Review & Ervaringen: Novamora – voor het vinden van pittige contacten

Datingapps zijn niet meer weg te denken uit deze tijd en toch zit er nog een hoop verschil tussen de verschillende romantische platformen. Zo is Novamora meer gericht op spannende of – zoals ze zelf zeggen – pittige dates. Ben jij toe aan wat meer spanning op liefdes- of relatiegebied? Dan zou Novamora wel eens jouw ideale app kunnen zijn om aan je volgende date te komen. In deze review vertellen we je over onze ervaringen met de app en voor wie hij het meest (en het minst) geschikt is.

Overstappen van de ene dating app naar de andere – Novamora

Toen meer dan vijf jaar geleden mijn relatie stuk ging, zat ik niet direct te wachten op een nieuwe liefde in mijn leven. Ik wilde de tijd nemen om even afstand van alles te nemen en niet meteen in een nieuwe relatie duiken. Het voelde wel even goed om alleen te zijn en mijn leven eens onder de loep te nemen. Wat verwachtte ik nou eigenlijk van een relatie? Ging het alleen om aan elkaar gewaagd zijn in bed? Of was er meer dat de moeite waard was?

De start van nieuwe dates met nieuwe apps

Als er tegenwoordig ergens geen gebrek aan is, dan zijn het wel dating apps. Wat je misschien niet zo snel zou verwachten, is dat de insteek van de diverse apps niet hetzelfde is. Zo focust Novamora zich veel meer om wat pit in de tijd die je samen hebt. Het hoeft trouwens ook niet altijd uit te lopen op een relatie. Soms gaat het gewoon om even een gezellige tijd samen hebben en dan weer overgaan tot de orde van de dag. Niet iedereen is dus op zoek naar de liefde van zijn of haar leven via dating apps.

Waarom Novamora anders is en waar is het bij de meesten om te doen?

Elke dating app wil zo veel mogelijk leden, want met maar een kleine hoeveelheid gasten die een app bezoeken en er gebruik van maken, kun je het digitale platform niet laten bestaan. Je hebt vulling nodig om iets aantrekkelijk te kunnen tonen. Bij Novamora weet je zeker dat het om een ander soort date gaat dan bijvoorbeeld bij Relatie Planet. Alleen de naam geeft al aan dat aan deze app of website een lange termijn doel gekoppeld is. Warme en vertrouwde liefde of spanning en seks? Jij hebt het voor het zeggen.

Hoe kan zo’n dating app nou werken?

Als je in het echte leven moeite hebt met het krijgen van een date, of gewoon al in een relatie zit maar daarin wat spanning mist of samen juist wat extra’s wilt toevoegen, kan een dating app wonderen voor je doen. Je maakt een profiel aan, bekijkt andere profielen en voor je het weet, zit er een kandidaat tussen die je interessant genoeg vindt om nader te leren kennen. Je neemt eerst contact met elkaar op via de dating app, belt wat met elkaar en als het klikt, spreek je wat af.

Wat is het idee achter dating apps als Novamora?

Het gaat dus duidelijk niet altijd om het krijgen van een vaste relatie. Daar is gewoonweg niet iedereen in het leven – of in de huidige fase van zijn leven – naar op zoek. De serieuze relatiesites en -apps laat je dus voor wat het is. Een site als Novamora is er om die andere kant te bedienen, de doelgroep die bewust geprikkeld wil worden door een onbekend, maar uitdagend iemand. Het gaat dan om mensen die niet bang zijn om hun erotische vaardigheden volledig te tonen.

Waar letten we op bij dating apps?

Om te kunnen beoordelen of een dating app de moeite waard is, hebben we naar de volgende elementen gekeken:

 • Betrouwbaarheid
 • Grootte van het klantenbestand
 • Kosten
 • Uitstraling van de app
 • Gebruiksgemak van de app
 • Functionaliteiten binnen de app

Hoe is Novamora door ons getest: de relevante gegevens

We hebben ons voor een bepaalde periode ingeschreven bij Novamora en er dus een account aangemaakt om te kunnen zien hoe de app werkte en of het daadwerkelijk de soort dates oplevert die je zou willen. We kunnen je daarom ook informeren over het aanmeldproces, het gebruiksproces en het kostendeel van de Novamora app. Ook hebben we te maken gehad met de klantenservice en als je een serieuze app bent, neem je dit deel van de dienstverlening ook serieus.

