Inhoud van deze pagina:

De beste datingsites voor hoger opgeleiden: wij bespreken ze allemaal

Ben jij al bekend met het fenomeen datingsites voor hoger opgeleiden? Dit zijn datingsites waar hoog opgeleide singles op zoek gaan naar andere hoog opgeleide singles. Soms moet je ook een bepaald diploma laten zien. Wat er precies bedoeld wordt met hoogopgeleid, verschilt van geval tot geval. omdat hoger opgeleiden datingsites nog redelijk nieuw zijn, zijn ze misschien niet allemaal even bekend. In dit artikel gaan wij de tien allerbeste bespreken.

De zoektocht naar goede hoger opgeleiden datingsites was een uitgebreide

Onze redactie bestaat uit voornamelijk hoog opgeleide mensen. Nu denken we bij onze ideale partner niet meteen aan hoogopgeleid, vandaar dat we erg geïntrigeerd waren door het aanbod hoger opgeleiden datingsites. We zijn op onderzoek uitgegaan en zullen onze resultaten in dit artikel uitgebreid met je besproken. Eén ding dat opvalt: het is heus niet zo dat je op hoger opgeleiden datingsites alleen maar slimme mensen tegenkomt die alles weten.

Match4Me is volgens de redactie de allerbeste datingsite voor hoger opgeleiden

Om gelijk met de hoger opgeleiden deur in huis te vallen: wat ons betreft is Match4Me de allerbeste optie. Waarom dat precies is? Match4Me is alleen toegankelijk voor mensen die een WO of hbo opleiding hebben afgerond en hier een diploma van kunnen laten zien. De website beschikt over het Keurmerk Veilig Daten en is echt bedoeld voor mensen die op zoek zijn naar een serieuze relatie. Ook kom je er ongeveer evenveel mannen als vrouwen tegen.

E-matching is de hoger opgeleiden datingsite voor de scherpste prijs

Ook e-Matching is een site die je zeker moet overwegen als je op zoek bent naar hoger opgeleiden. Dankzij de kennismakingsactie krijg je de eerste week helemaal gratis. Je kunt eindeloos door profielen bladeren en berichten sturen. Er is bij E-matching elke dag wel wat te beleven. Je kiest voor een gratis lidmaatschap of een betaald lidmaatschap voor een scherpe prijs. Je kunt je ook regelmatig voor speeddate sessies inschrijven. Hartstikke leuk!

>> Tip: maak hier een gratis account bij E-Matching

Waarom wij geschikt zijn als hoger opgeleiden datingsite reviewers?

Zoals gezegd, zijn wij van de redactie stuk voor stuk hoger opgeleid en intensief bezig geweest met online daten. We hebben meer dan genoeg ervaring om hier onderbouwd over te kunnen schrijven. Bovendien zijn wij professionele reviewers die alles op de schop nemen en alles dat los en vast zit, willen reviewen. We weten waar we het over hebben en weten we dat niet, dan lezen we ons zo goed mogelijk in. Ook kijken we goed naar de reviews van anderen.

Het aanbod hoger opgeleiden datingsites kritisch bekeken

Uiteraard dien je het aanbod datingsites kritisch te bekijken. Dat heeft ermee te maken dat er veel verschil in kwaliteit zit tussen de verschillende sites. We raden je in ieder geval af om je bij de eerste de beste datingsite meteen in te schrijven. Het is verstandig je eerst goed in te lezen.

·         Hoe hoog opgeleid is hoog opgeleid?

Het is niet altijd verstandig mensen in de categorie hoger opgeleid over één kam te scheren, zeker niet gezien het feit dat er veel verschillen tussen hoger opgeleiden bestaan. Zo heeft de één misschien met hakken over de sloot een hbo diploma behaald, terwijl de ander met twee vingers in de neus zijn doctoraat haalde. Heeft een natuurkundige wel echt iets gemeen met een marketingspecialist, simpelweg om het feit dat ze allebei hoger zijn opgeleid.

