Review & Ervaringen met Lexa – website en app voor een serieuze relatie

Bij Lexa lees je onder andere over de evenementen – groot of klein – die ze voor hun leden organiseren, maar wist je dat Lexa ook sponsor is bij ‘Liedje op het eerste gezicht’ zit? Deze datingshow is in november 2022 gestart op SBS6 en het unieke van dit televisieprogramma is dat singles op basis van hun stem en zangkwaliteiten wel of niet voor elkaar kiezen. Op Lexa.nl hoef je gelukkig niet te zingen, maar je maakt er wel een profiel aan als je een serieuze relatie wilt.

Zoeken naar de beste app of website voor een date en relatie – Lexa.nl

Binnen ons team is niet iedereen altijd even gelukkig in de liefde en dat betekent dat we al vele malen blind dates geregeld hebben. Deze dates vallen echter lang niet altijd in even goede aarde. Jij kunt als collega wel denken dat je iemand hebt gevonden die bij de persoon past, maar waar baseer je dat eigenlijk op? Bij een datingsite als Lexa kunnen mensen zelf hun profiel schrijven, foto’s erbij plaatsen en andere profielen bekijken. Zo zoek je naar een match die bij jou past.

Wie zijn wij dan om Lexa te reviewen?

Zodra we van collega’s hoorden dat ze zich bij Lexa ingeschreven hadden, begon de interesse in een datingsite. Ook al hebben we hem niet zelf nodig, dat betekent niet dat anderen er niks aan kunnen hebben. En dus dachten we na over een review schrijven. Zo kunnen die collega’s hun ervaringen kwijt en kunnen we de rest van single Nederland aan de beste dating apps en websites helpen. Wat blijkt? Het zijn er nogal wat en Lexa is er dus maar eentje van.

Opletten geblazen bij dating sites

Aan heel veel dating sites zit een betaalmodule gekoppeld. Dat betekent dat je meestal wel gratis een profiel kunt aanmaken, maar wil je vervolgens actie ondernemen – een bericht sturen, berichten lezen of profielen die je interessant lijken aan je favorieten toevoegen – dan moet je gaan betalen. Ergens is het niet vreemd: het platform kan natuurlijk niet gratis draaien. Zelfs als je een heel mooi computerprogramma hebt geschreven om mensen aan elkaar te koppelen, kost dit geld.

Is Lexa dan wel oprecht of gaat het hier ook vooral om betalen?

We vallen met de deur in huis: bij Lexa betaal je ook. In een latere paragraaf gaan we in op de kosten, maar wat je wel al moet weten is dat Lexa – in vergelijking met vele andere dating sites die dit niet doen – op en eerlijk zijn over hun kosten. Je hebt verschillende prijzen voor het abonnement en de extra functies die je kunt toevoegen en je bepaalt zelf wat voor jou de beste combinatie van elementen is voor toegang tot het systeem van Lexa.

Waar staat Lexa voor?

Lexa is een systeem waar profielen aan elkaar gekoppeld kunnen worden en elk profiel is zo geschreven, dat anderen het kunnen zien en kunnen kijken of ze meer van deze persoon zouden willen weten. Je gaat dus zelf op zoek naar mensen en het is niet het systeem dat jou koppelt. Wel zitten er algoritmen achter het hele gebeuren die interessante partijen eerder voorbij laten komen dan de mensen waar je zelf al van aangeeft dat je daar niet open voor staat.

Wat is van belang bij een app of dating site als Lexa?

Natuurlijk draait alles om betrouwbaarheid en veiligheid, want je hoeft niet door prostituees of andere mensen benaderd te worden als dat niet is waar je naar op zoek bent. Lexa is gemaakt voor mensen die graag een serieuze relatie willen en is er niet voor de vluggertjes of one night stands. Daarom bekeken we de volgende criteria:

 • Veiligheid van je informatie – is dat wat je allemaal op Lexa deelt ook veilig of kunnen je gegevens gestolen en hergebruikt worden?
 • Veiligheid van betalen – is de website wel beveiligd, zijn betaalmogelijkheden veilig, hoeveel betaalmogelijkheden zijn er en worden je betaalgegevens niet gelekt?
 • Betrouwbaarheid van de profielen – wordt elk profiel zomaar geaccepteerd, zijn het ook werkelijk serieuze relatiezoekenden of is de database met profielen sterk vervuild door mensen met andere bedoelingen? Hoe wordt gescreend?
 • Lay-out – heeft Lexa.nl of de Lexa app een fijne uitstraling waardoor je er graag gebruik van maakt? Of zijn er ook dingen die je storen?
 • Functies – zijn de basisfuncties in orde, welke extra functies zijn de moeite waard en wil je daar ook extra voor betalen?
 • Abonnementen – hoe zijn ze geprijsd, wat krijg je daarvoor en krijg je met de basisfuncties al voldoende informatie om te beslissen of je verder wilt op Lexa?

