Inhoud van deze pagina:

De beste datingsites en apps voor single ouders: als alleenstaande ouder een leuke partner vinden

Single ouder zijn, kan erg zwaar hebt – zeker als je werkt en tegelijkertijd voor één of meerdere kinderen moet zorgen. Het kan dan goed zijn dat je helemaal geen tijd hebt om nieuwe mensen te ontmoeten met wie je wel eens op date zou kunnen gaan. Online daten kan dan uitkomst bieden. Maar je moet natuurlijk wel weten welke datingsite geschikt is voor de single ouder. Gelukkig bespreken we dat uitgebreid in dit artikel en delen we onze top 10.

Onze zoektocht naar de beste datingsites en apps voor single ouders

Daten als single ouder kan knap lastig zijn. In onze redactie zitten meerdere mensen met kinderen die weer alleenstaand zijn, ook kennen we genoeg andere mensen uit onze directe omgeving die in hetzelfde schuitje zitten. Juist die mensen willen we een hart onder de riem teken. De beste manier om dat te doen, is door uitgebreid op zoek te gaan naar de beste datingsites voor single ouders. Tot onze vreugde is het aanbod behalve groot ook nog eens goed.

Alleenstaande mama’s (en Alleenstaande papa’s) is volgens ons de allerbeste single parent datingsite

Als alleenstaande ouder kun je wat ons betreft het beste terecht bij Alleenstaande mama’s of de tegenhanger Alleenstaande papa’s. Als alleenstaande moeder is het knap lastig leuke mannen (of vrouwen) te ontmoeten. Alleenstaande mama’s is helemaal ingericht op de wensen en behoeften van de alleenstaande ouder. Je hebt vlug een profiel aangemaakt en kunt dit inrichten zoals je zelf wilt. Voor unieke, extra functies kies je het VIP abonnement.

Wat opvalt, is dat deze site erg allround is. de site is 100% gratis te gebruiken, wat voor een datingsite vrij uniek is. de site maakt gebruik van een eigen MatchMaker die zorgt voor een hogere kwaliteit matches. Dit platform biedt vele leuke nieuwe contacten, niet alleen om mee op date te gaan, maar ook om vriendschap mee te sluiten.

>> Tip: maak hier een gratis account (pagina voor alleenstaande mama’s)

>> Tip: maak hier een gratis account (pagina voor alleenstaande papa’s)

Waarom wij geschikte single ouder datingsite reviewers zijn

Wij reviewen datingsites, dat is wat we doen. dat betekent dat we ook datingsites met als doelgroep “alleenstaande ouders” reviewen. Het is niet meer dan logisch dat we het gehele plaatje willen bekijken. Daarnaast zijn we goed bekend met single ouders in onze omgeving – zelfs op de redactie. Na goed rond te hebben gevraagd, hebben we een prima beeld weten te vormen van waar precies behoefte aan is. Kortom: we hebben ons onderzoek gedaan.

Een kritische blik op het aanbod single ouders datingsites

het is altijd noodzakelijk kritisch te blijven op het aanbod datingsites, voor alleenstaande ouders of anders. We raden je in ieder geval aan niet in zee te gaan met een partij die je niet goed kent. Wat ook belangrijk is, is dat je goed let op met wie je op date gaat. Niet iedereen is klaar voor een serieuze relatie. Niet iedereen op het internet is zo eerlijk als hij/zij belooft te zijn.

·         Veel mensen die emotioneel behoeftig zijn

Op een datingsite zul je gemiddeld meer mensen tegenkomen die emotioneel behoeftig zijn dan in de rest van de maatschappij. Niet per se een probleem, want ook emotioneel behoeftige mensen kunnen betrouwbaar en fantastische partners zijn, maar je moet je er wel op voorbereiden. Het gaat er om dat je iemand vindt die houdt van jou zoals je bent.

