Inhoud van deze pagina:

De beste datingsites voor homo’s: online daten in een gay- en bi-community

Online daten voor homo’s? Dat is zeker mogelijk, maar daarvoor moet je wel een specifieke datingsite vinden, aangezien de meeste datingsites in eerste instantie gericht zijn op hetero’s. Gelukkig is er ook voor de gay- en bi- community, eigenlijk voor iedereen in de LGBTQ community, genoeg te beleven. In dit artikel bespreken we waar je precies moet zijn. We plaatsen de tien beste datingsites voor gay- en bi-daten met toelichting op een rijtje.

Onze uitgebreide zoektocht naar de beste datingsites voor homo’s

Iedereen kent wel iemand in zijn omgeving die bi, lesbisch of homo is, of die op een andere manier deel uitmaakt van de LGBTQ gemeenschap. We leven in een tijd dat datingsites steeds meer kiezen voor een specifieke doelgroep – zoals hoger opgeleiden, alleenstaande ouders of mensen met een beperking. Aangezien we graag volledig onderzoek doen naar het aanbod datingsites, mogen datingsites voor homo’s niet ontbreken: we gingen op onderzoek uit.

G-Dating is wat ons betreft is de allerbeste gay datingsite

We kunnen met recht zeggen dat G-Dating wat ons betreft de beste datingsite is voor gay dating. Wat heeft G-dating dan precies te bieden? Deze datingsite weert nepprofielen en zorgt dat je privacy goed beschermd is, aan de hand van een ssl-versleuteling. Wist je dat G-dating in twee verschillende versies komt? Eén voor homo’s en één voor lesbiennes? Je kunt bij G-dating op zoek gaan naar een vaste relatie, naar flirtcontacten, maar ook een goede vriendschap.

>> Tip: Maak hier een gratis account bij G-Dating voor guys

>> Tip: Maak hier een gratis account bij G-Dating voor lesbiennes

Grindr is het best betaalbaar van alle gay datingsites

Als we het hebben over de best betaalbare en meest toegankelijke gay dating site, dan komen we al snel bij Grindr uit.

·         Grindr is bijna identiek aan de populaire datingapp Tinder, maar dan speciaal voor gays

·         Het fijne van Grindr is dat je er gewoon jezelf op kunt zijn – hoe introvert of juist extravert je ook bent

·         Grindr is overigens wel een datingapp voor seksueel contact; voor vaste relaties moet je hier eigenlijk niet zijn

·          Grindr is wereldwijd actief en voor gays, bi’s en queers het grootste digitale ontmoetingsplatform

·         Net als Tinder is Grindr helemaal gratis.

Wat ons geschikte datingsite voor homo’s reviewers maakt

Als je kijkt naar wat een datingsite voor homo’s moet bieden, dan zul je zien dat 90-95% hetzelfde is als wat je van elke andere datingsite mag verwachten. Wat de doelgroep van de site is, is niet zo belangrijk voor hoe deze op technisch vlak in elkaar moet zitten. We hebben het voordeel dat we in het verleden al heel veel datingsites gereviewd hebben en ons goed op de hoogte houden van de veranderingen in aanbod. Kortom: we zijn echt uitstekend ingelezen.

Het aanbod gay dating sites kritisch bekeken en beoordeeld

Gay datingsites moet je net zo kritisch bekijken als datingsites voor hetero’s. dat spreekt voor zich. Maar waar moet je nu eigenlijk in het bijzonder op letten? laten we ons allereerst maar eens richten op het concept van online daten zelf en de voor- en nadelen hiervan.

De voordelen

·         Voordeel: je komt met heel veel nieuwe mensen in contact, die je anders nooit ontmoet zou hebben – je zou kunnen zeggen dat je horizon breder wordt

·         Voordeel: je vindt erkenning, een “eigen plek”. Als gay ben je net als linkshandige altijd in de meerderheid – er zijn nu eenmaal meer hetero’s en rechtshandigen.  Het is ook wel eens fijn als je ergens kunt komen waar iedereen is zoals jij (niet dat en datingsite speciaal voor linkshandigen per se een goed idee zou zijn).

