Wanneer kun je je date thuis uitnodigen?

Wil jij je date thuis uitnodigen en vraag je je af wat daar nu precies het juiste moment voor is? Mooi, want in dit artikel gaan we het je vertellen. Wanneer de tijd rijp is om je date thuis uit te nodigen, is afhankelijk van de persoon en van je eerdere dates. Maar als liefde in de lucht hangt, zal het er vroeg of laat toch van moeten komen. Het ligt er ook maar net aan wat je samen thuis gaat doen: even koffiedrinken na afloop van de date of meteen blijven slapen?

Kan het ook op de eerste date?

Meteen tijdens de eerste date je date bij je thuis uitnodigen: is dat raar? Nee hoor, het is heel goed mogelijk. Het gaat er natuurlijk maar net om wat je precies gaat doen. Wel moet er een klik zijn. Ken je iemand al langer dan vandaag? Dan is bij jou thuis koffiedrinken of iets dergelijks helemaal niet gek, zeker als die persoon al eens eerder bij jou over de vloer is geweest (bijvoorbeeld in groepsverband). Met een volgslagen vreemde is dat iets lastiger.

Iemand die je nog niet kent

Is de date niet te ver van jouw huis? En is de date een doorslaand succes? Dan kun je je date na afloop uitnodigen bij je thuis te komen. Bijvoorbeeld om nog een kop koffie of een drankje te drinken. Dan moet het natuurlijk wel een geslaagde date zijn geweest. Je moet het vertrouwen van je date hebben gewonnen, anders zal je date (zeker een vrouw) niet bij je binnen willen komen. Zorg ervoor dat de afspraak bij jou thuis om gezelligheid en niet om seks draait.

De hele date bij jou thuis? Of slechts een gedeelte ervan?

Het is natuurlijk een groot verschil of de hele date zich bij jou afspeelt, of slechts een klein gedeelte ervan. Is de hele date bij jou thuis? Dan kan je dit beter niet de eerste date laten zijn, maar ook niet de tweede. Vanaf de derde date kan het misschien, maar daarvoor moet wel eerst een vertrouwensband zijn ontstaan. Ook moet je niet te hard van stapel willen lopen. Zoals gezegd, kun je je date best mee naar huis nemen als de eerste date een groot succes was.

Bij iemand thuis ‘betekent’ seks

Het is een ongeschreven regel dat bij iemand thuis afspreken gelijk staat aan seks. Als je een man of vrouw bij je thuis uitnodigt, zal die meteen het idee hebben dat er minstens gekust gaat worden. Als je denkt dat je date daar nog niet aan toe is, kun je het over de vloer komen het beste nog even uitstellen, hoe goed je bedoelingen ook zijn. Nodig je toch iemand bij je thuis uit, zorg dan dat je heel duidelijk hoe je die tijd samen precies wil besteden.

Wat kun je thuis doen (behalve seks)?

Je huis is groter dan je slaapkamer. Er is van alles dat jullie thuis samen kunnen doen. Er zijn dingen die je nergens anders kunt doen dan bij je thuis, dus soms is het helemaal zo gek niet als je je date bij je thuis uitnodigt. Denk bijvoorbeeld aan samen film of serie kijken op de bank? Of misschien zijn jullie wel allebei groot katten- of hondenliefhebber en wil je je date dolgraag aan je huisdier introduceren? Gaan jullie een fotoalbum bekijken? Samen koken?

Een thuisdate is nog steeds een date

Dat je date bij je thuis is, wil nog niet zeggen dat jullie plotseling vriendje-vriendinnetje zijn. Een date is een date, ook al is deze bij jou thuis. Je moet het beste van jezelf willen laten zien, ook al is de date buitenshuis. Ruim het huis op, verzorg jezelf goed en ga goed gekleed. Wees een echte gastheer of gastvrouw. Gekke dingen doen zit er nog niet bij. Onthoud dat jij thuis bent en het “thuisvoordeel” hebt: het is jouw rol je date op het gemak te stellen.

Let op signalen van je date

Met name vrouwen zullen wat meer op hun hoede zijn als ze voor het eerst bij hun date in huis zijn. Je date zal gedurende de tijd bij jou thuis allerlei signalen afgeven (met name met het lichaam) waaraan je kunt zien of ze zich op haar gemak voelt. Misschien denk jij dat seks er wil in zit, maar heeft zij daar nog helemaal geen behoefte aan. Zorg ervoor dat je de vrouw niets ‘oplegt’ en haar de ruimte geeft (met woorden of niet) aan te geven waar ze aan toe is.

Maak het knus, maar niet te knus

Onthoud: jullie zijn op een date, dus het moet hoe dan ook gezellig worden. Maar het mag weer niet beklemmend zijn. Alcohol is niet altijd verstandig bij een eerste date thuis. Als er toch gedronken gaat worden, zorg er dan voor dat je het aantal drankjes beperkt (niet meer dan twee). Door een spannend bordspel te spelen (of iets dergelijks) zullen jullie sowieso plezier beleven. Laat ook eens een fotoalbum van je zien als kind: dat schept echt een band.

Het draait niet om seks

Als man denk je misschien: als het gezellig is, waarom dan geen seks? Maar zo denken de meeste vrouwen er niet over. Mannen zijn meestal eerder toe aan seks dan vrouwen. Het feit dat zij er wat langer over doet zich over te halen, betekent niet dat ze geen interesse in je heeft en zich niet seksueel aangetrokken tot je voelt. Je zult gewoon wat meer geduld moeten hebben. Een date draait niet om seks, maar ook het krijgen van een hechte band.

