Inhoud van deze pagina:

Dit zijn ze: de beste betaalde datingsites die Nederland te bieden heeft

Een datingsite is een datingdienst die je in staat stelt andere singles te ontmoeten en de liefde te beproeven. Maar waarom zou je betalen voor een datingsite als je ook van gratis datingsites en apps gebruik kunt maken? Heel simpel: je betaalt voor service en de kwaliteit van een dienst. Met een betaald account is de kans veel groter om leuke singles te ontmoeten dan met een gratis account. In dit artikel bespreken we onze top 10 betaalde datingsites.

Onze zoektocht naar de allerbeste betaalde datingsites

Jazeker, ook wij hebben van datingsites gebruik gemaakt. De reden hiervoor is vrij simpel: offline lukte het ons niet leuke singles te ontmoeten en een langdurige relatie met iemand aan te gaan. Vandaar dat we het maar online zijn gaan proberen. Onze redactieleden hebben elk andere ervaringen met betaalde datingsites en ook op verschillende sites. We hebben al onze betaalde datingsite ervaringen gebundeld in één alomvattend artikel.

Lexa is volgens ons de allerbeste betaalde datingsite

Om maar gelijk tot de kern van de zaak te komen: volgens ons is Lexa de beste betaalde datingsite, in ieder geval voor het brede publiek. Lexa is niet voor niets de populairste datingsite van het land: je vindt hier allerlei soorten leden, uit alle lagen van de bevolking en met allerlei persoonlijkheden. Op Lexa is het eenvoudig nieuwe profielen te ontdekken aan de hand van zoekopdrachten, suggesties en dagelijkse selecties. Ook zijn er de offline events.

>> Tip: Maak hier een gratis account bij Lexa

Onze beste budgetoptie betaalde datingsite is Pepper

Pepper is een hele populaire datingsite bij mensen tussen de 20-45 jaar. Pepper is heel goed betaalbaar en blinkt vooral uit dankzij zijn grafische aanpak – je stelt je profiel vooral samen aan de hand van foto’s en beelden, veel minder aan de hand van tekst. Pepper is makkelijk in gebruik en door profielen scrollen kan heel ontspannend zijn. De meeste Pepper leden zijn toch wel op zoek naar een serieuze relatie en niet zomaar naar een snelle flirt zoals op Tinder.

>> Tip: Maak hier een gratis account bij Pepper

Wat maakt ons de perfecte reviewers van (betaalde) datingsites?

Zoals gezegd, zijn we zelf behoorlijk actief geweest op datingsites. Dat betekent dat we heel wat praktijkervaring hebben en met anderen kunnen delen wat ons wel en niet beviel. Omdat de leden van onze redactie op verschillende sites actief zijn geweest, of nog steeds actief zijn, kunnen we prima vergelijken. Daarnaast hebben we genoeg ervaring met het reviewen van webdiensten. Op vlakken waarop onze kennis nog wat beperkt is, lezen we ons uitgebreid in.

Betaalde datingsites kritisch bekeken: hier hebben wij op gelet

Er is meer dan genoeg reden om kritisch te blijven op het aanbod betaalde datingsites. Dat je ergens voor betaalt, wil niet per se zeggen dat je er ook kwaliteit voor terugkrijgt. Daarom raden wij je allereerst aan je niet zomaar in te schrijven bij een site die je niet goed kent en waarvan de reputatie je vreemd is. Er zijn verschillende manieren om de kracht van een datingsite te achterhalen. Het is in ieder geval belangrijk dat je niet alleen kijkt naar de lay-out.

Hoe zit het met de ‘slagingskans’?

Bij datingsites mag je spreken van een slagingskans: de kans dat je daadwerkelijk succes hebt en een vaste partner aan je online datingavontuur overhoudt. Uit de praktijk blijkt dat deze cijfers laag zijn, zelfs bij de beste datingsites. Een slagingskans van 1 op 3 wordt al gezien als zeer hoog.

Betaal je wel een eerlijke prijs?

Sommige datingsites zijn erg duur, maar bieden relatief weinig service. Je verwacht natuurlijk dat de prijs-kwaliteitverhouding dik in orde is. Een voorbeeld van een site waarvoor je veel betaalt, maar waarbij de service en de matchingsmechanismen ook uitstekend zijn, is Parship. Parship staat bijvoorbeeld bekend om zijn hoge slagingskans.

