Inhoud van deze pagina:
8) Relatiecoaches in de praktijk: onze onderzoeksdata

De 50 allerbeste relatiecoaches en datingscoaches van Nederland: wij matchen hun blogs en vlogs aan je

In dit artikel gaan we je vertellen wat de allerbeste blogs en vlogs van relatiecoaches in Nederland zijn. Dus ben je op zoek naar relatieadvies? Of juist advies voor het vinden en vasthouden van dates? Dan ben je hier absoluut aan het juiste adres. Wij vertellen je namelijk hoe en wat. Wij hebben uitgebreid onderzoek gedaan naar de allerbeste relatie- en datingcoaches die op het internet te vinden zijn en hebben de beste, leukste blogs voor je geselecteerd.

Onze zoektocht naar de allerbeste dating- en relatiecoaches

Je vraagt je misschien af waarom wij zoveel tijd hebben besteed aan het vinden van de beste blogs en vlogs op het gebied van relatie- en datingcoaches. Het antwoord is eigenlijk vrij simpel: wij, op de redactie, zijn dol op lijstjes maken. Dat doen we dan ook met verve. We houden internettrends nauwlettend in de gaten en kijken goed naar waar op dit moment vraag naar is. In het bepalen van onderwerpen voor onze reviews houden we hier rekening mee.

Zelfbewustzijn.nl is wat ons betreft de beste relatiecoach van Nederland

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: wat ons betreft heeft het online platform Zelfbewustzijn.nl de beste dating- en relatiecoach blog dat het Nederlandse hoekje van het internet te bieden heeft. Je vindt hier van alles op het gebied van relaties, relatietherapie, maar ook life coaching. Je werkt dus niet alleen aan hoe je binnen je relatie bent, maar bovenal eerst aan jezelf. Als je zelf stevig en stabiel in je schoenen staat, heb je ook meer te bieden.

Waarom wij Nederlandse dating- en relatiecoaches zijn gaan reviewen

We vinden het belangrijk dat online dating- en relatiecoaches van voldoende hoge kwaliteit zijn. Het internet staat nu eenmaal niet bekend als altijd even betrouwbaar: iedereen kan hierop zijn of haar bevindingen plaatsen, zonder dat deze goed onderbouwd zijn. Daarom zijn goede, kritische reviewers nodig. Wij kijken of je wel echt iets aan de adviezen hebt die je geboden wordt. Bovenal kijken we of de artikels prettig lezen en de vlogs prettig zijn om te bekijken.

Blijf natuurlijk wel kritisch op het aanbod relatiecoaches

Ja, we hebben het al verklapt: niet alle relatiecoaches kunnen natuurlijk van even hoge kwaliteit zijn. De beste coaches delen niet alleen de (psychologische) inzichten die ze in boekjes hebben opgedaan, maar vooral ook hun ervaringen uit de praktijk delen. Hoe meer ervaring, hoe beter. Natuurlijk moet een relatie- of datingcoach er ook rekening mee houden dat alle mensen anders zijn. Op het gebied van dating zijn niet zo heel veel “universele waarheden”.

Onze scepsis op het gebied van Dating coaches overwonnen

Vanwege wat we hierboven hebben beschreven, waren we in eerste instantie best wel wat sceptisch over het aanbod dating coaches. Heb je wel echt een dating coach nodig? En moet je hier per se voor het internet op? Toch hebben we gemerkt dat de beste coaches bijna iedereen wel iets te bieden hebben, ook als je al genoeg ervaring hebt op het gebied van relaties en daten. Het gaat niet zozeer om wat je ‘moet doen’, maar om het opdoen van inzichten.

Op deze criteria beoordelen wij een goede relatiecoach

Een dating- en/of relatiecoach van hoog niveau moet wat ons betreft aan het volgende voldoen:

 • De coach moet kunnen spreken uit eigen ervaring (met daten en coachen)
 • Maar ook de ervaringen van anderen moeten aan bod komen
 • Als iets wordt beweerd, moet dit ook met feiten kunnen worden onderbouwd
 • Nog beter is het als bepaalde uitspraken wetenschappelijk onderbouwd kunnen worden
 • De coach moet je de ruimte geven om vragen te stellen
 • De coach moet rekening houden met jouw situatie: geen twee mensen of twee relaties zijn hetzelfde
 • De coach moet inzien dat voor iedereen een ander plan van aanpak gewenst is
 • De datingcoach moet voldoende vlot kunnen schrijven en/of spreken in zijn blogs of vlogs
 • Bovenal moeten de blogs en vlogs stimulerend werken – ze moeten je écht tot actie aanzetten.

Relatiecoaches in de praktijk: onze onderzoeksdata

Het fijne van relatie- en datingcoach blogs en vlogs is dat ze gemakkelijk in de praktijk zijn te bekijken. Het enige dat je hoeft te doen is een website te openen en een blog of vlog uit te kiezen dat bij je past. Fluitje van een cent dus. Als redactie hebben we zoveel mogelijk blogs en vlogs tot ons genomen: we hebben uitgebreid gelezen, bekeken en onderzocht. Door zelf onderzoek te doen (en niets zomaar aan te nemen), hebben we deze top 50 lijst kunnen samenstellen.

Doe er nu je voordeel mee!

Relatie coach 1: word zelfbewust met Zelfbewustzijn.nl

We gaan gelijk door naar de eerste datingcoach in deze lijst: Zelfbewustzijn.nl. Dit is ook gelijk onze persoonlijke favoriet. Zoals gezegd, ontdek je hier alles op het gebied van relaties, relatie coaching en life coaching. Je bent hier op je plek als er binnen de relatie sprake is van een vertrouwensbreuk, maar je er wel samen in blijft geloven en op weg wil naar een mooie toekomst. Je kunt persoonlijk contact aanvragen met de coaches, of de vele blogs eens doorlezen.

Wat je op het platform zoal kunt lezen? Onder meer wat de impact is van een pandemie als Covid op je relatie. Maar ook wat het inhoudt om verliefd te zijn en hoe dit je afhankelijk maakt van de ander – wat kun je doen om toch je onafhankelijkheid te bewaren? Je leert eerst en vooral naar jezelf kijken: hoe kun je jezelf meer in balans krijgen en zelfbewuster worden.

Zelfbewustzijn.nl is het blog van Martin Goedknegt, die ervaring heeft met een langdurige zware depressie en zijn leven weer op de rit heeft gekregen. Bij hem is uitgangspunt dat zelfbewustzijn de essentie is van het ervaren van geluk. Van hem leer ook jij zelfbewuster worden.

https://www.linkedin.com/in/mgoedknegt/

Relatie coach 2: ontdek relatie coaching bij Marc Huijbregts
Voor vakkundige relatie coaching kun je ook terecht op het blog van Marc Huijbregts. Naar eigen zeggen, is hij iemand die jarenlang de signalen in zijn eigen relatie niet herkende en de complexe uitdagingen van een modern leven maar moeilijk de baas kon. Relatie coaching is voor hem het antwoord geweest op de problemen die hij in zijn relatie ervaarde en heeft hem veel verder gebracht. Wat je onder meer leert: een blik in de spiegel te werpen en te reflecteren.

