Inhoud van deze pagina:

De beste dating apps voor jong en oud: in dit artikel vind je de 10 allerbeste apps

Wat weet jij al van dating apps? Het mag duidelijk zijn dat dating apps sterk lijken op datingsites, maar dan voor op tablet en mobiel – vaak zijn het datingsites die ook een eigen app beschikbaar stellen. Er zijn ook dating apps die echt alleen als app te gebruiken zijn. benieuwd naar wat nu echt de allerbeste dating apps zijn, voor de mensen die graag en veel gebruik van hun telefoon maken? in dit artikel behandelen we onze eigen top 10 aan dating apps.

Onze zoektocht naar de beste dating apps was uitgebreid

als redactie waren we flink nieuwsgierig naar wat datingapps te bieden hebben. Een gedeelte van ons – ongeveer de helft – is single en wil graag meer weten over wat de apps vandaag de dag te bieden hebben. We kunnen je alvast verklappen dat het aanbod ons in ieder geval niet tegenviel. Er zijn veel verschillende datingapps – gratis of niet – en voor verschillende doelgroepen die we van boven tot onder hebben uitgeplozen op zoek naar antwoorden.

Lexa is de allerbeste dating app in ons lijstje – waarom? Lexa is het meest divers

We kunnen je alvast vertellen dat Lexa onze favoriet is op het gebied van dating apps. Waar hem dat nu precies in zit? Lexa is een grote en heel populaire Nederlandse datingsite en -app. Het leuke van Lexa is dat je hier allerlei soorten leden tegenkomt, uit alle lagen van de Nederlandse bevolking en zelfs daarbuiten. Lexa heeft behalve een handige app ook gewoon een mobiele website. Qua gebruiksgemak zit je bij deze Nederlandse datingapp dus wel goed.

>> Tip: maak hier een gratis account om de Lexa-app te kunnen downloaden

Parship is dé aanrader als je echt serieus op zoek bent

Ook Parship is allereerst bekend als datingsite. Maar ook hiervan kun je dus een app gebruiken. Het grote verschil tussen Lexa en Parship is dat Lexa wat meer vrijblijvend is, terwijl je bij Parship bijna exclusief serieuze leden tegenkomt op zoek naar een serieuze relatie. Parship maakt gebruik van de best onderbouwde persoonlijkheidstest, wat ervoor zorgt dat je de best mogelijke matches en een zeer hoog slagingspercentage (bijna 38%) krijgt.

>> Tip: maak hier een gratis account om de Parship-app te kunnen downloaden

Waarom wij prima in staat zijn dating apps te beoordelen

Simpel: wij kunnen dating apps prima beoordelen omdat we ze zelf hebben uitgeprobeerd. Ieder van ons op de redactie heeft zich voor minstens één – vaak meerdere – dating app(s) ingeschreven. Zo hebben we een breed beeld van het aanbod gekregen. We hebben al onze bevindingen naast elkaar gelegd en grondig vergeleken. Dit volledige, uitgebreide artikel is geschreven op basis van de unieke kennis en inzichten die we tijdens ons onderzoek hebben opgedaan.

Het aanbod dating apps kritisch bekeken

Natuurlijk is het belangrijk dat je erg kritisch blijft op de dating apps die je gebruikt. Je moet sowieso erg kritisch zijn op apps die je op je telefoon of tablet kunt installeren. Zo gelden er per datingapp verschillende doelgroepen. Je moet een app gebruiken die het beste aansluit bij jouw wensen.

·         Weinig controle

Op sommige dating apps is weinig of zelfs helemaal geen controle op de kwaliteit van de profielen. Dat is zeer kwalijk. Je kunt daarom het beste kiezen voor een dating app die je kent en vertrouwt – het liefst eentje met een keurmerk, zoals het Keurmerk Veilig Daten of dat van Thuiswinkel.org. Er zijn veel richtingen die je uit kunt gaan. profielen moeten ook met de hand gecontroleerd en bij voorbaat geverifieerd worden om valse profielen tegen te gaan.

·         Technisch goed onderbouwd

Van een dating app verwacht je natuurlijk dat deze net zo goed werkt als een datingsite. De dating app mag niet traag zijn, vastlopen of onhandig in gebruik, want dan heb je er niet veel aan.

·         Transparant en eerlijk

Tot slot mag je van een dating app verwachten dat alle praktische informatie gemakkelijk is op te vragen. Het moet in één oogopslag duidelijk zijn hoe duur een abonnement is en wat je wel of niet met een gratis abonnement kunt. Mocht je een vraag willen stellen aan de helpdesk, dan mag je ervanuit gaan dat je in korte tijd een antwoord krijgt waar je ook iets aan hebt.