·         Voordeel: online daten kan voor veel mensen een stuk laagdrempeliger zijn dan offline daten – het is online veel makkelijker om iemand die je leuk vindt aan te spreken.

De nadelen

·         Nadeel: op een datingsite kom je niet altijd de meest ‘normale’ mensen tegen. je loopt bijvoorbeeld meer kans iemand tegen te komen die verlatingsangst of bindingsangst heeft, of iemand die op een andere manier psychologische problemen heeft.

·         Nadeel: datingsites kunnen erg onpersoonlijk zijn. echt een band met iemand vormen is online een heel stuk moeilijker dan offline.

·         Nadeel: op een datingsite kom je heel snel te maken met afwijzing. Of erger nog: je wordt compleet genegeerd, hoeveel aandacht je ook in je mailtje hebt gestopt. Veel mensen nemen de tijd niet en hebben het fatsoen niet om je een eerlijk antwoord te geven.

Aanvankelijk waren we wat sceptisch

Sceptisch blijven op datingsites is altijd aan te raden, zeker als het op sites en apps aankomt waar het alleen maar om de snelle contacten en de seks te doen is. Op deze sites hoef je niet te verwachten dat je serieuze partners tegenkomt met wie je samen aan een toekomst kunt werken. Gelukkig zijn er ook genoeg homo en queer datingsites waarbij de insteek een stuk serieuzer is.

Datingsites voor homo’s: kun je de beloftes wel of niet vertrouwen?

Een plek waar je als homo, bi of queer helemaal op je plek bent en waar je de leukste singles zult ontmoeten die precies zo in het leven staan als jij: dat is ongeveer wat een positief ingestelde datingsite voor homo’s je zal beloven. Je mag dit soort beloftes echter met een korreltje zout nemen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat bijna de helft van de mensen – of zelfs meer – niet op een datingsite vindt wat ze zoeken: dat geldt voor hetero’s en homo’s.

Een gay datingsite beoordelen: dat gaat zo in zijn werk

Als je een gay datingsite beoordeelt, mag je best kritisch zijn. in deze alinea focussen we vooral op de technische kant van de datingsite. Hoezeer is de datingsite bezig met jouw geld en hoezeer krijg je hier service van voldoende kwaliteit voor terug? Denk bijvoorbeeld eens aan…

Het aanbod profielen

Een datingsite die zichzelf serieus neemt, zal vaak en grondig profielen controleren. Dat betekent dat er weinig tot geen nepprofielen te vinden zijn en mocht er toch iemand met verkeerde intenties een profiel hebben geopend, dan wordt deze snel verwijderd. Alleen de aller slechtste datingsites zetten bewust nepprofielen in om zoveel mogelijk geld van jou af te snoepen

Pas op voor credits

Datingsites die met credits werken, zijn vaak niet erg betrouwbaar. Waarom dat precies is? je betaalt voor losse credits, waarmee je weer van bepaalde diensten gebruik kunt maken, zoals het versturen van berichten. Niet alleen zijn je kosten totaal niet transparant bij credit sites, het is ook nog eens zo dat er vaak van nepprofielen gebruik wordt gemaakt om jou zoveel mogelijk credits te laten verspelen. Credit datingsites kun je maar het beste helemaal mijden.

Technische kwaliteiten datingsite

Een andere belangrijke maatstaf voor het bepalen van de kwaliteit van de datingsite is hoe de site nu eigenlijk in elkaar zit. Als je wilt dat je gegevens veilig zijn, heb je al snel ssl-versleuteling nodig. kijk altijd goed naar de privacy voorwaarden van de datingsite. Net als de overige informatie op de website moet deze informatie weer gemakkelijk zijn op te vragen.

