Review & Ervaringen met 50 Plus Match: goede partij voor relatiezoekenden van vijftig jaar en ouder?

We vinden het niet prettig om een leeftijd aan de liefde te verbinden, al helemaal niet als dat betekent dat je in een hokje gestopt wordt en er een speciale website voor jou ontwikkeld wordt als je binnen deze doelgroep valt. Niemand wil graag geconfronteerd worden met het ouder worden. En op zoek gaan naar de liefde voelt misschien nog wel kwetsbaarder dan toen je 16 was. Toch schrijven we vandaag een review over de dating site 50 Plus Match.

Het verschil met gewone datingsites

Bij de gewone sites krijg je misschien meer contacten, maar je merkt waarschijnlijk ook al snel dat er allerlei figuren tussen zitten die te jong voor je zijn. Deze kandidaten zoeken een volwassener iemand, vaak al met eigen huis en goede baan en dan kan het vooral meer om die zaken gaan, dan om jou. Men gaat op zoek naar veiligheid in plaats van de ware liefde en daar zit je niet op te wachten. Dat is verspilde tijd en energie. Ben je wat ouder? Dan kan 50 Plus Match beter bevallen.

Waarom wij 50 Plus Match deze keer reviewen?

We schrijven bewust dat het beter kan bevallen, want dat is natuurlijk niet automatisch zo. Je hebt mensen van net boven de 50 die liever met iemand van onder de 50 een relatie willen. Er is ook niemand die zegt dat je alleen een klik met iemand van dezelfde leeftijd moet hebben. Uiteindelijk is de liefde niet iets dat aan leeftijd van beide partijen gebonden is. Wel kunnen we ons voorstellen dat jongere kandidaten misschien wat minder serieus of onvolwassen zijn en daar kun je voor waken.

Waarom ben je toch voorzichtig op 50 Plus Match?

Net als bij andere dating sites betaal je voor de dienstverlening die ze voor je ingericht hebben. Er is een website gebouwd waar je je kunt registreren en er zijn abonnementen toegevoegd voor de duur dat je gebruik wilt maken van je registratie. Dit is bij bijna alle dating sites zo, alleen zit er wel redelijk wat prijsverschil tussen aanbieders en is ook het achterliggende doel soms verschillend. Bij de een gaat het om jongeren, bij de ander om ouderen. De een is voor seks, de ander voor echte relaties.

Wat moet je dan met een datingsite die speciaal voor 50-plussers bedoeld is?

Als je al eens eerder gebruik hebt gemaakt van een dating site en je bent de vijftig gepasseerd, kan het nuttig zijn om eens een ander platform voor dating te kiezen. Je merkt namelijk dat er heel veel verschil zit tussen de mensen die op een website actief zijn. Deels ligt dit aan het doel van de aanbieder, maar deels ligt dit ook aan de doelen van de mensen zelf. Je kunt wel doen alsof je op zoek bent naar een vaste relatie, maar stiekem toch iets anders diep van binnen willen.

Waar gaat het bij 50 Plus Matching dan om?

Dit dating platform wil faciliteren dat mensen van boven de vijftig jaar elkaar vinden en (weer) de liefde van hun leven vinden. Niemand wil alleen door het leven en soms heb je al een eerste liefde achter de rug. De relatie is voorbij en je bent gescheiden, je partner is gestorven of de liefde van je leven is onbereikbaar. Bij dit soort situaties hoef je je niet voor de rest van je leven neer te leggen. Je hebt recht op liefde en geluk, een maatje om het leven samen weer leuk mee te leven.

Hoe we 50 Plus Match getest hebben en welke criteria we van belang vonden

Als je niet boven de vijftig bent, is het natuurlijk niet eerlijk om een account aan te maken en te doen alsof je op zoek bent naar de liefde. Dat soort nepprofielen zijn er blijkbaar al genoeg en daar moet je als reviewer niet aan bijdragen omwille van het kunnen schrijven van de review. Om de services van 50 Plus Match te kunnen beoordelen, hebben we daarom in ons panelbestand gezocht naar mensen die al bij de website geregistreerd waren. Zij konden ons uit eigen ervaring vertellen over de website en of het gelukt was om de liefde weer te vinden.