In het kort: wat is Novamora eigenlijk?

Novamora onderscheidt zich van de serieuze apps met een vaste relatie als doel door juist het tegenovergestelde te bieden. Iedereen die bij Novamora een account heeft aangemaakt, komt iets te kort in het leven. Je zoekt iets spannends, iets anders, iets gedurfds. Je wilt die kriebel in je buik krijgen die je verlangen doen aanwakkeren. Je wilt je emoties weer voelen en in vervoering raken. Via de app kom je met gelijkgestemden in contact en dit kan dus spannende dates opleveren.

Achtergrondinfo over Novamora

Novamora is gevestigd in Nijmegen. Het gaat dan ook om een Nederlandse app en website, geen buitenlands gebeuren. Het is onderdeel van Sexy Dating Networks en heeft gewoon netjes een bedrijfsnummer bij de Kamer van Koophandel. Sexy Dating Networks heeft meerdere dating websites en apps en als je bij Novamora een account aanmaakt, worden passende profielen uit deze andere websites ook meegenomen. Voor de handigste functionaliteiten moet je altijd een abonnement nemen.

Hoe ziet Novamora eruit?

Als je naar de website gaat om daar allereerst een account aan te maken, word je niet veel wijzer. Er is maar een korte introductie en je ziet eigenlijk pas hoe de app eruit ziet als je je account aangemaakt en geactiveerd hebt. Op de website heb je bovenin de balk de hoofditems staan: overzicht, berichten, knipogen, contacten, fotozapper en zoeken. De fotozapper werkt bijvoorbeeld al niet zonder abonnement. Ook kun je zonder abonnement geen berichten sturen of lezen.

Bij jouw eigen introductie moet je een flink aantal gegevens achterlaten, zoals naar wat voor persoon je op zoek bent, naar wat voor contact of relatie je op zoek bent en wat je leeftijd is. Je kunt een foto van jezelf toevoegen en zodra je profiel dan compleet is, kun je gaan snuffelen tussen de andere leden van Novamora. Je ziet binnen de app hele beknopte informatie: een profielfoto, de profielnaam, de leeftijd en of iemand single of in een relatie zit.

Binnen de website krijg je grotere foto’s te zien. En binnen de snelfunctie kun je de mensen zien die voor het laatst online zijn geweest, die als laatsten een nieuwe foto geplaatst hebben of die zich zojuist aangemeld hebben bij Novamora. Zowel de app als de website zijn dus heel visueel gericht.

Onze test met Novamora

Het account aanmaken is heel eenvoudig. Je kiest een profielnaam, laat je gegevens achter en kiest al meteen voor een betaald abonnement of eerst voor uitproberen en daarna misschien een betaald lidmaatschap. De link om ons account te activeren ontvingen we snel. Je klikt en de klus is geklaard. Dan kun je ’s avonds op de bank lekker gaan liggen scrollen om de verveling tegen te gaan en een date voor het volgende weekend te vinden.

Onze ervaringen met Novamora: wat beviel en wat niet?

De plaatjes en foto’s op de website van Novamora doen heel wat beloven en we moeten toegeven dat dat niet altijd een juiste weerspiegeling is van de profielen die zich via de app melden. Blijkbaar zijn er ook leden die zich gewoon op alle dating sites aanmelden om maar een kans te krijgen op een date. De app werkt verder prima, maar je komt er al snel achter dat spanning bij een date zeker niet alleen van het uiterlijk afhangt. Zo hadden wij een date die zich wel sexy kleedde, maar geen normaal gesprek kon voeren.