Inmiddels heeft hij zich uitgebreid laten omscholen en is inmiddels, naar eigen zeggen, mentaal “in topvorm”. Zijn relatie is beter dan ooit. Nu wil Marc zijn kennis met jou delen op zijn blog. Ook kun je je inschrijven voor verschillende workshops en trainingen, aan de hand van technieken en instrumenten. Zijn studie bedrijfskunde is ook een grote inspiratiebron. Je leert onder meer van alles over hechting, bindingsangst, de sleur in je relatie en hulp bij vreemdgaan.

https://www.linkedin.com/in/marchuijbregts/

Relatie coach 3: Relatie-therapeut.nl combineert relatie inzichten met psychologische inzichten

Nog een coaching blog op topniveau is die van Relatie-therapeut.nl. Mocht je een therapeut nodig hebben? Dan kun je hier vrijblijvend advies krijgen. Ook heb je natuurlijk vrij toegang tot alle blogs. De blogs over relatietherapie zijn verdeeld in verschillende deelonderwerpen. Je leest onder meer over EFT-therapie, romantiek en de effectiviteit die relatietherapie heeft. Ook kom je tal van praktische zaken tegen, zoals de vergoeding die je krijgt bij relatie therapie.

Wat je onder meer kunt vinden bij de blogs? Je ontdekt wat huwelijkstherapie nu eigenlijk precies inhoudt en krijgt 10 manieren om de passie in je relatie te verbeteren. Ook ontdek je wat het betekent om een relatie te hebben met iemand met het Borderline syndroom of juist Asperger. Je ontdekt wat een rebound relatie inhoudt en of twijfels in een relatie gezond zijn.

https://www.linkedin.com/search/results/all/?keywords=vital%20support&origin=GLOBAL_SEARCH_HEADER&sid=iTI

Relatie coach 4: Onzerelatiecoach.nl

Het platform Onzerelatiecoach.nl is opgericht door Annegien, die naar eigen zeggen, enthousiast, hardwerken en gemotiveerd is. Zij is zich meer gaan verdiepen in het concept van relaties, scheidingen en samengestelde gezinnen sinds ze in 2009 zelf scheidde en haar leven op zijn kop stond. Ze ontdekte wat de juiste begeleiding voor haar kon betekenen. Inmiddels is ze moeder in een samengesteld gezin met drie jongens en heeft ze haar balans gevonden.

Annegien is zelf een kind van ouders die een vechtrelatie hadden. Ze wil voorkomen dat andere kinderen (en ouders natuurlijk ook) in eenzelfde positie terecht komen. De blogs die ze schrijft zijn bedoeld om mensen te helpen een scheiding te doorstaan of in een relatie met problemen. Ook als zaken even niet zo soepel meer gaan, ben je hier op het juiste adres. Je leest over het belang van vrienden, het belang van een relatiecoach en het nut van therapie.

https://www.linkedin.com/in/annegien-hanemaaijer-878a135/

Relatie coach 5: Poorter-relatiecoaching.nl

Waarom het blog van Poorter-relatie coaching de moeite waard is? Omdat je hier bovenal leert hoe je samen aan je relatie kunt werken zonder dat je elkaar hoeft te veroordelen om dingen die misschien tegenvallen. Heb je een relatie? Dan ga je samen op reis. Het is heel belangrijk dat je elkaar de ruimte geeft het beste in jezelf naar boven te halen. De liefde is niet altijd even makkelijk. Verliefdheid is niet voor altijd: op een gegeven moment moet je hard werken.

Ontdek onder meer hoe de geboorte van een kind kan leiden tot relatieproblemen en wat de grootste oorzaken hiervan zijn. Je ontdekt de verschillen tussen man en vrouw in hun behoefte naar wat een relatie zou moeten zijn. Je leert meer over de rol van seks binnen je relatie en hoe je ontrouw kunt voorkomen. Ook belangrijk: leer je denkfouten herkennen.

https://www.linkedin.com/in/anne-marije-poorter-a3a2106/

Relatie coach 6: ontdek de methode van Two2Tango

Two2Tango? Dat klinkt spannend. Maar wat is het precies? Two2Tango omschrijft zichzelf als online instrument. Het helpt je als het wat minder goed gaat in je relatie of als je juist besloten hebt uit elkaar te gaan. Leef je in een samengesteld gezin? Ook dan kun je het instrument gebruiken. Two2Tango is een platform voor het vinden van persoonlijke begeleiding. Het platform is een initiatief van verschillende organisaties met gebundelde krachten.

Centraal staat de relatievraag die jij stelt. Je wordt online of tijdens persoonlijke begeleiding geholpen beter om te gaan met de situatie. Er wordt allereerst gekeken naar wat er wel goed gaat. Er wordt gedacht in oplossingen, juist door met elkaar in gesprek te gaan. In de online omgeving kun je zelf aan de slag. Je brengt je situatie in kaart en krijgt professionele informatie.

https://www.facebook.com/Two2Tango-981232315242579

Relatie coach 7: ontdek de tips van Erwin op Erwincoach.nl

Ben jij al bekend met coach Erwin? Op zijn website leer je van alles over hem als coach, maar ook als persoon “achter de schermen”. Je vindt er tal van artikelen op het gebied van zorgen voor de kinderen, man-vrouw (hetero) relaties, maar ook man-man en vrouw-vrouw relaties. Verder ontdek je artikelen op het gebied van apart of juist samenwonen. Erwin is een professioneel en gecertificeerd coach, die zich specialiseert op het gebied van persoonlijke ontwikkeling.

Op zijn website lees je een bescheiden biografie, maar ook tal van informatieartikelen en blogs. Hij heeft ook zijn ervaringen aan het internet toevertrouwd. Erwin schrijft over zijn zoektocht naar de “ware”: de persoon met wie hij de rest van zijn leven wil delen en waar deze precies aan moet voldoen. Zijn uitgangspunt: er is voor hem maar één nummer één in het leven.

Relatie coach 8: Krijg online relatietherapie bij Online-relatietherapie.nl

Er zijn verschillende redenen waarom je het relatieblog van Online-relatietherapie.nl zeker eens zou moeten bekijken. Je leest hier van alles over gedragstherapie en problemen binnen de relatie, maar ook over de waarde van een relatietherapeut en relatietherapie. Juist op zoek naar hapklare tips om toe te passen binnen je relatie? Bekijk dan eens de uitgebreide relatietips.

Artikelen die zeker de moeite waard zijn, zijn onder meer over het Michelangelo fenomeen: een methode waarbij je in een relatie het beste in elkaar naar boven haalt. Ook handig zijn concrete tips om relatietherapie in praktijk toe te passen, om sleur uit de relatie te halen en moeilijke dingen bespreekbaar te maken. Verder vind je informatie over hoe relatietherapie zal worden vergoed in de nabije toekomst. Ontdek wat je moet doen als je uit elkaar bent gegroeid.

https://www.linkedin.com/company/online-relatietherapie/

Relatie coach 9: Verander je mindset op veranderjemindset.com

Veranderjemindset.com is het platform van Mindset- en Relatiecoach Debora Hesseling. Hier ontdek je wat mindset precies is en natuurlijk ook hoe je het kunt veranderen. Je ontdekt hoe je zelf verantwoordelijk bent voor het ontwikkelen van een positieve mindset en hoe dit ook je relatie kan verbeteren. Naar eigen zeggen is Debora een “down-to-earth” coach. Ze helpt je positief en stabiel in het leven te staan: te denken in oplossingen en niet in beperkingen.

