Review & Ervaringen: EliteDating voor een bijzondere date die past bij jou

Aan de reclames op televisie over mensen die steeds eenzamer worden, kun je zien dat dit een groot probleem gaat vormen. Er kan sprake van eenzaamheid zijn als je partner overleden is, maar eenzaamheid kan ook optreden als je in een relatie zit, maar elkaar in de loop der jaren kwijt bent geraakt. Je bent veranderd en de connectie is weg. Om weer met iemand anders in contact te komen die dezelfde standaarden als jij heeft, is er EliteDating als dating platform.

Zoeken naar een date van niveau – EliteDating

De foto’s op de website van EliteDating zeggen genoeg: het zijn allemaal knappe mensen met een open en oprecht gezicht. Ze kijken niet verdrietig uit hun ogen. Ze zijn netjes gekleed. Het lijkt allemaal wel goed te zitten. Toch zien we bij aanvang een bekend gezicht op de website. Het is iemand die in reclames op televisie voorkomt en dat brengt ons wel even aan het twijfelen. Heeft de dame in kwestie – net als bij de reclame – betaald gekregen om als gezicht van EliteDating te functioneren?

Waarom dan toch een review als je al twijfelt over EliteDating?

Je weet dat websites foto’s kunnen kopen of gratis kunnen gebruiken. Daar zijn allerlei bronnen voor en soms moet je er voor betalen, maar dat is dus lang niet altijd het geval. Is de dame van de reclame op televisie lid van EliteDating? Daar kunnen we niet achter komen. Wat we wel weten is dat er voor EliteDating een specifieke doelgroep is en we kunnen alleen maar beamen dat de profielfoto’s die je als voorbeeld vindt, passen bij deze doelgroep.

Waarom je op moet letten dat je er niet instinkt

Om een of andere reden zijn abonnementen tegenwoordig aan de orde van de dag. We willen niet meer zelf naar de supermarkt of nadenken over wat we eten: abonnement met doos ingrediënten en een recept. Niet in de gaten hoeven houden hoeveel inkt er nog in de printer zit: abonnement op inkt voor de printer. Bij daten is het net zo. Je maakt een account aan op een dating site, betaalt je maandelijkse abonnement en hopelijk krijg je daar nog iets voor terug.

Werken dating websites en apps als EliteDating wel?

Als je alle dating sites op een rijtje zet en probeert te achterhalen wat de prijsverschillen tussen alle partijen zijn, zal het huilen je nader staan dan het lachen. Als je behoefte aan liefde of gezelschap hebt, denk je hier waarschijnlijk niet over na, maar er zijn echt wel bedrijfjes actief die het vooral op je centen gemunt hebben en niet zozeer de dienst leveren die je verwacht.

Wat beloven websites als EliteDating.nl?

EliteDating gelooft er heilig in dat bepaalde niveaus bij elkaar horen en dat mensen ook op zoek blijven gaan naar het voor hun bekende of gewenste niveau. Er zit ook een soort argwaan of vooringenomenheid in dat iemand van minder niveau (werk, opleiding bijvoorbeeld) niet zou kunnen passen bij iemand van meer niveau. Als je jezelf als ‘meer’  bestempeld, breng je vanzelf al verschil aan dat je boven de rest plaatst. Is dat een goed idee? Niet als het om ware liefde gaat volgens ons.

Waar let je dan op bij je inschrijving bij Elite Dating?

  • Zoek uit wat je precies krijgt bij de gratis registratie en of dat voldoende voor jou is
  • Ga achter de hoogte van de betaalde abonnementen aan en kies of je dat ervoor over hebt
  • Bekijk de abonnementsvoorwaarden (en hoe op te zeggen) goed voordat je ook maar ergens mee akkoord gaat
  • Vertrouw op je onderbuikgevoel – als iets te mooi lijkt om waar te zijn, is dat in negen van e tien gevallen ook zo
  • Gebruik je gezond verstand en val niet alleen voor de mooie plaatjes of woorden
  • Neem afscheid als Elite Dating je niet oplevert wat je had verwacht (hiervoor moet je dus wel eerst zelf duidelijk hebben wat je verwachtingen exact zijn)

EliteDating getest – dit zijn de veelzeggende data

Je kunt geen mening vormen als je niet ingeschreven bent geweest en dus zijn we ons gaan aanmelden bij EliteDating. Inschrijven werkt net als bij alle andere datingsites (en wij kunnen het weten, want we hebben er een hoop gereviewd). Een gratis account kan altijd, maar dan zie je niet alle mogelijkheden van de dating site. Voor de betaalde variant krijg je toegang tot alle opties en eigenlijk kun je niet anders dan betalen, want je ziet anders gewoon niet wat je voor dienstverlening krijgt.

