Hoe spreek je iemand aan op een datingsite? Het eerste bericht en meer

Iemand aanspreken op een datingsite is wat makkelijker dan in een kroeg: de drempel is lager. Maar de kans dat je een positief antwoord (of überhaupt een antwoord) krijgt, is niet zo groot. Om een vrouw aan te spreken op een datingsite, is een goede openingszin een vereiste. Met simpelweg “Hoi” kom je er niet. “Hoi” spreekt niet tot de verbeelding. Een goede openingszin prikkelt. Ontdekken hoe je een vrouw aanspreekt? In dit artikel delen we het.

De kracht van een openingszin

Veel mannen denken dat de openingszin per se supergoed en uniek hoeft te zijn, maar dat is vaak niet het geval. Een openingszin moet tot de verbeelding spreken en de vrouw aan wie je hem verstuurt een goede eerste indruk geven. Een openingszin is als een reclamespreuk: de beste reclamespreuk zijn kort, krachtig en spreken tot de verbeelding. Door een heel verhaal te vertellen, schrik je mensen (potentiële klanten), maar ook vrouwen op datingsites af.

Begin met een compliment

Als je een vrouw op een datingsite aanspreekt, is het belangrijk dat je haar meteen laat weten dat je geïnteresseerd in haar bent. Dat kan op heel veel verschillende manieren, maar de beste manier is door haar een compliment te geven, bijvoorbeeld op basis van een foto van haar, of een begeleidende tekst. Hou het uiteraard netjes en beschaafd. “Je hebt mooie ogen” is een wat afgezaagd compliment. Probeer liever voor iets ludieks en origineels te gaan.

Begin met een grapje

Wat vaak niet werkt, is te snel voor een serieuze toon te kiezen. Het is een veel strakker plan het wat luchtiger te houden en te kiezen voor humor. Geef je een vrouw een compliment, doe dit dan bij voorkeur op een grappige manier. Zo voelt zij zich minder snel opgelaten. Sowieso is het belangrijk dat je humor blijft gebruiken tijdens het chatten op een datingsite. Als er niets te lachen valt, is je match zo weg. In het begin is humor het allerbelangrijkste.

Denk ook aan je profiel zelf

Het eerste wat de persoon doet aan wie je een bericht hebt gestuurd, is jouw profiel bekijken. De eerste indruk zit hem dus niet alleen in wat je stuurt, maar ook in hoe je jezelf op je profiel presenteert. Een uniek profiel heeft leuke, mooie foto’s en een uitnodigende profieltekst waarin je jezelf zo goed mogelijk omschrijft. Een goede profieltekst zegt iets over jezelf, maar nodigt de persoon die hem leest ook uit iets meer over jou te weten te komen.

Een gedeelde interesse benoemen

Het is een goed idee om in je eerste bericht een gedeelte interesse te benoemen en deze te bespreken. Misschien heb je de ander wel een vraag te stellen over dit onderwerp, of wil je weten hoe de ander erover denkt? Houden jullie bijvoorbeeld beiden van lezen? Bespreek dan je favoriete boek en/of schrijver. Hetzelfde geldt voor kunst, voetbal, reisbestemming, et cetera.

Plagen mag

Complimentjes zijn het effectiefst als je ze afwisselt met plaag gedag. Plagen is leuk en lief bedoelt. Het is heel anders dan pesten. Door te plagen laat je jezelf van je kinderlijke kant zien. Dat op een goede manier, want het is belangrijk het kind in jezelf te koesteren.

Voorkom cliché vragen en opmerken

Zoals gezegd: alleen “hoi” zeggen werkt niet. Je eerste bericht moet meer zijn dan een simpele groet of een simpele vraag. Vraag de ander niet iets saais als wat hij of zij voor werk doet, of naar hobby’s. Dat is allemaal zo doorsnee: in een goed gesprek kom je dit vanzelf te weten. Het is veel belangrijker humoristischer te beginnen. Begin met de juiste toon, niet een gortdroge uitwisseling van informatie. Laat zien waarom jij de persoon bent om mee te praten.

Kun je zomaar om een telefoonnummer vragen?