50 Plus Match kort samengevat

Bij 50 Plus Match kun je als man of vrouw een account aanmaken en aangeven dat je een man of vrouw zoekt. Het is dus ook voor homoseksuelen of lesbiennes die een nieuwe relatie zoeken en niet alleen voor mannen die een vrouw zoeken of omgekeerd. De website doet het goed op dit moment, omdat er in Nederland sinds 2010 steeds meer ouderen zijn. Ruim een derde van de bevolking is boven de 50 jaar en hier zijn veel eenzame mensen onder die graag een partner zouden willen.

Als je de cijfers op 50 Plus Match bekijkt, zit het percentage mannen en vrouwen ongeveer gelijk en dat is maar beter ook. Anders krijg je hele scheve verhoudingen in de profielen en het aanbod. Van alle geregistreerden bevinden de meeste mensen zich tussen een leeftijd van 50 en 65 jaar. Daarna neemt het aantal registraties procentueel gezien sterk af. Waarom de ouderen niet op 50 Plus Match een account aanmaken is niet onderzocht. Het kan om traditie gaan, maar ook onbekendheid met internet.

Achtergrondinfo over dit bedrijf

Het platform bestaat al sinds 2006 en er is dus bewust gekozen voor de leeftijd van boven de vijftig. 50 Plus Match is onderdeel van MatchMedia en opereert in meerdere Europese landen. Verder is de website aangesloten bij Thuiswinkel Waarborg en is de helpdesk telefonisch en per e-mail te bereiken. 50 Plus Match is geregistreerd bij de Kamer van Koophandel en voldoet daarmee aan de Nederlandse richtlijnen voor het legaal starten van een bedrijf.

Hoe ziet het dating platform voor vijftigplussers eruit?

Zodra je je registratie hebt voltooid en inlogt, krijg je een overzicht te zien van relevantie informatie. Op de website en bovenin het scherm is het aantal onderwerpen lekker rustig gehouden. Aan de linkerzijde vind je de belangrijkste informatie, zoals onder andere de volgende topics (maar dit zijn ze dus niet allemaal):

 • Timeline
 • Things 2 Share
 • Ga mee op date
 • Nu online
 • Mijn bekeken leden
 • Wie bezocht mijn profiel?
 • Mijn favorieten

Een bijzondere vinden we ‘geblokkeerde leden’, want blijkbaar kun je dus als je geen fan van iemand bent, of diegene blijft je maar lastig vallen met berichtjes, op een knop klikken en iemand blokkeren. Je geeft hiermee bewust aan dat je geen contact meer wenst en het systeem doet dan de rest.

Naast alle opties aan de linkerzijde, vind je rechts foto’s van profielen en korte omschrijvingen. Hier kun je doorheen scrollen om te zien of je er interessante mensen bij ziet zitten waar je graag contact mee zou willen.

Onze testgegevens uit het testpanel

Gelukkig hebben we goede contacten met onze testleden en vinden ze het niet erg om over iets gevoeligs als de liefde te praten. Ze delen hun ervaringen over websites die ze geprobeerd hebben dan ook graag. Sommige panelleden waren pas kort actief op de site en hadden nog geen betaald profiel, terwijl anderen al langer via de website op zoek waren naar een nieuw levensmaatje.

De ervaringen met 50 Plus Match

Lid zijn van Thuiswinkel Waarborg betekent natuurlijk niet dat alle profielen op de website oprecht zijn. Je kunt nooit voorkomen – net als in het echte leven – dat mensen online de waarheid op elk moment spreken. We kunnen ons ook wel voorstellen dat je foto’s kiest waar je op je best op staat, anders klikt niemand je profiel aan. In het echt kan het dan tegenvallen als je die persoon voor het eerst ziet tijdens een date. Eigenlijk is online daten dus grotendeels hetzelfde als echt daten. Je kunt pech en geluk hebben.