·         Ook bindingsangst is veel aanwezig

Daar staat tegenover dat er op het internet ook veel mensen actief zijn die juist emotioneel afstandelijk zijn. zij zullen juist emotioneel onbereikbaar zijn, want ook weer niet wenselijk is als je op zoek bent naar een hechte band waarin wederzijds vertrouwen de boventoon voert.

·         Een profiel is niet de mens zelf

Het grote nadeel van een datingsite is dat je je profiel kunt indelen zoals je dat zelf wilt. Is dat een nadeel? Wel als mensen zich net iets anders voordoen dan ze echt zijn of leugentjes om bestwil vertellen. Je kunt verliefd zij op een profiel, maar hoe zit het met de mens erachter?

·         Niet kunnen kiezen

Stel nu dat je met meerdere mensen tegelijk aan het chatten bent? Hoe weet je dan naar wie je voorkeur echt uitgaat? Kun je je wel volledig openstellen aan één persoon?

·         Afgewezen worden en radiostilte

Het grote nadeel van datingsites is dat je heel vaak geen antwoord krijgt op jouw verstuurde en lief bedoelde berichten. Vooral vrouwen hebben er een handje van niet te reageren op berichtjes van mannen. Ook kan je een leuk gesprek met iemand hebben dat plotseling, zonder duidelijke aanwijzing, stilvalt. Of een profiel bestaat uit het niets ineens niet meer.

Wat ons in eerste instantie sceptisch maakte

Wij zijn altijd wat sceptisch als het op datingsites aankomt. Dat heeft er alles mee te maken dat de slagingspercentages van datingsites helemaal niet zo hoog zijn als je als lid zou hopen. Wist je dat een slagingspercentage van 1 op 3 – waarbij 1 op 3 leden een vaste relatie vindt – al gezien wordt op erg hoog. Dat is niet echt veelbelovend als je begint met daten. Hou er rekening mee dat online daten een soort loterij is en dat je er niet teveel van moet hopen.  

Wat beloven single parent datingsites? Zijn die beloftes wel realistisch?

De beloftes van single parent datingsites zullen niet zo sterk afwijken van die van elke gemiddelde andere datingsite. Je wordt een kans op het vinden van ware liefde beloofd. Op de homepagina en bij het inloggen zie je dan ook standaard een verliefd koppeltje. Dat wil jij natuurlijk ook. maar het is echt nog maar de vraag of je dit online zult vinden, hoe goed de site ook is. online daten is gewoon moeilijk, dat is een bittere pil en soms pijnlijke conclusie.

Datingsites voor single ouders beoordeeld: dat gaat zo

Er zijn meerdere criteria waarop je datingsites voor single ouders, of datingsites in het algemeen, kunt beoordelen.

Hoe zit het met het ledenbestand?

Als single ouder kan het zijn  dat je op zoek bent naar een andere single ouder, maar dat hoeft natuurlijk niet per se. Het allerbelangrijkste is dat je leden tegenkomt die geen moeite hebben met het feit dat jij kinderen hebt en zelf ook met kinderen om kunnen gaan. Als aan die simpele voorwaarde niet wordt voldaan, kun je je vraagtekens bij de datingsite zetten.

Matches op maat

De beste datingsites leveren altijd matches op maat. Dat betekent dat een algoritme profielen uitkiest die het beste aansluiten bij jouw profiel. Om dit algoritme in werking te brengen, moet je verschillende vragenlijsten en persoonlijkheidstests afleggen. Hoe beter die vragenlijsten en tests, hoe groter de kans dat je matches van hoge kwaliteit krijgt.

Privacy beschermd

Een datingsite is een digitale omgeving waar je verschillende privé gegevens achterlaat, zoals adres en geboortedatum, maar ook e-mail en vaak telefoonnummer. Daarnaast maak je gebruik van bankgegevens om je account te betalen. Al deze gegevens moeten door de site veilig worden opgeslagen (ssl-versleuteld zijn), zodat mensen vanbuiten er niet bij kunnen.

