Review & Ervaringen met Pepper – een pakkende naam voor een dating site

Had je al genoeg gekregen van alle dating sites die Nederland rijk is? Nou, we hebben er vandaag nog eentje voor je: Pepper. De naam bekt lekker en doet je vermoeden dat er ook wat pittige types onder de leden zijn. Reden genoeg om op onderzoek uit te gaan en deze review te schrijven. We duiken in de wereld van dating sites en verkennen vandaag Pepper; voor het vinden van je grote liefde.

Zoeken naar de beste tussen alle dating sites – Pepper

Het leven wordt beter als je met iemand samen bent. Alleen is maar alleen en alles wat je meemaakt, blijft alleen voor jezelf als je geen maatje naast je hebt staan die er altijd voor je is. Na alle reclames op televisie over eenzaamheid en hoeveel groter het percentage eenzame mensen de laatste jaren geworden is, weet je een ding zeker en dat is dat er toekomst zit in dating sites, met welke achterliggende bedoelingen ze ook ontwikkeld zijn.

Waarom Pepper tegen het daglicht houden?

Er zijn dating sites die meer bekendheid hebben gekregen door op televisie reclame te maken of door posters bij bushaltes te hangen. Bedrijven die aan dit soort reclame-uitingen geld uitgeven, worden al snel serieuzer gezien, maar is dat ook terecht? Kan iemand die een reclamespotje maakt en uit laat zenden niet net zo’n slechte bedoelingen hebben als iemand die zich dit geld bespaart? Wij zochten het voor je uit en in de reeks reviews over dating sites gaat het deze keer over Pepper.

Waarom niet elke dating site voor jou het beste is

Je hebt niet allemaal dezelfde behoeften in het leven. Ook elke fase in je leven kan met andere idealen en ideeën samengaan. Hoewel het niet voor alle gevallen opgaat, ben je als je jonger bent vaak sneller verveeld en op zoek naar avontuur, ben je serieuzer geïnteresseerd in relaties als je wat ouder wordt en wordt liefde en vriendschap nog belangrijker als je in de laatste fase van je leven zit. Het gaat soms meer om het fysieke element, pure spanning en seks, en soms meer om er mentaal zijn voor de ander. Dating sites spelen hier handig op in.

Vind je bij Pepper dan niet ook gewoon dates die meteen seks willen?

Bij Second Love weet je al dat dit een van de achterliggende redenen van iemand met een profiel kan zijn. Door ontevredenheid of het niet tegemoet komen aan behoeften, ontstaan langere of hele vluchtige relaties via dit soort dating sites. Bij Pepper is dat niet de insteek. Zij hopen dat je via hun website of app jouw liefde van je leven vindt en dat je daar heel lang gelukkig mee zult blijven. Betekent dit dat er geen profielen op staan die wel seks willen? Dat is niet altijd te voorkomen.

Wat belooft Pepper dan wel?

Om het platform zo zuiver mogelijk te houden, controleert het team van Pepper achter de scherm elke aanmelding. Elk profiel wordt dus goed doorgelicht om te beoordelen of iemand wel recht heeft om op Pepper actief te zijn. Hoewel bijna alle dating sites dit soort woorden op hun website gebruiken (handmatige controle van profielen), komen we het zelden tegen dat dit ook echt gebeurt. Meestal is het platform een verzameling van iedereen die zich maar aan wil melden.

De lat die we langs Pepper leggen

Volgens ons zou een dating site op zijn minst moeten voldoen aan het volgende:

 • Openheid en eerlijkheid over doel van dating site
 • Duidelijkheid over prijzen en voorwaarden van abonnementen
 • 100% screening van profielen en afwijzen van ongeschikte kandidaten
 • Klantenservice die niet alleen bestaat uit een chatbot
 • Veilige betaling van abonnementen
 • Eerlijke cijfers over bepaalde karakteristieken van profielen en extra acties om profielen in balans te brengen

Hoe is Pepper door ons getest?