Je kunt verschillende blogs van Debora bekijken, onder meer over hoe je drama kunt beperken en indammen, maar ook over waarom je nooit hélemaal tevreden bent met de partner bij je bent (maar heeft een ander wel echt meer te bieden?). Je ontdekt ook het verschil tussen relatie coaching en relatietherapie. Plus je krijgt tips voor het vinden van een goede coach. Verder leer je hoe je je communicatie in een relatie aanzienlijk verbeteren kunt.

https://www.facebook.com/debora.hesseling.35

Relatie coach 10: word stapel gek op Stapelgek.com

Waarom kiezen voor het blog van Stapelgek? Dit blog stelt allereerst vraagtekens bij het feit waarom er op scholen niets over relaties wordt geleerd. Vanuit die stelling is het platform in 2018 opgericht. Het idee voor een platform begon met de eigen theaterlezing Vitamine L (van Liefde). Deze lezing bracht veel los bij het publiek, waarna er verschillende verhalen werden gedeeld. Zo werd de behoefte naar en het aanbod van relatietherapie en coaching concreet.

Het één leidde tot het ander en na een omscholingstraject ontstond relatiecoachpraktijk Stapelgek. Nu is er ook een blog natuurlijk, waarin je van alles over relaties en de impact van scheidingen leest. Je ontdekt hier het belang van investeren in je eigen relatie, maar je krijgt ook leuke koppel vakantietips. Relatie coaching alleen maar saai? Stapelgek.com bewijst het tegendeel. Je leert hoe je je relatie opwarmt en wat je voor je relatie kunt doen tijdens een pandemie.

https://www.facebook.com/stapelgekacademy

Relatie coach 11: ontdek de werking van gestalt therapie op MV Gestalttherapie.nl

Heb jij al eens gehoord van Gestalt therapie? Op het platform MV Gestalttherapie.nl lees je hier alles over. Dit platform is opgericht door Marike de Valk, inmiddels een gepensioneerd Gestalt therapeut. Zij is deskundige op het gebied van relatietherapie en psychotherapie. Hoewel haar praktijk inmiddels gesloten is, kun je nog altijd terecht op haar website. De website is onder meer bedoeld voor consulten voor oud-cliënten. Verder vind je er vele nuttige blogs.

Het blog richt zich onder meer op het nut van gezamenlijk belang: je kunt denken aan de gemeenschap als geheel, maar ook aan het gezamenlijk belang binnen je relatie. Je leert hier hoe je zowel het gezamenlijk belang als je drang naar individualisme kunt respecteren. In een relatie is het nogal eens moeilijk om je individualisme écht te behouden. Maar kun je ook echt gelukkig zijn door je partner opzij te zetten? Het vinden van balans is noodzakelijk én mogelijk.

https://www.linkedin.com/in/marikedevalk/

Relatie coach 12: krijg zicht op liefde op Liefdeinzicht.nl

Waarom kiezen voor het blog van Liefdeinzicht.nl? Dit platform helpt en begeleidt mensen die problemen ervaren binnen hun relatie. Dankzij persoonlijke en op maat gemaakte hulp leren jij en je partner elkaar weer beter begrijpen en krijgen jullie meer grip op elkaar. Het uitgangspunt: het herstellen van een unieke band en liefdevol contact blijven onderhouden.

Op het platform ontdek je van alles en nog wat over relaties met óf zonder kinderen. Ontdek bijvoorbeeld wat het inhoudt als een kind een veel sterkere band heeft met één van de ouders dan met de andere. Ontdek ook een artikel als “Handen vasthouden: 10 verrassende effecten op je welzijn”. Verder ontdek je wat de werking is van seks binnen je relatie en hoe het zit met ruziemaken: is dit nu wel of niet nodig? Lees ook over emoties en het opbouwen van vertrouwen.

https://www.facebook.com/relatietherapietwente

Relatie coach 13: Marloesvdheuvel.nl

Ook Marloes van den Heuvel heeft een nuttig blog op het gebied van relaties en dating. Zij is zelf gescheiden en leeft met drie kinderen. Haar eigen coaching praktijk bezit ze alweer sinds 2011. Naar eigen zeggen is ze een “duidelijk en open” persoon. Iemand die goed kan luisteren, “deskundig en empathisch” is. Ze heeft zelf ervaring met het scheidingsproces, dus ze kan hier uitgebreid over meepraten. Op het gebied van lastige emoties is niets nieuw voor haar.

Haar vlogs gaan onder meer over kinderwensen en twijfels die je binnen je relatie kunt ervaren, maar over hoe gescheiden ouders schuldgevoelens richting hun kinderen hebben. Je leert hoe je een vechtscheiding moet voorkomen en een impasse kunt doorbreken. Ook kom je ervaringsverhalen tegen van mensen die zelf een lastige scheiding hebben doorlopen. Je leert wanneer het tijd is om de knoop door te hakken en over succesvol scheiden in het algemeen.

https://www.linkedin.com/in/marloesandriessen/

Relatie coach 14: krijg een boost met Boostrelatietherapie.nl

Op zoek naar een energieke boost binnen je relatie? Dat kan Boostrelatietherapie.nl zeker uitkomst bieden. Deze website is opgericht door Shirley Ronnes. Naar eigen zeggen is zij “scherp, direct en positief”. Haar grote passies: psychologie en relaties. In Woerden heeft zij haar eigen praktijk onder de naam BOOST! Relatietherapie. Deze praktijk richt zich op stellen, maar ook op individuen. Uitgangspunt: positivisme en denken in oplossingen.

Ze werkt via de EFT (Emotionally Focused Couples therapy) methode, maar heeft natuurlijk ook een eigen blog. Hier ontdek je onder meer hoe irritaties in het huishouden de staat van je relatie kunnen verslechteren. Verder vind je hier van alles over seks en verschillende relatieverhalen. Je ontdekt wat de impact is van vreemdgaan op een relatie en hoe je je beter in je partner kunt inleven. Het hebben van een relatie wordt omschreven als “één groot proces”.

https://www.linkedin.com/in/shirley-ronnes-a282536/

Relatie coach 15: relatiepraktijkdekim.nl

Wat mag je verwachten van Relatiepraktijkdekim.nl? Hier vind je inspiratie van EFT en relatietherapeut Kim Kromwijk-Lub. Je kunt ervoor kiezen je voor haar blog aan te melden, waarna je zesmaal per jaar (eens in de twee maanden dus) verdiepende informatie over het hebben en onderhouden van een relatie vindt. Afmelden voor het blog kan ook: wanneer je wil. Kim heeft onder meer haar kennis gedeeld in de Linda en in het magazine van Chantal Jansen.

In het aanbod artikelen vind je onder meer blogs over tijd besteden met de personen die je lief hebt, het gevaar van spijt en goed naar jezelf leren luisteren (ter voorkoming van verlies). Verder ontdek je informatie voor leven in het nu, ervaringsverhalen over een relatie hebben zonder seks – en het belang van liefdevolle aanrakingen. Ook leer je alles over accepteren en loslaten. En wat moet je dan als je je niet begrepen voelt? Ook daar is een blog aan gewijd.

https://www.linkedin.com/in/kim-kromwijk-lub-930b55136/

Relatie coach 16: ontdek ook deze podcast op Psyned.nl

Psyned heeft een eigen podcast opgericht voor wanneer het even niet zo lekker gaat in het leven en relatie. De naam van de podcastserie? “Waar wacht je op?”. Er is onder meer een hele aflevering gewijd aan relatietherapeuten en waarom die je relatie juist niet willen redden (tenminste, niet als het uiteindelijk niet in jouw voordeel is). De blog wordt gerund door Amy, die in verschillende afleveringen met de psychologen van Psyned in gesprek gaat.

