Inhoud van deze pagina:

De beste datingsites voor mensen met een beperking: succesvol daten met een beperking

Als je een beperking hebt, kan dat knap lastig zijn. je kunt soms vergeten worden, of het idee hebben dat niemand op je zit te wachten. Gelukkig is daar niets van waar: er zijn heel veel mensen die van je houden en die dolgraag meer tijd met je doorbrengen. Speciaal voor mensen met een beperking zijn datingsites opgericht waar al deze mensen samenkomen. Ook mensen zonder beperking zijn hier welkom. In dit artikel de 10 allerbeste beperking datingsites.

Onze zoektocht naar de beste datingsites voor mensen met een beperking

Misschien hebben wij op de redactie zelf geen beperking, maar we kennen uit persoonlijke kring mensen die wel een beperking hebben. Het spreekt voor zich dat er niets mis is met die mensen, maar het kan wel ontzettend moeilijk voor ze zijn om op een gewone datingsite tot hun recht te komen. vandaar dat we ons zijn gaan verdiepen in speciale beperking datingsites, zodat we hen – en alle andere mensen met een beperking – van dienst kunnen zijn.  

Uniek Dating pakt daten met een beperking het meest zorgvuldig aan

We zullen het alvast verklappen: wij zien Uniek Dating als de beste allround dating site voor mensen met een beperking. Waar hem dat nu precies in zit? Uniek Dating is voor mensen die een licht verstandelijke beperking hebben of die op het autisme spectrum zitten. Nadat je een profiel hebt gemaakt, vindt er een intakegesprek met een medewerker plaats om beter in beeld te krijgen waar je precies behoefte aan hebt en hoe je persoonlijkheid in elkaar zit.

OogvoorLiefde (voormalig G Date) is het scherpst geprijsd van alle datingsites voor mensen met een beperking

Ook OogvoorLiefde is een datingsite voor mensen met een beperking die we zeker aan kunnen raden. OogvoorLiefde is het voormalige G-date. Inmiddels bestaat deze datingsite alweer ruim 10 jaar. Op het gebied van daten met een beperking is OogvoorLiefde inmiddels uitgegroeid tot de site met de meeste leden. Lidmaatschap is heel voordelig: dit kost maar drie euro in de maand. Dat is eigenlijk geen geld. bij de meeste sites ben je al gauw 10-15 euro kwijt.

Waarom wij datingsites voor mensen met een beperking uitstekend kunnen reviewen

Zoals gezegd, kennen wij genoeg mensen in onze omgeving die een beperking hebben. Na uitgebreid te hebben rondgevraagd, hebben we ongeveer een beeld kunnen vormen van waar deze mensen in een datingsite behoefte aan hebben. Laat het nu net zo zijn dat we een heel goed beeld hebben gevormd van het aanbod datingsites in Nederland en deze ook uitgebreid gereviewd hebben. We weten precies hoe je een goede datingsite herkent.

Kritisch blijven op het aanbod datingsites voor mensen met een beperking

daten kan lastig zijn voor mensen met een beperking, vooral omdat ze wellicht met het idee zitten minder te bieden te hebben Dan iemand zonder officiële beperking. Nu hebben alle mensen stiekem, in meer of mindere mate, een beperking, alleen vallen gediagnostiseerde beperkingen meer op. Een ‘gewone’ datingsite is vaak niet de ideale plek voor iemand met een beperking. Je ziet dat er over het algemeen meer warmte is op beperking datingsites.

·         Hoe zit het bijvoorbeeld met afgewezen worden?

Mensen met een beperking die op een alledaagse datingsite een account hebben aangemaakt, zullen vast weleens hebben meegemaakt dat ze werden afgewezen of hun berichtjes genegeerd werden om het feit dat ze een beperking hebben. De meeste mensen zullen niet toegeven en ‘hardop’ zeggen dat de beperking de reden van de afwijzing is, maar zo voelt het vaak wel. Dat is pijnlijk en zonde. Op een beperkingen datingsite is men warmer voor elkaar.