Onze onderzoek data voor single parent datingsites

Bij het in de praktijk beoordelen van single ouder datingsites letten wij op de volgende zaken:

·         De prijs van een account op een datingsite

·         De mogelijkheid om een gratis account te openen en wat je met een gratis account kunt

·         Of een datingsite een keurmerk heeft, als dat van Thuiswinkel.org of ?Keurmerk Veilig Daten

·         Of een datingsite prettig en makkelijk is in gebruik

·         Hoe het zit met het ledenbestand – zijn er genoeg leden? Worden inactieve profielen verwijderd? Wordt er streng gecontroleerd op nep profielen en profielen van mensen met verkeerde intenties?

·         Zijn er veel positieve reviews over de datingsite geschreven?

·         Is er ook iets bekend over de kwaliteit van de datingsite vanuit de Consumentenbond, of een programma als Kassa of Radar?

De tien allerbeste datingsites voor alleenstaande ouders

In dit artikel bespreken we, zoals beloofd, de tien beste datingsites die je als single ouder kunt gebruiken. Deze datingsites zijn elk van hoge kwaliteit en scoren hoog op basis van de hierboven beschreven criteria. We raden je aan vooral goed op de kleine verschillen te letten.

Single ouder site 1: Alleenstaande mama’s is het meest uitgebreid

We hadden al verklapt dat Alleenstaande mama’s onze nummer één site is voor alleenstaande ouders, in ieder geval voor alleenstaande moeders. Hier zijn verschillende redenen voor:

·         Alleenstaande mama’s helpt je in een paar stappen met het aanmaken van een leuk profiel

·         Bij de klantenservice van de datingsite kun je elk vermoeden van misbruik (denk ook aan nepprofielen) melden

·         Een gratis account kun je later altijd upgraden naar een betaald VIP-abonnement

·         Inclusief verschillende nuttige datingtips op de site

·         Je kunt berichten versturen en lezen, FotoZapper gebruiken om profielen beter te leren kennen en op de hoogte blijven van wie als laatste een bezoek aan je profiel heeft gebracht.

>> Tip: maak hier een gratis account (pagina voor alleenstaande mama’s)

>> Tip: maak hier een gratis account (pagina voor alleenstaande papa’s)

Single ouder site 2: Alleenstaandeouders.com is helemaal gratis te gebruiken

Ook Alleenstaandeouders.com is een datingsite die je als alleenstaande ouder zeker niet mag missen:

·         Eén van de meest allround datingsites voor alleenstaande ouders

·         De site is helemaal gratis in gebruik – daar kunnen de meeste datingsites echt een puntje aan zuigen

·         Doe op vrijblijvende wijze nieuwe contacten op: vriendschappen, dates of misschien vind je wel een vaste relatie

·         De MatchMaker zorgt voor matches van relatief hoge kwaliteit

·         Ook toegang via een app op mobiel of tablet

·         Direct inzicht in wie je matches zijn.

>> Tip: maak hier een gratis account (pagina voor alleenstaande mama’s)

>> Tip: maak hier een gratis account (pagina voor alleenstaande papa’s)

Single ouder site 3: Alleenstaande-moeders heeft een heel hoge slagingskans

De volgende datingsite waarmee we je kennis willen laten maken, is Alleenstaande moeders.

·         Alleenstaande moeders belooft een hoge succesratio van liefst één op drie

·         Ook toegankelijk via app: tablet en mobiel

·         Gemiddeld liefst 1000 nieuwe inschrijvingen per week

·         Min of meer gelijke verhouding tussen man en vrouw

·         Uitgebreide controles van profielen door medewerkers

·         Geschikt voor serieuze dates en vriendschappen

·         Goed werkende en snel reagerende helppagina

·         Ssl-versleuteling van privacy gevoelige informatie.

Single ouder site 4: de tegenhanger van Alleenstaande-moeders is Alleenstaande-vaders

Alleenstaande vaders richt zich niet op moeders, maar op de mannelijke alleenstaande ouder.

