Review & Ervaringen: Ourtime als de beste dating site voor vijftigplussers

Ouder worden vindt niet iedereen even leuk, maar het kan ook zo zijn voordelen hebben. Je bent niet meer zo onzeker als op je 18e, je hebt een aantal zaken (werk, woonruimte, vrienden) goed geregeld en weet waar je naar op zoek bent in een partner. Met al deze voordelen kun je prima terecht bij Ourtime als dating website. Hier vind je like-minded people die net als jij op zoek zijn naar een hechte vriendschap of nieuwe vaste relatie. Vandaag reviewen we Ourtime, dating voor 50+.

Beginnen met Ourtime, een confronterend moment

We zijn binnen ons vaste reviewpanel eens gaan navragen hoe men dacht over dating apps en websites en dan specifiek ook die van Ourtime en wat blijkt? Meer dan de helft van de mensen die het betreft, vinden het nogal wat om specifiek op leeftijd te gaan zoeken. Het gros van de mensen gelooft niet dat leeftijd de bepalende factor voor liefde is en dat je bij een (veel) jongere partner net zo goed aan een goede relatie kunt komen. Het was dus soms even slikken om Ourtime te kiezen.

Waarom dan toch Ourtime reviewen?

Een ander deel van de doelgroep is wel enthousiast. Je filtert er namelijk de onervaren mensen in het leven uit. De ‘jonkies’ maken op Ourtime geen profiel aan. Je krijgt alleen serieuze kandidaten te zien en mensen die echt single zijn. Dat is in ieder geval het doel van Ourtime: het vinden van een vriendschap of relatie waardoor je niet meer alleen bent.

Iets dat op alle plekken op de website terug komt, is dat het om ‘samen’ gaat en niet meer single zijn. Met een steeds groter percentage aan ouderen die zich eenzaam voelen, komt Ourtime tegemoet aan een grote vraag in de samenleving. Maar wil iedereen die zich eenzaam voelt zich wel aanmelden bij Ourtime?

Waarom met een kritische blik een dating app of website kiezen?

Als je met een website geld kunt verdienen, kan dat met een dating website ook. Je hoeft mensen zich maar in te laten schrijven, genoeg keuze te bieden en de interesse groeit vanzelf. Kies daarbij een niche en je website trekt vele bezoekers per maand. Toch zijn er duidelijke verschillen tussen dating websites en apps. Ze zijn niet allemaal even goed gevuld met leden en ze zijn ook niet allemaal zuiver van bedoeling met hun registratie.

Vijftigplussers en dating apps – is dat wel veilig?

Voor ons redactieteam geldt dat vijftigplussers onder andere onze ouders zijn. En daar zit meteen het probleem, want een groot deel van de deelnemers op een vijftig plus website is niet opgegroeid met internet en hoe onveilig het soms kan zijn. Deze mensen zijn vaak eerlijk en open over alles, want dat is wat ze geleerd is. Ze zien niet snel gevaar en weten niet wat anderen met hun informatie kunnen doen. Ze stellen zich kwetsbaar op en het gevolg is dan ook dat ze vaak gekwetst worden.

Wat zegt Ourtime over hun dienstverlening als relatieplatform?

Bij Ourtime zeggen ze dat al hun profielen handmatig gecontroleerd worden. Dat zou betekenen dat je eindelijk een keer een website hebt gevonden waar geen nepprofielen op te vinden zijn (technisch gezien dan). Verder geven ze aan dat ze activiteiten voor hun leden organiseren, waardoor het vaak makkelijker is om buiten het online gebeuren nieuwe contacten te leggen.

Wat vinden we belangrijk bij een dating platform als Ourtime?

 • Controlemiddelen – hoe controleert Ourtime bijvoorbeeld dat iemand echt ouder dan 50 jaar is en terecht een profiel aanmaakt?
 • Aanbod – is er een balans in het aantal vrouwen en mannen op Ourtime?
 • Veiligheid – is er voldoende bescherming van je privacy en persoonlijke gegevens?
 • Klantenservice – is er hulp die handig kan zijn bij het aanmeldproces of tijdens het gebruik van de dating site?