Voor wie de podcastserie precies bedoeld is? Voor iedereen die zich wil verdiepen in relatietherapie, die te maken heeft met relatieproblemen zoals vreemdgaan en te hoge verwachtingen. Je krijgt onder meer tips voor het doorbreken van sleur in een relatie en het belang van seks binnen je relatie. Je kunt de afleveringen ook beluisteren via Spotify, Apple of Google Podcasts. Een review achterlaten of een discussie starten? Ook dat is mogelijk.

https://www.facebook.com/psynedpsycholoog

Relatie coach 17: Intenzie.com

Intenzie.com is het platform van Lydia Linger, relatietherapeut. Zij is begonnen met blogs schrijven omdat ze graag dingen van zich afschrijft, andere mensen wil informeren en wil uitdagen. Enthousiasmeren is ook één van de pijlers van haar blog. Groei en persoonlijke ontwikkeling zijn voor haar belangrijke bouwstenen voor het creëren van een stabiele geest. Het leuke van Intenzie vinden wij dat het blog lekker laagdrempelig is en geschikt voor bijna iedereen.

Je ontdekt hier onder meer wat het betekent om echt gelukkig te zijn (en of écht gelukkig zijn mogelijk is). Verder ontdek je artikelen met titels als “Ik wil rust!!!” en “Ken je dat gevoel van tijdelijke euforie?” Je ontdekt hoe een gedrag- of relatietherapie traject er precies uitziet en wat je ervan mag verwachten, plus wat de precieze verschillen tussen gedragstherapie en relatietherapie zijn.

https://www.linkedin.com/in/lydia-linger-410918236/

Relatie coach 18: Wees de hoofdpersoon van je eigen leven op Hoofdpersoon.nl

Hoofdpersoon is een blogtitel die ons zeker goed bevalt. Op het platform verschijnen iedere maand nieuwe blogs. Deze blogs bespreken tal van thema’s op het gebied van ontwikkeling binnen de psychologie. Deze inzichten zijn bijna allemaal van toepassing op het hebben van een relatie. Hoofdpersoon is allereerst een platform dat artikelen schrijft die zoveel mogelijk wetenschappelijk onderbouwd worden. De blogs leveren een bijdrage in de ontwikkeling van talent.

De missie van Hoofdpersoon? Mentale gezondheid creëren en behouden voor iedereen. Je vindt hier niet alleen verschillende blogs, maar ook workshops voor groepen, individuele trainingen en persoonlijke coaching. Relatietherapie en zelfontwikkeling staan hierbij centraal. Je vindt onder meer blogs over de impact die jaloezie heeft op je relatie en over de impact van vreemdgaan. Verder ontdek je hoe liefde een werkwoord is: iets dat je moet onderhouden.

https://www.linkedin.com/company/hoofdpersoon/

Relatiecoach 19: Howaboutmom.nl

Wat het platform Howaboutmom.nl jou te bieden heeft op het gebied van relaties? Je leest hier over de inzichten van Martine Kooistra. Zij is slechts 24 jaar oud, maar heeft al aardig wat meegemaakt in haar leven. Ze heeft een vriend die 12 jaar ouder is en werd al op haar 19e bonusmoeder. Op haar 21e was ze zelf moeder. In haar blogs schrijft ze over de intensiteit van het moederschap, maar ook over haar relatie. Persoonlijke ontwikkeling staat ook centraal.

Op het platform lees je ook over hun eigen ervaringen met relatietherapie. Dit gebeurde op advies. Het betekent zeker niet dat zij en haar vriend bijna uit elkaar gaan, maart toch heeft het Martine veel opgeleverd. Kortom: Howaboutmom is een blog over het alledaagse leven van het moederschap en het hebben van een relatie. Je vindt hier veel herkenbaars, plus inspiratie.

https://www.facebook.com/howaboutmom

Relatie coach 20: ontdek de visie van Marga op Margacoacht.nl

Wie is Marga, vraag je je misschien af. Marga is Marga Heuker en zij is professioneel relatiecoach. Het is haar streven mensen te coachen en de liefde opnieuw in hen op te wekken. Dat kan samen zijn, maar ook alleen, bijvoorbeeld na een scheiding. Marga heeft een opleiding tot mediator gevolgd en zich vervolgens gespecialiseerd als familie mediator. Ook heeft ze veel ervaring met EFT (Emotionally Focussed Therapy) en systemisch werken.

Je kunt Marga opzoeken in haar praktijk, maar je kunt haar natuurlijk ook ‘vinden’ door haar blogs te lezen. Hier vind je onder meer wat het belang is van het vertrouwen in een relatie en hoe vertrouwen en je relatie soms lijnrecht tegenover elkaar kunnen staan. Ook lees je over rituelen in de liefde, over de verbondenheid tussen angst en liefde en de overgang van single naar een relatie – die is namelijk niet altijd zo makkelijk als veel mensen soms hopen.

https://www.linkedin.com/in/marga-heuker-62ba1836/

Relatie coach 21: op weg naar een sprankelende relatie op Sprankelenderelatie.nl

Wil jij ook een sprankelende relatie? Dan is dit blog zeker de moeite waard om eens te bekijken. Want kun je hier nu precies op vinden? Het platform is opgericht door Irma Buenk, specialist in relatietherapie en individuele relatie coaching. Je kunt hier verschillende artikelen vinden die je helpen relatieproblemen op te lossen. Je leert onder meer alles over verbinding, de liefde en intimiteit. Op de site kom je ervaringsverhalen tegen van stellen.

Benieuwd naar wat eenzaamheid in de relatie precies is en hoe je het kunt bestrijden? Hier is een heel artikel aan gewijd. Je ontdekt hoe persoonlijke ambitie soms kan leiden tot wrijving met het leven dat je met je partner opbouwt. Je ontdekt ook wat het hebben van een eigen bedrijf voor impact kan hebben op jou en je relatie. Verder kun je een testje doen op het gebied van je eigen “liefdestaal” en worden twijfels over de relatie uitgebreid besproken.

https://www.linkedin.com/in/irma-buenk/

Relatie coach 22: Pierreverbraak.nl

Pierreverbraak.nl is uiteraard opgericht door Pierre Verbraak. Zijn expertises? Hij is niet alleen relatiecoach, maar ook Mastercoach NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren) en Vertrouwenspersoon. Hij heeft een praktijk in Roosendaal, maar dus ook een eigen website waarom hij onder meer blogs deelt. Zijn centrale pijlers zijn de mens en liefde door verbinding. Op die manier probeert hij mensen de obstakels in hun relatie weg te nemen.

Wat je op de website onder meer kunt lezen, is een blog waarin de eerste stap richting het aangaan van het gesprek met een relatiecoach wordt beschreven. Ook lees je wat je kunt doen als de verliefdheid in je relatie overgaat en hoe je opnieuw met elkaar in verbinding kunt treden. Daarnaast ontdek je het belang van dagelijkse complimenten en alles over het inteugelen van jaloezie. Ook belangrijk: een relatie waarin humor een centrale rol speelt.

https://www.linkedin.com/in/pierre-verbraak-39936914/

Relatie coach 23: Therapiepsycholoog.com

Therapiepsycholoog.com is extreem rechttoe-rechtaan. Dit is namelijk een netwerk van aaneengesloten therapeuten en psychologen. Deze zijn met name gespecialiseerd op het gebied van relaties. In het blog vind je artikelen geschreven door professionals. Je vindt hier allerlei artikelen over relaties en over problemen die zich in relaties voor kunnen doen. Het fijne is dat je ook zelf je ervaringen kunt delen. Een blog schrijven? Waarom niet je ervaring delen?