·         Je valt minder op

Als je een beperking hebt en je maakt een account aan op een datingsite voor mensen met een beperking, dan val je niet meer op – in zekere zin is iedereen gelijk. Dat is natuurlijk iets moois. Op een beperking datingsite zal het zeker makkelijker voor je zijn om nieuwe contacten te leggen, maar er is geen garantie dat je ook de liefde vindt. Romantiek is vaak wat lastiger dan vriendschap en je kunt het niet forceren – je wordt verliefd op elkaar of niet.

·         Mensen zullen eerlijker zijn

Op een datingsite voor mensen met een beperking zullen mensen eerlijker zijn. Je kunt ervan uit gaan dat haantjesgedrag op zo’n website zeldzaam is. er is geen reden om je groter, trotser, dapperder of stoerder voor te doen dan nodig is, het draait juist allemaal om empathie.

Scepsis: zijn alle datingsites voor mensen met een beperking even goed?

Toen wij voor het eerst te horen kregen dat er speciale datingsites voor mensen met een beperking zijn, waren we erg positief. Niet alleen is een beperking datingsite de plek om op zoek te gaan naar een vaste relatie, het is ook gewoon een broodnodige ontmoetingsplek voor gelijkgestemden. We hoopten wel van harte dat alle sites genoeg leden hadden en van voldoende kwaliteit waren. uit ons onderzoek is gebleken dat er gelukkig heel veel moois tussen zit.

Beloftes van datingsites: feit of fictie?

‘Gewone’ datingsites zullen wat sneller met beloftes strooien dan datingsites voor mensen met een beperking. Dat komt omdat deze datingsites minder commercieel in opzet zijn – minder bezig met geld verdienen en meer met het bieden van een service voor een soms vergeten groep in de samenleving. Dat je een warm onthaal zult krijgen is bij de meeste datingsites voor mensen met een beperking zeker waar, maar de klik met anderen moet je zelf maken.

Een datingsite voor mensen met een beperking beoordelen, doe je zo

Als je datingsites voor mensen met een beperking beoordeelt, kun je op verschillende dingen letten.

·         Vertrouwde omgeving

Het eerste belangrijke criterium voor dit type datingsites is betrouwbaarheid – een veilige en warme omgeving. Dat betekent dat er goed moet zijn ingespeeld op de wensen en verwachtingen van mensen met een beperking. Ook moeten profielen streng gecontroleerd worden op echtheid en moeten mensen die verkeerde intenties hebben worden geweerd.

·         Goede begeleiding

Begeleiding op een datingsite voor mensen met een beperking kan op verschillende manieren plaatsvinden. Dat kan in de vorm van een individueel intakegesprek, waarbij je wensen in kaart worden gebracht. Ben je op zoek naar een relatie? Of zoek je een goede vriend of vriendin? De website moet ook goed in elkaar zitten: je moet je weg er makkelijk kunnen vinden. Als je een vraag hebt, moet het duidelijk zijn aan wie je die kunt stellen.

Onze onderzoeksdata voor datingsites

Datingsites vergelijken – ook voor mensen met een beperking – gaat bij ons aan de hand van een vast aantal criteria:

·         De prijs voor een abonnement – hoe lager de kosten, hoe beter

·         De klantenservice – hoe goed word je geholpen bij een vraag of klacht?

·         Het aanbod leden – zijn er genoeg leden om uit te kiezen: genoeg vissen in de zee en kikkers in de vijver?

·         Word matchen je makkelijk gemaakt? – zijn er bepaalde matching strategieën die de datingsite gebruikt om ervoor te zorgen dat jij sneller iemand ontmoet die goed bij je past?

·         Heeft de datingsite veel goede reviews gekregen van gebruikers? – je kunt hier vaak iets over terugvinden op onafhankelijke reviewsites als Trustpilot.com

·         Is er iets bekend over de kwaliteit van de datingsite vanuit een instantie als Radar, Kassa of misschien de Consumentenbond?