Hoe zien de onderzoeksdata bij de test van Ourtime eruit?

We zijn niet zelf een account bij Ourtime gaan aanmaken, want daarvoor is ons team te jong. Wel hebben we een enthousiast panel met leden van allerlei leeftijden en hier vonden we drie mensen bereid een account aan te maken. Twee mensen hadden zelfs al een registratie bij Ourtime. In totaal hebben we dus met vijf mensen gesproken over hun ervaringen met Ourtime en wat ze andere vijftigplussers zouden willen adviseren. Wij namen samen een kijkje op de website en in de app.

Kort gezegd: wat is Ourtime?

Ourtime biedt iedereen die ouder is dan vijftig jaar de kans om een profiel op de website aan te maken en zo de vriendengroep uit te breiden of een nieuwe partner te vinden. Het gaat bij Ourtime bewust om langdurige relaties, of ze nu vriendschappelijk of romantisch van aard zijn. Het gaat dus  niet om de vlugge of seksueel getinte intenties, daar zijn andere dating sites voor te vinden.

Verder richt Ourtime zich bewust op senioren, al denken wij zelf bij senioren niet direct aan bijvoorbeeld iemand van 50 jaar. Ondank dat onze ouders nog geen zestig zijn, vinden we niet dat ze het stempel ‘senior’ verdienen.

Info over de achtergrond van Ourtime

Ourtime is onderdeel van Meetic en dat is een platform met veel meer dating sites. Meetic heeft bijvoorbeeld ook het Duitse Zweisam, LoveScout24, het Franse DisonsDemain en Lexa in het assortiment met dating websites. Het is dus een veel grotere organisatie en het is ook door heel Europa actief met de verkoop van abonnementen op dating sites.

Hoe ziet de website voor zoekende vijftigplussers er dan uit?

Zodra je een profiel aangemaakt hebt en inlogt, zie je bovenin het scherm zes hoofdgroepen.

 1. De eerste optie brengt je terug op de homepagina.
 2. Vervolgens zie je je inbox waarin berichten van potentiële kandidaten terecht komen.
 3. Bij de derde kun je je zoekprofiel verfijnen.
 4. Nummer vier laat mogelijke matches aan je zien en deze kun je bewaren of verwijderen. Ook kun je van hieruit direct een gesprek met de persoon starten via de chatfunctie.
 5. Daarnaast vind je de tokens.
 6. Als laatste zijn er je settings.

Aan de linkerzijde van je inlogscherm vind je ook nog interessante items, zoals leden die jouw profiel hebben bekeken, de matches van die dag en profielen waar je mee geflirt hebt. Hier wordt een tweesplitsing gemaakt tussen jouzelf en de andere leden. Er wordt niet bijzonder veel met iconen gedaan en het is een rustig scherm zonder veel kleuren of andere vormen van afleiding. Dit blijkt ook beter te passen bij de doelgroep.

De data van ons testpanel met Ourtime

We maken een splitsing in bestaande leden bij Ourtime en de mensen van het panel die nieuw lid werden. Diegenen die al lid waren, hadden ook al wat afspraakjes achter de rug. Wat opvalt, is dat het soms toch nog lastig is om je bedoelingen aan de ander duidelijk te maken. Dating sites hebben toch nog vaak de naam dat ze voor seksuele contacten zijn en dat kan dan ook tegenvallen. Je moet sterk in je schoenen staan (net als altijd) om nee te zeggen tegen wat je niet wilt.

Bij de nieuwe leden hebben we meegekeken hoe de registratie verloopt. We hadden eigenlijk verwacht dat het iets langer zou duren om een goedgekeurd profiel te krijgen. Op de website staat namelijk dat profielen gecontroleerd worden. Wat schetst onze verbazing? Op meerdere plekken wordt deze ‘controle’ met twee sterretjes erachter gemeld, maar nergens staat uitgelegd wat die sterretjes dan betekenen. Hoe vindt controle nou plaats? Er staat dat er naar tekst en foto’s gekeken wordt, maar hoe dan specifiek? We komen er niet achter.