EliteDating kort toegelicht

Bij EliteDating maken ze ander onderscheid binnen de doelgroep. Het gaat om locatie en leeftijd, maar vooral ook om opleiding en voorkeur voor leefstijl. Je hebt bijvoorbeeld subcategorieën, zoals Christelijke singles, vijftigplussers, homoseksuele vrijgezellen en alleenstaande ouders die op zoek zijn naar een relatie. Waar het wel duidelijk in is, is dat het niet gaat om flauwe contacten, maar echt om serieuze relaties. Voor een one night stand of alleen een flirt, ben je bij EliteDating duidelijk aan het verkeerde adres.

Info over wie er achter EliteDating zit

Het moederconcern achter EliteDating is Spark Networks Services GmbH. Dit is dus een Duits bedrijf en het is ook gevestigd in Berlijn. Het bedrijf heeft meerdere dating websites en is actief over de hele wereld. In totaal hebben bijna 15 miljoen mensen zich ingeschreven bij een van deze dating sites.

Wat EliteDating (volgens EliteDating zelf in ieder geval) onderscheidt van de rest, is hun matching techniek. Ze gebruiken een profiel met persoonlijkheidstest als basis voor het algoritme om mensen te koppelen. Dit klinkt heel erg als maatwerk, maar uiteindelijk is het nog steeds een computer die naar overeenkomsten zoekt.

Hoe ziet het platform van EliteDating eruit?

Op de website of binnen de app is alles heel visueel gericht. Je ziet vele foto’s van kandidaten en op een andere plek zie je de gesprekjes die je met iemand uitgewisseld hebt. Wat meteen opvalt is het gezicht van een profiel, de leeftijd en het beroep. Iets lager zie je ook wat voor interesses iemand heeft en dat is dan ook de plek waar je vaak overeenkomsten met je eigen profiel ziet.

Onze testdata met EliteDating

Elke dag krijg je een overzicht te zien (als je betaalt ten minste) van personen die een match met jou hebben. Het algoritme kiest deze mensen dan automatisch uit en presenteert ze binnen jouw startscherm. Je kunt dan door de lijst met gezichten heen scrollen om te zien of er iemand positief opvalt waar je graag meer over zou willen lezen. Vaak zijn er ook meer foto’s te zien, maar niet altijd.

Onze ervaringen met EliteDating

Wij snappen dat je geneigd bent om binnen je eigen ‘categorie’ (alleenstaande ouder, vijftigplusser, et cetera) te zoeken. Dit veilige hokje roept herkenning op en je denkt daardoor ook andere zaken te delen met iemand. Onze ervaring leert echter dat minder harde eisen interessantere profielen laat zien. Door met te veel oogkleppen op te kijken, schakel je een groot deel van beschikbare kandidaten uit en je reden hiervoor is niet altijd terecht.

Ervaringen van Consumentenbond, Radar, Kassa met EliteDating

Radar hamert vooral op veiligheid, omdat steeds meer mensen via online activiteiten opgelicht worden. Het gaat dan niet eens per definitie om dating websites, maar op zoek zijn naar liefde of vriendschap maakt je wel automatisch kwetsbaarder. Ook de Consumentenbond besteed aandacht aan wat er allemaal mis kan gaan bij online daten. Een gewaarschuwd mens telt voor twee en zorgt dat hij niet in de genoemde valkuilen trapt. Kassa heeft geen ervaring met EliteDating zelf.

Gebruikte bronnen

Kosten van EliteDating

Op geen enkele plek op de website kun je voordat je een betaald abonnement afsluit zien hoeveel je voor dat abonnement gaat betalen. Dat voelt als een duidelijke adder onder het gras. (geen addertje, dus, maar een echte grote adder) In latere fasen van het aanmeldproces blijk je gratis te kunnen starten, maar dit levert te weinig op om ook aan dates te kunnen komen. Je moet dus gaan betalen en dat gaat om meerdere tientjes per maand. Wel is voor langere tijd een abonnement afsluiten goedkoper dan telkens een losse maand betalen.

Is EliteDating jouw abonnementsgeld waard?