De tien beste datingsites voor mensen met een beperking

Zoals beloofd, delen we hieronder de tien beste datingsites voor mensen die een beperking hebben. Alle soorten beperkingen, groot en klein, komen voorbij. per site kijken we hoe ze scoren op bovenstaande criteria. Het is belangrijk om te onthouden dat sommige beperking datingsites zich specifiek richten op een bepaalde beperking en minder algemeen in opzet zijn.

Site één: Uniek Dating heeft de beste begeleiding bij daten met een beperking

We hadden het al verklapt: Uniek Dating is onze nummer één op het gebied van daten met eren beperking. Dat is niet voor niets – wij zijn van mening dat Uniek Dating het meeste te bieden heeft:

·         Speciaal gericht op mensen op het autistisch spectrum of met een lichte verstandelijke beperking

·         Ieder nieuw lid krijgt een persoonlijk intake gesprek met een medewerker

·         Deze intake vindt altijd gewoon bij jou in de buurt plaats

·         Ben je op zoek naar een date? Een nieuwe vriendschap? Het kan gewoon allebei

·         De persoonlijke intake voorkomt ook dat de site vol komt te zitten met nepprofielen

·         Als je op je eerste date gaat, word je vergezeld door een begeleider

·         De tweede date doe je helemaal zelfstandig.

https://www.uniekdating.nl/home

Site twee: voor OogvoorLiefde betaal je een heel bescheiden bedrag

Ook OogvoorLiefde is een datingsite die we mensen met een beperking zeker aanraden.

·         OogvoorLiefde – wat eerst G Date heette – is de allergrootste Nederlandse datingsite speciaal voor mensen met een beperking

·         Op de site vind je duizenden actieve leden

·         Mensen met elke soort – maar ook zonder – beperking zijn op deze datingsite welkom

·         Abonnementen zijn super voordelig: je hebt al een abonnement vanaf drie euro in de maand

·         Je kunt je ook gratis aanmelden voor deze website en vrijblijvend een kijkje nemen

·         Je vindt singles in elke leeftijdscategorie: tussen de 18 en 70 jaar

·         Op OogvoorLiefde worden ook veel vriendschappen gesloten.

https://www.oogvoorliefde.nl/

Site drie: Capido is de beste algemene keuze daten met een beperking site

Capido is een datingsite die zeker niet mag ontbreken in dit lijstje en wel om het volgende:

·         Ook Capido is opgericht voor mensen met allerlei soorten beperkingen – zowel mentale als fysieke beperkingen

·         Je komt ook mensen tegen die geen officiële beperking hebben

·         Je kan een gratis profiel aanmaken

·         Anders ben je gemiddeld zo’n 7 euro kwijt in de maand voor een betaald abonnement

·         Mocht je dat nodig hebben of graag willen, dan helpen medewerkers van Capido je met het verder invullen van je profiel

·         Maak gebruik van handige zoekfuncties om betere matches te vinden

·         Een paar keer per jaar organiseert Capido live events voor leden.

Site vier: Parship is een geschikte datingsite voor iedereen

Van Parship heb je waarschijnlijk al eens gehoord. Parship is een site waar het allemaal om serieus daten draait. Je komt hier serieuze singles tegen, veelal zonder – maar ook mét – een beperking.

·         Parship is een grote en populaire datingsite die vooral bekend staat om zijn  wetenschappelijk onderbouwde matches

·         Je vult uitgebreide vragenlijsten in om een zo goed mogelijke profielschets te kunnen maken

·         Bijna elk Parship lid is bewust op zoek naar een serieuze relatie

·         De gemiddelde leeftijd van leden is 30-plus

·         Bijna evenveel actieve vrouwen (52%) als mannen (48%)

·         Privégegevens zijn uitstekend beschermd met digitale ssl-versleuteling

·         Parship is geregistreerd bij Thuiswinkel.org, wat betekent dat je hier veilig een account kunt openen

·         Nadeel: in vergelijking met andere (beperking) datingsites is Parship erg duur.

https://www.parship.nl/?pscode=01_500_60410_1125_4421_2429_empty_AF%28EN%29AN1QDO3ITPklGcmo2YTV0cYlUOxkHMmV3MDx3N1QTPklmZID_GV1643884047.5711738.e24ea580-84db-11ec-859e-00155def0803ID