Gelukkig is aanmelden bij Pepper gratis en hoef je niet direct te betalen voor je account. Dit betekent dat je op zijn minst een globaal idee kunt krijgen hoe Pepper eruit ziet en dat je een beeld krijgt van hoe je jouw profiel wilt invullen. Om vervolgens te kijken wat het verschil is met de betaalde variant van Pepper, hebben we een maandabonnement genomen. Zo zie je pas echt wat je met de extra functionaliteiten binnen het platform van Pepper kunt doen.

In het kort: wat is Pepper?

Pepper is een online dating platform dat je via de website of app kunt gebruiken. Je vindt er vrijgezellen die op zoek zijn naar iets. Als het aan Pepper ligt, gaan de zoekenden voor hun grote liefde, maar daar heeft Pepper helaas niet altijd invloed op. Je kunt de dating site gratis proberen, maar eigenlijk word je al snel verleid om een betaalde registratie te kiezen. Pepper verschilt hierin niet van andere dating sites die om betaling vragen. Wel is de interface van Pepper heel anders.

Pepper gaat namelijk veel meer over beelden dan over woorden. Krijg je bij andere dating sites vooral informatie over iemand door hun eigen geschreven tekst te lezen, bij Pepper zie je foto’s, filmpjes of ander beeldwerk dat iets zinnigs over jou zegt. Je kunt dus veel meer laten zien dat spreekt mensen aan die meer visueel georiënteerd zijn.

Wie zitten er achter Pepper?

Achter de schermen zit een organisatie die Connection Media B.V. heet. Zij zijn gevestigd in Rotterdam en hadden oorspronkelijk twee dating sites onder hun vleugels: Kwissle en Pepper. Dit jaar zijn beide platformen onder de naam Pepper verder gegaan. Het grappige is echter dat er twee hele verschillende relaties aan de start van de dating site staan. Dat twee mannen van zo’n uiteenlopende leeftijd elkaar vinden en een dating site starten, vinden we noemenswaardig.

Hoe ziet Pepper eruit?

Het verschilt nogal of je Pepper op het scherm van je laptop of telefoon bekijkt. Hoe kleiner het scherm, hoe compacter en beknopter informatie weergegeven wordt. Bij de website zelf krijg je meer foto’s bovenaan te zien en is er daarna ruimte voor tekst en korte informatie over de persoon. In de app zie je een deel van dezelfde foto’s als op de website, maar deze zijn natuurlijk kleiner en voor de tekst moet je scrollen. Dit verklaart hoe zeer Pepper gericht is op mensen die willen zien in plaats van lezen.

Onze testgegevens met Pepper

Pepper maakt het je makkelijk om je profiel aan te maken en te vullen met relevante informatie. Je kiest zelf welke foto’s of filmpjes je wilt posten en bestanden uploaden is in een fluitje van een cent gedaan. Pepper voegt nog iets leuks toe als het om unieke info over jou gaat, want er is een soort ‘interview’ waarbij je vragen krijgt die iets karakteristieks over je zeggen. De vragen hoef je niet allemaal te beantwoorden en je kunt een vraag gewoon weigeren als je over dat onderwerp niks kwijt wilt, maar het maakt een profiel wel interessanter. Je ziet gelijkenissen sneller of valt meer op.

Onze ervaringen met Pepper als dating site

Pepper is een fris ogende dating site als het om de visuals gaat. We kijken allemaal graag en willen graag een klik voelen die toch vaak op uiterlijkheden gebaseerd is. Is dit uiterlijk dan het enige? Nee, natuurlijk komt er bij gevoel meer kijken dan dat, maar je weet wel vaak dat de blik die iemand in zijn ogen heeft je wel of niet aanspreekt. Niemand kan aantrekkingskracht analyseren of berekenen en daarom helpen echte beelden dan volgens ons ook om een eerste schifting te maken.