Ervaringen van Kassa, Consumentenbond en Radar met 50 Plus Match

Radar heeft een bericht over de concurrent van 50 Plus Match (Ourtime) en dat het klanten manipuleert. Lees het artikel vooral en voorkom dat jou hetzelfde gebeurt. De Consumentenbond spreekt in de bron niet direct over het stopzetten van abonnementen bij dating sites, maar over het stopzetten van online abonnementen in het algemeen. Er zitten nogal wat haken en ogen aan. Kassa heeft heel veel artikelen over vijftigplussers, maar niet zozeer over daten binnen deze doelgroep.

Gebruikte bronnen

Kosten van 50 Plus Match

Waar andere nogal wazig doen over hun prijzen, is 50 Plus Match gelukkig heel open. Voor een maand betaal je 30 euro, voor drie maanden 60 euro en voor zes maanden 90 euro. De abonnementen die langer dan een maand duren, worden wel per maand verrekend. Hierdoor komt het bedrag dus iets lager uit als je bereid bent er langer aan vast te zitten. Na de zes maanden word je abonnement elke maand opnieuw verlengd als je geen actie onderneemt.

Is 50 Plus Match het waard?

Er zijn positieve en negatieve geluiden over 50 Plus Match. Wie het een keertje wil proberen, maar nog niet zeker is van online dating, kan het beste een maandabonnement pakken en niet meteen voor het halve jaar van 90 euro gaan. Verder beveelt onze redactie het aan om de website (en dan vooral de abonnementsvoorwaarden) goed te bewaren, zodat je in je agenda kunt zetten wanneer het tijd wordt om je account te wijzigen/annuleren en je abonnement stop te zetten.

Vanaf een bepaalde leeftijd gaat het geheugen achteruit en dan wil je niet elke maand blijven betalen voor iets waar je geen gebruik van maakt.

Wat vinden wij van 50 Plus Match?

Website en looks: prettig voor ouderen

De website is een stuk rustiger en wij denken dat dit voor oudere mensen ook prettiger is. Er is weinig afleiding met allerlei drukke buttons of hele lappen tekst. Dit leidt namelijk af. Het kleurgebruik is rustig en alle noodzakelijke functies staan op je startscherm nadat je ingelogd hebt.

Prijzen abonnementen: vriendelijk

Het bedrag van de abonnementen van de betaalde versie van 50 Plus Match is niet anders dan bij andere dating sites. Vinden we het goedkoop? Nee, zeker niet, maar als je geen andere uitkomst ziet dan online een nieuwe partner vinden, is het ook niet superduur. Het ligt er helemaal aan hoe lang je lid blijft, hoe je zelf actief bent op 50 Plus Match en of je eigenlijk wel toe bent aan een partner.

Gratis versie: werkt prima om het te testen

De gratis registratie laat je zien wat je met de website kunt, maar je kunt verder eigenlijk weinig. De buttons aan de linkerzijde in je startscherm zien niet allemaal geactiveerd. Dit is natuurlijk ook het verdienmodel van een dergelijke website. Zodra je hebt gezien wat je er allemaal mee kunt, wil je het uitproberen. Je wordt een keer lid en als ze geluk hebben, vergeet je wat op je maandelijkse afschrijvingen staat. Noteer daarom altijd goed welke abonnementen je neemt en wanneer je uiterlijk moet opzeggen (en hoe).