Lexa getest – dit zijn onze onderzoeksbevindingen

We hebben uitvoerig contact gehad met onze collega’s die al langer ervaring met Lexa hadden, maar we zijn ook zelf eens gaan kijken hoe de website in elkaar zat en wat je er zoal mee kunt. Wat ons in ieder geval opvalt, is dat Lexa er geen geheim van maakt wat je voor hun dienstverlening betaalt en dat zien we geregeld anders. Bij andere dating sites moet je vaak zoeken naar de informatie over abonnementen en soms zit je al ver in het aanmeldproces voordat je ook maar een euro ergens tegenkomt. Dit vinden wij op zijn zachtst gezegd onprettig. Lexa heeft gewoon een onderwerp dat ‘informatie memberships’ heet en daar lees je alles wat je moet weten over de kosten.

In het kort: wat is Lexa precies?

Bij Lexa kun je je gratis aanmelden en een profiel aanmaken als je single bent. Je intenties moeten serieus zijn, want dat is wel waar de website voor wil gaan: langdurige relaties die geluk in het leven brengen. Dit is dus geen website waar je alleen voor kort, seksueel contact moet zijn. Dat zou per ongeluk wel kunnen gebeuren, maar is niet waarom Lexa de dienstverlening gestart is. Verder organiseert Lexa op diverse locaties in het land events voor haar leden.

Wie zit er achter Lexa?

Lexa is onderdeel van Meetic en dit bedrijf heeft voet aan de grond gezet in meer dan 20 landen. Ze hebben alles bij elkaar meer dan 30 miljoen leden en andere websites zijn bijvoorbeeld:

 • Match – dit zit in de UK, Ierland, Zweden, Noorwegen, Denemarken en Finland
 • Love Scout 24 – in Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk
 • Meetic – in Frankijk, Italië, Spanje, België, Zwitserland, Portugal, Polen, Roemenië, Hongarije, Bulgarije, Tsjechië en Slowakije

Meetic is weer onderdeel van Match Group en de essentie van dit bedrijf is: mensen met elkaar in contact brengen.

Hoe zien Lexa’s website en app eruit?

Over het algemeen kun je stellen dat je met de app iets minder informatie krijgt dan gewoon op het scherm van je computer. Je hebt minder ruimte ter beschikking en daarom moet dat wat je als eerste ziet eruit springen. Daarom zie je in de app vooral de foto’s met een korte toelichting, terwijl je op de website veel meer keuze hebt. In een centraal scherm heb je een balk met:

 • Home
 • Berichten
 • Bezoeken
 • Flirts
 • Chatten
 • Online
 • Daily 6
 • Zoeken
 • Mijn account

Bij het zoeken naar interessante mensen, zie je wie zich in de buurt bevinden, wie je daily 6 zijn en wie er in je contacten zitten. Zo heb je van alles iets op je startscherm.

Onze testdata bij Lexa

Om te kijken wat het effect van Lexa is, hebben we in het verleden van die collega’s zitten kijken hoe de website functioneerde en hoeveel interessante mensen er eigenlijk op hun pad zijn gekomen naar aanleiding van het gebruik van Lexa. Ook keken we naar basisfuncties. Hoe ziet het versturen van berichten eruit? Hoe werken de extra dingen als flirts? En wat betaalden onze collega’s om de liefde van hun leven via Lexa te vinden? Onze eigen ervaringen waren beknopter, maar ook boeiend.

Onze ervaringen met Lexa: wat bereik je concreet?