Ervaringen met Pepper – wat zeggen Consumentenbond, Radar en Kassa?

Volgens Radar kunnen dating sites en apps wel degelijk werken en onderzoek heeft dan ook aangetoond dat een deel niet meer actief is op dating platformen, omdat ze via die weg een nieuwe partner gevonden hebben. De minpunten worden daarna in het artikel beschreven. Bij de Consumentenbond hebben ze een test met alle dating sites gedaan en de kenmerken (waaronder de prijs) op een rijtje gezet. Bij Kassa is dating site Pepper niet bekend.

Gebruikte bronnen

Kosten van een abonnement bij Pepper

Het profiel aanmaken is zoals al eerder gezegd is gratis. Voor de betaalde opties kom je bij de volgende mogelijkheden terecht:

 • Je betaalt 25 euro per maand voor je lidmaatschap.
 • Pak je een lidmaatschap van drie maanden, dan ben je 15 euro per maand kwijt.
 • Bij zes maanden kost het je 10 euro per maand.
 • En bij een jaarabonnement betaal je 8,50 euro per maand.

Op de website van Pepper staat duidelijk beschreven hoe de abonnementen en het automatisch verlengen ervan werkt. Grappig detail is wel dat je abonnement via de iOs App of betaald zijn met MisterCash niet automatisch verlengd worden. Dat kan dan ook een goede reden zijn om op deze manier je abonnement af te sluiten.

Is Pepper het wel waard?

Geen enkel mens is 100% goed of te vertrouwen en dus zijn alle plekken waar mensen actief zijn ook niet 100% goed. Bij Pepper proberen ze wel te voorkomen dat nepprofielen op de website actief zijn, maar dit blijft een lastige kwestie. Wanneer pak je iemands account af of verwijder je het? Als hij de Nederlandse taal niet goed beheerst of foute foto’s plaatst? Die lijn is niet altijd heel rechtlijnig, laten we het zo maar uitdrukken. Je eigen onderzoekende geest bepaalt vaak of iets serieus een kandidaat voor een date is.

Wat vinden wij zelf van dating platform Pepper?

Kosten

Dit is – behalve de gratis versies die iedere dating website aanbiedt – een van de goedkoopste abonnementen die je af kunt sluiten.

Uiterlijk van de app en website

Je ziet veel leukere informatie dan bij de concurrent en dat is omdat er veel meer gewerkt wordt met beelden in plaats van met woorden. Je ziet en voelt dan ook sneller of je interesse in iemand gewekt is.

Effect van Peppers focus op beelden

Hoewel we echt wel snappen dat een deel van de aantrekkingskracht tussen mensen gebaseerd is op het uiterlijk, kan Pepper natuurlijk nooit beloven dat je in werkelijkheid ook een echte klik met iemand hebt. Of de vonken overspringen, blijft dan ook altijd de vraag. Wel kunnen we het op de redactie waarderen dat Pepper een heel stuk over veilig daten heeft gepubliceerd op de eigen website. Hierdoor ga je iets voorzichtiger te werk en weet je waar je op moet letten bij online contact leggen met nieuwe mensen.

Voor- en nadelen van Pepper

Voordelen

 • Pepper ziet er moderner en frisser uit dan de concurrent.
 • Pepper laat je makkelijk en snel beelden delen. Zowel de app als website zijn handig te bedienen met alle functies.
 • Met de betaalde versie voor een jaar ben je het goedkoopst uit en krijg je alle functies binnen het dating platform.

Nadelen

 • Je blijft vastzitten aan een abonnement als je het niet tijdig stop zet.
 • Je moet zelf zorgen voor een veilig gebruik van de website en een veilige eerste date in levende lijve als het zover komt. Je moet je eigen grenzen en informatie die je geeft dus goed bewaken en niet zomaar op alle vragen die je gesteld worden antwoord geven.