Ervaringen van de Consumentenbond, Radar of Kassa met dating apps

Radar geeft aan dat je persoonlijke gegevens niet bij elke dating app even veilig opgeslagen zijn. Ook moet je de kleine lettertjes goed lezen, want koppelingen met andere platformen kunnen ook je privacy schaden. Bij de Consumentenbond en Kassa vertellen ze over verschillende dating apps en wat de verschillen en overeenkomsten zijn. Ook geeft de Consumentenbond inzicht in de prijzen van dating apps. Alle bronnen geven trouwens ook tips voor veilig online daten.

Gebruikte bronnen bij ons onderzoek naar dating apps en websites

Kosten van Novamora

Je kunt dus voor een gratis account gaan, maar dan zijn er beperkingen in de functionaliteiten. Je kunt dan – laten we het maar kort zeggen – wel kijken, maar niet ‘kopen’. Je ziet de profielen, maar kunt geen berichten sturen of ontvangen. Een abonnement kost tussen de 20 en 30 euro per maand en het maandbedrag hangt af van jouw gekozen periode van lidmaatschap.

Het goedkoopste abonnement is dus 60 euro per jaar (3x een vier maanden abonnement van 20 euro) en het duurst uit ben je als je elke maand weer opnieuw verlengt. Dat kost dan 360 euro per jaar (12x 30 euro).

Is Novamora het abonnement waard?

Als je om een date verlegen zit, is je dat misschien de eerste keer wel 30 euro waard om te kijken of de app jouw verlangens kan vervullen. Je bekijkt de profielen, legt een paar contacten en dan krijg je al snel een gevoel of je bij deze app gaat slagen. Lukt dat een of een aantal keren, dan wil je het abonnement ook wel verlengen. Twaalf keer een bedrag van 30 euro neertellen zouden wij echter niet adviseren.

Voor dat bedrag kun je namelijk interessante mensen op andere plekken ontmoeten en daar een leuke date mee hebben. De basisvraag is – denken wij – hoeveel je er voor over hebt om een pittige date die je weinig moeite kost te krijgen, behalve dan wat scrollen, foto’s kijken en teksten tikken en lezen?

Wat vinden wij van de Novamora app en website?

Aanmeldproces

Een account aanmaken werkt net als bij Bol.com of andere websites waar je een profiel moet hebben om er gebruik van te kunnen maken.

Lay-out en aantrekkelijke vormgeving

De achtergrond binnen beide omgevingen is rustig, waardoor alle aandacht naar de profielfoto’s gaat. Er wordt beknopte informatie gegeven die je wel of niet lokken om een persoon nader te bekijken.

Gebruik en effect van de app of website

Wil je alleen kijken? Dan is de onbetaalde versie van Novamora prima. Wil je echter contacten leggen? Dan moet je toch gaan betalen. Het effect hangt dus hier van af. De app is verder wel heel makkelijk in het gebruik. Je hoeft geen technisch genie te zijn om de app door te hebben.

Kosten van het lidmaatschap van Novamora

Prijzen liggen tussen 60 en 360 euro per jaar, afhankelijk van hoe lang je abonnement duurt. Hoe langer de periode die je vastlegt, hoe hoger de korting op het maandbedrag dat je betaalt.

Voor- en nadelen van Novamora

Bij dating sites heb je altijd te maken met beide kanten van het vinden van een date. Het is niet altijd rozengeur en maneschijn.

Voordelen

 • Het is mogelijk om een date te vinden die bij jouw wensen past en dit kun je vooraf aan een afspraakje met elkaar afstemmen.
 • De kosten wegen op tegen de opbrengsten als je echt moeite hebt met het vinden van de ideale dating partner.
 • Het is leuk en spannend om via een app op zoek te gaan naar een date.

Nadelen

 • Alle informatie over iemand is oppervlakkig en de info hoeft ook niet per definitie waar te zijn. Elke website die beweert nepprofielen eraf te halen, weet dat dit nooit 100% zal lukken. Je loopt dus altijd een bepaald risico om een freak tegen te komen.
 • Als je te veel informatie over jezelf geeft, kan dit tegen je gebruikt worden.

Onze score voor Novamora

Mensen die op zoek zijn naar erotische contacten, zijn blijkbaar bereid hiervoor iets meer te betalen en dat is prima wat ons betreft. We raden de app en website van Novamora dan ook aan als dit je doel is. Verder valt de prijs mee als je het langste abonnement wilt afsluiten. Je betaalt dan op jaarbasis een zesde van het telkens betalen van een los maandabonnement.