De ervaringen van ons testpanel met Ourtime.nl

Gelukkig wilden deze mensen zelf deelnemen aan de test. (Onze eigen mening volgt later en heeft vooral met de website zelf te maken.) De meningen over Ourtime waren overwegend positief en dat ligt er vooral aan dat mensen graag nieuwe contacten willen. Als je zin hebt in een uitje, maar dit niet alleen wilt doen, zoek je een vriend of vriendin in je eigen omgeving. Ben je op zoek naar een vastere relatie? Dan kan dit ook via Ourtime.

Ervaringen die bekend zijn bij Consumentenbond, Radar of Kassa

Er wordt niet altijd specifiek over Ourtime gesproken, maar bij Radar is wel bekend dat veel dating sites niet serieus ingrijpen bij wangedrag. Ook de Consumentenbond gaat in op een groot nadeel van dating websites en dat is dat abonnement vaak stilzwijgend verlengd worden zonder dat je hiervan op de hoogte brengt. Weer van een abonnement afkomen, blijkt lastig te zijn. Bij Kassa vind je vooral veel voorbeelden over wat er mis kan gaan bij online daten.

Gebruikte bronnen voor de research naar dating website en Ourtime

Kosten van Ourtime

Over de kosten kun je op de website zelf weinig informatie vinden. Je moet dus door het hele proces heen om erachter te komen. Een standaard maandbedrag is ongeveer 30 euro, maar het blijkt al snel om meer te gaan als je alle functies binnen Ourtime geactiveerd wilt hebben. Hierover is van te voren geen informatie verstrekt. Wij vragen ons af waar het eindigt met de vijftigplussers die zich echt eenzaam voelen en maar blijven betalen voor hoop op vriendschap of liefde.

Is Ourtime dus het geld waard?

Als we eerlijk moeten zijn, zouden we eerder een spaarpotje maken om gewoon leuke activiteiten te gaan doen en daar onder de mensen te komen. Trek de stoute schoenen aan. Ga aan de bar zitten in plaats van aan een tafeltje in de hoek. Maak een praatje met iemand die naast je zit. Misschien is diegene niet waar je de vriendschap mee opbouwt, maar kom je toevallig in contact met zijn of haar vriendengroep of de ouders van iemand. Je weet het nooit als je het geen kans geeft. Op zijn minst kun je een interessant gesprek met iemand hebben.

En als je het café niet in wilt, zijn er nog zoveel andere plekken om mensen te ontmoeten. De dierentuin (waar veel alleenstaande vijftigplussers met hun oppaskinderen naartoe gaan), het museum, de botanische tuinen of gewoon de Intratuin, het buurtgemeenschapshuis bij jou in de omgeving. Als je echt wilt, hoef je je niet eenzaam te voelen. Gewoon schoenen aan, jas aan en die drempel over.

Wat vinden wij zelf van Ourtime?

Algemene voorwaarden

De pagina met algemene voorwaarden geeft een error, waardoor we al gaan twijfelen aan de oprechte informatieverstrekking van deze site.

www.ourtime.nl/d/payment/

Er is blijkbaar een pagina over betalen en de hoogte van bedragen, maar deze laadt niet. De website schakelt telkens terug naar de homepage van Ourtime. Waarom niet gewoon duidelijk zijn over de kosten van de website? Waarom wordt het zo moeilijk gemaakt?

Profielcontrole

Hier hebben we eerder al over gesproken. Er staan twee sterretjes achter elke keer dat profielcontrole ter sprake komt, maar er wordt geen uitleg gegeven. Daarnaast komen we tijdens de testfase diverse profielen tegen die niet eens een foto hebben. Hoe zijn dezen dan gecheckt en goedgekeurd? Klinkt als een wassen neus en wat zegt dit dan over de rest van de profielen?

Voor- en nadelen van Ourtime

Voordelen

 • Interessant voor mensen binnen de doelgroep
 • Voldoende filters om gericht te kunnen zoeken
 • Kan alleenstaande ouderen helpen aan vriendschap of relatie

Nadelen

 • Onduidelijke prijsstrategie, info ontbreekt
 • Voor veel functies moet nog meer betaald worden.
 • Je wordt verleid om extra te betalen om je profiel in de schijnwerpers te zetten en het effect hiervan is niet bewezen.

