Inhoud van deze pagina:

Benieuwd naar de beste datingsites voor jongeren en twintigers? Je vindt ze hier

Twintigers en jongeren zijn volop bezig met daten. Dat daten gebeurt ook steeds meer digitaal. Tegenwoordig zijn er heel veel leuke datingsites te vinden die speciaal zijn ingericht voor de behoeften van jongeren. Deze datingsites zitten net iets anders in elkaar dan datingsites die zich richten op dertigers, veertigers of senioren. Direct te weten komen wat de leukste datingsites voor jongeren zijn? Dat is precies wat we in dit artikel in een top 10 bespreken.

Wij hebben datingsites voor jongeren en twintigers uitgebreid onderzocht

Jong zijn we allemaal geweest (en zo voelen we ons vaak nog steeds). Het is ook belangrijk het kind – of in ieder geval de jongere – in je te koesteren. Nog altijd voelen wij van de redactie ons prima op onze plek op een datingsite voor jongeren, waar vaak een hoop op te beleven is. Vandaar dat we op onderzoek zijn uitgegaan en onze stinkende best hebben gedaan om de onderste datingsteen boven te krijgen. In dit artikel vind je onze resultaten.

Pepper is wat ons betreft de allerbeste jongeren datingsite

We zullen het je maar gelijk verklappen: volgens ons is Pepper de allerbeste datingsite voor jongeren. Waar de charme van Pepper precies in zit? Op Pepper wordt heel veel gewerkt met beelden – foto en video. Je kunt je profiel op creatieve wijze aankleden. Door andere profielen bladeren is ook een feestje. Je komt altijd wel iets tegen om een leuk gesprek over te beginnen. Je kunt je gratis aanmelden en eventueel later overstappen op een betaald account.

>> Tip: maak hier een gratis account aan bij Pepper

Tinder is niet alleen gratis, maar ook nog eens super laagdrempeligs

Een andere geschikte datingsite – oorspronkelijk een app – voor jongeren is Tinder. Het allergrootste voordeel van Tinder is dat deze site helemaal gratis is. Dat is fijn, want veel jongeren studeren nog en hebben niet heel veel te besteden. Tinder is laagdrempelig en super toegankelijk. Je kunt hier eindeloos door profielen scrollen en likes sturen. Het is heel eenvoudig om matches te scoren en gesprekken aan te knopen – er is dus altijd iets te doen.

Waarom wij geschikt zijn als reviewers van twintigers datingsites?

Zoals gezegd, jong zijn we allemaal geweest en jong voelen we ons nog steeds. Intussen zijn we in de redactie allemaal 25+, maar dat betekent niet dat we ons niet meer op een datingsite voor twintigers kunnen vermaken, in tegendeel. Voor ons onderzoek hebben we van verschillende jongeren datingsites gebruik gemaakt en ons in verschillende andere datingsites ingelezen. Kortom: wij hebben alle ins en outs van het datingwezen bekeken.

Het aanbod jongeren datingsites kritisch bekeken

natuurlijk is het belangrijk dat je het aanbod datingsites voor jongeren goed bekijkt. Je moet het aanbod datingsites in het algemeen kritisch bekijken. Er is de laatste jaren namelijk sprake van een wildgroei van datingsites, waardoor de kwaliteit ervan niet altijd makkelijk te achterhalen is. Er is in ieder geval een aantal zaken waarop je op elke datingsite goed moet letten:

·         Hoe zit het met je privacy?

Op niet alle datingsites is je privacy even goed beschermd. Vaak gaan datingsites helemaal niet met opzet verkeerd met je vertrouwelijke gegevens om, maar hebben ze hier domweg niet de vereiste kennis voor. De beste datingsites zijn  daarom ssl-versleuteld en hebben bepaalde keurmerken, zoals het Keurmerk Veilig Daten en een geldige certificering van Thuiswinkel.org.

·         Controle van profielen

Wat we ook heel belangrijk vinden, is dat profielen goed gecontroleerd worden door medewerkers van de datingsite. Daar bedoelen we mee dat profielteksten gecontroleerd zijn en dat deze geen aanstootgevende, grensoverschrijdende of discriminerende teksten bevatten. Ook moeten profielfoto’s goed gecontroleerd worden op echtheid – is de persoon op de foto wel echt de persoon met wie je praat? Deze controles voorkomen teleurstelling.