Waar praat je over tijdens de date thuis?

Er is van alles waarover je kunt spreken. Eén ding dat je het beste kunt vermijden, is in ieder geval werk. Een goede date is een vorm van ontspannen en denk je aan ontspanning, dan denk je aan alles behalve werk. Het beste is om een gesprek te voeren dat de fantasie flink prikkelt. Stel verdiepende vragen: probeer meer te weten te komen over de persoonlijkheid van de ander. Grapjes magen moet. Plagen ook. Maar wees in ieder geval niet opdringerig.

Kies een leuke activiteit

Een leuke activiteit is een activiteit die de spanning verhoogt. Een spannend bordspel is een goed voorbeeld. Samen breien is een verschrikkelijk voorbeeld. Jullie kunnen ook samen een hilarische film kijken. Een film waarbij je moet lachen, gieren, brullen is een veel beter idee dan een droge documentaire. Op de bank hangen mag, maar zorg wel dat je ondertussen iets te doen hebt. Wat je ook doet thuis, zorg dat je goed bent voorbereid. Desnoods ga je samen poolen.

Een kookdate is altijd raak

Samen koken is ontzettend leuke en leerzame activiteit. Je zult heus niet de eerste zijn die samen met een date een maaltijd gaat koken en deze vervolgens smakelijk opeet. Het is misschien een cliché als een date idee, maar leuk is het zeker. Duizenden koppels zijn je voorgegaan. Tijdens het koken ben je de hele tijd beter en slaagt de maaltijd, dan zegt dat veel over hoe goed jullie samen kunnen werken. Samen iets presteren is een stuk beter dan alleen.

Je kunt de date bij de supermarkt beginnen

Waarom de supermarkt? Om inkopen te doen voor de maaltijd natuurlijk. Een geslaagde maaltijd begint bij de juiste ingrediënten in huis halen. Door de date al in de supermarkt te laten beginnen, is het écht jullie gezamenlijke project. Misschien kom je wel op ideeën voor een lekker dessert, een leuk bijgerecht, of een geschikt wijntje om te drinken bij de maaltijd.

Je kunt ook samen cocktails maken

Cocktails maken is voor dates die gelijk wat meer uitdaging zoeken. Cocktails maken is net zo spannend, of misschien nog wel spannender dan samen koken. Geslaagde cocktails? Dan kun je er daarna samen heerlijk van genieten. Pas op, want cocktails komen hard aan en voor je het weet zijn jullie beiden te dronken om nog te lopen. Kotsen op de thuisdate is geen goed idee.

Samen gamen

Samen gamen klinkt misschien als een belabberd idee? Maar je kunt hier natuurlijk heel wat verschillende richtingen mee op. Het hoeft echt geen oorlogsspelletje te zijn waarbij je elkaar overhoopschiet. Waarom niet samen een interactief bordspel als Monopoly spelen? Samen een interactieve quiz doen? Of misschien juist populaire Mario Party spelletjes spelen? Deze spellen staan garant voor uren plezier, zeker als je ze met zijn tweeën doet.

Samen grappige filmpjes kijken

YouTube staat er vol van: grappige filmpjes. Je kunt hier misschien geen hele avond mee vullen, maar het is in ieder geval leuk om er een uurtje of halfuurtje mee zoet te zijn. Of het nu memes of kattenfilmpjes zien: samen lachen en in een deuk liggen, haalt hoe dan ook de spanning van de avond. Waarom niet gelijk de leukste karaoke liedjes zingen die je op YouTube vindt?

Samen verhalen lezen

Ook een geweldig idee is elkaar verhalen voor te lezen. Het is leuk en origineel. Probeer elkaar bijvoorbeeld eens in het donker een griezelverhaal voor te lezen en schijn van onderen een zaklamp in je gezicht. Als de schrik er een beetje inzit, zullen jullie je hoe dan ook dichter naar elkaar toe bewegen. Grappige, geestige of originele verhalen vertellen kan ook.

Zorg dat het huis klaar is voor intimitiet

Hoe zorg je voor een intieme sfeer? Met kaarsjes in plaats van lampen natuurlijk en met vele kussentjes op de bank. Zorg voor voldoende zoetigheid. Kies voor een originele snack in plaats van chips. Zorg dat er heerlijke wijn is. Kies voor een spannende activiteit, zodat jullie vanzelf dichter op elkaar komen te staan of zitten. Een beetje flikflooien tussendoor mag best.

Loop haar naar huis (of naar trein of bus)

Het is een beetje lomp als je haar aan het eind van de avond de deur uitzet en deze gelijk achter haar dichtdoet. Ben je in een gelukzalige roes, dan zal je ongetwijfeld nog wat meer tijd met haar door willen brengen. Is ze lopend en woont ze niet ver? Loop haar dan mee naar huis. Je kunt haar ook naar het treinstation of het busstation brengen. Haar brengen alleen is niet voldoende, zorg dat ze veilig en wel onderweg is voor je weer rechtsomkeert maakt.

Je date thuis uitnodigen: YouTube advies

In onderstaande video wordt je zelfs aangeraden je je date gelijk bij de eerste date thuis uit te nodigen. Weten waarom?

https://www.youtube.com/watch?v=5GZm1-GmeNg

Probeer het zelf eens

Hoe goed ben jij erin om een date bij jou thuis te regelen? Je zou het vanavond al kunnen proberen via onderstaande datingsites die we aanbevelen:

Op jouw succes!