is namelijk geen enkele garantie op succes. Voor je het weet ben je veel geld kwijt zonder dat je er iets voor terugkrijgt. Als je je inschrijft, hou er dan rekening mee dat het niets kan worden.

Zoals gezegd, zijn er heel veel verschillende datingsites. Het is ook echt niet zo dat al die datingsites van hoge kwaliteit zijn. in tegendeel, er zijn genoeg frauduleuze datingsites met zogenaamde profielen – profielen van mensen die niet echt bestaan en te mooi of te leuk lijken om waar te zijn. Deze nepprofielen worden gebruikt door medewerkers van de datingsite om jou aan het lijntje te houden en ervoor te zorgen dat je meer geld uitgeeft.

Wat beloven datingsites zoal? Schuilt er waarheid in deze roze wolk?

Datingsites zullen je het één en ander beloven, maar de vraag is of de toekomst wel zo rooskleurig is als die je wordt voorgeschoteld. Een datingsite zal je graag willen laten geloven dat ook jij gelukkig wordt in de liefde, maar hier is domweg geen enkele garantie op. Er is geen enkele garantie dat je op een datingsite een soulmate tegenkomt. Misschien vind je niemand.

Datingsites zullen je graag beloven dat je veel nieuwe, leuke singles tegenkomt, dat je nieuwe vriendschappen opdoet en spannende dates hebt. Op welke site je ook gaat kijken, op de homepagina van de datingsite zie je eigenlijk altijd twee verliefde mensen hand in hand of naar elkaar glimlachen. Maar onthoud: de slagingskans bij online daten valt tegen. daar staat weer tegenover: niet geschoten, is altijd mis. Wees dus gematigd positief.

Een datingsite beoordelen: hier hebben wij op gelet

Er zijn meerdere criteria waaraan je de kwaliteit van een datingsite kunt beoordelen. Als wij een datingsite beoordelen, kijken we altijd naar het volgende:

·         Hoe zit het met de succespercentages voor het vinden van een relatie? – hoe hoger, hoe beter

·         Wat betaal je voor de datingsite? Voor wat hoort wat, dus hoe meer je voor een datingsite betaalt, hoe meer deze te bieden moet hebben.

·         Is het platform gebruiksvriendelijk? Kun je makkelijk op de site navigeren, zijn de voorwaarden overzichtelijk weergegeven en komt de helpdesk je snel te hulp

·         Heeft de datingsite een keurmerk?

·         Hoe zijn de reviews van de datingsite? Wordt de datingsite positief beoordeeld?

·         Wat hebben programma’s als Kassa, Radar en de Consumentenbond over de datingsite geschreven?

·         Helpdesk: Wat wij heel belangrijk vinden, is dat je snel en goed geholpen wordt als je een vraag of een klacht hebt. Zo moet je de helpdesk makkelijk kunnen vinden en kun je het liefst op meer dan één manier contact opnemen, ook buiten kantooruren om en in het weekend. Het helpt als de datingsite al een eigen overzichtelijke vraag-en-aanbod sectie online heeft staan.

·         Goede matchingsmechanismen: Het laatste dat je wilt is ‘matches’ voorgeschoteld krijgen waarvan je vanaf het begin weet dat er nooit een klik zal ontstaan. Dat is zonde van je tijd. Het lijkt een vanzelfsprekendheid dat matches ook echt matches moeten zijn, maar veel datingsites krijgen dit domweg niet voor elkaar.

·         Aandacht voor privacy

De tien allerbeste online datingsites

In dit artikel bespreken we de beste datingsites die we online zijn tegengekomen. Deze datingsites zijn stuk voor stuk van hoge kwaliteit. je zult merken dat er nog altijd onderlinge verschillen bestaan tussen deze sites. Het is dus aan jou een datingsite te kiezen die je het beste ligt.

Hieronder bespreken we de tien allerbeste datingsites die online te vinden zijn. deze sites scoren stuk voor stuk hoog op bovenstaande criteria en bieden uitstekende service. Kies er één uit die het beste aansluit bij je wensen en waar de kans van slagen voor jou persoonlijk het grootst is.

Datingsite 1: Lexa is het meest volledig

Zoals gezegd, is Lexa onze nummer 1 keuze datingsite. Waar dat precies in zit? Alle profielen bij Lexa zijn geverifieerd. Bovendien is Lexa de allergrootste datingsite van Nederland – je komt hier allerlei soorten mensen tegen, afkomstig uit alle groepen en lagen van de bevolking. Met andere woorden: er is meer dan genoeg keuze. Met de privacy zit het bij Lexa ook wel goed en een abonnement is niet te duur.

·         Lexa is de grootste, meest gevarieerde datingsite van Nederland

·         Alle nieuwe profielen worden geverifieerd

·         Relatief goedkoop voor een datingsite

·         Lexa organiseert verschillende evenementen door heel het land, ook bij jou in de buurt

·         Heeft een certificering van Stichting Thuiswinkel, plus het Keurmerk Veilig Daten.