Onze score voor Ourtime – na overleg met het testpanel

Als het aan ons had gelegen, was Ourtime er slecht vanaf gekomen. Er wordt op allerlei plekken op de website van alles beloofd dat niet waargemaakt wordt. Het testpanel is echter iets milder. Misschien word je milder met de jaren verstrijken, misschien is de nood zo hoog dat bepaalde zaken gewoon geaccepteerd worden, misschien worden sommige aspecten gewoon over het hoofd gezien. Hoe dan ook zouden drie van de vijf testpersonen uit ons panel opnieuw met Ourtime in zee gaan.

Voor wie is Ourtime zeer geschikt?

Je moet een aanzienlijk bedrag willen betalen om kennis te kunnen maken met profielen in jouw omgeving. Je voelt je eenzaam of wilt graag een vriend of relatie met iemand opbouwen. Je bent vaardig genoeg om op de computer een account aan te maken en de betaling voor elkaar te krijgen. Wij zouden Ourtime (of andere dating websites) absoluut niet aanraden aan mensen die niet voldoende vaardig zijn op de computer. Vraag dan hulp aan zoon of kleinzoon om te zorgen dat je veilig te werk gaat. Dan kunnen ze je meteen helpen bij het stukje tekst bij het profiel over jou.

Ervaringen van anderen met Ourtime

Dat Ourtime ook op andere plekken slecht scoort, vinden wij niet verrassend. Onze indruk van het functioneren van de website zelf was al slecht, maar de ervaringen van echte mensen die er een profiel hebben aangemaakt, blijkt dus aan te sluiten bij onze vermoedens.

We hopen dan ook dat niemand zich laat strikken om meer geld aan dit lidmaatschap uit te geven dan nodig is. Voor de paar mensen die echt wat aan de site hebben gehad: wat een geluk en proficiat! Je behoort tot een van de weinigen met een positieve ervaring met Ourtime.

Samenvatting andere reviews

RecensentSamenvatting review
https://nl.trustpilot.com/review/ourtime.nlOurtime.nl scoort 3,7 van 5 sterren. Van alle dating websites die we vergeleken hebben, is dit nog de positiefste van allen. Klachten gaan over het abonnement en dan vooral het stopzetten ervan en een onbereikbare klantendienst.
Site JabberHier scoort Ourtime 1,5 van 5 sterren. Er zijn 316 reviews, waarvan er 248 maar 1 ster geven.
Nederland ReviewBij Nederland Review wordt het cijfer 2,4 gegeven (van 10 dus, niet van 5 sterren). Er is commentaar op bedragen die betaald moeten worden, nepprofielen en een klantenservice die niet reageert.

Conclusie over Ourtime: wel of niet doen?

Je moet dienstverlening altijd op waarde inschatten en wij vragen ons daarom af wat je werkelijk met Ourtime opschiet. Je kunt het als tijdverdrijf doen en lekker door al je contacten heengaan, maar veel meer dan dat zien wij het in 90% van de gevallen niet worden. Tegen mensen die echt eenzaam zijn – of je nu vriendschap of liefde wilt na je vijftigste – zouden we zeggen: laat je niet afschepen met een website.

Verlaat je veilige huis en bezoek plekken die je leuk vindt. Daar kom je vanzelf leuke mensen tegen. Wil je goed georganiseerd op pad gaan? Dan zijn singles reizen top. Je leert dan echte mensen kennen in plaats van profielen bekijken. In totaal ben je misschien zelfs minder geld kwijt en heb je meer vriendschappen (en misschien wel de liefde gevonden) aan het einde van de reis.

ReviewOur Time
SamenvattingWebsite ziet er aanlokkelijk uit. Wij snappen dat de doelgroep getriggerd wordt. De ervaring is helaas een stuk minder positief.
Review doorRedactie
BeoordelingCijfer 7 van 10

Op jouw geluk!