Hoe lang duurt de tijd tussen een eerste en tweede date?

Weten hoeveel tijd je moet nemen tussen de eerste en de tweede date? Daar kunnen we niet zo één-twee-drie antwoord op geven, dat is namelijk van heel wat factoren afhankelijk. Je moet natuurlijk eerst het geluk hebben dat je eerste date een succes was en dat je date instemt een volgende date te plannen. Gemiddeld zal een vrouw hier zo’n 30 minuten over nadenken. Na die tijd heeft ze het antwoord paraat en weet ze of ze verder wil gaan met je.

Kun je het tijdens de eerste date al ter sprake brengen?

Meestal is het niet verstandig om tijdens de eerste date al over een tweede date te praten. Doe je dit wel, dan moeten er aanwijsbare redenen zijn dat de eerste dat goed en soepel verloopt. Wacht er alsnog mee tot het einde van de date: verschiet je kruit niet halverwege al. Als man moet je de eerste stap zetten, want de kans dat de vrouw de tweede date gaat voorstellen, is minimaal. Wacht dus niet af. Heb je een doel voor ogen? Gaan dan met die banaan.

Of wacht tot na de eerste date

In de meeste gevallen zul je tot na de eerste date wachten met het voorstellen van een volgende date. Doe dit niet gelijk 10 minuten nadat je elkaar hebt gezien, maar slaap er nog een nachtje over. De ander moet voor zichzelf sowieso nog evalueren hoe de date precies verlopen is en of het de moeite is jou nog een keer te zien. Wacht ook niet te lang met het stellen van de vraag, want daarmee ontstaat een gapend gat en ongemakkelijke situatie.

Zorg voor een strakke planning

Als de eerste date een succes was, is het aan jou die aangename ervaring vers in haar geheugen te houden. Zorg er dus voor dat je de tweede date niet te lang na de eerste inplant. Als ze vergeet welk aangenaam gevoel je haar bezorgde, dan zal ook haar interesse langzaam verdwijnen. Bovendien vinden vrouwen mannen die het initiatief durven nemen aantrekkelijk. Geef een datum, tijd en een leuk idee voor een activiteit tijdens de tweede date.

Informatie inwinnen tijdens de eerste date

De eerste date is altijd wat algemeen: je gaat bijvoorbeeld koffiedrinken. Dat is rechttoe, rechtaan, maar niets natuurlijk niet heel bijzonder. Tijdens de eerste date tast je de ander af en probeer je meer over die persoon te weten te komen. Dan hebben we het niet alleen over feitjes zoals “waar ben je geboren” of “hoeveel broers en zussen heb je?”, maar ook bijvoorbeeld of iemand van kunst houdt, avontuurlijk is ingesteld of graag alleen tijd doorbrengt.

Wat is het verschil tussen de eerste en tweede date?

Het verschil tussen de eerste en de tweede date zit hem in de verwachtingen. De eerste date ga je open in, maar bij date twee heb je al een eerste indruk van de persoon gekregen. Eén ding is zeker: het contact zal al iets intiemer zijn. Je zult dichter op de vrouw staan, al is het vasthouden van handen waarschijnlijk nog te vroeg. Aan seks moet je waarschijnlijk ook nog niet denken. Af en toe haar hand, haar schouder of haar haren aanraken, is zeker een goed idee.

Aanraking is belangrijk

Zonder aanraking zal het je niet lukken om een vrouw te versieren. Dat aanraken hoeft niet uitgebreid te zijn. Vaak is hoe subtieler juist hoe beter. Door de aanraking laat je een indruk achter in haar geheugen: je laat zien dat je haar als seksueel wezen beschouwt en haar aantrekkelijk vindt, zonder dat je meteen onbeschoft naar borsten of billen gaat graaien.

Versieren moet

Als je een vrouw eenmaal op date hebt, zul je haar moeten proberen te versieren. Maar hoe doe je dat? Het kan uiteraard op verschillende manieren. Het belangrijkste is dat je met je versierpoging je intenties duidelijk maakt – dat je laat zien dat je haar aantrekkelijk vindt en het niet erg zou vinden om bij haar in bed te belanden. Zij zal je poging waarschijnlijk niet meteen beantwoorden, maar als ze niet ongemakkelijk kijkt, ben je zeker niet afgewezen.