Lexa is een prima platform als je iemand bent die iets serieus zoekt. Je leert er nieuwe mensen kennen op basis van een profiel dat iemand heeft aangemaakt. Je kunt dus niet altijd van achter je computer of app bepalen of alle informatie naar waarheid is ingevuld. Ook is het lastig om foto’s op leeftijd of echtheid te beoordelen. Wij zouden daarom bij een eerste afspraakje dan ook nooit naar een afgelegen locatie of direct naar iemand thuis gaan. Eerst kijken of alles klopt.

Wat zegt de Consumentenbond, Kassa of Radar over Lexa?

Bij Radar blijkt maar weer dat elke dating site vervelende momenten kan opleveren. Er worden foto’s gestuurd waar je niet op zat te wachten of profielen blijken niet (helemaal) te kloppen. Verder zeggen ze wel dat het via Lexa mogelijk is om een nieuwe liefde te vinden. De Consumentenbond gaat niet zozeer op Lexa in, maar wel op dating sites en hoe je kunt voorkomen dat je met een fraudeur te maken krijgt.

Bij Kassa is een vraag binnen gekomen over het stopzetten van een abonnement. Dit blijkt een iets complexer verhaal te zijn dan alleen je profiel opschorten. Ben je van plan Lexa te gaan gebruiken en een betaald abonnement te pakken? Lees dan de kleine regeltjes goed en sla de informatie ergens op zodat je het weer makkelijk kunt vinden als je het nodig hebt.

Gebruikte bronnen bij het zoeken naar info over Lexa

Kosten van Lexa – gratis en betaalde versie

Zodra je een account bij Lexa aanmaakt, kom je in de gratis versie terecht. Je hoeft dus niet vanaf dag een te betalen voor je registratie. Het kan wel, maar moet niet. Zodra je merkt dat je bepaalde functies zou willen gebruiken, maar dit niet zonder abonnement kan, ga je kijken welk abonnement voor jou het handigst is. Je hebt de volgende opties:

 • Een maand Lexa kost 25 euro (in een keer te betalen)
 • Drie maanden Lexa kost 51 euro (je betaalt 17 euro per maand)
 • Zes maanden Lexa kost 60 euro in totaal (je betaalt in zes termijnen van 10 euro)

Verder kun je nog toevoegen:

 • Premium voor 10 euro per maand
 • Control voor 7 euro per maand
 • De twee samen voor 15 euro per maand

Is Lexa de maandelijkse bedragen van het abonnement waard?

Je moet Lexa een beetje in de vingers krijgen en een soort natuurlijk wantrouwen hebben (waarbij je goede vragen bij de eerste contactmomenten moet stellen) om uit te zoeken wie echt de serieuze profielen zijn. Er blijken toch ook wat rare snuiters bij te zitten die er om andere reden een profiel aangemaakt hebben.

De prijzen (zeker als je een abonnement van een half jaar pakt), vinden we meevallen, maar de extra’s daarentegen (Premium en Control) vinden we te duur. Je kunt eigenlijk niet zonder en wordt een beetje gelokt om het extra bedrag te betalen. Kies je voor het maandabonnement met beide toegevoegde functies, dan ben je dus 40 euro in totaal kwijt totdat je op een abonnement voor een langere periode overgaat. Dan kom je op 25 euro uit.

We blijven het nogal een bedrag vinden voor het zoekwerk dat je zelf moet verrichten en voor de flauwe mensen die er ook tussen blijken te zitten. Het gaat zeker niet altijd om gelijkgestemden, ook al zegt Lexa dit wel.

Wat vinden we van Lexa?

Website en app

Wat je te zien krijgt binnen beide omgeving zal je ertoe aanzetten om meer van de app of juist eerder de website te gebruiken. Dit is geheel op basis van eigen voorkeur.

Kosten

De abonnementen zijn zeker niet goedkoop. Als je de ware via Lexa vindt, is het dat bedrag van een abonnement waarschijnlijk wel waard. Zo niet, dan ben je op jaarbasis op zijn minst 120 euro kwijt zonder de extra functies als Premium en Control. Wil je die wel toevoegen? Dan zit je in totaal op 300 euro.

Profielen

De profielinformatie op zich is voldoende om een kort oordeel te kunnen vormen. Op basis hiervan neem je een besluit om meer van iemand te willen weten. Hiervoor heb je diverse mogelijkheden. Niet alle profielen draaien om het vinden van een relatie voor de lange termijn. Hier moet je als website eerlijk over zijn, of de profielen strenger controleren en verwijderen als ze niet met de doelen van Lexa overeenkomen.