·         Transparantie

Veel datingsites zijn niet bepaald transparant over de diensten die ze aanbieden en de kosten die je hier precies voor kwijt bent. Het komt nogal eens voor dat er verborgen kosten zijn, of dat het abonnement bijvoorbeeld stilzwijgend wordt verlengd. Ook zijn er sites waarop praktische informatie over profielen en abonnementen moeilijk te vinden is. krijg je bijvoorbeeld te maken met nepprofielen of weert de datingsite deze in het geheel?

Jongeren datingsites en onze eerste sceptische indruk

Jongeren datingsites: dertien in het dozijn? Dat was wel een beetje onze sceptische indruk. Het aanbod is inmiddels zo groot, dat er een aanzienlijke kans is dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Veel twintigers zijn wellicht helemaal niet op zoek naar een serieuze relatie of weten überhaupt niet wat ze willen. Wat dat betreft ben je als dertiger of veertiger in het voordeel: in die leeftijdscategorie hebben mensen vaak een beter beeld van hoe en wat.

De beloften van jongeren datingsites: loos of niet?

Jongeren datingsites staan vaak vooral in het teken van avontuur. Avontuur kun je breed opvatten, want hiermee wordt echt niet alleen een avontuurtje onder de lakens bedoeld. Avontuur is vooral het opdoen van nieuwe contacten en aangaan van nieuwe vriendschappen. Jongeren hebben meestal meer avontuurlijke dates dan mensen op leeftijd, maar zullen minder snel overgaan op een vaste relatie. Of je de liefde gaat vinden? Dat is de vraag.

Een (jongeren) datingsite beoordeeld: criteria om naar te kijken

Je kunt de kwaliteit van een datingsite en een datingsite voor jongeren in het bijzonder op meerdere manieren beoordelen:

Betrouwbaarheid

Hoe herken je een betrouwbare datingsite? Een datingsite die betrouwbaar is, deelt op eerlijke en transparante wijze wat precies het beleid is, welke regels en voorwaarden er zijn en wat je kwijt bent voor een abonnement. Ook kom je hier geen nepprofielen tegen die speciaal zijn ontworpen om jou aan het lijntje te houden en extra geld uit te laten geven.

Technisch in orde

Een goede datingsite is technisch ook in orde. Dat betekent onder andere dat de site een goede firewall heeft en dat je beschermd bent tegen hackers, virussen en dergelijke. Ssl-versleuteling zorgt ervoor dat je privégegevens versleuteld worden verstuurd en opgeslagen, zodat niemand anders erbij kan dan jijzelf en de datingsite. Ook is er weinig kans op storingen.

Goede handmatige controle

Wat daarnaast heel belangrijk is, is dat de handmatige controle van de medewerkers van de datingsite van kwaliteit is. er moet bijvoorbeeld gecontroleerd worden op frauduleuze en verdachte profielen. Ook moeten profielen worden aangepakt van mensen met verkeerde intenties. Kwetsend taalgebruik moet gemeden worden. is het bijvoorbeeld mogelijk iemand te blokkeren?

Onze onderzoeksdata voor jongeren datingsites

Het is vrij simpel: als wij datingsites beoordelen, doen we dat op basis van een vast aantal criteria.

·         De prijs van een abonnement

·         Het verschil in abonnementen – is een gratis abonnement mogelijk?

·         De klantenservice – word je goed geholpen met een vraag of klacht?

·         Hoe makkelijk is de datingsite in gebruik?

·         Hoe goed worden profielen gematcht – gebeurt dit op onderbouwde wijze of is het natte vingerwerk?

·         Kun je je profiel op een goede manier invullen en aankleden?

·         Is het makkelijk om door profielen te bladeren?

·         Wat is de man-vrouwverhouding?

·         Hoe groot is de datingsite – hoeveel actieve leden zijn er?

·         Wat is er bekend over de datingsite uit reviews van gebruikers?

·         Hebben onderzoeksorganisaties als Radar, Kassa en de Consumentenbond over de datingsite geschreven?

De tien allerbeste datingsites voor jongeren

In dit artikel bespreken we de tien allerbeste datingsites die voor jongeren beschikbaar zijn. deze datingsites zijn van hoge kwaliteit en hebben elke twintiger genoeg te bieden. Kortom: kijk goed naar de voor- en nadelen en onderlinge verschillen. We raden je aan je ook verder in te lezen.

Jongerensite 1: de allerbeste datingsite voor jongeren is wat ons betreft Pepper

Zoals we al verklapt hadden, is Pepper wat ons betreft de beste algemene keuze voor jongeren en twintigers. Waar de kracht van Pepper precies in zit?

