Wat zoeken vrouwen in een man?

In dit artikel gaan we uitgebreid bespreken wat vrouwen in een man zoeken. Let op: het gaat hier wel om heteroseksuele vrouwen die op zoek zijn naar een man om een relatie mee te beginnen. Ook is het belangrijk om op te merken dat alle vrouwen verschillend zijn en vaaknaar net iets anders op zoek zijn. De eigenschappen van een man die we in dit artikel benoemen, zullen alle vrouwen belangrijk vinden, maar wel in meer of mindere mate.

Niet alles draait om goede looks

Als je jong en (naïef) bent, ligt je focus vaak veel meer op het uiterlijk van iemand dan wanneer je wat ouder bent. Ben je jong en dom, dan denk je vaak onbewust dat een knap persoon ook een geweldige persoonlijkheid heeft. Vaak genoeg valt dat vies tegen. Het blijft altijd belangrijk dat je iemand aantrekkelijk vindt, maar door de jaren heen ga je naar veel meer dingen kijken dan het uiterlijk van de man. Uiterlijk maakt iemand niet betrouwbaar.

Een vrouw wil geaccepteerd worden

Ben jij een man die een vrouw probeert te veranderen in jouw ideaalbeeld van een vrouw? Vergeet het dan maar: dat vinden vrouwen niet aantrekkelijk. Een vrouw is op zoek naar iemand die haar accepteert zoals ze is. Dat is niet hetzelfde als haar gedrag accepteren. Een vrouw kan natuurlijk net zo goed over de scheef gaan als een man, maar ze verwacht wel van de man dat deze accepteert wat haar voorkeuren zijn en waar ze minder goed in is.

Een man die zegt waar het op staat

Eerlijkheid is belangrijk, ook als is de (harde) waarheid niet altijd prettig om te horen. Ze zal het misschien niet direct toegeven, maar uiteindelijk geeft een vrouw de voorkeur aan een man die haar de waarheid vertelt en aangeeft als hij iets niet wil of niet fijn vindt. Dat is beter dan dat ze naar de mond gepraat wordt. Dat is misschien even fijn, werkt uiteindelijk niet.

Een vrouw wil zich veilig voelen

Mannen zijn fysiek sterker dan vrouwen. De meeste vrouwen zijn dan ook op zoek naar een fysiek sterkere man, ook al is ze zich daar misschien niet van bewust. Veiligheid is natuurlijk veel meer dan het laten zien van spierballen. Het heeft er ook mee te maken dat de man laat zien dat hij klaar staat voor de vrouw en haar een steuntje in de rug geeft als ze iemand nodig heeft.

Een assertieve man

Vrouwen geven ook de voorkeur aan mannen die assertief zijn – die laten zien wat ze willen en hun mening geven. Een echte man komt voor zichzelf op. Om op een goede manier assertief te zijn, moet de man ook in staat zijn om te communiceren en met behulp van praten in staat zijn conflicten op te lossen. Niet alles in een relatie zal immers van een leien dakje gaan.

Altruïstisch

Een altruïstische man is een man die de wensen en belangen van een ander (zoals de vrouw met wie hij een relatie heeft) voor zijn eigen wensen kan plaatsen. Natuurlijk hoeft een man niet altijd altruïstisch te zijn en zichzelf helemaal weg te cijferen, maar er zijn momenten in een relatie dat de andere op de eerste plek gezet moet worden. Dat is ook hoe je ruzies voorkomt.

Emotioneel bereikbaar zijn

Sommige mannen kroppen al hun emoties op en bespreken ze niet. Als een vrouw ernaar vraagt, zullen ze de vraag ontwijken en geen duidelijk antwoord geven. Een man hoeft niet altijd precies te zeggen hoe hij zich voelt, maar er zijn momenten dat ze hun emoties met hun partner moeten delen, zodat er wederzijds begrip kan ontstaan. Een man die al zijn emoties ophoopt, blijft met frustraties rondlopen. Het is net een emmer die langzaam overloopt.

Een man die interesse toont

In een relatie zet je elkaar op de eerste plek. Doe je dat niet, dan zal de relatie niet lang standhouden. Het is voor een man – net als voor een vrouw – heel belangrijk interesse in de ander te tonen. De persoon met wie je een relatie hebt, zou de belangrijkste persoon in heel de wereld voor je moeten zijn. Dat verandert pas als je samen kinderen krijgt. Je kinderen komen natuurlijk op de eerste plaats, je partner op een eervolle tweede. Samen staan jullie sterk.

Gelijkheid in een relatie

In gezonde relaties is het belangrijk dat niet één van de twee, man of vrouw, de broek aan heeft in huis. Beide partners zijn gelijkwaardig en nemen de besluiten samen. Als de één het ergens helemaal niet mee eens is, zou dat eigenlijk meteen al reden moeten zijn er niet mee door te gaan. Twee partners die elkaar gelijkwaardig behandelen, gaan op zoek naar een compromis.

Er moet chemie zijn

Soms is een man op papier helemaal geweldig, maar voelt de vrouw er domweg geen klik mee. Dat is alsnog een reden om geen relatie te beginnen. Het kan bij voorbeeld zijn dat de man en de vrouw heel andere interesses en ambities hebben, die zo ver uit elkaar liggen, dat het onmogelijk is om compromissen te sluiten. Hoe geduldig en begripvol jullie beiden dan ook zijn, uiteindelijk gaat het dan mis: zelfs een architect kan uit droog zand geen kasteel bouwen.