Onze onderzoeksdata voor gay en queer datingsites

wij hebben de kwaliteit van verschillende gay, queer en bi datingsites in de praktijk onderzocht. Dat deden we op basis van deze, strenge criteria:

·         We kijken naar de prijs van abonnementen – is deze in verhouding met de service die je ervoor terugkrijgt?

·         We kijken naar het aanbod actieve profielen – en hoe zit het met inactieve leden: worden die verwijderd?

·         Ook kijken we naar  hoe je privacy beschermd is op de datingsite

·         We meten hoe goed de matches zijn die je op de datingsite krijgt voorgeschoteld

·        We controleren of de klantenservice je voldoende goed en snel hebt

·        We bestuderen reviews van de datingsite die op het internet bekend zijn

·        Ook controleren of er iets door Kassa, Radar of de Consumentenbond over de datingsite in het bijzonder is geschreven.

De tien allerbeste datingsites voor homo’s

Zoals beloofd, delen we hieronder de tien allerbeste datingsites voor homo’s, voor bi’s, maar ook voor queers en transgenders – kortom: voor iedereen in de LGBTQ gemeenschap. Per individu zullen de wensen en behoeften bovendien verschillen. Dus we raden je aan kritisch te kijken.

Gay datingsite 1: onze favoriet is G-dating

Zoals we al verklapt hadden, is G-Dating wat ons betreft de eerste keuze op het gebied van gay dating. Dit is waarom:

·         G-Dating is geschikt voor homo’s, lesbiennes, queers, bi’s – bijna voor iedereen dus

·         G-Dating is beschermd met een ssl-certificaat, zodat je gegevens veilig opgeslagen kunnen worden

·         Deze datingsite heeft een serieuze insteek en wordt ook veel gebruikt voor het aangaan van vriendschappen

·         Nepprofielen worden verwijderd – er vindt goede controle plaats

·         G-Dating is een onderdeel van Amazing Bits, dat bij de Kamer van Koophandel geregistreerd staat

·         Het contactformulier voor vragen en klachten is makkelijk toegankelijk.

>> Tip: Maak hier een gratis account bij G-Dating voor guys

>> Tip: Maak hier een gratis account bij G-Dating voor lesbiennes

Gay datingsite 2: Grindr is de veel gebruikte gay variant van Tinder

Voor wie van snelle contacten houdt, is Grindr een echte aanrader:

·         Grindr richt zich op homoseksuele mannen die op zoek zijn naar seksuele contacten

·         Grindr is geheel gratis in gebruik

·         Grindr is een platform waarop je als gay man gewoon jezelf kunt zijn

·         Van alle sociale netwerken voor gays is Grindr de grootste – er is dus altijd iets te beleven

·         Ontdek leden die zich bij jou in de buurt bevinden.

Gay datingsite 3: GayBuddy is het meest geschikt voor casual sexdates

Dan is er GayBuddy, het platform dat in veel opzichten lijkt op dat van Grindr.

·         Ook GayBuddy richt zich met name op seksuele contacten tussen mannen

·         Het contact op deze datingsite is vrijblijvend en casual

·         Open bij GayBuddy ook een gratis profiel

·         Een erg klantvriendelijke, overzichtelijke website die bovendien prettig is in gebruik

·         Alle profielen met de hand gecontroleerd.

Gay datingsite 4: op VrouwVrouw kom je alleen lesbiennes tegen

Hierboven vooral sites die zich richten op intiem contact tussen mannen, maar bij VrouwVrouw draait het – zoals de naam al doet vermoeden om het contact tussen vrouwen onderling.