Een sceptische eerste indruk over dating apps

Dating apps klinken in eerste instantie misschien fijner en handiger dan ze zijn. Hoewel je met een dating app mensen kunt ontmoeten die je anders nooit had ontmoet, is er ook een grote kans dat je nooit een antwoord krijgt op het lieve en bedachtzame berichtje aan iemand die je leuk vindt. Op een datingsite word je niet zomaar afgewezen, maar volstrekt genegeerd, wat natuurlijk nog erger is. gesprekken komen moeilijk op gang en je wordt veel teleurgesteld.

Welke beloftes kun je van dating apps verwachten? Zijn die beloftes onzin?

Een dating app die gaat beloven dat jij je droompartner sowieso gaat vinden, liegt. Het is namelijk zo dat op elke datingsite of app nog niet de helft van alle leden een vaste relatie vindt. Dat heeft heus niet alleen maar te maken met de kwaliteit van de datingsite: het zegt meer over hoe lastig het is om online de juiste partner te vinden, hoe goed je ook je best doet. Als een datingapp bepaalde beloftes doet, controleer dan in reviews of dit echt waar is of niet.

Een dating app beoordelen: hanteer deze criteria

Je kunt de kwaliteit van een datingapp aan de hand van meerdere criteria beoordelen:

Hoe wordt de doelgroep aangesproken?

Elke datingapp heeft weer een net iets andere doelgroep – er zijn apps voor jongeren, apps voor senioren, apps voor snelle flirts en apps voor serieuze relaties. De vraag is hoe goed de dating app in staat is de doelgroep het juiste platform te bieden waarop de kans van slagen zo groot mogelijk is.

Linken met sociale media

Het komt steeds vaker voor dat datingapps gelinkt worden met sociale media als Instagram en Facebook. Bij Badoo moet je je profielfoto bijvoorbeeld verifiëren aan de hand van een foto op sociale media. Of je dit fijn vindt of niet en het een voordeel is, verschilt van persoon tot persoon.

Bescherming van je privacy

Op de beste dating apps is je privacy optimaal beschermd. Dat houdt in dat je gegevens veilig worden opgeslagen en niemand van buiten er toegang toe heeft. Je kunt de veiligheid van een datingapp of datingsite het beste beoordelen aan de hand van een keurmerk.

Serieuze matches

Dating apps die werk maken van het matching proces zullen uitgebreide vragenlijsten plus een hoop persoonlijkheidstesten toevoegen. Op basis van de uitslagen van de onderbouwde tests kunnen via een algoritme profielen worden gevonden van mensen die het beste bij je passen.

Profielfuncties

Wat ook heel belangrijk is, is dat je genoeg functies hebt om je profiel mee aan te kleden. Niet alleen kun je dan jezelf beter uiten, het is ook makkelijker om profielen van anderen te bestuderen.

Onze onderzoeksdata voor dating apps

Zoals gezegd, hebben wij dating apps in de praktijk getest. Daarbij letten wij in ieder geval op het volgende:

·         Gebruiksgemak van een datingapp

Wij vinden het heel belangrijk dat alles klopt aan een app en dat je er gemakkelijk je weg op kunt vinden. dat geldt dus ook voor het vinden en contacteren van de helpdesk.

·         Over de helpdesk gesproken

Heb je een vraag, dan moet je snel geholpen worden. Dat is waar een helpdesk voor is. Een goede helpdesk is via mail én telefoon te bereiken, ook buiten kantooruren om en in het weekend.

·         Eerlijke prijzen voor abonnementen

·         De dating app moet voldoende (betalende) leden hebben

·         Er moeten goede reviews over bekend zijn

·         Wat Radar, Kassa en de Consumentenbond – of vergelijkbare organisaties – over een dating app zeggen, is ook van groot belang voor ons

·         Hoe wordt er gematcht?

·         Tot slot zijn we heel nieuwsgierig naar het slagingspercentage voor het vinden van dates en/of vaste relaties.

De tien allerbeste dating apps

We hadden het al verklapt: hieronder volgt onze top 10 beste dating apps. Deze apps zijn getoetst aan bovenstaande criteria. Stuk voor stuk scoren ze gemiddeld goed. Nu zegt een gemiddelde natuurlijk niet alles, vandaar dat we je uitnodigen jouw kritische blik erover te laten gaan.