Het aantal profielen op Novamora vinden we toch een beetje tegenvallen en dat komt vooral doordat de website zelf aangeeft dat er duizenden nieuwe aanmeldingen per dag zijn. Die hebben wij niet gevonden.

Wel denken wij dat er aan dit soort sites en apps steeds meer behoefte is, omdat mensen het soort contact leggen (erotisch en spannend) of überhaupt zelf in lijvende lijve contact leggen met anderen steeds lastiger vinden.

Is Novamora anders dan andere dating apps?

Het is anders in de zin dat het open is over het soort contacten waar leden naar op zoek zijn. Verder is het gewoon weer een platform dat mensen op basis van voorkeuren bij elkaar brengt. Het is een soort computermatching voor mensen die online iemand willen vinden die bij hun manier van daten past.

Contact met de klantenservice? Dat bleek lastig

Voordat we ons aan hadden gemeld, wilden we nog wat checken over de abonnementen en hoe zij checken of iemand een echt profiel aan heeft gemaakt. Als eerste beweert Novamora zo’n beetje dag en nacht bereikbaar te zijn en dat was niet het geval toen wij in het weekend antwoord op onze vragen zochten. Later kregen we wel een reactie via een e-mail, maar niet alle vragen waren beantwoord.

Voor wie is Novamora NIET geschikt?

Novamora is dus wel voor al die mensen die meer dan een gewone date willen hebben. Als jij als single of stel op zoek bent naar het vervullen van erotische wensen, dan is Novamora een prima platform. Je moet hier zeker niet gaan rondneuzen als je op zoek bent naar die prins op het witte paard of je prinses op de erwt. De pareltjes en echte liefdes leren zich meestal niet via Novamora kennen, al moet je nooit nooit zeggen natuurlijk.

Als je geen geld voor (nog) een abonnement op een dating site hebt, zouden we Novamora ook links laten liggen. Dat geld kun je dan beter reserveren voor het verstrekken van bijvoorbeeld een drankje om nieuwe mensen te leren kennen.

Ervaringen van anderen met Novamora

Hoe anderen de app en website beoordelen is heel verschillend. Een enkele review is positief, maar eigenlijk is het voornamelijk gemopper over Novamora. Aan de hand van helemaal geen of standaardreacties die mensen ontvangen, kan geconcludeerd worden dat er veel fake profielen op Novamora aangemaakt zijn. Het lijkt hierdoor vooral een app die wil dat je een abonnement afsluit, in plaats van een app die je werkelijk een spannende date belooft.

Samenvatting andere reviews

RecensentSamenvatting review
TrustpilotDe app scoort 2,8 van 5 sterren. Maar liefst 60% van de reviewers geeft een 1. Klachten gaan vooral over fake profielen en weggegooid geld.
Nederland ReviewBij Nederland Review scoort Novamora 3,8 van 10 punten. Ook hier geven mensen aan te maken te hebben met nepprofielen of nepreacties die altijd standaard zijn.
Datingsite KiezenDeze reviewer geeft wel een voldoende, maar de review is niet gebaseerd op werkelijke ervaringen. De prijzen zijn inmiddels ook verhoogd vergeleken met de prijzen die in deze review worden vermeld.

Kortom: wel of geen abonnement bij Novamora afsluiten?

Als je totaal contactgestoord bent of van te voren wilt weten of iemand jouw erotische verlangens kan waarmaken, is Novamora misschien nog wel het proberen waard. Wij denken echter dat je na een aantal maanden – en weinig resultaat – vanzelf zult afhaken en je abonnement (met automatische betalingen natuurlijk) zult stopzetten. Het levert uiteindelijk meer frustratie dan plezier op.

ReviewNovamora
SamenvattingFraai vormgegeven, maar weinig inhoud die abonnees tevreden houdt. Kans op succes is klein.
Review doorRedactie
Beoordeling4 van 5 sterren

Op jouw geluk!