Voor- en nadelen van 50 Plus Match

Voordelen

 • Alleen kandidaten die binnen de door jou gewenste doelgroep vallen
 • Mensen in de eigen regio, binnen je interesses of met dezelfde historie of hobby’s
 • Makkelijk in contact komen, gezelschap op afstand hebben door chatten
 • Mogelijkheden om in het echt af te spreken en te voelen of de connectie er nog steeds is

Nadelen

 • Als je niet vaardig bent op internet, kan het even puzzelen zijn

Onze score voor 50 Plus Match

De website is vooral een aanrader als je gericht wilt zoeken naar een nieuwe partner. Met de gratis versie van de website kun je wat rondkijken, maar heb je relatief weinig mogelijkheden om ook actie te ondernemen. De prijs voor het basisabonnement is goedkoper dan bij de concurrent, dus dat is een voordeel. Maar toch raden we aan om niet bang te zijn om eens wat te betalen als je je doelen serieus neemt: je wilt toch al snel meer om de functies uit te breiden en de website volledig te benutten. Met wat geduld en genoeg onderzoek kan er wel een date uit voortvloeien.

Voor wie werkt de website 50 Plus Match het beste?

Je moet tijd, geld en energie willen besteden aan het vinden van een leuke date die op meer kan uitlopen. Bij het online contact leggen is een flinke dosis gezond verstand en nieuwsgierigheid nodig om de minder ideale profielen eruit te filteren. Niet alle bedoelingen van mensen die zich geregistreerd hebben zijn zuiver. Verder moet je wel bekwaam zijn in veilig gebruik van internet en moet je je bewust zijn van de abonnementsvoorwaarden. Vertrouw niet te veel op keurmerken.

Ervaringen van anderen met 50 Plus Match

De ervaringen die je via reviews kunt lezen liegen er niet om. Je kunt geluk hebben of slim genoeg zijn om te achterhalen dat een verhaal te mooi is om waar te zijn, maar er zijn dus ook best wat profielen actief die niet het beste met de geregistreerden op 50 Plus Match hebben. Tref je die ook aan in de normale samenleving? Ja, maar via een website speciaal voor de doelgroep hoop je toch wat meer oprecht resultaat te boeken. Blijkbaar heb je een soort target op je rug als je open bent.

Samenvatting andere reviews

RecensentSamenvatting review
https://www.kiyoh.com/reviews/1047994/50plusmatchKiyoh geeft een 7,9 en dit oordeel is gebaseerd op 1648 reviews. Het grappige is echter dat de sterren die je kunt geven alleen voor aanmelden, gebruiksgemak en klantenservice gelden. Het zegt dus niks over de resultaten die je via de website boekt. Klachten gaan over het opzeggen van abonnementen, maar 50 Plus Match reageert hier wel op en wij vinden het erg eenvoudig om op te zeggen.
Reviews.nlBij Reviews.nl scoort 50 Plus Match 3 van 5 sterren. De laatste reviews van dit en afgelopen jaar zijn echter helemaal niet zo positief. Er lijken bendes actief te zijn die geld willen.
Topdatingsitereviews50 Plus Match krijgt een 7,2 als cijfer. De toelichting bij reviews loopt erg uiteen. Vooral mannen zijn minder tevreden over de dating site.

Conclusie: wel of niet daten via 50 Plus Match?

Met alle negatieve reviews vraag je je soms af of je überhaupt een leuke date met iemand via dating sites kunt krijgen. We hebben van onze panelleden gehoord dat het zeker niet onmogelijk is, maar je moet wel stevig in je schoenen staan en je gezond verstand laten werken, want anders kom je flink op de koffie. Er zijn ook individuen of groepen actief op dit soort sites die misbruik van mensen maken. Het kan je geld kosten en het ergste is waarschijnlijk dat hun verhaal aansluiting lijkt te vinden bij wat jij voor informatie hebt gegeven. Dat voelt niet goed.

Review50 Plus Match
Samenvatting50 Plus Match lijkt anders dan andere dating sites, de insteek is serieuzer, maar niet alle profielen hebben het beste met je voor. Extra oppassen dus.
Review doorRedactie
Beoordeling4,5 van 5 sterren

Op jouw geluk!