In contact komen met andere profielen

Op sommige datingsites kom je makkelijker in contact met andere profielen dan op andere. Soms kun je als betaald lid ook geen reactie ontvangen op berichten die je verstuurt aan niet-betalend leden. Erg jammer natuurlijk. Sommige sites maken het mogelijk behalve persoonlijke berichten ook likes en flirts te sturen. Profielen die aan jouw zoekcriteria voldoen, zijn op de ene site ook een stuk makkelijker te vinden dan op de andere.

Een datingsite met een keurmerk

De beste betaalde datingsites hebben een keurmerk, bijvoorbeeld dat van Veilig Online Daten of Thuiswinkel.org. Deze keurmerken geven aan dat de site aan de hoogste standaarden op het gebied van service en privacybescherming voldoen. Met andere woorden: je kunt ervan op aan dat op deze sites je gegevens beschermd zijn en je niet wordt opgelicht.

Pas op voor verborgen kosten

Sommige datingsites maken ook gebruik van vervelende verborgen kosten. Zo wordt je abonnement bijvoorbeeld stilzwijgend automatisch verlengd zonder dat je hier eerst een waarschuwing van krijgt. Sommige datingsites maken ook gebruik van zogenaamde credits die na verloop van tijd op zij n en die je vervolgens zelf moet bijbestellen. Erg onpraktisch allemaal.

Wij waren in eerste instantie sceptisch over datingsites

Wij kennen de reputatie van datingsites dat het erg lastig is om online een vaste partner te vinden. De slagingskansen op het vinden van een vaste relatie zijn nergens hoger dan 50%. Dat klinkt dus niet erg hoopvol. Tegelijkertijd is het zo dat als je het niet probeert, je ook nooit de liefde vindt. Elke datingsite kent succesverhalen en dat is ook voor niets. De truc is je verwachtingen naar beneden bij te stellen en van te voren nergens vanuit te gaan.

Hoe je de beloften van datingsites moet interpreteren

Datingsites kunnen verschillende beloften doen: de hoogste service voor de beste prijs, een kans op het vinden van een nieuwe liefde, groot gebruiksgemak, de kans nieuwe vrienden te ontmoeten, praat- en flirtplezier. Onthoud dat een datingsite geen wonderformule is en dat lang niet iedereen succes heeft. Een datingsite, hoe eerlijk en integer ook, blijft een commerciële organisatie die jouw geld nodig heeft om te kunnen blijven bestaan.

Een betaalde datingsite beoordelen: hanteer deze criteria

Dus: hoe beoordeel je een betaalde datingsite nu echt? Kijk in ieder geval naar het volgende:

Slagingspercentage

Hoe groot is nu de kans dat je als betalend lid van een datingsite echt met een vaste relatie eindigt? Die kans is niet zo heel groot, maar op een datingsite van lagere kwaliteit is die kans natuurlijk nog kleiner. De beste datingsites maken gebruik van slimme matchingstechnieken.

Matchingsmechanismen

Goede datingsites maken gebruik van heel goede matchingsmechanismen om jou te matchen aan profielen van mensen die het beste bij je passen. Vooral Parship staat hierom bekend. Het resultaat hiervan mag er wezen: bij Parship heb je één van de hoogste slagingskansen.

Keurmerken

Een datingsite is eigenlijk een soort webshop en de beste webshops hebben keurmerken. Kijk onder andere naar het Thuiswinkel keurmerk. Meestal vind je een keurmerk bovenaan of onderaan een pagina.

Eerlijke prijzen

Niet alleen mogen de prijzen van de datingsite niet te hoog zijn, het is ook belangrijk dat je er de juiste service voor terug krijgt. Prijzen moeten ook transparant zijn – er mogen geen verborgen kosten zijn. Je moet in één oogopslag kunnen zien wat wel en wat niet bij de kosten hoort.

Goede reviews

De beste datingsites kenmerken zich door uitstekende reviews. Deze reviews zijn gemakkelijk terug te vinden op het internet. Je hoeft alleen maar de naam van de datingsite plus “reviews” in te voeren bij Google en je krijgt tal van reviews bij onafhankelijke partijen te zien.

Wij vinden het ook belangrijk wat gezaghebbende instanties als de Consumentenbond, Kassa en Radar over de datingsite in kwestie te zeggen hebben.