Datingsite 2: Tinder is de datingsite die het best betaalbaar is

Eén van de bekendste namen op datinggebied is Tinder. Deze datingsite staat vooral bekend om het feit dat je hier door te swipen heel eenvoudig met heel veel verschillende profielen in aanraking komt. Op Tinder is letterlijk altijd iets te beleven verder is de site ook te gebruiken als app. Zoek je snel een date of een nieuwe vriendschap? Probeer Tinder zeker uit. Tinder maakt bovendien gebruik van fotoverificatie, zodat je altijd weet wie je date. Waarom kiezen voor Tinder?

·         Tinder is helemaal gratis in gebruik

·         Ideaal voor snelle matches en nieuwe vriendschappen

·         Op Tinder is altijd iets te beleven

·         Tinder valt niet alleen bij jongeren, maar ook bij de 30-plusser in de smaak

·         Nadeel: niet geschikt voor serieuze relaties.

Datingsite 3: Parship is de beste algemene keuze datingsite

Er zijn ook tal van redenen om voor datingsite Parship te kiezen:

·         Hoog slagingspercentage van liefst 38%

·         Je privacy is uitstekend beschermd

·         Goed gebruik van wetenschappelijke persoonlijkheidstesten

·         Grote datingsite met veel actieve leden

·         Vooral geschikt voor de doelgroep 30-plussers

·         Man en vrouw zijn prima in balans: 52% vrouwen en 48% mannen

·         Nadeel: Parship is wel één van de duurdere datingsites.

>> Tip: maak hier een gratis account bij Parship

Datingsite 4: MetJou is een erg laagdrempelige datingsite

Ook MetJou is een prima datingsite om je bij in te schrijven:

·         Klein, maar fijn ledenbestand

·         Website is ook mobiel te gebruiken

·         Nadeel: MetJou heeft helaas nog geen eigen dating app

·          Maak gebruik van Fotozapper om nieuwe profielen te ontdekken

·         Inschrijven verloopt heel vlot

·         Nadeel: een nog wat minder bekende datingsite.

Datingsite 5: Elitedating is specifiek voor hoger opgeleide leden

Waarom kiezen voor een datingsite als Elitedating?

·         Elitedating richt zich specifiek op het segment hoger opgeleiden

·         Inclusief handige en zeer uitgebreide persoonlijkheidstest

·         Heeft een gebruiksvriendelijke website

·         Man-vrouwverhouding is prima in balans

·         Liefst 70% van de leden is hoog opgeleid

·         Nadeel: als lager opgeleide is het lastig hiertussen te komen.

Datingsite 6: NovaMora past het beste in het straatje van zogenaamde “swinger”

NovaMora is een datingsite met een redelijk unieke insteek.

·         Én van de spannendste datingsites die je online zult tegenkomen

·         Speciaal voor erotische contacten en onenightstands

·         Maak ook gebruik van de NovaMora app

·         Alle profielen worden uitgebreid gecontroleerd

·         Discretie en anonimiteit staan in een hoog vaandel – je bepaalt zelf aan wie je je gezicht laat zien

·         Je komt geen fictieve profielen tegen

·         Nadeel: niet geschikt voor serieuze relaties.

Datingsite 7: 50-plus match is speciaal voor senioren

Ook 50-plus match zou weleens dé datingsite voor jou kunnen zijn.

·         De datingsite richt zich specifiek op de doelgroep 50-plussers

·         Ook als gebruiksvriendelijke app te gebruiken

·         Blader handig en snel door verschillende profielen

·         Ook gescheiden mensen en weduwnaars kunnen dankbaar van deze site gebruikmaken

·         Videobellen is ook mogelijk.

Datingsite 8: Bi Love is van vrouwen vóór vrouwen

Een website met een unieke insteek is Bi Love.

·         Misschien wel de enigste Nederlandse datingsite waarop alleen vrouwen actief zijn

·         Voor serieuze relaties, maar ook voor vrouwen die nog aan het ontdekken zijn

·         Strenge controle van profielen

·         Het online platform is makkelijk en praktisch in gebruik

·         De helpdesk is gratis te gebruiken – via mail en telefonisch.

Datingsite 9: Match4Me beschikt over een gezellige eigen community

Tot slot willen we ook Match4Me met je bespreken:

·         Daten voor hoger opgeleiden, maar wat minder opgedrongen dan bij Elitedating

·         Maak ook van de handige app gebruik

·          Regelmatig worden er events voor leden georganiseerd

·         Alle profielen worden handmatig gecontroleerd.

10. Seniorengeluk is een andere goede datingsite voor senioren

Seniorengeluk is een alternatief voor 50-plus match.