·         Opleiding zegt niet alles

Je kunt wel hoger opgeleid zijn, maar dat wil niet per se zeggen dat alle hoger opgeleiden per se slim zijn of gesprekken op “niveau” kunnen voeren. Hou er rekening mee dat dit echt twee heel verschillende dingen zijn. waarom word je nu precies verliefd op iemand? Is dit op basis van opleidingsniveau of omdat het klikt tussen jullie beiden? Natuurlijk speelt opleidingsniveau wel een rol van betekenis: hoog opgeleide mensen hebben eerder dezelfde interesses.

·         Wordt het wel gecontroleerd?

Er zijn ook genoeg datingsites die beweren voor hoger opgeleiden te zijn, maar waarbij di uiteindelijk helemaal niet wordt gecontroleerd. Je hoeft bijvoorbeeld geen diploma of ander bewijs te uploaden dat je wel echt een opleiding hebt genoten. Een beetje jammer, want zo weet je niet zeker dat de profielen waar je doorheen bladert ook echt bij hoger opgeleiden horen.

Een sceptische eerste indruk over hoger opgeleiden datingsites

Zoals gezegd, kennen hoger opgeleiden datingsites de nodige haken en ogen. het is heus niet altijd zo dat je automatisch alleen maar hoger opgeleiden tegenkomt. Daarnaast zou je je kunnen afvragen wat de categorie “hoger opgeleid” nu eigenlijk toevoegt. Je kunt van tevoren immers niet plannen op wie je verliefd wordt. Toch is uit ons onderzoek gebleken dat er domweg heel wat  hoger opgeleiden datingsites zijn die heel goed in elkaar zitten.

De beloftes van hoger opgeleiden datingsites: gebakken lucht of niet?

Hoger opgeleiden datingsites zullen je misschien beloven dat je sneller iemand tegenkomt die écht bij je past. Uiteindelijk is het natuurlijk nog maar de vraag of de slagingspercentages voor het vinden van een vaste relatie wel echt hoger zijn op websites voor hoger opgeleiden dan elders. Hierover is helaas lang niet altijd iets bekend. Online daten blijft een gokje wagen: meer dan de helft van alle mensen die op een website actief zijn, vinden geen vaste relatie.

Een hoger opgeleiden datingsite beoordeeld: deze criteria hanteer je

Als je een datingsite voor hoger opgeleiden gaat beoordelen, zijn er altijd meerdere criteria waarop je moet letten:

De prijs van de website

Bij elke datingsite, niet alleen die voor hoger opgeleiden, is het belangrijk dat er eerlijke prijzen worden gehanteerd. Je moet waar krijgen voor je geld: tegenover bepaalde kosten moet een bepaalde service staan. Dat spreekt voor zich. Let dus op de prijs-kwaliteit verhouding.

De wijze waarop gematcht wordt

Sommige datingsites doen maar een dotje als het op het matchen van profielen aankomt. Maar er zijn ook datingsites waarbij dit met veel zorg gebeurt. Dat zijn de datingsites die moet hebben. Deze sites maken gebruik van uitgebreide vragenlijsten voor leden. Op basis van de uitslag van psychologische testjes kan worden bepaald welke profielen het beste bij je passen.

Hoe er gecontroleerd wordt

Met controle bedoelen we in dit geval op de kwaliteit van de profielen. Wij vinden het belangrijk dat profielen en foto’s uitgebreid met de hand worden gecontroleerd en dat er op datingsites voor hoger opgeleiden ook echt controle is op het feit dat mensen hoger zijn opgeleid.

Onze onderzoeksdata voor hoger opgeleiden datingsites

Bij het beoordelen van een datingsite – al dan niet voor hoger opgeleiden – letten wij in ieder geval op het volgende:

·         De prijs voor een abonnement moet deugen

·         Ook de prijs-kwaliteit moet uitstekend zijn

·         Wat kun je met een eventueel gratis abonnement?

·         Kun je gemakkelijk je weg vinden op de website?

·         Zijn de matches die je krijgt voorgeschoteld van hoge kwaliteit?

·         Hoe goed word je geholpen door de helpdesk?

·         Hoe wordt de datingsite beoordeeld in reviews?

·         Hebben instanties als de Consumentenbond of organisaties als Kassa en Radar over de datingsite geschreven?