·         Veel nieuwe inschrijvingen per week: gemiddeld zo’n 1000

·         Handmatige controle van nieuwe profielen en nieuwe profielteksten

·         Hoge succesratio: gemiddeld 1 op 3

·         Net iets meer vrouwen (52%) online dan mannen

·         Ook beschikbaar als tablet en smartphone app.

Single ouder site 5: op gratis site Happy Pancake kom je ook veel alleenstaande ouders tegen

HappyPancake is een vrij unieke datingsite in Nederland die ook de single ouder veel te bieden heeft:

·         HappyPancake komt van oorsprong uit Scandinavië, waar het is uitgegroeid tot één van de populairste datingsites

·         Die populariteit valt voor een deel te verklaren aan de hand van het feit dat HappyPancake voor leden helemaal gratis is

·         Internationaal actief, maar ook steeds meer Nederlandse leden

·         Vul je profiel aan met foto’s en met tekst – veel mogelijkheden om te personaliseren

·         Je privégegevens worden veilig en versleuteld opgeslagen.

Single ouder site 6: Parship is voor iedereen die op zoek is naar een serieuze relatie

Dan is er nog Parship, een datingsite waar je leden met veel verschillende achtergronden ziet samenkomen:

·         Parship is gericht op serieuze singles die naar een vaste relatie op zoek zijn

·         Omdat je op Parship vooral 30-plussers tegenkomt, zul je hier als single ouder prima tussen passen

·         Zeer gedetailleerde en wetenschappelijk onderbouwde partnervoorstellen

·         Veel datingtips en technische ondersteuning

·         Parship heeft liefst twee keurmerken: het keurmerk van Thuiswinkel.org en het Keurmerk Veilig Daten.

Single ouder site 7: behalve hoogopgeleid zijn veel singles op Elitedating.nl ook nog eens alleenstaande ouders

EliteDating is een platform dat zich in eerste instantie op hoger opgeleiden richt, maar waar ook genoeg te beleven is als je single ouder bent.

·         Vrijwel alle leden zijn naar een serieuze relatie op zoek

·         Groot ledenaanbod, met gemiddeld een toename van 1.500 leden per week

·         Bij EliteDating is een fraudeteam actief dat frauduleuze profielen zo snel mogelijk verwijdert

·         Iedere dag krijg je een nieuwe selectie potentiële matches voorgeschoteld

·         Rond de 85% van de leden is aantoonbaar hoog opgeleid.

Single ouder site 8: ook op platform Match4Me vind je veel hoog opgeleide single ouders

Match4Me is een volgende datingsite niet specifiek ingericht voor single ouders, maar waar je als single ouder zeker wel tot je recht zult komen.

·         Alle Match4Me profielen worden uitgebreid en met de hand gecontroleerd

·         Ook als smartphone en tablet app te gebruiken

·         De hoger opgeleide singles zijn of wel in het bezit van een hbo of een WO diploma

·         Match4Me maakt onderdeel uit van het overkoepelende MatchMedia – het grootste datingplatform ter wereld

·         Veel singles die naar een serieuze relatie op zoek zijn om hun leven mee te delen

·         Uitstekend werkende klantenservice.

Single ouder site 9: Lexa is voor elke doelgroep geschikt

Ook Lexa is een datingsite die opvalt om het feit dat hier allerlei soorten mensen samenkomen.

·         Lexa is Nederlands grootste datingsite qua ledenbestand – zo’n beetje iedereen is welkom zich in te schrijven

·         Goed beveiligde datingsite met het Thuiswinkel.org keurmerk

·         Strenge controle op neppe en frauduleuze profielen

·         Gratis te gebruiken app en mobiele site voor betalend leden

·         Dankzij de Lexa Evenementen kun je online leden ook offline ontmoeten

·         Nadeel: pas op, want Lexa verlengt betaalde abonnementen automatisch.