Onze score voor Pepper als dating platform

Mensen die op zoek zijn naar een relatie en die vooral gericht zijn op het uiterlijk (en andere beelden die iemand over zichzelf laat zien) kunnen Pepper meer waarderen dan andere dating sites. Je kunt veel meer van jezelf laten zien en hoeft wat minder te schrijven. Dat is vaak makkelijker en minder confronterend. De prijs van Pepper valt ons mee als we het vergelijken met andere abonnementen, maar je zit er wel voor een gekozen periode aan vast. Je moet alert blijven bij het automatisch verlengen van de abonnementen en tijdig je abonnement opzeggen als je er vanaf wilt.

Wat moet je doen of laten bij Pepper?

Net als bij elke andere dating site moet je altijd op je hoede zijn als het om relaties gaat. In de echte wereld is het natuurlijk niet anders, maar in de echte wereld leer je mensen kennen via het werk, buren, familie of andere activiteiten die je doet. Via een website geef je eigenlijk al aan dat je bepaalde behoeften hebt en hier kan misbruik van gemaakt worden. Pepper stelt een aantal duidelijke regels en geeft tips over hoe je in elke situatie voor je eigen veiligheid zorgt.

Het verschil tussen daten – vroeger en nu

Een afspraakje kwam vroeger tot stand doordat je elkaar al eens ontmoet had. Je kende elkaar van de dansles, van school, van het zwembad waar je de hele zomer doorbrengt. Je hebt contact en geeft dan bij de ander aan dat je hem of haar graag wat vaker of met zijn tweetjes zou willen zien. Het bestaande contact is dan de aanleiding.

Bij online daten zoek je dit eerste contact en is er geen eerdere basis aanwezig. Dat maakt het lastiger om iemands intenties te beoordelen en dat is een valkuil als je echt op zoek bent naar een relatie. Iedereen die zich bij de website aanmeldt, weet dat je er met een specifieke reden bent. Dat maakt je kwetsbaar.

Ervaringen van anderen met Pepper

Net als bij de concurrent is er veel verschil bij de meningen over Pepper te vinden. Wij geloven best dat er hier en daar iemand zijn ware liefde of een bijzondere vriendschap aan Pepper overgehouden heeft, maar toch vallen de negatieve verhalen meer op. Bij alle dingen die het hart aangaan blijft daarom gelden: geef niet te snel toe, let op je eigen grenzen en luister ook naar je verstand.

Samenvatting andere reviews

RecensentSamenvatting review
https://nl.trustpilot.com/review/pepper.nlTrustpilot geeft Pepper 3,2 van 5 sterren. Er is echter maar een review te vinden en die geeft 1 ster. Dit lijkt een misser van Trustpilot.
TopdatingwebsitesMet 2 van 5 sterren is dit oordeel niet beter. De meest opvallende reviews geven aan dat je veel contact hebt als gratis lid, maar zodra je betaalt zijn de contacten die je eerder had ineens verdwenen.
Nederland ReviewDeze reviewsite is juist positiever en geeft het cijfer 8,0. De toelichting bij reviews is gemixt. Sommigen hebben iemand leren kennen, anderen mopperen over te weinig matches of onduidelijkheid over betalen.

Conclusie: wel of niet bij Pepper aanmelden?

In principe is niet geschoten altijd mis, maar waarom zou je je achter een scherm(pje) verstoppen als het buiten de deur te doen is? Wij vragen ons af hoeveel mensen echt de dupe worden van dit soort sites, niet alleen omdat ze een abonnement betalen waar ze niks mee doen, maar ook van de ongure praktijken die online plaats vinden. Pepper scoort niet zo slecht als anderen, maar kan je ook niet tegen alle ellende van online daten beschermen. Hier blijf je altijd zelf verantwoordelijk voor.

ReviewPepper
SamenvattingNiet de slechtste onder de dating platformen, meer visueel gericht dat veel vaker bevalt.
Review doorRedactie
Beoordeling4 van 5 sterren

Op jouw geluk!