In het blog vind je onder meer tips voor relaties met een partner met bindingsangst. Ook vind je tips om beter met de ander te communiceren. Je leert goed om te gaan met het feit dat je kind volwassen wordt. Je ontdekt het belang van autonomie binnen je relatie en het belang van spanning. Je ontdekt wat het inhoudt om met elkaar samen te wonen en de werking van een familieopstelling. Ook leer je hoe je grote verschillen kunt overbruggen.

https://www.facebook.com/therapiepsycholoog/

Relatie coach 24: Fideliz.nl

Fideliz.nl is een platform opgericht door Bernadette Keijzer. Zij is Leeuwardse van origine en ontmoette haar partner in het dorpje Biddinghuizen. Inmiddels heeft zij haar eigen coaching praktijk in Heerenveen. Ze is moeder, partner en therapeut. Allereerst was Bernadette gespecialiseerd als scheidingsmediator, maar sinds enige tijd vervult zij ook de rol van relatietherapeut.

Wat je zo ongeveer aan artikelen in haar blog kunt aantreffen? Denk ook onder meer aan een verdiepend artikel over het ontstaan van afweermechanismen bij confronterende en vervelende situaties. Je ontdekt welke oorzaken onveilige hechting heeft en hoe afweermechanismen binnen relaties een rol gaan spelen. Je leert binnen je relatie omgaan met stress en effectieve communicatie toe te passen. Of wat te doen als je partner geen seks wil?

https://www.linkedin.com/in/fidelizmediation/

Relatie coach 25: Jan-van-Eck-counselling.nl

Ook Jan van Eck heeft je het één en ander te vertellen over counseling en relatietherapie. Jan van Eck is life coach en helpt je jezelf persoonlijk te ontwikkelen. Het gevolg? Hierdoor kan er vrij veel op je af komen. Om de nieuwe verantwoordelijkheden aan te kunnen en invloeden van buitenaf te verwerken, staat Jan je bij. Hij stelt mensen in staat hun hart te luchten. Niet alleen is hij bedrijfshulpverlener, hij is ook hospicevrijwilliger en gastouder geweest.

Op het platform van Jan van Eck kom je van alles over relatietherapie en counseling tegen. Ook kun je je inschrijven voor zijn gratis magazine For You. De artikelen gaan onder meer over zelfontwikkeling, doorzetten, stress ervaren, maar ook je hart volgen. Je ontdekt hoe je ontrouw (vreemdgaan) in een relatie kunt overwinnen en hoe je verder moet als je niet langer dezelfde verliefdheid in een relatie voelt. Verder ontdek je alles over naar elkaar luisteren.

https://www.linkedin.com/in/janvaneck1/

Relatie coach 26: Mariannevandergaag.com

Ook Marianne van der Gaag kan je verder helpen op het gebied van huwelijk en relatie. Zij erkent (ook uit eigen ervaring) dat dit met pieken en dalen gaat. Sinds kleins af aan is zij geïnteresseerd in het omgaan en verwerken van moeilijke situaties en het vinden van harmonie met je omgeving. Ze heeft de tweejarige opleiding tot Counselor gevolgd en zich gespecialiseerd in het coachen van modellen. Door de jaren heen heeft ze tal van mensen geholpen.

In haar blog bespreekt ze onder andere hoe emoties en gevoelens een impact hebben op je relaties, de relatie tussen lichaam en geest, plus wetenschappelijke inzichten op het gebied van geestelijke en lichamelijke omgeving. Ook vertelt ze over haar eigen ervaringen met yoga van de afgelopen 20 jaar. Zo ontdek je hier onder meer ook het programma Yoga met Mar.

https://www.linkedin.com/in/marianne-van-der-gaag-12290842/

Relatie coach 27: Quintrelatietherapie.nl

Waarom het blog Quintrelatietherapie.nl de moeite waard is? Deze site is van Romy Quint, geboren in 1978 en van nature iemand die grote levensvragen stelt. Haar focus ligt vooral op wat mensen drijft: wat zijn hun ambities? Wat doet hun hart sneller kloppen? Romy heeft op verschillende plekken in de wereld gestudeerd en gewerkt. Ze leefde tien jaar lang als echte “moderne nomade”. Aan de hand van haar observaties komen haar teksten en adviezen tot stand.

Romy heeft ruim 60 landen over heel de wereld gezien. Zij helpt mensen bij het vinden van oplossingen binnen hun relatie. Eventuele kinderen worden hier natuurlijk bij betrokken. Haar blogs gaan onder meer over hoe je een gezonde relatie in stand kunt houden, waarom het komt dat mensen vreemdgaan en wat relatietherapie precies inhoudt. Verder ontdek je alles over de dynamiek binnen een familie: niet alleen volwassenen, maar dus ook de kinderen.

https://www.linkedin.com/in/romy-quint-55565812/

Relatie coach 28: Direct-relatietherapie.nl

Ook Direct-relatietherapie.nl heeft een blog met tal van nuttige inzichten op het gebied van relatie. Je kunt hier terecht voor direct contact met een psycholoog in verschillende grote gemeentes door heel het land, maar je kunt ook het uitgebreide blog raadplegen. Hier wordt onder meer het belang van relatietherapie besproken. De vraag of het ooit nog goed kan komen tussen twee worstelende mensen in een relatie komt uiteraard ook uitgebreid aan bod.

Ontdek verder welke impact langdurige discussies kunnen hebben op een relatie, evenals de gevolgen van vreemdgaan. Je ontdekt hoe jaloezie je relatie kan saboteren en natuurlijk het belang van complimenten. Ook wordt de vraag beantwoord of de perfecte partner wel echt bestaat.

Relatie coach 29: Relatietherapienederland.nl

Relatietherapie Nederland is een afsprakenbureau in Nederland op het gebied van relatie therapie. Je leert hier hoe je je relatieproblemen moet erkennen, hoe je je voor relatie therapie kunt aanmelden en hoe een intakegesprek eruitziet. Je kunt er natuurlijk ook tal van blogs lezen, bijvoorbeeld over waar stellen vooral ruzie over maken in een relatie. Ook lees je over het onderwerp geld en hoe dit kan leiden tot spanning en verdeeldheid.

Je leest op pad gaan als stel en wie je hiervoor meeneemt: vrienden of niet? Doe je ook genoeg dingen alleen? Andere belangrijke onderwerpen zijn familie en communicatie. Je leest bovendien over het doen van het huishouden: hoe je taken het beste kunt verdelen. Je leert interesse in elkaar te tonen en bovenal ook echt respect te hebben voor wie de ander is.

Relatie coach 30: Groeienbloeicoaching.nl

Groei en Bloei Coaching is het platform van christelijke coach Corrie van Zwol. Zij is niet alleen getrouwd, maar ook moeder. Ze houdt ervan om diepgaande gesprekken met mensen te voeren en anderen aan te moedigen. Eén van de uitgangspunten in haar coaching stijl is “leven vanuit rust”. Voor haar speelt het christelijk geloof daar een belangrijke rol in. Op haar website wil zij vrouwen helpen, zowel als individu, als moeder en binnen een relatie.