Site vijf: Dottie is voor vriendschappen, contacten en relaties

Dottie is een relatief nieuwe datingsite voor mensen met een beperking, speciaal opgericht voor “bijzondere mensen”:

·         Je kunt als 14-16-jarige al bij Dottie terecht voor het aangaan van vriendschappen

·         Dottie is een datingsite, maar er worden ook opvallend veel nieuwe vriendschappen op gesloten

·         Je kunt je gratis registreren of kiezen voor een betaald abonnement waar je 8 euro in de maand voor kwijt bent

·         Na het aanmaken van een profiel kun je direct door andere profielen bladeren

·         Je vindt rond de 3500 actieve leden op Dottie

·         Erg makkelijke website om te gebruiken – je vindt gemakkelijk wat je zoekt

·         Dottie is opgericht door Sophie Lohier, speciaal voor haar broer met verstandelijke beperking. Het doel: lotgenoten een platform bieden waar zij met elkaar in contact kunnen komen

·         Wist je dat Dottie in heel de BeNeLux actief is?

https://www.dottie.be/

Site zes: Durf Jij Met Mij is speciaal voor mensen met psychische problemen

Durf Jij Met Mij is een datingsite met een bijzondere insteek.

·         Deze datingsite is specifiek opgericht om daten voor mensen met psychische problemen een stuk laagdrempeliger te maken

·         Iedereen is lotgenoot, dus je hoeft niet bang te zijn dat je gek wordt aangekeken

·         Je hoeft niet telkens je situatie aan andere leden uit te leggen

·         Deze website wordt door meerdere GGZ-instellingen ondersteund – je hebt er alleen toegang toe als je bij één van deze organisaties bent aangesloten. Met andere woorden: je hoeft niet bang te zijn voor nepprofielen of mensen die hier eigenlijk niet thuishoren

·         Een steeds groter aantal inschrijvingen

·         Durf Jij Met Mij heeft een prettige eigen handleiding en een site met gemakkelijk te gebruiken functies

·         Mocht je dat willen, dan kun je gespecialiseerde medewerkers laten meekijken met het contact dat je aangaat

·         Nadeel: voor je je kunt inschrijven, heb je wel goedkeuring nodig van de instelling waarbij je ingeschreven bent.

https://durfjijmetmij.nl/

Site zeven: Datingvoormensenmeteenbeperking.nl is heel eenvoudig in gebruik

Datingvoormensenmeteenbeperking.nl is een mondvol voor een datingsite, maar gelukkig hebben we kunnen achterhalen dat deze datingsite garant staat voor kwaliteit. Waar dat uit blijkt?

·         Ook deze datingsite is geschikt voor mensen met allerlei soorten beperkingen

·         De site is gemakkelijk te gebruiken – navigeren is niet moeilijk

·         Lid worden kan ook gratis

·         Het ledenbestand van deze datingsite voor mensen met een beperking blijft langzaam groeien

·         Onderdeel van Dating Factory, een enorm datingnetwer4k dat meerdere datingsites van hoog niveau beheert.

https://www.datingvoormensenmeteenbeperking.nl/

Site acht: bij Dating-voor-Gehandicapten wordt voor jou de ideale date uitgezocht

Wat mag je precies verwachten van de datingsite Dating-voor-Gehandicapten?

·         Ideale beperkingen datingsite voor het aangaan van vriendschappen of het vinden van vaste relaties

·         Wat voor beperking je ook hebt, iedereen is welkom

·         Je voelt je snel op je plek tussen lotgenoten en gelijkgestemden

·         Op deze datingsite vind je alleen echte profielen, geen oplichters

·         De website is geschikt voor mensen die lichamelijk beperkt zijn, maar ook voor mensen die een verstandelijke beperking hebben.

https://dating-voor-gehandicapten.nl/daten-met-een-beperking

Site negen: ABC Date richt zich specifiek op mensen met een licht verstandelijke beperking

Ook ABC Date richt zich op daten met een beperking en probeert de ervaring zo makkelijk mogelijk te maken.