De tien allerbeste datingsites voor hoger opgeleiden

Zoals gezegd, bespreken we in dit artikel de tien allerbeste datingsites voor hoger opgeleiden. Deze volgen hieronder. Elk van deze sites is van hoge kwaliteit en wordt persoonlijk door de redactie aanbevolen. Onze tip: let vooral goed op de kleine verschillen tussen sites.

Hoger opgeleiden site 1: E-matching is de allerbeste en heeft een gratis eerste proefweek

Waarom is E-Matching onze #1 keuze is voor hoger opgeleiden?

·         Dankzij de Kennismakingsactie krijg je de eerste week nu gratis

·         Kosteloos schrijven van en reageren op berichten

·         Handmatige controle van zowel profielen als foto’s

·         Gratis lidmaatschap is ook een optie

·         Inschrijven gebeurt in vier eenvoudige stappen

·         Tegen betaling kun je ook aan speeddate sessies meedoen.

>> Tip: maak hier een gratis account bij E-Matching

Hoger opgeleiden site 2: Match4Me is de #2 keuze datingsite voor hoger opgeleiden

Zoals gezegd, is Match4Me wat ons betreft de allerbeste keuze datingsite voor hoger opgeleiden. Hier in het kort waarom:

·         Handmatige controle van profielen

·         Ook te gebruiken op smartphone en op tablet

·         Onderdeel van MatchMedia: het grote online platform dat liefst 30 verschillende datingsites beheert

·         Website ingericht naar de wensen per land (internationaal georiënteerd)

·         Uitstekende klantenservice waar je snel geholpen wordt met je vragen.

Hoger opgeleiden site 3: EliteDating is het meest kritisch over opleidingsniveau

Er zijn ook genoeg redenen om te kiezen voor datingsite EliteDating:

·         Heel veel actieve leden

·         Minstens 70% van alle leden is hoog opgeleid

·         Ongeveer evenveel vrouwen (52%) als mannen (48%) actief

·         Vooral geschikt voor 30-plussers op zoek naar een serieuze relatie

·         Handmatige controle van nieuwe profielen

·         Leden hebben een universitaire opleiding

·         De uitgebreide persoonlijkheidstest die je als nieuw lid maakt, is gebaseerd op de “Big Five” theorie die kijkt naar de belangrijkste hoofddimensies van iedere persoonlijkheid.

Hoger opgeleiden site 4: bij Smart Singles draait het allemaal om gesprekken op niveau

Ook Smart Singles is een website die je als hoog opgeleide single zeker moet uitproberen.

·         In ieder geval geen fictieve profielen – alle profielen behoren bestaande mensen toe

·         Snel een eigen profiel aangemaakt

·         Begin met een standaard gratis profiel of betaal 24,99 euro in de maand voor VIP-toegang

·         Een nadeel: diploma’s van leden lijken niet gecontroleerd te worden.

Hoger opgeleiden site 5: Academic Singles heeft de meest uitgebreide profielopties

Kiezen voor Academic Singles? Ook dat is een heel verstandige keuze.

·         Boordevol hoog opgeleiden die naadloos aansluiten bij je persoonlijkheid

·         Een uitgebreide vragenlijst brengt je persoonlijkheid in kaart

·         Gratis inschrijven is bij Academic Singles mogelijk

·         De man-vrouwverhouding is ongeveer gelijk

·         Maar liefst 41% van alle leden houdt een vaste relatie over aan het datingavontuur – een erg hoog percentage

·         Academic Singles is met 24,99 euro per maand erg duur.

Hoger opgeleiden site 6: Parship is voor iedereen die daten serieus aan wil pakken

Ook Parship is een datingsite waarop je erg veel hoger opgeleiden tegenkomt.

·         Parship heeft als één van de eerste datingsites het Veilig Daten keurmerk ontvangen (uitgegeven door de Consumentenbond)

·         Hoog succesratio van 38%

·         Meer dan genoeg hoger opgeleide leden die een serieuze relatie zoeken

·         De wetenschappelijke persoonlijkheidstest zorgt voor betere matches

·         Nadeel: Parship is relatief duur.