Een stabiele man

Er zijn verschillende manieren waarop een man stabiel moet zijn: zowel economisch als emotioneel. Emotioneel is nog belangrijker dan economisch. Economisch houdt in dat hij voldoende inkomen heeft om zichzelf te verzorgen en onderhouden. Hij moet dus geen torenhoge schulden hebben en niet met geld kunnen omgaan. Emotioneel stabiel houdt in dat hij geen grote stemmingswisselingen heeft, of in ieder geval op een rijtje heeft wat hij wil.

Een man moet kwetsbaar durven zijn

Kwetsbaar durven zijn, hangt samen met emotioneel bereikbaar zijn. Een man die weet hoe hij zich voelt en goed met zijn gevoelens om kan gaan, is niet alleen emotioneel bereikbaar, maar durft ook kwetsbaarheid te tonen. Elkaar opvangen als we kwetsbaar zijn, is één van de mooiste kanten van een relatie en precies de reden waarom we een relatie beginnen.

Een man met ambities

Vrouwen vinden het aantrekkelijk als een man ambitieus is. Wat die ambities precies zijn, is niet eens zo heel belangrijk. Bij ambitie hebben, hoort ook doorzettingsvermogen hebben. Want wat heb je nu aan ambitie als je niet de wilskracht hebt je ambitie in realiteit om te zetten?

Gepassioneerd zijn

Weet je wat pas aantrekkelijk en aanstekelijk is (behalve lachen)? Gepassioneerd zijn. Passie is de drijfveer meer uit het leven te halen. Hoe ouder je wordt, hoe meer je beseft dat het leven voornamelijk uit saaie routines bestaat: je gaat naar je werk, je gaat terug naar huis, je kookt eten, kijkt nog een serie voor het slapengaan en gaat naar bed. De volgende dag is precies hetzelfde. Tamelijk saai allemaal. Passie helpt om het leven spannend te houden.

Ook humor is belangrijk

Een andere manier om het leven spannend te houden, is met humor. Lachen doen we allemaal graag en het liefst zo vaak mogelijk. Er is immers al genoeg verdriet in het leven. Mannen die een vrouw aan het lachen maken, doen het altijd goed, want lachen maakt gelukkig. Iedereen is graag bij een grappig iemand in de buurt: de sombere stemming is snel verdwenen.

Een beetje wijsheid is ook niet mis

Mannen die veel weten en goed onderbouwde meningen kunnen vormen, doen het ook niet slecht bij vrouwen. Een man die weet waarover hij spreekt, is in ieder geval een heel stuk aantrekkelijker dan een man die maar wat in het wilde weg schreeuwt. Wijsheid heeft ook te maken met dat je je niet druk maakt om kleine dingen. Eigenwijs zijn, kan ook aantrekkelijk zijn, zolang je maar eigenwijs bent met een reden – zorg dat je woord bij daad kunt voegen.

Betrouwbaarheid

Een man komt bij een vrouw pas in aanmerking voor een relatie als hij laat zien betrouwbaar te zijn. Betrouwbaarheid betekent dat je je beloften nakomt en eerlijk bent tegen haar. Wie A zegt, moet ook B zeggen. Je kunt niet zomaar iets beloven en die belofte vervolgens niet nakomen. Vrouwen zijn er snel genoeg achter of een man betrouwbaar is of hij niet deugt.

Een man moet ook lief zijn

Een man die lief is – en dan niet nep lief, maar oprecht lief – doet het ook altijd goed bij de vrouwen. Zeker als hij zijn lieve persoonlijkheid kan combineren met doorzettingsvermogen en ambitie. Wie zegt dat een lieve man niet sterk kan zijn? Er zijn zat mannen die liefdevol omgaan met hun vrouw, kinderen, mensen om zich heen en dieren, maar plotseling in een Hulk veranderen als één van hen bedreigd wordt. Met zulke lieve mannen moet je niet spotten.

Zelfbeheersing is aantrekkelijk

De meeste vrouwen zijn dol op mannen die een grote zelfbeheersing hebben. Dat betekent dat ze niet impulsief reageren en bijvoorbeeld niet iemand de huid volschelden als ze boos zijn, maar eerst kalm nadenken over welke woorden ze zullen gebruiken en welke acties ze ondernemen. Zelfbeheersing houdt in dat ze niet verslaafd zijn aan drank, eten of aan seks.

Seksuele kennis

Seks is altijd bijzonder: seks overstijgt het alledaagse en trekt je een wereld vol wonderen in. Een man die weet wat een vrouw op seksueel gebied nodig heeft en haar dit kan geven, geeft haar meer dan genoeg reden om bij hem te blijven. Let wel op: in een relatie is meer belangrijk dan alleen seks. Al is het altijd goed voor een relatie als het seksleven spannend blijft.

Een goede zelfverzorging is ook belangrijk

Vrouwen geven de voorkeur aan mannen die goed voor zichzelf zorgen. Zelfverzorging begint met hygiëne. Een man moet zichzelf wassen, fris ruiken, zijn tanden goed poetsen, op tijd naar de kapper gaan en frisse kleren dragen. Een goed verzorgd uiterlijk lijkt misschien wat oppervlakkig, maar het zegt ook veel over hoe een man van binnen is. Een verzorgde man is precies en ambities, weet wat hij wil en heeft meestal groot doorzettingsvermogen.

Wat een vrouw in een man zoekt: YouTube heeft het antwoord

Wat een vrouw zoekt in een man op relatiegebied? In deze YouTube video wordt het besproken:

Meteen kijken of je een vrouw kunt versieren?

Test dan deze aanbevolen datingsites uit:

Op jouw succes!