Wij zouden toch nog eens een keertje achter onze oren krabben voordat we online gaan daten en akkoord geven voor allerlei automatische afschrijvingen. Uit onze eigen kennissenkring hebben we nog maar weinig positieve geluiden over EliteDating gehoord. Het klinkt allemaal heel mooi en het roept vooral herkenning op, maar vaste relaties komen er nauwelijks uit voort.

Wat vinden wij van Elite Dating als dating platform?

Website – introductie

De website zelf en alle teksten om je over de streep te trekken, zien er aanlokkelijk uit. De foto’s zijn helder, gezichten staan vriendelijk en er is bij elke doelgroep duidelijk nagedacht over wie ze willen laten zien.

Aanmelden en selectie profielen

Aanmelden is niet ingewikkeld. Betalen kan op verschillende manieren. Het is alleen niet duidelijk hoe nagekeken wordt of een profiel echt is.

Werking van Elite Dating

De profielen die een match vormen, worden automatisch bij de betaalde versie in je beginscherm geplaatst. Dit nodigt uit tot snuffelen tussen alle personen en als iemand je bevalt, kun je makkelijk contact opnemen (ook alleen als je betaalt, anders moet je eerst upgraden).

Voor- en nadelen van EliteDating

Voordelen

  • Fraaie vormgeving, aanlokkelijke singles
  • Handig in te stellen zoekfilters

Nadelen

  • Prijzen vooraf onbekend
  • Nog steeds nepprofielen aanwezig

Onze score voor EliteDating

We kunnen het eigenlijk niet duidelijker stellen: we zouden eerder een abonnement op die doos met ingrediënten of inkt nemen dan voor een dating website betalen, want daar boek je meer resultaat mee. Je krijgt dan in ieder geval nog iets geleverd als prestatie voor het bedrag dat je elke maand betaalt. Bij EliteDating hangt je dagelijkse matches heel erg af van de grootte van het aanbod en daar kan zelfs een computer niks meer van maken dan wat het werkelijk is.

Voor wie is EliteDating dan wel geschikt?

Voor de geluksvogels is er in de gewenste regio en binnen de ingestelde zoekfilters op zijn minst een paar kandidaten te vinden. Als je dan nog geluk hebt, spreken de foto’s en tekst je in zoverre aan, dat je van diegene meer zou willen weten. Het hoeft nog steeds niet op de ware liefde uit te lopen, maar je bent in ieder geval in contact met mensen die je interessant zou kunnen vinden. Het totale percentage dat zover in het proces komt, is beduidend lager dan je zou denken.

Ervaringen van anderen met EliteDating

Over het algemeen is niemand erg positief over EliteDating. Doelgroepsegmentatie die interessant kan lijken, blijkt waardeloos te zijn. Mensen die specifiek op zoek gaan naar bijvoorbeeld een vrouw, komen alleen maar lesbiennes tegen in plaats van heteroseksuele vrouwen die een man zoeken. Veel commentaar is er op de prijsstrategie en de abonnementen die doorlopen tenzij je actief een einde aan je lidmaatschap maakt. Zelfs dan kun je weinig van de klantenservice verwachten.

Samenvatting andere reviews

RecensentSamenvatting review
https://nl.trustpilot.com/review/edarling.nlTrustpilot geeft EliteDating 2,1 van 5 sterren. Meer dan de helft van de mensen is ontevreden over de diensten van het platform.
Nederland ReviewHier wordt het cijfer 3,8 van 10 gegeven. De prijs en klantenservice scoren het laagst. Klachten gaan over misleiding en te dure abonnementen.
Het NLP CollegeHet NLP College geeft geen sterren of cijfers. Het is een vrij algemeen verhaal over EliteDating. Wel is er een dating-vergelijker in te zien.

Conclusie: wel of niet een date via EliteDating zoeken?

Wij zouden de gratis versie niet eens een kans geven, ondanks alle mooie plaatjes en praatjes op de website. Als je niet eens inzicht kunt geven in wat een abonnement kost, ben je onze redactie als objectieve reviewsite al kwijt. Wij snappen eigenlijk niet dat dit soort praktijken tegenwoordig nog mag. Er zijn toch allerlei instanties die de boel in de gaten houden?

ReviewElite Dating
SamenvattingLijkt veelbelovend en toegepast op de doelgroep, maar laat al snel de ware aard zien zodra er weinig tot geen profielen matchen.
Review doorRedactie
Beoordeling4 van 5 sterren

Op jouw geluk!