Inhoud van deze pagina:

Op zoek naar een serieuze relatie? Bekijk onze top 10 van beste serieuze datingsites

Een serieuze datingsite: wat mag je daar precies onder verstaan? In feite is een serieuze datingsite een site waar de leden op zoek zijn naar een serieuze relatie in plaats van een snelle flirt, seksdate of alleen vriendschap. Kortom: op een serieuze datingsite komen de leden gelijk ter zake en worden alleen berichten verstuurd als mensen echt in elkaar geïnteresseerd zijn. de beste serieuze datingsite vinden? in dit artikel bespreken we er liefst 10.

Onze uitgebreide zoektocht naar de beste serieuze datingsites

De meeste datingsites zullen aangeven jou te willen helpen bij het vinden van een vaste relatie, maar de leden moeten er natuurlijk ook zo over denken. We hebben persoonlijk wat negatieve ervaringen met datingsites waar leden helemaal niet op zoek leken naar iets serieus. Dat beviel ons absoluut niet, vandaar dat we op zoek zijn gegaan naar sites die het wel serieus aanpakken. Ons onderzoek was soms vermoeiend, maar zeker de moeite waard.

Parship is volgens ons de allerbeste datingsite voor serieuze relaties

weten waarom wij Parship aanmerken als nummer één serieuze datingsite? Dat heeft verschillende redenen. De allerbeste reden is wel dat de leden op Parship actief op zoek zijn naar een serieuze relatie. Niemand zit hier zijn tijd te verdoen met betekenisloze flirts. Het helpt aanzienlijk dat Parship gebruik maakt van professionele en wetenschappelijk onderbouwde matchingsmechanismes. Dit leidt weer tot een hoge succeskans van liefst 38%.

>> Tip: maak hier een gratis account bij Parship

Pepper is de serieuze datingsite waarbij creativiteit de grootste rol speelt

Pepper is een datingsite die een serieuze zoektocht naar een stabiele relatie combineert met een speelse invulling van het profiel. Hoe dat werkt? Pepper richt zich op vormgeving met foto’s en beeld. Bij Pepper is het scrollen door uiteenlopende profielen één groot feest. Je zult merken dat je sneller een klik met iemand voelt op basis van beeld dan op basis van tekst. Pepper is daarnaast prima betaalbaar en maakt gebruik van persoonlijkheidstests.

>> Tip: maak hier een gratis account bij Pepper

Wat maakt ons de ideale serieuze datingsite reviewers?

Datingsites waar het alleen maar draait om de likes, de betekenisloze flirts en het strelen van de eigen ego: wij zijn er klaar mee. Op een gegeven moment kom je op een leeftijd dat het uit is met de pret en je dingen serieuzer moet gaan aanpakken. Wij bevinden ons op die leeftijd. Bovendien hebben we veel ervaring met reviewen in het algemeen en datingsites in het bijzonder. Als een datingsite niet deugt, dan komen we daar heus snel genoeg achter.

Het aanbod serieuze datingsites kritisch bekeken

Online daten heeft zijn voordelen, maar ook duidelijke nadelen. Een groot voordeel is dat je mensen tegenkomt die normaal gesproken nooit zou ontmoeten in het dagelijks leven. Een ander voordeel is dat je jezelf online misschien wat makkelijker prijsgeeft – en sneller naar iemand toe kunt groeien – dan offline. Een duidelijk nadeel is dat veel mensen nooit reageren als je een bericht naar hun profiel stuurt. Waarom niet? Joost mag het weten.

·         Onbetrouwbare profielen?

Op het internet is het heel makkelijk om je anders voor te doen dan je eigenlijk bent. In het ergste geval heb je te maken met oplichters die op zoek zijn naar jouw persoonlijke gegevens of geld. Ook moet je rekening houden met nepprofielen vanuit de website zelf. zelfs als het om relatief onschuldige dingen gaat als het vervalsen van een profielfoto of het liegen over je leeftijd kan dat flink roet in het eten gooien en het vertrouwen beschamen als je op date gaat.

·         Chatten is wat onnatuurlijk

Wil je iemand echt leren kennen, dan is kijken naar een profiel en chatberichten heen en weer sturen waar soms uren of dagen tussen zitten natuurlijk verre van optimaal en zelfs enigszins onnatuurlijk. Als je iemand goed wil leren kennen, dan doe je dat natuurlijk in een gesprek van gezicht tot gezicht. ook kan een gesprek plotseling doodslaan of stilvallen. Daar hebben sommige datingsites iets handigs op gevonden: met elkaar videobellen. Dat is al veel natuurlijker.