Dating app 1: de Lexa app is net zo handig als de Lexa website

Zoals gezegd, de Lexa app is wat ons betreft de allerbeste en daar hebben we een aantal goede redenen voor:

·         In de app maak je gebruik van alle functionaliteiten die je van de Lexa website gewend bent

·         Eventueel kun je ook kiezen voor de Lexa mobiele website

·         Deze app heeft het grootste ledenaanbod binnen heel Nederland

·         Blader eenvoudig door tal van unieke profielen

·         Je kunt ook een dagelijkse selectie aan profielen ‘swipen’

·         Een account aanmaken is zo gebeurd

·         Nadeel: je wordt niet automatisch aan andere profielen gelinkt.

>> Tip: maak hier een gratis account om de Lexa-app te kunnen downloaden

Dating app 2: aan de professionaliteit van Parship valt niet te tippen

Ook Parship is een datingplatform dat je vooral van de website variant kent. Maar er is dus ook een app.

·         Ook bij Parship maak je gebruik van alle functionaliteiten en expertise van de website

·         Parship voert uitgebreide persoonlijkheidstests uit, zodat er een psychologisch portret kan worden geschetst

·         Zeer goede matchingsmechanismen – eigenlijk ongeëvenaard in Nederland

·         Parship is een site/app met een hoog slagingspercentage voor het vinden van vaste relaties: minstens 1 op 3

·         Bijna elke member zoekt een vaste relatie

·         Nadeel: Parship is ten opzichte van andere dating apps echt duur.

>> Tip: maak hier een gratis account om de Parship-app te kunnen downloaden

Dating app 3: EliteDating voor hoger opgeleiden heeft ook een speciale app

Ook EliteDating is een datingsite die je nu een hoge kwaliteit app aanbiedt.

·         Vertrouw ook bij EliteDating op de expertise van een reeds ervaren datingsite

·         EliteDating focust op hoger opgeleiden die naar een serieuze relatie op zoek zijn

·         EliteDating is een grote website met meer dan genoeg leden

·         Onder hoog opgeleid wordt bij EliteDating een hbo- of WO-diploma verstaan

·         De uitgebreide persoonlijkheidstest is één van de beste manieren voor het matchen van profielen.

Dating app 4: Tinder is de app die het gemakkelijkst is in gebruik

Tinder is een app waar je als jongere, maar waarschijnlijk ook als iets ouder persoon ongetwijfeld al eens van hebt gehoord. Tinder is misschien wel de aller bekendste dating app.

·         Tinder kent ongelooflijk veel leden, in Nederland maar ook daarbuiten

·         Tinder is een heel eenvoudige en gebruiksvriendelijke app

·         Maak in korte tijd kennis met heel veel profielen en mensen

·         Vind met name ook mensen bij jou uit de omgeving

·         Handig profielen filteren op basis van slimme zoekcriteria

·         Op Tinder zul je in korte tijd veel matches kunnen scoren – het blijft spannend

·         Alle profielfoto’s worden geverifieerd

·         Wereldwijd is Tinder al goed voor ruim 55 miljard matches

·         Nadeel: ben je naar een serieuze relatie op zoek? Dan zit je bij Tinder verkeerd.

Dating app 5: je kunt natuurlijk ook het Tinder alternatief Badoo gebruiken

kies je niet voor Tinder? Dan kun je altijd nog kiezen voor het bijna net zo grote alternatief Badoo.

·         Ook Badoo is een internationaal opererend datingplatform

·         Ruim 300 miljoen gebruikers wereldwijd

·         De app richt zich met name op het uiterlijk vertoon in de vorm van profielfoto’s – dit doet het erg goed bij tieners en twintigers

·         Badoo is ideaal voor nieuwe contacten: op romantisch vlak, maar ook gewoon vriendschappelijk

·         Ontmoet net als bij Tinder eenvoudig mensen uit je nauwe omgeving.

Dating app 6: op zoek naar een gratis datingapp? Kies die van HappyPancake

HappyPancake is een dating app die in deze top 10 zeker niet mag ontbreken.

·         In ieder geval onze nummer één als het op leuke en originele namen aankomt

·         HappyPancake is een datingsite en -app die volledig gratis is

·         Stiekem is HappyPancake een heel volwassen datingapp waar je veel mensen tegenkomt die een serieuze relatie zoeken

·         De HappyPancake is uit Scandinavië aan komen waaien, waar de populaire datingsite en -app al jaren populair is

·         Maak een uitgebreid profiel aan en gebruik filters voor het vinden van de ideale match

·         Nadeel: in plaats van voor de app te betalen, krijg je verplicht advertenties te zien.