In het blog lees je allereerst wat volgens Corrie leven vanuit rust is en wat je hiervoor nodig hebt. Je leest over hoe het menselijk hart (qua gevoel) in elkaar zit en leert naar je gevoel te luisteren. Volgens haar is het belangrijk niet te veel bezig te zijn met het veranderen van omstandigheden, maar vooral met hoe je je bij je omstandigheden voelt: een andere mindset dus. Er is een heel blogartikel gewijd aan welke impact tranen hebben op jou als mens.

https://www.facebook.com/groeienbloeicoaching/

Relatie coach 31: Dinamocoaching.nl

Dinamocoaching is het platform van Dinoro Moreno-dos Santos. Zij is een erkend cognitief gedragstherapeut en bovendien een opleider. Zij is actief bij de Hogeschool van Rotterdam: zowel als docente (in psychologie en sociologie) en studentenadviseur. Bovendien heeft ze uitgebreide ervaring in het bedrijfsleven. Ook heeft ze een EFT (Emotionally Focussed Therapy) opleiding voor stellen gevolgd. Zo heeft zij alle kennis op zak om stellen verder te helpen.

Dinamocoaching bestaat sinds 2016 en richt zich op mensen helpen door een moeilijke levensfase te komen. Ook bijzonder is dat je hier veel leert over interculturele relaties en de valkuilen die hierbij kunnen ontstaan (plus hoe je die kunt overwinnen). Je leert open te staan voor zowel anderen als jezelf, nieuwsgierig te blijven en stereotypes of vooroordelen te voorkomen.

https://www.facebook.com/PraktijkDinaMo

Relatie coach 32: Stroomlandcoaching.nl

De naam Stroomland coaching is ontstaan vanuit een bevrijdende kracht die de oprichter heeft ervaring in het overwinnen van obstakels in het leven. Bovendien verwijst hij naar de rivierenstreek waar oprichter Harald van Veghel vandaan komt. Harald is geboren in Tilburg, heeft een relatie en is vader. Sinds 2005 is hij actief als relatiecoach én persoonlijk coach. Je kunt de blogs op het platform lezen, maar ook luisteren naar afleveringen van de “Op eigen koers” podcast.

In de podcast leer je onder andere om te gaan met veranderende gevoelens in je relatie. Je leert de ander lief te hebben ook als de verliefdheid verdwijnt – dat hoort erbij, ook dat is onderdeel van het leven. Verder ontdek je wat de midlifecrisis van de man precies inhoudt, je ontdekt wat een Mental Life Coach voor je kan doen en wat relatietherapie nu precies voorstelt.

https://www.linkedin.com/in/harald-van-veghel-208396171/

Relatie coach 33: Coachkwadrant.nl

Wat mag je precies verwachten van Coachkwadrant.nl? Op deze website vind je een psychologie blog dat door Bart Christiaens wordt geschreven. Hij is actief als professioneel systeemtherapeut en heeft veel verstand van familieopstellingen. Ook is hij actief als relatietherapeut. Daarnaast doet hij aan bedrijfscoaching. De blogs worden geschreven aan de hand van de ervaringen die hij opdoet, maar hij deelt ook persoonlijke verhalen en casussen.

In het blog ontdek je bijvoorbeeld waar mommy en daddy issues vandaan komen, hoe familieopstellingen werken en de gevolgen van een “onveilige” omgeving kunnen zijn. Je vindt er zelfs adviezen om te leren stoppen met roken. Je leert hoe je invullen voor een ander kunt vermijden, wat het belang van knuffelen is en wat er precies bedoeld wordt met parentificatie.

https://www.facebook.com/coachkwadrant

Dating coach 34: Datingcoach.nl

Op Datingcoach.nl vind je alles op het gebied van dating. Het platform is opgericht door en wordt onderhouden door Tim Veninga. In 2012 al werd hij tot beste Nederlandse dating coach voor mannen. Inmiddels heeft hij al meer dan 1.700 mannen uit Nederland en buurland België persoonlijk gecoacht. Daarnaast bereikt hij nog eens tien duizenden mannen indirect met zijn methode. Je vindt hem onder meer ook terug op Mannengeheim.nl en Versiercoach.nl

Op Datingcoach.nl vind je onder meer nuttige chat tips voor mannen. Je komt de beste dating tips voor mannen tegen, maar ook unieke dating tips speciaal voor vrouwen. Verder word je uitgelegd hoe de liefde precies werkt, hoe het mannenbrein in elkaar zit en hoe het vrouwenbrein in elkaar zit. Je krijgt niet alleen dating tips, maar ook relatietips voor man en vrouw.

https://www.linkedin.com/in/tim-veninga-08b64743/

Dating coach 35: Attractivate.nl

Attractivate combineert de kracht van attractive (aantrekkelijk) met activate (activeren). Kortom: hier leer je hoe je aantrekkelijkheid kunt vergroten en activeren. Het platform is eigendom van datingcoach Cees, die zich al op vrij jonge leeftijd realiseerde dat hij een handje had voor het charmeren van vrouwen. Hij is zich gaan verdiepen in waarom zijn manier van aanpakken goed werkte en heeft zijn antwoorden nu gebundeld op dit platform.

Cees werk met de ACE-methoden. Dit draait om Aantrekkingskracht, om Communicatie en Emotionele binding. In zijn blogartikelen leer je hoe de ACE-methode in de praktijk kunt brengen. Veel uitspraken en bevindingen worden ondersteund door wetenschappelijke feiten. Je leert als man (maar ook als vrouw) van alles, bijvoorbeeld flirten zonder woorden te gebruiken.

https://www.facebook.com/attractivate.nl

Dating coach 36: Denisejanmaat.nl

Er zijn verschillende redenen aan te wijzen waarom je zeker eens een bezoekje zou moeten brengen aan het platform van Denise Janmaat. Zij begon in 1998 namelijk met de eerste datingsite van Nederland. Inmiddels biedt zij Nederlandse singles persoonlijke online coaching aan voor het vinden van een partner online. Mocht je daar geïnteresseerd in zijn, dan kun je een gratis strategiegesprek voeren met Denise of haar gratis e-book downloaden.

Je kunt natuurlijk ook gewoon op je gemakje door de verschillende blogartikelen op het platform lezen. Je leest bijvoorbeeld over het belang van eerste woorden op een datingsite of -app. Ook ontdek je hoe je online goed op zoek moet gaan naar geschikte singles. Verder wordt uitgebreid besproken wat de ideale ‘klik’ is tussen jou en anderen. Je ontdek hoe je een onweerstaanbaar contactverzoek kunt plaatsen en hoe je zo goed mogelijk werk maakt van daten.

https://www.linkedin.com/in/denisejanmaat/

Dating coach 37: Lovehacks.nl

Ken jij het platform Lovehacks.nl al? Hier draait alles om flirten en het vergroten van je zelfvertrouwen. Je kunt onder meer een gratis e-boek downloaden: “De Comfort Zone Challenge”. Ook kun je je zelfvertrouwen vergroten aan de hand van 28 mini-oefeningen.