Verleg haar grenzen

De eerste keer dat je een vrouw aanraakt op date is op haar schouder, haar hand of haar onderarm. Dit zijn vrij “neutrale” plekjes op het menselijk lichaam. Zit ze naast je, dan kun je bijvoorbeeld haar knie aanraken. Er is weinig seksueels aan een knie. Toch is het een grote en belangrijke eerste stap. Wordt het allemaal wat intiemer, dan ligt je hand al gauw om haar middel of op haar dij. Schuift ze je hand weg, dan ga je voorlopig nog iets te snel.

Net een loopgravenoorlog

In de Eerste Wereldoorlog was het een kwestie van je oude, vertrouwde loopgraaf uit, een gevaarlijk veld vol mijnen en vijandelijke beschietingen oversteken en een nieuwe loopgraaf induiken om deze in te nemen. Zo werkt het ook met je vrouwelijk lichaam: je begint met aanraken op de knie, maar als je helemaal tot haar bovendij bent gekomen voor ze je hand wegduwde, begin je de volgende keer niet opnieuw bij haar knie (bekend terrein), maar juist de dij.

Geef de vrouw controle

Wat het beste werkt met aanrakingen? Jij, als man, neemt het initiatief en begint haar aan te raken. Tegelijkertijd zorg je dat de vrouw de controle houdt en je kan ‘corrigeren’ als ze vindt dat je te snel gaat. Als ze je hand niet meteen wegslaat, maar pas als je ‘te dichtbij’ komt, is dat helemaal geen slecht teken. Ze vindt je aanraking wel spannend, alleen ga je nog iets te snel. Trek je hand even terug. Wacht 30 seconden en raak haar opnieuw aan. Geef haar de controle.

Een tweede date vereist een plan

Een eerste date is algemeen en duurt niet zo lang. Een tweede date mag al wat langer duren en moet grootser, meer georganiseerd worden aangepakt. Op de tweede date moet je een ander soort activiteit ondernemen dan op de eerste. Waarom? Anders val je in herhaling en krijgt ze onbewust het idee dat je saai bent. Doe eens iets actiefs: maak bijvoorbeeld een uitgebreide wandeling in het bos en sluit dat af met een lunch. Als man organiseer je en leid je.

Communiceer je plan voor een tweede date

De tweede date is nog wat te vroeg om een verrassing te laten zijn. Maak duidelijk wat je wilt doen, wanneer je het wilt doen (tijdstip en datum) en hoelang je denkt dat dit gaat duren. Wat je wel kunt doen, is een verrassing toevoegen aan de date. Zo kun je haar bijvoorbeeld een klein cadeautje geven, of iets leuks laten zien dat op de route ligt van je wandeling.

Wanneer weet je dat een tweede date er niet inzit?

Als een tweede date er niet aan zit te

komen, zijn hier altijd een aantal signalen voor;

  • Je hoort helemaal niks meer

Dan bedoelen we niet dat je niets hoort over mogelijke plannen voor een tweede date. Nee, de man of vrouw met wie je op date bent geweest laat helemaal niet meer van zich horen. Het kan zijn dat het een halve dag of een hele dag stil is, maar een paar dagen stilte is echt teveel.

  • Je bent bijna niets over je date te weten gekomen

Ook een slecht teken: tijdens de date ben je eigenlijk bijna tot niets te weten gekomen over de persoon met wie je date. Dat is een teken dat het niet echt klikte en er geen vertrouwen was.

  • Je date was afgeleid

Zat je date de hele tijd op de telefoon? Keek hij of zij verveeld uit het raam? Moest je jezelf vaak herhalen omdat je date even niet zat op te letten? Allemaal slechte tekenen die al aangeven dat er geen echte klik was en dat je een tweede buik wel op je buik kunt schrijven.

  • Veel praten over exen of de “droomman”/-“vrouw

Als je date veel over zijn of haar exen praat, is dat een teken dat deze persoon er nog niet overheen is. Hoe jammer je het misschien ook vindt, deze persoon is niet toe aan nieuwe contacten. Wordt er de hele tijd over de ideale man of vrouw gesproken, dan is dat vaak al een teken dat jij hier – volgens je dat dan – niet aan voldoet. Het is ook niet erg sportief.

Van eerste naar tweede date: een YouTube toelichting

Hoe zet je een succesvolle eerste date om in een tweede date? Charisma on Command heeft het antwoord:

Als je nog geen date had, doe dan dit

Simpel: scoor meteen even een date. Zolang je een goed beoordeelde datingsite kiest, kan dit heel makkelijk zijn:

Op jouw succes!