·         Allereerst kom je hier in ieder geval geen fictieve profielen tegen

·         De klantenservice is makkelijk te bereiken en helpt je graag op weg – ook in de avonden en weekenden

·         Een betrouwbare datingsite die let op je privacy

·         Stuur verschillende soorten berichten en personaliseer je profiel.

Eervolle vermeldingen: deze hebben de top 10 net niet gehaald

Badoo werkt volgens hetzelfde concept als Tinder

Ken jij Badoo al? ook deze datingsite is erg laagdrempelig in gebruik.

·         Net zo makkelijk matches scoren als op Tinder

·         Badoo heeft een groot aanbod leden

·         Je kunt je gratis registeren – ook met het gratis account kun je andere profielen actief benaderen

·         De inschrijving duurt maar enkele minuten

·         Speel een leuk kennismakingsspel.

·         Foto’s plaatsen en laten verifiëren is verplicht.

Bij Happn draait het allemaal om toevallige ontmoetingen

Ken jij Happn al? Deze datingsite heeft een vrij unieke insteek.

·         Je gebruikt Happn via je Facebook account

·         Genoeg mogelijkheden om je profiel aan te kleden

·         Ook te gebruiken als app

·         Laagdrempelig in gebruik

·         Mogelijkheden om zogenaamde “crushes” te sturen (al kunnen mannen dit, in tegenstelling tot vrouwen, niet onbeperkt doen).

C-date is heel slecht vanwege nepprofielen

Deze site is compleet nep volgens een van onze lezers. Hij is niet één profiel tegengekomen die je niet aan het lijntje probeert te houden. Allemaal waar hij zogenaamd contact mee had willen alleen chatten via de website om zo geld aan je te verdienen.

De beste datingsites volgens de Consumentenbond

Onderzoek naar de beste datingsites is niet alleen door ons gedaan, maar ook door ervaren instanties als Kassa, Radar en zelfs de Consumentenbond. Dit is wat zij erover te vertellen hebben. De Consumentenbond onderzocht hoe het zat met de privacy bij twaalf grote datingsites (zie link onderaan dit artikel voor de volledige informatie). Lang niet alle sites voldeden aan de privacy eisen, al zaten er veel sites bij die na aangeven de problemen oplosten.

Wist je dat kritische instanties als Kassa, Radar plus de Consumentenbond ook hun licht hebben geschenen over het aanbod online datingsites? Een artikel van 6 juli 2021 van de Consumentenbond laat zien dat veel datingsites gemiddeld duur zijn en maar weinig kans op succes bieden. De prijs-kwaliteitverhouding is lang niet altijd wat deze zou moeten zijn.

Ook Radar vergeleek meerdere datingsites en apps

Radar waarschuwt voorapps en sites die niet duidelijk zijn over de tarieven en waarbij je plotseling, vaak zonder eerdere waarschuwing, moet betalen om van een dienst gebruik te maken. Ook waarschuwt Radar voor die hinderlijke, vervelende nepprofielen, net als voor stalkers en mannen die alleen maar uit zijn op seks. De tips van Radar: geef duidelijk aan waar je naar op zoek bent, kies je foto’s met zorg uit en heb respect voor de grenzen van anderen.

https://radar.avrotros.nl/hulp-tips/getest/item/radar-test-datingsites/

Radar laat ook zien dat je je verwachtingen bij datingsites niet te hoog mag stellen. Lang niet iedereen heeft succes, maar er zijn ook zeker succesverhalen. Matches voldoen in de praktijk ook lang niet altijd aan de criteria die leden zelf hebben opgegeven, dus dat is jammer. Ook de privacy waarborg is niet altijd wat deze zou moeten zijn. Er zijn dus zeker wat haken en ogen.

Gebruikte bronnen voor ons beste datingsites onderzoek

Voor dit artikel over de beste datingsites hebben we de volgende bronnen ter inspiratie gebruikt:

De best beoordeelde datingsites: jij bent aan zet

In dit artikel hebben we meerdere datingsites besproken en vergeleken. We hebben de criteria genoemd waaraan je zelf de kwaliteit van een datingsite kunt meten en laten zien wat de voor- en nadelen van de sites in onze top 10 zijn. Jij bent nu aan zet: kies een site die bij je past.

Conclusies over de beste datingsites

De beste datingsites zijn datingsites die veel service bieden voor relatief weinig kosten. Bovendien zijn ze transparant en gaan ze zorgvuldig met je privacy om. Er zijn genoeg datingsites die zich op één specifieke doelgroep richten, dus lees je in voor je je gaat inschrijven.

In dit artikel hebben we maar liefst tien datingsites gedeeld die hoog scoren op onze strenge criteria. Deze sites zouden we stuk voor stuk persoonlijk aanraden om een account bij te openen. het is nu aan jou een site te vinden die het beste aansluit bij jouw date- en relatiewensen. We wensen je veel succes met het vinden van de juiste site én de ideale match.

>> Tip: start hier gratis bij de #1 uit onze test: Lexa