·         ABC Date is opgericht voor mensen die een licht verstandelijke beperking hebben

·         Webhulp Steffie maakt je wegwijs op de website zodat je niet verdwaald raakt

·         De datingsite is ideaal voor het vinden van dates en nieuwe vrienden

·         Alle profielen zijn gecontroleerd – je komt geen nepprofielen tegen

·         Nadeel: je kunt je alleen bij ABC Date inschrijven als je bent aangesloten bij een zorginstelling die speciale afspraken met ABC Date heeft gemaakt.

https://www.abcdate.nl/wat-is-abcdate-/

Site tien: Hokjesdating is geschikt voor mensen met én zonder beperking

Tot slot mag ook Hokjesdating niet ontbreken in deze top tien. Waarom dat is?

·         De naam doet misschien anders vermoeden, maar bij Hokjesdating zijn mensen met elke vorm van beperking welkom

·         Je krijgt uitgebreide opties om je profiel in te richten en zo meer gericht op zoek naar matches te gaan

·         Speciaal voor het vinden van maatjes, vriendschappen, maar ook vaste relaties en liefde

·         Wil je een jaarlang onbeperkt gebruik maken van Hokjesdating, dan ben je hiervoor 125 euro kwijt – iets meer dan 10 euro in de maand. De sitemedewerkers zullen je dan ook tips geven om je profiel extra te verbeteren. Daarnaast krijg je per maand een overzicht van al jouw matches

·         Hoewel de eerste maand na je aanmelding gratis is, is Hokjesdating zeker niet de goedkoopste optie.

https://www.hokjesdating.nl/

De allerbeste datingsites voor invaliden en mensen met beperking volgens de experts

Wist je dat Kassa, Radar en Consumentenbond heel wat hebben afgeschreven over allerlei soorten datingsites? Nu hebben ze zich helaas nog niet gewijd aan datingsites voor mensen met een beperking, maar wel houden ze de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten. Daarom raden wij je aan dat ook te doen en deze organisaties niet uit het oog te verliezen als het op de beoordeling van datingsites aankomt. Er is een aantal dingen dat opvalt:

·         Op de meeste websites die betaalde abonnementen hebben, kun je met een gratis account niet heel veel – dit is echt puur en alleen om kennis te maken met de site

·         Op niet alle datingsites is je privacy zo goed beschermd als je zou hopen

·         Sommige datingsites verlengen ook automatisch je betaalde abonnement zonder eerst om je toestemming te vragen

·         Dan zijn er nog datingsites waarbij het niet altijd even duidelijk hoeveel je nu precies moet betalen

·         Ook zijn er datingsites waarop de informatie over accounts e=n dergelijke wat slordig over de website is verspreid

·         Kleine datingsites voor mensen met een beperking zullen niet meteen een keurmerk hebben – dit wil zeker niet zeggen dat ze onbetrouwbaar zijn, maar wel dat het een stuk moeilijker is de betrouwbaarheid van de website te achterhalen.

De beste keuzes nog eens in onze overzichtelijke vergelijker

Hieronder vind je nogmaals de best beoordeelde datingsites voor mensen met een beperking in onze handige vergelijker. Zoals je ziet, hebben we de optie ‘beperking’ alvast voor je aangevinkt, zodat je direct ziet welke in deze categorie het best beoordeeld zijn.

Gebruikte bronnen voor dit datingsite onderzoek

Deze bronnen hebben we gebruikt bij het schrijven van dit daten met een beperking artikel:

·         https://www.consumentenbond.nl/online-kopen/datingsites-en–apps.

Daten met een beperking: jouw vervolgstap

Daten voor mensen met een beperking gaat meestal niet vanzelf, is inmiddels wel gebleken. Gelukkig zijn er genoeg speciale datingsites die specifiek rekening houden met de behoefte van mensen met een beperking. Je kunt hiermee verschillende kanten op. Het is nu aan jou de datingsite voor mensen met een beperking uit te kiezen die het beste aansluit bij je persoonlijke behoeften en wensen. Misschien vind jij wel de liefde of de vriendschap die je zoekt.