De tien allerbeste betaalde datingsites

Hieronder vind je onze top 10 datingsites die we online zijn tegengekomen. Als redactie zijn we hier erg over te spreken. we zouden deze datingsites stuk voor stuk aanraden. Ze scoren gemiddeld hoog of zelfs heel hoog op basis van alle hierboven beschreven criteria.

Betaalde datingsite 1: Lexa is met stipt de beste allround betaalde datingsite

Zoals gezegd, is Lexa wat ons betreft de eerste keuze betaalde datingsite. Dit is waarom:

·         Lexa is Nederlands allergrootste datingsite

·         Lexa is met een bedrag vanaf 9,99 euro in de maand relatief goedkoop

·         Het Lexa platform is makkelijk in gebruik

·         Lexa blinkt uit met zijn offline Lexa events, waarbij je leden in het echt kunt ontmoeten bij jou in de buurt

·         Alle profielen op Lexa worden streng gecontroleerd

·         Nadeel: de matches op deze datingsite zijn soms nogal willekeurig.

>> Tip: Maak hier een gratis account bij Lexa

Betaalde datingsite 2: Pepper is één van de scherpst geprijsde Nederlandse datingsites

Ook Pepper is een uitstekende betaalde datingsite voor de single Nederlander.

·         Pepper is erg visueel ingesteld – je kunt je creativiteit de vrije loop laten gaan met beeld, foto en video

·         Browsen door de profielen van anderen is erg leuk om te doen

·         Pepper scoort vooral erg goed bij twintigers, dertigers en veertigers

·         Ook als mobiele datingapp te gebruiken

·         60 euro abonnementskosten voor 6 maanden is relatief erg goedkoop.

>> Tip: Maak hier een gratis account bij Pepper

Betaalde datingsite 3: het fijne van MetJou is dat het erg laagdrempelig is

MetJou is ook een uitstekende betaalde datingsite voor de single Nederlander.

·         Ook MetJou is erg populair bij de leeftijdscategorie 20-45 jaar

·         De datingsite is eenvoudig in opzet: rechttoe en rechtaan

·         Ook op je smartphone te gebruiken – zowel met Android als met iOS

·         Je betaalt 90 euro voor een abonnement van 6 maanden, wat relatief goedkoop is.

Betaalde datingsite 4: Parship is de meest serieuze datingsite

Er zijn heel veel goede redenen aan te wijzen om voor Parship te kiezen:

·         Parship richt zich op serieuze singles, die echt naar een relatie op zoek zijn

·         Parship maakt gebruik van slimme matching mechanismen om de singles te vinden die het beste bij jou passen

·         Bij Parship heb je een relatief heel hoge slagingskans van 1 op 3

·         Het grootste deel van de leden is ouder dan 30

·         Mobiel daten kan ook met liefst twee Parship apps

·         Nadeel: Parship is met 265 euro voor 6 maanden echt aan de dure kant.

Betaalde datingsite 5: NovaMora is één van de allerbeste casual (vreemdgaan) datingsites

Je kunt ook kiezen voor NovaMora, een datingsite met een unieke opzet.

·         NovaMora is geschikt voor zowel stellen als singles

·         Je gaat naar NovaMora voor romantische datés of erotische avontuurtjes

·         Je gegevens blijven anoniem – je kiest helemaal zelf met wie je wat deelt

·         Profielen worden handmatig gecontroleerd door de medewerkers

·         Ook als datingapp te gebruiken

·         Je betaalt 90 euro voor een abonnement van 6 maanden.

Betaalde datingsite 6: Elitedating is speciaal voor ambitieuze vrijgezellen

waarom kiezen voor Elitedating als single op zoek naar liefde?

·         Elitedating richt zich specifiek op de ambitieuze en hoog opgeleide single

·         Vul verschillende vragenlijsten in om beter te kunnen matchen – de vragen zijn wetenschappelijk onderbouwd

·         Profielen worden automatisch aan je gekoppeld

·         Elitedating is ook beschikbaar als datingapp

·         De gemiddelde leeftijd ligt rond de 20-45 jaar

·         Nadeel: ook Elitedating is vrij duur – je betaalt 210 euro voor zes maanden.