·         Pepper is ideaal voor visueel ingestelde mensen

·         De leukste en meest gevarieerde profielen

·         Pepper heeft relatief betaalbare betaalde abonnementen

·         Klantenservice die iedere dag van de week bereikbaar is

·         Handmatige controle van nieuwe profielfoto’s en -teksten

·         Ook qua digitale veiligheid zit Pepper goed in elkaar.

>> Tip: maak hier een gratis account aan bij Pepper

Jongerensite 2: Tinder is de beste budgetoptie jongeren datingsite

Tinder is een heel bekende naam onder jongeren en dat is niet voor niets:

·         Tinder is één van e meest toegankelijke datingapps en -sites die je tegen zult komen

·         Bovendien is Tinder helemaal gratis in gebruik

·         Ontdek profielen van mensen bij jou in de buurt – waar je snel mee op stap kunt gaan

·         Ideaal voor flirts, dates, vriendschappen en eventueel zelfs vaste relaties

·         Makkelijk profielen filteren

·         Snel heel veel matches scoren in een korte tijdsperiode

·         Nadeel: voor veel diepgang en serieuze relaties moet je bij Tinder meestal niet zijn.

Jongerensite 3: Lexa is de aller populairste datingsite, ook onder jongeren

Ook Lexa is een datingsite die je als jongere zeker een keer kunt uitproberen.

·         Wist je dat Lexa de allergrootste datingsite van heel Nederland is? je komt hier de meeste actieve leden tegen

·         Makkelijk te gebruiken website waarop je gemakkelijk door profielen bladert

·         Veel mogelijkheden om je profiel aan te kleden

·         Ook als handige app of mobiele website te gebruiken

·         Voordelige accounts voor relatief bescheiden geldbedragen

·         Nadeel: als je niet zelf stopzet, worden abonnementen automatisch met 1 maand (duur!) verlengd

·         Nadeel: Lexa biedt ook LexaMore aan tegen aanvullende kosten, maar wat de toegevoegde waarde hiervan is, is niet duidelijk.

Jongerensite 4: op zoek naar een leuk alternatief voor Tinder? Kies Badoo

Ook Badoo is een datingsite die je als jongere zeker een keer moet uitproberen.

·         Badoo lijkt qua opzet heel sterk op Tinder – het doel is snel nieuwe contacten opdoen

·         Badoo is een datingplatform dat internationaal actief is en waarop inmiddels ruim 300 miljoen leden actief zijn

·         Op Badoo zijn vooral ook heel veel jongeren actief van gemiddeld 25 jaar

·         De Badoo app is voor zowel Android als iOS

·         Kom in contact met mensen die zich op dat moment in je directe omgeving bevinden.

Jongerensite 5: Happy Pancake is Scandinavisch en helemaal gratis te gebruiken

HappyPancake is een vrij nieuwe datingsite in Nederland die je zeker een keer moet uitproberen.

·         HappyPancake komt van oorsprong uit Scandinavië en heeft hier meerdere prijzen gewonnen

·         HappyPancake is een helemaal gratis te gebruiken datingsite – in ruil hiervoor krijg je zo nu en dan een advertentie te zien

·         Internationaal actief

·         Ook steeds meer Nederlandse profielen

·         Genoeg opties om je profiel invulling te geven en met filters op zoek te gaan naar matches.

Jongerensite 6: met Happn combineer je het beste van online en offline

Happn is een jongeren datingsite met een vrij unieke insteek.

·         Geeft een twist aan het begrip “online daten” door ook offline elementen toe te voegen

·         De app maakt gebruik van notificaties en laat je zien bij welke andere gebruikers je fysiek in de buurt bent geweest

·         Stuur een like en chat vrijblijvend met elkaar

·         De app is vooral ontworpen voor het drukke leven in grote steden en voor grote evenementen, al dan niet van meerdere dagen

·         Happn is wereldwijd actief en heeft inmiddels zo’n 100 miljoen leden – per maand komen er daar gemiddeld nog zo’n 1.5 miljoen bij.

Jongerensite 7: bij Once krijg je één op maat gemaakte match per dag

Ook Once is een jongerensite met een geheel eigen insteek.

·         Op het eerste gezicht lijkt Once misschien sterk op Tinder, maar schijn bedriegt

·         Het draait bij Once niet om kwantiteit, maar echt om kwaliteit

·         Je krijgt dagelijks één potentiële match voorgeschoteld, waarbij je zelf kunt aangeven of je denkt dat het een match is of niet

·         Te confronterend? Wij vinden het juist wel fijn

·         Once is prima betaalbaar

·         Met 10 miljoen leden wereldwijd is deze datingsite groter dan je denkt

·         Een ideale datingsite voor het vinden van diepgang.