Voor- en nadelen van Lexa.nl of de Lexa app

Voordelen

 • Mensen leren kennen vanuit je comfortabele en vertrouwde omgeving
 • Informatie prijsgeven tot een grens die je zelf kiest
 • Evenementen die georganiseerd worden door Lexa bezoeken
 • Mogelijk een nieuwe liefde via Lexa ontmoeten

Nadelen

 • Je betaalt en moet zelf best veel werk doen om een geschikt iemand te vinden.
 • Je moet de voorwaarden goed lezen om te weten hoe je je abonnement stopzet.
 • Als je een abonnement van zes maanden kiest, kun je niet eerder stoppen. Dit wordt door Lexa echter wel duidelijk uitgelegd. Je kunt niet kiezen voor een goedkoper abonnement en dan eerder eruit willen stappen. Dan betaal je op zijn minst voor de duur van het oorspronkelijk gekozen abonnement.

Onze score voor Lexa’s services

Lexa vinden we ideaal voor mensen die het lastig vinden om een date te krijgen. Het is vooral gericht op mensen die een serieuze, duurzame relatie willen. Je geeft zelf al je voorkeuren aan om personen te vinden die binnen jouw gewenste profiel passen. Er is een gratis versie, maar je zult al snel merken dat je hier weinig mee kunt dan alleen wat rondkijken. De prijs van Lexa (zonder de extra functies Premium en Control) is goedkoper dan bij vele andere dating sites. Met de extra functies kom je ongeveer op hetzelfde bedrag uit.

Is Lexa heel anders dan de concurrent?

Bij elke dating site gaat het om het leggen van contact met een speciaal doel. In dit doel verschillen de websites onderling, want de een gaat voor een serieuze relatie, terwijl Second Love bijvoorbeeld om seks buiten je vaste partner om gaat. Blijkbaar is er voor elke behoefte wel een platform ontwikkeld waar je kunt krijgen waar je naar op zoek bent, al zijn er ook gevaren als het om de echtheid van profielen gaat. Dit blijkt bij alle dating sites een terugkerend probleem.

Voor wie is Lexa wel geschikt?

Als je wel serieuze bedoelingen hebt en het moeilijk vindt om zonder website in contact te komen met mensen, is Lexa een prima online platform dat makkelijk in het gebruik is. Je hebt zo door hoe de website in zijn werk gaat en kunt je informatie snel met geïnteresseerden delen en ermee in contact komen. Je moet wel het budget hebben om een abonnement op Lexa te pakken.

Ervaringen van anderen met Lexa

Tekst

Samenvatting andere reviews

RecensentSamenvatting review
https://www.trustpilot.com/review/www.lexa.nlOp Trustpilot scoort Lexa 3,5 van 5 sterren en dat is een van de hogere scores onder de dating sites. Het percentage dat een ster geeft ligt meestal hoger en dat is bij Lexa ‘maar’ een op de drie mensen. Het aantal vijf sterren is gelijk aan het aantal mensen dat een enkele ster geeft. Klachten gaan vooral over het opzeggen van het abonnement en stopzetten van automatische afschrijvingen.
Nederland ReviewBij Nederland Review scoort Lexa het cijfer 4,4 van 10. Klachten gaan over nepprofielen en  moeten betalen voor extra filters.
Datingsite KiezenHier scoort Lexa bijna vijf sterren. Minpunten gaan over de complexiteit van alle extra opties en wat ze inhouden (en wat je ervoor betaalt). Commentaar gaat over Belgische profielen die je niet uit kunt zetten met een filter.

Dus: wel of niet een profiel bij Lexa aanmaken?

Van alle reviews die we over datingsites geschreven hebben, is Lexa misschien nog wel de minst slechte. Je moet alleen wel weten wat je doet en je goed informeren over allerlei functies en abonnementen. Verder zouden we iedereen adviseren om nooit te veel gevoelige informatie over jezelf te posten, want dit kan averechts werken en vreemde types aantrekken.

ReviewLexa
SamenvattingHet is niet 100% een goede datingsite, maar wel beter dan vele anderen als je doordacht te werk gaat.
Review doorRedactie
Beoordeling4 van 5 sterren

Op jouw geluk!