Dating app 7: het visueel ingestelde dating platform Pepper is ook als app te gebruiken

Pepper ken je ongetwijfeld ook wel minstens van naam. Deze bekende datingsite is nu ook als app te gebruiken.

·         Prachtig vormgegeven profielen met foto’s en ander beeldmateriaal

·         Snel en gemakkelijk bladeren door leuk aangeklede profielen

·         Net als bij Tinder kun je eenvoudig profielen swipen

·         De persoonlijkheidstest maakt je profiel compleet

·         Het interview helpt je je profiel verder uit te breiden en tot in de puntjes te verzorgen.

Dating app 8: Getonce richt zich op kwaliteit boven kwantiteit

Getonce, of te wel: Once, is een datingsite die heel anders in elkaar zit dan een Badoo of Tinder.

·         Kwaliteit boven kwantiteit – per dag krijg je één precies op maat gemaakte match te zien

·         Een datingsite en -app met een bijzonder persoonlijke en warme insteek

·         Once is een erg persoonlijke datingapp – al zijn er ook mensen die dat misschien wat te confronterend vinden

·         Once is de datingsite waar je naartoe gaat als je diepgang nodig hebt

·         Wereldwijd meer dan 10 miljoen actieve leden.

Dating app 9: Happn maakt gebruik van fysieke notificaties

Ook Happn is vooral bekend als datingsite, maar net zo goed als dating app te verkrijgen.

·         Kom je fysiek in de buurt van een andere Happn gebruiker, dan krijg je hier een notificatie van – je hebt nu de mogelijkheid een like te versturen en een chat te beginnen

·         Happn geeft je vrij letterlijk een tweede kans voor een goede eerste indruk

·         Wereldwijd al ruim 100 miljoen gebruikers, maar Happn blijft nog altijd rap groeien

·         Ideale app voor op een evenement of festival.

Dating app 10: Draait het allemaal om de spanning? Kies dan Victoria Milan

Wat nog ontbrak in deze lijst was een app die spannend daten mogelijk maakt: hier is Victoria Milan.

·         Victoria Milan is de ideale app voor het vinden van vluchtig contact

·         Vreemdgaan en speelse avonturen beleven doe je bij Victoria Milan volop

·         Veel aantrekkelijke leden

·         Behalve singles, kom je hier ook swingers en singles tegen – het aanbod is divers

·         Victoria Milan is een internationale website op hoog niveau

·         Dankzij de blur mogelijk kun je je anonimiteit bewaren als je die niet prijs wil geven.

De beste dating apps: een second opinion

Ook de Consumentenbond, Radar en Kassa hebben zich over datingapps uitgelaten. Over de gratis lidmaatschappen bij apps waar je normaal gesproken voor betaalt, zijn panelleden van de Consumentenbond niet echt te spreken. Pepper staat bekend om zijn duidelijke overzicht van prijzen.   De informatie op een site als Lexa is soms wat verspreid en versnipperd. Sites als Lexa, Pepper en Parship voldoen ieder aan de strenge eisen van Keurmerk Veilig Daten.

Het Keurmerk Veilig Daten

Wat houdt het Keurmerk Veilig Daten nu eigenlijk in? Dit keurmerk wordt alleen gegeven aan datingsites die transparant zijn over abonnementskosten. Met andere woorden: de volledige kosten voor een abonnement en overige diensten moeten voor klanten makkelijk zijn terug te vinden. eerlijkheid en transparantie zijn ook voor ons belangrijke toets criteria.

De beste keuzes nog eens in onze overzichtelijke vergelijker

Hieronder vind je nogmaals de best beoordeelde dating-apps in onze handige vergelijker. Zoals je ziet, hebben we de optie ‘app’ alvast voor je aangevinkt, zodat je direct ziet welke in deze categorie het best beoordeeld zijn.

Gebruikte bronnen voor ons dating app onderzoek

Deze bronnen zijn gebruikt voor het schrijven van dit beste dating app artikel:

·         https://www.consumentenbond.nl/online-kopen/datingsites-en–apps

·         https://www.bnnvara.nl/kassa/artikelen/helft-datingsites-scoren-onder-de-maat

Jouw vervolgstap: dating apps vergeleken

In dit artikel hebben we verschillende dating apps vergeleken. Wat opvalt, is dat veel van deze apps ook als datingsite bestaan. Ze zijn dan in een latere fase omgezet in een app. In de praktijk verschillen sites en apps niet zoveel van elkaar, behalve in het toestel waarop je ze gebruikt. Het is nu aan jou een keuze te maken uit je favoriete dating apps en de app te kiezen die het beste bij je wensen aansluit. We wensen je veel succes met het vinden van de liefde.