Aan wat voor soort artikelen moet je precies denken in het blog? Je komt onder meer een artikel tegen over een brief aan je zevenjarige zelf. Over single zijn, terwijl je slim en ook succesvol bent. Over de oorzaken van bindingsangst bij vrouwen en over de slechtste versie van jezelf. Je leert hoe je af en toe je Nice Guy opzij moet zetten en het achterste van je tong moet laten zien. Plus je vindt artikelen over of je klaar bent voor de liefde en stiltes bij dates.

https://www.facebook.com/LovehacksNederland

Dating coach 38: Datingcoachmila.nl

Datingcoachmila.nl is het platform van… Ja, je raadt het al: datingcoach Mila. Zij houdt, naar eigen zeggen, met name van introverte en intelligente mannen. Mila is opgegroeid in de stad Groningen en biedt graag zowel een luisterend oor als advies. Ze heeft Maatschappelijk Werk en Dienstverlening en vervolgens Journalistiek gestudeerd. Na een paar jaar door ziekte niet aan het werk te zijn gericht, is haar online platform van de grond gekomen.

Mila deelt artikelen met namen als “Brutale mannen kunnen de halve wereld krijgen” en “Kom voorgoed uit de friendzone”. Je leert over haar eigen praktijkervaringen en zaken waar ze net als cliënten tegenaan loopt. Je ontdekt de beste plekken om single vrouwen te ontmoeten. Ook leer je sociale angst in zelfverzekerdheid om te zetten en succesvol flirten met aanrakingen. Ben je niet zo deskundig in charmeren? Lees dan het artikel “Charmeren kun je leren”.

https://www.linkedin.com/in/mila-hess-busselaar-bbb376244/

Dating coach 39: Datingranking.net

Datingranking.net is een platform dat betrouwbare relaties met klanten wil opbouwen. Het draait hier allemaal om het bieden van informatie van hoge kwaliteit. Dating ranking is niet zozeer een datingcoach in de gebruikelijke zin van het woord, maar juist een platform waarop verschillende platforms voor dating worden vergeleken. Zo helpt de website je de beste keuze te maken en de kans op het vinden van een goede online date aanzienlijk te vergroten.

Je vindt er onder meer blogartikelen met lijstjes van de beste gratis dating-apps en -sites. Ook vind je er lijsten met sites voor “mannen die op zoek zijn naar vrouwen 2022”. Maar je vindt bijvoorbeeld ook artikelen met datingactiviteiten voor senioren en de “Sexiness factor” bij gay-dating.

Dating coach 40: Search4love.nl

Search4love.nl is in eerste instantie een platform dat speeddate sessies in verschillende grotere steden door heel het land organiseert. Dit gebeurt op maar liefst 16 verschillende locaties. Verder vind je er een heleboel blogs die je verdiepende informatie geven over speeddaten.

Je ontdekt onder meer wat het verschil is in speeddaten tussen hoger opgeleiden en lager opgeleiden. Je krijgt verschillende tips voor het houden van een leuke speeddate en je ontdekt wat voor soort mannen en vrouwen je gemiddeld genomen bij een speeddate sessie kunt tegenkomen. Verder ontdek je de mogelijkheden van speeddaten met een dating coach. Je leert bovendien hoe je als man er tijdens een speeddate netjes en verzorgd uit kunt zien.

https://www.facebook.com/search4lovespeeddating/

Dating coach 41: Geppyness.nl

Geppyness is een blog dat je kennis deelt over verschillende aspecten van daten. Op het platform krijg je veel praktische tips waardoor daten een stuk makkelijker en minder stressvol zal zijn. Het platform is eigendom van Geppy Visser-De Jong. Mocht je persoonlijk advies nodig hebben, dan kun je persoonlijk contact opnemen voor een steuntje in de rug.

Het blog van Geppyness.nl is misschien wat klein, maar bevat wel een aantal leuke en interessante blogartikelen. Je ontdekt onder meer wat het succes is achter het bekende televisieprogramma Boer Zoekt Vrouw. Verder ontdek je wat liefdesgeluk op latere leeftijd inhoudt.

https://www.linkedin.com/in/geppyvisser/

Dating coach 42: Coachcircle.nl

Coachcircle.nl is het platform van Marieke van Herp. Zij kreeg in 2017 te maken met een burn-out en ontdekte dat haar perfectionisme hier een belangrijke rol in speelde. Ze is daarom hulp gaan zoeken en heeft coaching sessies gevolgd. Dankzij het positieve effect is ze zelf een coaching opleiding gaan volgen. Op 1 oktober kwam Coach Circle als platform van de grond. Het platform is opgericht door Marieke van Herp en goede vriendin Helmie van de Kruijs.

Wat kun je hier onder meer aan artikelen lezen? Onder meer hoe je leiding moet geven: eerst aan jezelf en daarna pas aan anderen. Je ontdekt wat de term ontwikkelbaarheid inhoudt en of je hier aan voldoet. Je leert alles over het vergroten van je eigen veerkracht en over hoe je op afstand kunt samenwerken. Daarnaast wordt er stilgestaan bij wat de ideale coach is.

https://www.linkedin.com/in/mariekevanherp/

Dating coach 43: Attractiongym.nl

Attractiongym als platform is hierboven al even genoemd. Het platform is opgericht door Daan de Raam, naar eigen zeggen de “bekendste datingcoach voor mannen” in Nederland. Hij heeft intussen duizenden verschillende Nederlandse en Belgische mannen geholpen met hun liefdesleven. Dit doet hij al aan de hand van enkele simpele zinnen. In eerste instantie was hij heus niet zo’n charmeur, maar hij heeft zich flink verdiept in het ‘vak’ en staat nu zijn mannetje.

Volgens hem is de beste pick-up line de waarheid. Dat is iets waar we ons als redactie wel in kunnen vinden. Wat je zoal aan blogs op Attractiongym.nl tegenkomt? Artikelen met de beste openingszinnen, maar ook tips voor het appen met een date. Je ontdekt het enorme belang van oogcontact bij aantrekkingskracht en wat je moet doen om een onbereikbare liefde toch te daten. Ook leer je 60 gekke vragen om aan je crush te stellen en verliefdheid herkennen.

https://www.linkedin.com/in/daan-de-ram-7582b7176/

Dating coach 44: Jouwdatingcoach.com

Benieuwd naar wat Jouwdatingcoach.com voor je kan betekenen? Op dit platform vind je tips als je het lastig vindt om contacten te leggen en bang bent voor teleurstelling of afwijzing. Ook als je moeite hebt met het zetten van de eerste stap of kampt met een laag zelfbeeld, ben je hier aan het juiste adres. Ook als je weinig geluk hebt in de liefde en niet precies weet wat je in een partner zoekt, zul je hier een gespreid bedje voor je aantreffen.

Je vindt onder meer tips voor de eerste date (en die kan spannend zijn). Daarnaast vind je de nodige stijltips voor mannen. Die kunnen ze tijdens al hun dates toepassen. Mocht je relatie toch overgaan? Dan vind je ook hiervoor de nodige tips om er weer snel bovenop te komen.

https://www.linkedin.com/in/lindsy-gabriel-2689bb4/

Dating coach 45: Paardpartner.nl

Komt de naam Paardpartner je niet bekend voor? Dat kan. Het is dan ook een wat aparte naam voor een website voor een psycholoog en liefdesexpert. Op Paardpartner is Klazien Schaap actief (een wat gelukkige/ongelukkige achternaam). Naar eigen zeggen is zij altijd een groot liefhebber van daten geweest. Op het platform deelt zij haar kennis en inzichten met anderen die minder gelukkig zijn in de liefde. Zo kan iedereen het beste uit zichzelf halen.