Nee, dat kan niet zomaar. Niet in het eerste gesprek, althans. Daarvoor moet je al minstens een paar goede gesprekken hebben gehad. Pas als je zeker weet dat het klikt tussen jullie en dat jullie elke dag met elkaar praten, kun je vragen om een telefoonnummer zodat je over bijvoorbeeld WhatsApp verder kunt praten. Wacht ook niet te lang met het vragen van het nummer.

Overgaan naar een echte date

Mensen op een datingsite zijn in de meeste gevallen ook echt naar een date op zoek. Zorg er dus voor dat je niet te lang wacht met het uitvragen van iemand die je leuk vindt en met wie het klikt. Hoe langer je wacht met het zetten van de volgende stap, hoe groter de kans dat ze haar interesse verliest. Laat zien dat jij een serieuze kandidaat voor een partner bent, niet een vriend.

Gebruik voldoende emoji’s

Emoji’s geven anders droge teksten een emotionele lading. Het is het beste bij een bericht niet te veel emoji’s te gebruiken: eentjes is vaak al genoeg. Door een emoji te gebruiken, laat jij precies zien hoe je iets bedoelt en op welke toon je iets wil zeggen. Te veel emoji’s leidt af en kan bovendien afschrikken. Het is voor de ander dan ook niet meer duidelijk wat je nu bedoelt.

Kies je woorden zorgvuldig

Wat veel mensen in hun enthousiasme nogal eens vergeten, is hun berichten na te lezen. Juist door je berichten na te lezen, ontdek je je schoonheidsfoutjes en merk je of je fouten hebt gemaakt in spelling of grammatica. Maak je deze aan de lopende band, dan kom je niet heel slim over. Je kunt ook beter alles in één bericht plaatsen, dan wat je wilt zeggen over zes berichtjes verspreid. Het is hoe dan ook aantrekkelijk als jij je woorden zorgvuldig kiest.

Zorg dat je verwachtingen realistisch houdt

Het heeft helemaal geen jezelf als de meest fantastische persoon ooit af te schilderen, want die verwachtingen kun je toch niet waarmaken. Bovendien wil niemand een relatie met iemand die helemaal “perfect” is. Het zijn juist de tekortkomingen in de ander waar we toe worden aangetrokken. Behandel de ander als gelijke: lach samen, deel je dromen, ambities, maar ook beschamende dingen die je hebt meegemaakt. Daardoor gaat de ander meer om je geven.

Wat je ook doet: maak het persoonlijk

Het maakt niet eens zoveel uit wat je zegt. Veel belangrijker is hoe je het zegt, namelijk op persoonlijke wijze. Deel iets van jezelf. Laat zien dat jij het bent die het zegt. Chat op een datingsite is redelijk anoniem: je hebt geen stem om naar te luisteren en geen lichaamstaal om te bestuderen. Je hebt alleen maar letters en emoji’s. Het daarmee doen, is best een uitdaging.

Ga in op dingen die de ander zegt

Heb je eenmaal antwoord gekregen en probeer je een gesprek op gang te houden? De beste manier om dat te doen, is door in te gaan op wat de ander over zichzelf prijsgeeft. Vertelt de ander iets over zijn of haar hobby, of geeft die persoon een bepaalde mening? Vraag er over door.

Zorg dat je de ander op het gemak stelt

Het internet zit vol rare snuiters. Dat geldt ook voor datingsites. Een man zal op zijn hoede zijn voor nepprofielen en een vrouw zal op haar hoede zijn voor mannen met de verkeerde intenties. Dat is helaas niet anders. Het beste wat jij dan kunt doet, is meteen laten zien dat je niets slechts in de zin hebt. Jij bent een eerlijke, oprechte persoon – soms wat onhandig, maar met een groot hart. Laat merken waarom het profiel van de ander je nieuwsgierig maakte.

Iemand aanspreken op datingsites: advies op YouTube

AttractionGymTV geeft je 5 tips over hoe je iemand op datingsites het best kunt aanspreken:

Test het direct uit

Wij raden onderstaande datingsites aan om direct een leuke match te krijgen:

Op jouw succes!