We waren in eerste instantie wat sceptisch

We kennen op de redactie intussen allemaal de cijfers wel over de succeskans van het vinden van een vaste relatie op een datingsite – zelfs op de allerbeste datingsites is het slagingspercentage minder dan 50%. Dat betekent dat er overal meer dan 50% kans is dat je niemand zult vinden die bij je past. Online daten is eigenlijk een soort gokspel: niet iedereen heeft en vindt geluk. Om teleurstellingen te voorkomen bereid je je op het ergste voor.

De beloftes van serieuze datingsites? Kun je die beloftes blind vertrouwen?

Serieuze datingsites zullen je een hoog succespercentage beloven. Hoewel het zeker zo is dat dit succespercentage bij serieuze datingsites hoger ligt dan bij datingsites waar het vooral draait om het opdoen van ervaringen, is dit percentage nog altijd minder dan 50% – dus relatief laag. Beloftes dat je de ideale match zult vinden, mag je dus met een korreltje zout nemen, want dit valt allemaal nog te bezien. Ook niet overal zijn matches van heel hoge kwaliteit.

Een serieuze datingsite beoordelen? Hier moet je op letten

Datingsites beoordelen moet je altijd kritisch doen. We raden je aan in ieder geval op het volgende te letten:

Betrouwbaarheid van de datingsites

Vaak krijg je bij je eerste indruk al een beeld van of de datingsite betrouwbaar is of niet. Een datingsite die weinig betrouwbaar is, zal je meteen met profielen van superknappe leden om de oren slaan. Ook zul je, direct na aanmelding, meerdere leuke berichtjes krijgen. Members die echt geïnteresseerd in je zijn? Vergeet het maar: dit zijn nepprofielen die geld van jou willen zien.

Goed beschermde datingsites

Je herkent een goede datingsite aan het feit dat er een slotje boven in beeld bij de link staat. Dit geeft aan dat de verbinding beveiligd is. In sommige gevallen staat er zelfs een schildje. Een versleutelde ssl-verbinding geeft aan dat informatie als privégegevens, bankgegevens en foto’s veilig zijn opgeslagen. Goed beschermde datingsites gaan zorgvuldig om met je privacy.

Transparant en goed bereikbaar

Als je iets wilt weten over het beleid van een datingsite moet je dit gemakkelijk terug kunnen vinden. Met andere woorden: de site moet overzichtelijk zijn ingedeeld en gemakkelijk navigeerbaar zijn. Heb je een vraag? Of misschien een klacht? Dan moet je hier gemakkelijk mee bij de helpdesk terecht kunnen – telefonisch, via mail en bij voorkeur ook via live chat.

Onze onderzoeksdata voor serieuze datingsites

En serieuze datingsite beoordelen en reviewen? Dat is precies wat wij hebben gedaan. dit zijn de criteria aan de hand waarvan wij een serieuze datingsite beoordelen:

·         We zoeken datingsites met eerlijke prijzen voor abonnementen

·         We zoeken datingsites met de best mogelijke helpdesks

·         Ook gaan we op zoek naar sites die simpelweg prettig zijn in gebruik

·         We verwachten van een datingsite dat de technische veiligheid deugt

·         We zoeken serieuze datingsites waarbij profielen streng gecontroleerd worden op echtheid

·         Hoe meer leden, hoe beter

·         Wat we heel belangrijk vinden, is dat matches vanuit de datingsite van hoge kwaliteit zijn

·         Verder gaan we online op zoek naar reviews die over de datingsite geschreven zijn

·         Tot slot kijken we naar wat er over de datingsite bij programma’s als Radar, Kassa en een instituut als de Consumentenbond bekend is.

De tien allerbeste serieuze datingsites

In dit artikel bespreken we, zoals beloofd, de tien allerbeste serieuze datingsites. Deze sites volgen hieronder. Elk van hen scoort goed op bovenstaande criteria. We raden je aan vooral goed te kijken naar de kleine verschillen tussen de datingsites om de site vinden die je het beste past.

Serieuze datingsite 1: bij Parship draait alles om relaties voor de lange termijn

Zoals gezegd, Parship is absoluut onze nummer één keuze op het gebied van serieuze relaties. Waar hem dat in zit?

·         Parship is dé site voor het ontmoeten van serieuze singles

·         De matchingsmechanismes zijn van heel hoge kwaliteit – wetenschappelijk onderbouwd

·         Op Parship kom je vooral 30-plussers tegen, ook veel hoger opgeleiden

·         Prettige website in gebruik

·         Parship is bovenal een website die transparant en te vertrouwen is

·         Nadeel: het nadeel is dan wel weer dat Parship in vergelijking met andere datingsites erg duur is.