Hoger opgeleiden site 7: The Inner Circle richt zich vooral op jonger hoger opgeleiden

Ook The Inner Circle is een datingsite die je als hoger opgeleide zeker eens moet uitproberen. Dit is waarom:

·         De site is erg populair onder twintigers, dertigers én veertigers

·         Ontspannen kennismaken met leden

·         The Inner Circle is van oorsprong Amsterdams, maar inmiddels wereldwijd actief

·         Ook te gebruiken als fijne datingapp

·         Nadeel: inloggen kan alleen via Facebook of Instagram.

Hoger opgeleiden site 8: op Lexa is ook voor hoger opgeleiden genoeg te beleven

Wist je dat ook Lexa een uitstekend platform is om hoger opgeleiden op te ontmoeten?

·         Lexa is een grote en breed opgezette datingsite

·         Je vindt hier leden van alle leeftijdsgroepen, met elke vorm van opleiding

·         Lexa is wat spontaner in gebruik dan een datingsite als Parship

·         Neem deel aan verschillende leuke en spannende offline evenementen waar je leden van online tegen het lijf loopt

·         Lexa heeft ook een handige app

·         Data wordt versleuteld verstuurd en bewaard

·         Begin je datingavontuur met een gratis account – de betaalde abonnementen zijn overigens niet heel duur.

Hoger opgeleiden site 9: Ourtime is speciaal voor hoger opgeleide 50-plussers

Ourtime is een site die je zeker moet uitproberen als je wat ouder bent.

·         Ourtime richt zich op de markt 50-plusers: veelal hoog opgeleid

·         Ourtime organiseert met regelmaat leuke evenementen

·         Handmatige controle van alle profielen

·         Beveiligde online chat

·         Matches geselecteerd op basis van zowel interesses, locatie als zelf opgegeven zoekcriteria

·         Tegenwoordig kun je bij Ourtime ook videobellen.

Hoger opgeleiden site 10: ook 50-plusmatch doet het goed bij hoger opgeleiden op leeftijd

Ken jij de unieke charme van 50-plusmatch al?

·         Ook deze datingsite richt zich specifiek op het segment senioren

·         Door medewerkers gecontroleerde profielen

·         Videobellen is ook een optie

·         Veel hoog opgeleide singles op leeftijd

·         Vul leuke quizzen in om elkaar beter te leren kennen

·         Schrijf je nu gratis in.

Hoger opgeleiden datingsites door Radar, Kassa en Consumentenbond beoordeeld

Ook Radar, Kassa en de Consumentenbond hebben zich uitgebreid gebogen over het grote aanbod datingsites voor hoger opgeleiden. De Consumentenbond heeft veel geschreven over de kwaliteit, betrouwbaarheid en inachtneming van de privacy door datingsites. Het blijkt dat bij veel datingsites de matchingsmechanismen niet deugen: matches zijn vaak willekeurig. De Consumentenbond heeft het Keurmerk Veilig Daten in het leven geroepen.

De beste keuzes nog eens in onze overzichtelijke vergelijker

Hieronder vind je nogmaals de best beoordeelde datingsites voor de wat intellectuelere mensen in onze handige vergelijker. Zoals je ziet, hebben we de optie ‘hoog opgeleid’ alvast voor je aangevinkt, zodat je direct ziet welke in deze categorie het best beoordeeld zijn.

Hoger opgeleiden datingsites: onze bronnen

Dit artikel over datingsites voor hoger opgeleiden is onder meer tot stand gekomen aan de hand van deze bronnen:

·         https://www.consumentenbond.nl/online-kopen/datingsites-en–apps

Jouw vervolgstap op het gebied van datingsites

In dit artikel hebben we de beste datingsites op het gebied van hoger opgeleiden daten met je besproken. Elk van de datingsites in de top 10 is een persoonlijke aanrader. Het is nu aan jou een datingsite uit te kiezen die het beste aansluit bij je individuele wensen. Hiervoor raden we je in ieder geval aan je goed in te lezen. Kijk naar onafhankelijke reviews net als de onze en open wellicht links en rechts een gratis account om de website te leren kennen.