Jongerensite 8: bij Bumble staan vrouwen aan het roer

Bumble is een datingsite die speciaal ontworpen is voor jonge vrouwen.

·         Wist je dat bij Bumble het initiatief in eerste instantie bij de vrouw ligt? deze krijgt namelijk de mogelijkheid een bericht te sturen naar een potentiële match, de man niet

·         Bumble vormt automatisch matches die 24 uur geldig zijn en vervolgens ‘ontbonden’ worden

·         Ideaal voor de initiatief nemende vrouw en ook ideaal voor de man die niet altijd het eerste woord wil hoeven zeggen

·         De site is ook bereikbaar als app voor Android en iOS

·         Een nadeel is dat een match, net als een slagroomtaart, beperkt houdbaar is.

Jongerensite 9: Be2 heeft als grote voordeel dat het internationaal is

Be2 is een datingsite speciaal ontworpen voor de BeNeLux.

·         Veel jonge gebruikers

·         Ongeveer een miljoen leden in Nederland en België

·         Zoek lokale mensen op bij jou in de buurt

·         Swipen van profielen, net als bij Tinder

·         Be2 maakt het mogelijk trofeeën te ontvangen als je complimenten krijgt over persoonlijkheid of uiterlijk

·         Geschikt voor liefde, losse dates en vriendschappen

·         Inclusief twee handig te gebruiken app

·         Foto’s blurren om je privacy te vergroten is mogelijk

·         Videogesprekken helpen je iemand snel beter te leren kennen.

·         Nadeel: de matchingsvoorstellen hadden beter gekund.

Jongerensite 10: bij MetJou draait het juist allemaal om regionaal contact

Ook MetJou is een veel belovende datingsite voor jongeren. Wat MetJou te bieden heeft?

·         Vind eenvoudig andere single jongeren bij je in de buurt

·         Geschikt voor flirts, spannende dates en echte relaties

·         Op deze datingsite kun je uitgebreid swipen, maar je kunt ook van de zogenaamde “FotoZapper” gebruik maken

·         Nadeel: profielen worden niet automatisch gematcht.

De beste jongeren datingsites volgens andere experts

Benieuwd naar wat Kassa, Radar en de Consumentenbond over jongeren datingsites te melden hebben? Deze organisaties doen regelmatig onderzoek naar de kwaliteit van datingsites. Misschien niet per se jongeren datingsites in het bijzonder, maar wel over het fenomeen datingsite en datingapp in het algemeen. Er zijn verschillende individuele reviews van datingsites te vinden. in de bronnen onderaan dit artikel vind je meerdere nuttige links.

De beste keuzes nog eens in onze overzichtelijke vergelijker

Hieronder vind je nogmaals de best beoordeelde datingsites voor jongeren in onze handige vergelijker. Zoals je ziet, hebben we de optie voor de jongere leeftijden alvast voor je aangevinkt, zodat je direct ziet welke in deze categorie het best beoordeeld zijn.

Gebruikte bronnen voor dit jongeren datingsite onderzoek

Voor dit onderzoek naar datingsites voor jongeren hebben we van de volgende bronnen gebruik gemaakt:

·         https://www.bnnvara.nl/artikelen/de-10-ergste-types-op-dating-apps

·         https://radar.avrotros.nl/hulp-tips/getest/item/radar-test-datingsites/.

Concluderend over jongeren datingsites

Er zijn veel verschillende jongeren datingsites, dat is iets dat wel gebleken is. Aan elke datingsite zijn voor- en nadelen verbonden. De datingsites die wij hebben toegelicht, zijn stuk voor stuk goede keuzes voor jongeren. Uiteindelijk draait het erom dat je iets kiest dat echt goed bij je past. Je kunt verschillende kanten op: schrijf je bijvoorbeeld bij meerdere sites in.

Jouw vervolgstap op het gebied van jongeren datingsites

Als jij een jongere bent en op zoek naar een geschikte datingsite, raden we je aan één van de bovenstaande sites te kiezen. deze sites zijn in ieder geval betrouwbaar en hebben genoeg te bieden. We raden je aan altijd kritisch te blijven, want online daten blijft een loterij: lang niet iedereen vindt wat hij of zij zoekt. In ieder geval veel succes met het vinden van de juiste site.