>> Tip: maak hier een gratis account bij Parship

Serieuze datingsite 2: bij Pepper staat creativiteit in een hoog vaandel

Dit is, in het kort, wat je van Pepper mag verwachten:

·         Pepper heeft een visuele insteek wat zorgt voor de leukste profielen

·         Het is makkelijk een profiel te vinden waarmee je je verbonden voelt

·         Je kunt Pepper ook als handige app gebruiken

·         Maak gebruik van de swipe-optie om snel door veel verschillende profielen te bladeren

·         Inclusief persoonlijkheidstest voor het compleet maken van je profiel

·         Over jezelf vertellen doe je aan de hand van het “Interview”

·         Pepper is niet duur

·         Nadeel: de voorgestelde matches hadden van iets hogere kwaliteit mogen zijn.

>> Tip: maak hier een gratis account bij Pepper

Serieuze datingsite 3: EliteDating is speciaal voor hoger opgeleiden die er écht voorwillen gaan

EliteDating richt zich niet zomaar op iedere single.

·         De doelgroep van EliteDating is expliciet hoger opgeleiden en dan wel hoger opgeleiden die op zoek zijn naar een serieuze relatie

·         Relatief hoog slagingspercentage: minstens 1 op 3 vindt een vaste relatie

·         EliteDating is ook als app te gebruiken

·         De persoonlijkheidstest is wetenschappelijk onderbouwd

·         Nadeel: net als Parship is EliteDating relatief duur.

Serieuze datingsite 4: Lexa is een grote en algemene serieuze datingsite

We kunnen ook verschillende redenen benoemen waarom je voor Lexa zou moeten kiezen:

·         Lexa is een heel groot, open en toegankelijk Nederlands datingplatform – je komt er echt allerlei soorten singles tegen

·         Lexa is ook bereikbaar via de mobiele website en de app

·         Heel groot ledenbestand met veel actieve singles

·         Lexa heeft het Keurmerk Veilig Daten van de Consumentenbond

·         Makkelijk navigeren door de website

·         Nadeel: abonnementen worden automatisch verlengd als je voor het verstrijken van de einddatum nog niet hebt opgezegd

·         Nadeel: er wordt ook niet automatisch gematcht op basis van persoonlijkheid.

Serieuze datingsite 5: ook E-Matching richt zich op het segment hogeropgeleiden

E-matching is een datingsite die we ook zeker kunnen aanbevelen voor singles die een serieuze relatie zoeken.

·         Net als bij EliteDating wordt er vooral gefocust op hoger opgeleiden die een serieuze relatie zoeken

·         Ook is E-matching als app te gebruiken

·         Een handige zoekmachine in een verder ook makkelijk te navigeren website

·         Ervaren en deskundige helpdesk

·         Nadeel: profielen worden niet automatisch gematcht – je moet zelf op zoek naar de ware.

Serieuze datingsite 6: Op Metjou.nl kun je gemakkelijk naar leuke profielen op zoek

Ook MetJou is een datingsite waar je heel veel serieuze singles tegen het lijf loopt.

·         Ook te gebruiken als mobiele website

·         Vrijwel alleen maar singles die een serieuze lange termijn relatie zoeken

·         Bekijk profielen in een soort “etalage” of maak gebruik van de handige swipe functie

·         Matchen kan eenvoudig met behulp van FotoZapper

·         Redelijk groot aanbod leden

·         Nadeel: MetJou is (nog) niet als app te gebruiken.

Serieuze datingsite 7: OurTime richt zich op vijftigplussers die (opnieuw) de liefde zoeken

Ook OurTime is een datingsite voor serieuze singles en wel met een specifieke doelgroep:

·         OurTime is eigendom van Lexa, maakt gebruik van dezelfde functies als Lexa en richt zich op de 50-plusser

·         De singles weten wat ze willen en in de meeste gevallen is dat een vaste, stabiele relatie

·         Inclusief handige zoekmachine en berichtenpagina

·         Ook te gebruiken als prettige, handige datingapp.

Serieuze datingsite 8: ook 50Liefde richt zich met succes op de serieuze 50-plusser

Net als bij OurTime is de doelgroep van 50Liefde de serieus ingestelde 50-plusser.

·         Veel positieve ervaringen van leden

·         De website is overzichtelijk weergegeven

·         Naar eigen zeggen worden de profielen bij 50Liefde met de hand gecontroleerd

·         Je kunt je profiel redelijk anoniem houden – je kiest zelf wie je wat laat zien

·         1 op de 3 leden vindt op 50Liefde een vaste relatie – dat is een erg hoog aantal

·         Gemiddeld zo’n 30.000 verstuurde berichtjes per dag – hoeveel daarvan zullen jouw kant opkomen?

·         Vooral een prettige site voor mannen: bij de laatste meting was 57% vrouw

·         Je kunt beginnen met een gratis abonnement

·         Nadeel: helaas is 50Liefde wat duur – zo ben je voor een 12-maadencontract 17.99 euro per maand kwijt.