·         VrouwVrouw richt zich op zowel biseksuele – al kom je er geen mannen tegen – als lesbische vrouwen

·         Per jaar trekt VrouwVrouw ruim 60.000 bezoekers, daarmee is het de grootste datingsite in zijn soort van België en Nederland

·         Een belangrijk voordeel is dat abonnementen niet stilzwijgend worden verlengd – je hoeft niet bang te zijn dat je de opzegtermijn laat verstrijken: je betaalde abonnement wordt automatisch omgezet in een gratis abonnement

·         Prijzen lopen wat uiteen: 14,95 euro voor ‘’en losse maand tot slechts 5,95 per maand als je een jaarabonnement neemt

·         Ontdek de datingsite eerst met een gratis account

·         Nadeel: nog weinig slimme matchingsfuncties en zaken als videobellen zitten er ook nog niet bij.

Gay datingsite 5: ook Bilove richt zich specifiek op vrouwen

Een volgende datingsite die zich niet met mannen, maar juist met vrouwen bezighoudt, is Bilove. Biseksueel zijn heeft de nodige voordelen: je kunt onbekommerd van twee walletjes eten.

·         De naam doet het misschien anders vermoeden, maar op Bilove ben je als man niet welkom. Deze datingsite is echt puur voor lesbische en biseksuele vrouwen

·         Profielen worden uitgebreid getoetst en beoordeeld door medewerkers van Bilove – zo wordt geprobeerd de nepprofielen eruit te plukken

·         Bilove heeft een prima werkende helpdesk, die telefonisch en via mail goed te bereiken is

·         Je kunt persoonlijke berichten naar individuele members sturen, maar ook deelnemen aan een bruisende groep chat

·         Abonnementen voor een eerlijke prijs.

Gay datingsite 6: GayLexa biedt al het vertrouwde van Lexa maar dan voor gays

De kans is groot dat Lexa een bekende naam is voor je, maar of je ook van GayLexa gehoord hebt, is de vraag.

·         Op GayLexa vind je alle voordelen van het ‘gewone’ Lexa: een makkelijk te gebruiken platform waar je gemakkelijk doorprofielen kunt browsen

·         Uitgebreide begeleiding bij het aanmaken van een nieuw profiel

·         Je logt op dezelfde manier in als met “hetero” Lexa

·         Je gebruikt GayLexa als handige app, of juist als mobiele website

·         Lexa heeft een groot aanbod met profielen

·         Volledig ssl-versleutelde data en een Thuiswinkel.org keurmerk.

Gay datingsite 7: PlanetRomeo is wereldwijd actief

Heb jij al gehoord van PlanetRomeo? Dit is een website die je als gay zeker eens moet ontdekken.

·         Van alle gay datingsites gaat PlanetRomeo als één van de langste mee: sinds 2002 namelijk

·         Ook te vinden als PlanetRomeo app

·         Deze datingsite richt zich op de doelgroep van homoseksuele en biseksuele mannen

·         Internationaal opererende gay datingsite met zo’n twee miljoen leden

·          De PlanetRomeo Foundation beheert een non-profit (goede doelen) organisatie die zich wereldwijd sterk maakt voor de rechten van de LGBTQ gemeenschap

·         Een hoofdkantoor is gevestigd in Amsterdam.

Gay datingsite 8: Hornet onderscheidt zich op het gebied van social network

Ook Hornet is een gay datingsite die zeker de moeite waard is.

·         Door velen wordt Hornet gezien als geüpgradede versie van de gay seksdate site Grindr: je krijgt profielen van andere gebruikers te zien op basis van je actuele locatie

·         Hornet heeft één van de gezelligste gay communities

·         Regelmatig nieuwe artikelen en blogposts met nuttige en entertainende informatie

·         Inclusief voor Android en iOS te downloaden app

·         In tegenstelling tot bij Grindr zijn de profielen veel uitgebreider

·         Hornet doet het erg goed bij jongeren en heeft intussen een ledenbestand van ruim 25 miljoen mensen weten op te bouwen.

Gay datingsite 9: Scruff is een mannelijke gay datingsite voor oudere mannen

Wist je dat Scruff letterlijk vertaald iets als “vies”, of “smerig” betekent. De oorspronkelijke betekenis van het woord is “smeerpoets”. Op datingsite Scruff is het juist een geuzennaam geworden.