Betaalde datingsite 7: 50Plusmatch brengt alleenstaande ouderen samen

ook 50Plusmatch heeft de single Nederlander een hoop te bieden:

·         50Plusmatch richt zich specifiek op senioren van 50 jaar en ouder

·         Je komt hier ook veel gescheiden en weduwes/weduwnaars tegen

·         Laagdrempelig: de site is makkelijk te gebruiken en singles zijn eenvoudig aan te schrijven

·         Ook als iOS en Android app te gebruiken

·         Je betaalt 90 euro voor een abonnement van zes maanden, wat niet heel duur is.

Betaalde datingsite 8: Be2 is extreem gebruiksvriendelijk

Ook Be2 heeft de gebruiker een hoop te bieden:

·         Deze datingsite gebruikt een wetenschappelijke benadering voor het matchen van profielen

·         Veel handige persoonlijkheidstests

·         Be2 heeft een groot ledenbestand in meerdere landen

·         Ook de datingapp is vriendelijk in gebruik

·         Een nadeel is dat de klantenservice wat gebrekig bereikbaar is – niet via de telefoon.

Betaalde datingsite 9: ook Match4Me richt zich op hoger opgeleiden

Match4Me is een datingsite die qua opzet sterk op Elitedating lijkt.

·         Gericht op hoger opgeleiden die een serieuze relatie zoeken

·         Op het Things2Share platform kom je verhalen van andere leden tegen – of deel je je eigen ervaringen

·         Ook te gebruiken als handige datingapp

·         Match4Me is erg makkelijk in gebruik

·         De community organiseert met enige regelmaat ook offline evenementen.

Betaalde datingsite 10: Weetwiejedate heeft privacy in het allerhoogste vaandel staan

Tot slot willen we je graag introduceren met datingsite Weetwiejedate.

·         Deze datingsite blinkt uit op het gebied van privacybescherming en veiligheid

·         Profielen en foto’s worden geheel met de hand gecontroleerd

·         Je vindt hier een breed en gevarieerd aanbod leden

·         Ook beschikbaar als handige datingapp

·         Een nadeel van Weetwiejedate is dat deze datingsite wat kleiner is dan andere betaalde datingsites.

De beste betaalde datingsites uit de test van onze collega-experts

Datingsites zijn ook uitgebreid onderzocht door onder meer de Consumentenbond. Daarnaast hebben Kassa en Radar hun inzichten erover gedeeld. De Consumentenbond laat zien dat sommige datingsites hun privacy veiligheid niet helemaal op orde hebben. Ook wordt er gewaarschuwd voor nepprofielen en de lage kans op het vinden van een vaste relatie. Het komt nogal eens voor dat matches niet voldoen aan de door jou opgegeven eisen.

Tips van Radar voor veilig en succesvol online daten

Radar raadt gebruikers van datingsites aan duidelijk te zijn over het type relatie ende type persoon waarnaar ze precies op zoek zijn. Dit om misverstanden te voorkomen. Ook wordt er aangeraden profielfoto’s en aanvullende foto’s zorgvuldig uit te kiezen – geef niet zomaar alles aan iedereen prijs. Tot slot dien je succesvol met andere leden om te gaan. In een individuele review krijgt Parship een 7/10 met als minpunt dat de website erg duur is.

De beste keuzes nog eens in onze overzichtelijke vergelijker

Hieronder vind je nogmaals de best beoordeelde premium datingsites in onze handige vergelijker:

Gebruikte bronnen voor dit artikel over (betaalde) datingsites

Voor dit artikel over betaalde datingsite hebben we de volgende bronnen uitgebreid bekeken:

·         https://www.consumentenbond.nl/online-kopen/datingsites-en–apps

·         https://radar.avrotros.nl/hulp-tips/getest/item/radar-test-datingsites/.

De beste (betaalde) datingsite uitzoeken: dit doe je nu

In dit artikel hebben we onze top 10 beste betaalde datingsites met je gedeeld. Deze sites zijn stuk voor stuk van hoge kwaliteit. We kunnen ze elk persoonlijk aanraden. Daarnaast hebben we verschillende criteria gedeeld waaraan je zelf de kwaliteit van een datingsite kunt beoordelen. Ook hebben we haken en ogen laten zien: niet alles is even rooskleurig. Het is nu aan jou de datingsite uit te kiezen die het beste bij je past en goed aansluit bij je wensen. Succes!