Serieuze datingsite 9: Happy Pancake is gratis én 100% serieus

En wat te denken van HappyPancake: de datingsite met in ieder geval de origineelste naam?

  • Een gratis account aanmaken kan bij veel datingsites. Je doet dit om gewend te raken aan de site en te ontdekken wat deze te bieden heeft. maar zo werkt het niet bij HappyPancake: bij de Blije Pannenkoek is elk profiel helemaal gratis en kun je er alles mee.
  • Het fijne van HappyPancake is dat de app ook nog eens erg gebruiksvriendelijk is
  • Het Pannenkoekenteam controleert elk profiel op echtheid
  • Verschillende handige filteropties bij het vinden van profielen
  • Sinds 2018 actief in Nederland en steeds populairder (van oorsprong Scandinavisch, waar de datingsite heel populair is en goed scoort)
  • Ervaren klantenservice die je snel verder helpt als je een vraag hebt.

Serieuze datingsite 10: Be2 brengt je internationaal met serieuze singles incontact

Ook Be2 is een datingplatform dat zeker het overwegen waard is voor het vinden van serieuze singles.

·         Be2 is internationaal georiënteerd – je vindt er behalve Nederlandse ook veel Belgische leden

·         Deze datingsite komt inclusief twee apps voor iOS en Android

·         Wetenschappelijk onderbouwde persoonlijkheidstest gebruikt

·         Probeer Be2 met een gratis account uit

·         Videogesprekken helpen je makkelijker in contact met leden te komen

·         Nadeel: soms matchvoorstellen van erg lage kwaliteit.

De beste serieuze datingsites volgens Kassa, Radar en De Consumentenbond

Ook Kassa en Radar hebben een blik geworpen op het aanbod serieuze datingsites. Net als de Consumentenbond overigens. Hieronder vind je de conclusies van de onderzoeken. Het blijkt dat hoe laagdrempeliger de app of site, hoe meer stalkertypes je tegenkomt en types die alleen maar op zoek zijn naar seks. Op serieuze datingsites komt dit veel minder voor.  Radar waarschuwt in ieder geval voor verborgen kosten in de vorm van credits en extra functies.

Je kansen vergroten volgens Radar

Hoe vergroot je nu je kansen op het vinden van leuke matches? En hoe voorkom je vervelende situaties? Hier heeft Radar een paar antwoorden voor: allereerst word je aangeraden een goede, duidelijke foto van jezelf als profielfoto te kiezen. zorg dat je goed te zien bent. In je profieltekst moet je duidelijk zijn over wat je wel en niet bent en waar je wel of niet naar op zoek bent. Zo voorkom je dat nieuwsgierige singles de verkeerde indruk van je krijgen.

De Consumentenbond over de abonnementskosten

De Consumentenbond (panel) oordeelt dat gratis accounts bij betaalde datingsites vaak niet genoeg opties bieden. Daar komt bij dat veel datingsites onduidelijk zijn over de prijzen die ze rekenen. Gelukkig geldt dat niet voor de sites van Pepper en E-matching, die juist worden geloofd. Lexa en Parship worden geloofd om het feit dat het uitstekend zit met de privacy bescherming.

De beste keuzes nog eens in onze overzichtelijke vergelijker

Hieronder vind je nogmaals de best beoordeelde serieuze datingsites in onze handige vergelijker. Zoals je ziet, hebben we de optie ‘relatie’ alvast voor je aangevinkt, zodat je direct ziet welke in deze serieuzere categorie het best beoordeeld zijn.

Serieuze datingsites: deze bronnen hebben we geraadpleegd

Dit artikel over serieuze datingsites is geschreven aan de hand van deze bronnen:

·         https://radar.avrotros.nl/hulp-tips/getest/item/radar-test-datingsites/

·         https://www.consumentenbond.nl/nieuws/2021/datingsites-en–apps-zijn-duur-en-de-kans-op-succes-klein

·         https://www.consumentenbond.nl/internet-privacy/privacy-op-datingsites

·         https://psychologisch.nu/marcelino/internetdaten-de-voor-en-nadelen/.

Jouw vervolgstap op het gebied van serieuze datingsites

Wij hebben verschillende datingsites vergeleken en wat blijkt? Er zijn genoeg sites waar je terecht kunt als je op zoek bent naar een serieuze relatie. De sites in onze top 10 zijn hier stuk voor stuk geschikt voor. Niet alleen vind je op deze sites serieuze singles, ze zitten ook nog eens heel goed in elkaar. het is nu aan jou de serieuze datingsite uit te kiezen waarmee je je het meest verbonden voelt. We wensen je veel succes. Wie weet vind ook jij de ware liefde.