·         Scruff is dé site waar je als wat oudere gay man moet zijn

·         Scruff is een datingsite die in 2010 is opgericht en over heel de wereld meer dan 12 miljoen mannen aan zich heeft weten te binden

·         Scruff lijkt in veel opzichten op de seksdate app Grindr

·         De app is te downloaden op Android en iOS apparaten

·         Met de app vind je altijd en overal contacten bij jou in de buurt, dus ook op vakantie, een weekendje weg. Daarnaast kun je contacten over heel de wereld aanleggen

·         Scruff selecteert dagelijks een lijst met al je potentiële matches.

Gay datingsite 10: GayDateSpot is groot en zit eenvoudig in elkaar

Tot slot willen we je introduceren aan het grote online netwerk GayDateSpot. Je kunt deze datingsite zien als een contactplatform voor gays, waar zowel mannen als vrouwen op hun plek zijn.

·         Erg groot aanbod leden, zeker voor een datingsite met als doelgroep gay en LGBTQ

·         Op deze gay datingsite kun je van verschillende handige zoekfuncties gebruiken

·         Een klantenservice die je het klokje rond kunt bereiken – dus ook nadat de kantoren sluiten en in weekenden

·         Je kunt je gratis inschrijven en al door de verschillende profielen bladeren

·         Betaalde abonnementen niet duur.

De beste keuzes nog eens in onze overzichtelijke vergelijker

Hieronder vind je nogmaals de best beoordeelde gay-datingsites in onze handige vergelijker. Zoals je ziet, hebben we de optie ‘gay’ alvast voor je aangevinkt, zodat je direct ziet welke in deze categorie het best beoordeeld zijn.

De beste datingsites voor homo’s en queers besproken

Het fenomeen datingsites is uitgebreid besproken door programma’s als Radar en Kassa. Ook de Consumentenbond heeft hier meer dan genoeg over geschreven. Zo heeft de Consumentenbond uitgebreid datingsites vergeleken en beschreven. Het onderzoek richt zich onder meer op:

·         De onduidelijkheid van prijzen van abonnementen en aanvullende diensten

·         Verschillen tussen gratis en betaalde accounts – en of gratis accounts de moeite waard zijn

·         Keurmerken, zoals het Keurmerk Veilig Daten, dat in één oogopslag moet laten zien dat je privacy op de datingsite goed beschermd is. vooralsnog lijkt geen enkele gay datingsite dit te hebben, dus dat is iets voor de toekomst om aan te werken.

Gebruikte bronnen voor dit onderzoek naar de beste gay datingsites

Voor het schrijven van dit artikel over de beste gay datingsites hebben we van deze bronnen gebruik gemaakt:

·        https://www.consumentenbond.nl/online-kopen/datingsites-en–apps

·        https://www.brainwash.nl/bijdrage/dit-maakt-online-daten-zoveel-gevaarlijker-voor-homos.

Datingsites voor gays en queers: in conclusie

Het aanbod datingsites voor gays en queers is veel groter dan het pakweg 10 jaar geleden was. Dat is een goed teken, want het houdt in dat er steeds meer plekken zijn waar gays, bi’s en iedereen in de LGBTQ gemeenschap tot zijn of haar recht kan komen. Ook blijkt dat het aanbod gay datingsites van vrij hoge kwaliteit is, al ontbreekt het hier en daar nog aan een keurmerk.

Gay of queer daten: jouw vervolgstap

In dit artikel zijn 10 gay en queer datingsites besproken. Elk van die sites is van degelijke kwaliteit. per site zal de doelgroep echter verschillen. Op sommige sites is men op zoek naar serieuze relaties, terwijl er ook sites bijzitten waar het juist om vrijblijvend contact draait. Het is nu aan jou de gay datingsite uit te kiezen die het beste aansluit bij je wensen en waarvan je denkt dat de kans het grootste is dat je succesvol bent. Heel veel succes gewenst!