Single ouder site 10: op het internationale platform Be2 kom je single ouders van over heel de wereld tegen

Als laatste willen we alle single ouders graag introduceren met het platform Be2.

·         Be2 is behalve als site ook nog als app te gebruiken – via twee apps om precies te zijn

·         Een gratis lidmaatschap maakt het mogelijk profielen te bekijken en de site uit te pluizen

·         Vul een wetenschappelijk onderbouwde persoonlijkheidstest in voor nauwkeurigere matches

·         Videogesprekken maken het mogelijk leden in korte tijd beter te leren kennen

·         Je privacy beschermen doe je door bepaalde foto’s te blurren (wazig te maken)

·         Nadeel: partnervoorstellen mogen we van wat hogere kwaliteit.

De single ouder datingsites volgens Radar, Kassa en De Consumentenbond

Radar, Kassa en de Consumentenbond hebben verschillende dingen te zeggen over datingsites. Radar heeft bijvoorbeeld onderzoek gedaan naar tien verschillende datingsites aan de hand van een panel. Er wordt onder andere gewaarschuwd voor het feit dat sommige datingsites (zoals Lexa) abonnementen stilzwijgend verlengen zonder dat jij dit aangegeven hebt.

·         De beste manier om te controleren of je privacy beschermd is, is door op zoek te gaan naar een keurmerk, zoals het Keurmerk Veilig Daten van de Consumentenbond.

·         Nepaccounts kom je op verschillende datingsites tegen – hoe strenger hier door de site zelf op wordt gecontroleerd, hoe kleiner de kans dat je een nepprofiel tegen het lijf loopt. Vooral op apps als Badoo en Tinder lijkt het aantal nepaccounts erg groot.

·         Het komt ook nog weleens voor dat mensen die zich bij een bepaalde datingsite inschreven via mail plotseling reclame van heel andere datingsites kregen. In zulke gevallen is er dus iets mis met de privacy en is er verkeerd omgegaan met gegevens.

·         Ook blijkt het bij sommige datingsites verrassend moeilijk om een account te beëindigen.

De beste keuzes nog eens in onze overzichtelijke vergelijker

Hieronder vind je nogmaals de best beoordeelde datingsites voor alleenstaande ouders in onze handige vergelijker. Zoals je ziet, hebben we de optie voor alleenstaande ouders alvast voor je aangevinkt, zodat je direct ziet welke in deze categorie het best beoordeeld zijn.

Onderzoek naar single parent datingsites: door ons gebruikte bronnen

Deze bronnen zijn door de redactie gebruikt bij het schrijven van dit single parent datingsite artikel:

·         https://www.gezondheidsplein.nl/gezond-leven/als-single-ouder-opnieuw-daten-hoe-pak-je-dat-aan/item124018

·         https://www.bnnvara.nl/kassa/artikelen/helft-datingsites-scoren-onder-de-maat

·         https://radar.avrotros.nl/testpanel/uitslagen/item/online-dating-waar-heb-je-de-minste-privacyzorgen-en-nepaccounts/.

Conclusies over single ouder datingsites

Als single ouder online gaan daten, kan zeker de moeite waard zijn, mits je weet waar je het moet zoeken. In dit artikel hebben we tien verschillende datingsites besproken. Er bestaan subtiele verschillen tussen de sites: sommigen zijn specifiek bedoeld voor single ouders, terwijl er ook sites tussen zitten waarbij de focus breder is. Geen probleem, want op elk van deze sites ligt de focus op het vinden van een serieuze en vaste relatie, gericht op de langere termijn.

Single parent daten: jouw vervolgstap

Als single ouder kun je verschillende dingen doen: je kunt het houden bij offline daten, het daten tijdelijk op een laag pitje zetten of kiezen voor een datingsite om online te gaan daten. We raden je aan te kiezen voor één van de sites die in dit artikel zijn besproken. Ook raden we je aan je verder in te lezen, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken welke site het beste bij je past. We wensen je veel succes in je zoektocht naar een vastte, stabiele relatie.