Je vindt onder andere artikelen over hoe je je profiel voor je kunt laten werken, hoe je iemand kunt raken met je stem en wat “geen tijd” nu eigenlijk echt betekent bij iemand die zijn of haar date afzegt. Daten leuk maken, doe je door je verwachtingen wat los te laten en meer waardering te voelen. Ook het fenomeen zelfliefde – liefde voor wie je bent – komt aan bod. Je vindt eerste hulp voor online dates en tips voor dates die tegenvallen.

https://www.linkedin.com/in/klazienschaap/

Dating coach 46: Mannenbrein.nl

Waarom kiezen voor het platform Mannenbrein.nl? Op dit platform lees je van alles en nog wat over mannen, over relaties en daten. Het platform is opgezet door Mathijs Dingjan, die al enige tijd als datingcoach actief is voor mannen. Inmiddels heeft hij zo’n 1000 mannen persoonlijk gecoacht. Na vijf jaar ervaring heeft hij een goed beeld van wat er in de man omgaat. Ook steeds meer vrouwen benaderden hem persoonlijk voor het geven van tips en adviezen.

Mathijs heeft een achtergrond in de psychologie en kan wetenschappelijke kennis in de praktijk brengen. Op Mannenbrein.nl ontdek je alle geheimen van het mannenbrein. Je leert onder meer hoe je iemands aandacht voor je kan winnen, wat je moet doen als je twijfelt aan je relatie en wanneer het juiste moment is voor exclusief daten. Ook krijg je de beste tips voor het aangaan van een leuk gesprek en leer je aan welke signalen je een serieuze man herkend.

https://www.linkedin.com/in/mathijs-dingjan-67b923190/

Dating coach 47: Plan-decampagne.nl

Plan de campagne is de Franse term voor “plan van aanpak”. Plan-decampagne is het platform van Anne, die in 2019 vrijwel “uit het niks” besloot dating coach en matchmaker te worden. Het relatiebemiddelingsbureau is laagdrempelig opgezet. Alles draait hier om het matchen op persoonlijkheid. Voor Anne als datingcoach aan de slag ging, heeft ze de nodige ervaring opgedaan als loopbaan coach, plus ze heeft jarenlang gewerkt als corporate recruiter.

Annes blog is nu nog wat kaal, maar we zijn ervan overtuigd dat het zich de komende tijd flink gaat ontwikkelen. Je vindt er nu al tips om de kans op een nieuwe liefde te vergroten, plus tips om eenzaamheid aan te pakken als je je er plotseling door overvallen voelt.

https://www.linkedin.com/in/annecampagne/

Dating coach 48: Crystalcoach.info

Crystalcoach.info is het platform van Christel de Jonghe, die opleidingen tot Master Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP) en ACT Therapy heeft gevolgd. Ook is ze een dating expert. Op haar website komt de mens op de eerste plaats. Voor haar is coaching een uiting en vorm van liefde. Tijdens het coachen richt zij zich eerst en vooral op de ontwikkeling binnenin een individu. Het gaat hierbij niet alleen om gedragsverandering, maar het vinden van een diepe oplossing.

Je ontdekt hier artikel over het werk van een datingcoach. Andere centrale thema’s zijn natuurlijk geluk en het nemen van initiatief. Je bent voor een groot gedeelte zelf verantwoordelijk voor het vinden van geluk. Als je geen kansen pakt, word je ook nooit gelukkig. Je ontdekt wat je kunt doen als je een droom hebt, maar nog geen duidelijk plan. Verder ontdek je wat slow daten precies is en of het misschien past bij jouw persoonlijke wensen.

https://www.facebook.com/CrystalCoach

Dating coach 49: Connect2love.nl

Dan zijn we alweer aangekomen bij het één na laatste blog in deze top 50. Die eer valt te beurt aan Connect2love.nl. Dit is de blog van Ema Nieuwenhuijze, geboren en getogen Zeeuwse. Zij is intussen al ruim 15 jaar gelukkig in de liefde, moeder en een gediplomeerd datingcoach. Bovendien is zij oprichter van het platform Speeddatenzeeland, dat zich richt op speeddaten. Datingbureau Connect2love heeft het uitgangspunt “op ieder potje past een dekseltje”.

Ema is verder voormalig psychologie studente en is gefascineerd door het menselijk gedrag. Je kunt ervan uitgaan dat haar blogartikelen goed onderbouwd zijn. Haar grote plezier in het leven is een verbindende factor zijn voor mensen. Je vindt op het platform 12 tips om goed voorbereid op date te gaan, adviezen voor het schrijven een profieltekst, een artikel over de slagingskans voor het vinden van een liefdespartners en tips voor singles tijdens de kerstdagen.

https://www.linkedin.com/in/ema-nieuwenhuijze-037827218/

Dating coach 50: Mens-relatie.nl

Mens-relatie.nl is alweer de laatste blog in deze top 50, maar zeker niet de minste. Zoals de blognaam al doet vermoeden, draait alles hier om mensen en relaties. Het platform hoort bij een bedrijf dat alweer sinds 1984 bestaat. Bij het familiebedrijf werken 35 matchmakers door heel het land. Het uitgangspunt is duidelijk: mensen zijn samen gelukkiger. Het streven van Mens-relatie.nl is bij te dragen aan dat geluk. Dat gebeurt dus ook aan de hand van een blog.

Het Mens-relatie blog richt zich onder meer op mogelijkheden om jezelf open te stellen als je naar een nieuwe partner op zoek gaat. Je leert ook hoe je je verleden kunt loslaten en hoe je met de juiste persoon in zee kunt gaan. Ervaringsverhalen spelen hierin ook een centrale rol. Het vinden van iemand die echt bij je past en teleurstellingen verwerken, is best een uitdaging.

https://www.facebook.com/mensenrelatie

De beste relatiecoach volgens Datingsitekiezen.nl

Op zoek naar een geschikte datingsite? Raadpleeg dan eens Datingsitekiezen.nl, want hier vind je uitgebreide adviezen over wat de beste datingsite voor jou is. Alle besproken datingsites zijn getest op tal van criteria. De twee datingsites die het beste uit de bus komen, zijn:

 • E-matching
 • En Elitedating.

Privacy gevaren bij datingsites volgens de Consumentenbond

Organisaties als de Consumentenbond, Kassa en Radar hebben niets specifieks geschreven over datingcoaches of relatiecoaches. Wel bespreken ze zaken als datingsites. Volgens de Consumentenbond zijn er nogal wat datingsites die de privacywet overtreden in de vorm van advertentiecookies zonder toestemming, wat ervoor zorgt dat commerciële partijen jouw gegevens krijgen. Ook zitten de privacy verklaringen van datingsites niet altijd even goed in elkaar.

Gebruikte bronnen voor dit relatiecoach artikel

Voor dit artikel over de beste relatiecoach blogs en sites hebben we de volgende artikelen ter inspiratie gebruikt:

De beste Dating coaches: in conclusie

In dit artikel hebben we de 50 beste relatie- en datingcoaches besproken. Je ontdekt hier alles op het gebied van het aangaan en langdurig onderhouden van een relatie. Dus heb je het gevoel dat je wel een steuntje in de rug kunt gebruiken? Bekijk dan snel één of meerdere blogs.