Inhoud van deze pagina:

De beste christelijke datingsites: deze datingsites hebben een christelijke insteek

Ben jij christen en op zoek naar een leuke datingsite waar de christelijke normen en waarden in een hoog vaandel staan? Dan ben je hier aan het juiste adres, want in dit artikel gaan wij de tien beste christelijke datingsites met je bespreken. Hier zitten ook datingsites tussen die niet per definitie christelijk zijn, maar waar je je als christen wel op je plek zult voelen. Met andere woorden: er zit meer dan genoeg variatie in het aanbod en dat is uiteindelijk alleen maar goed.

De beste christelijke datingsites uitgebreid door ons onderzocht

Persoonlijk zij we op de redactie niet per se praktiserend christelijk, maar we zijn wel opgegroeid met de christelijke normen en waarden. Kortom: we vinden het belangrijk dat ieder lid van de samenleving een eigen plekje kan vinden waar hij of zij volledig tot het recht kan komen. In de praktijk zal blijken dat christelijke datingsites in veel opzichten niet zo verschillend zijn als andere datingsites. Vandaar dat we prima in staat zijn te reviewen.

Roots is volgens ons de allerbeste christelijke datingsite

Om maar met de hemelpoort in huis te vallen: wat ons betreft, is Roots de allerbeste algemene christelijke datingsite. Waar hem dat nu precies in zit? Deze datingsite is te gebruiken als overzichtelijke website, maar ook als handige app. Je kunt er ook een gratis abonnement op aanmaken. Op de website vormen Bijbelse normen en waarden het belangrijkste uitgangspunt.

Roots heeft een scherpe prijs

Roots is een uitstekende datingsite waar je relatief weinig geld kwijt bent. Een full membership van Roots kost je 8,50 euro in de maand. Maar je kunt ook kiezen voor een gratis profiel. Roots biedt een veilige dateomgeving voor christenen. Je komt hier veel christelijke profielen tegen die ook nog eens volledig geverifieerd zijn. je kunt je gratis voor de site inschrijven en lokaal in contact komen met de leukste christelijke singles uit je omgeving.

>> Tip: maak hier een gratis account aan bij Roots

Waarom wij geschikt zijn als christelijke datingsite reviewers

wij hebben een christelijke achtergrond, al zijn we misschien niet allemaal meer praktiserend christen. We vinden het in ieder geval heel belangrijk dat iedereen zichzelf kan zijn en een veilige omgeving vindt om online te date. Wist je dat wij al heel wat datingsites – christelijk of niet – gereviewd hebben en zo een goed beeld hebben kunnen vormen van het grote aanbod. We hebben een helder beeld van waar een goede datingsite aan moet voldoen.

Het aanbod christelijke datingsites kritisch bekeken

Het is altijd belangrijk dat je het aanbod datingsites kritisch bekijkt, of het nu christelijke datingsites of niet. er zijn verschillende punten waarop je de kwaliteit van een datingsite kunt beoordelen.

·         Christelijke normen en waarden

Het allerbelangrijkste van een christelijke datingsite is natuurlijk dat de christelijke normen en waarden in acht worden gehouden. Dit kun je op verschillende manieren meten, zoals in hoe de site is ingedeeld, hoe profielen worden weergegeven, hoe je aan andere profielen wort gematcht en hoe je contact kunt opnemen met andere leden. Ook is het belangrijk dat leden die de christelijke waarden (ernstig) overschrijden, worden geweerd en verbannen.

·         Belang van spiritualiteit

Gelovige christenen kenmerken zich door hun spiritualiteit – hun geloof in Christus, de Heer en de verlossing. Zij kijken naar Christus voor spiritueel leiderschap. Die spiritualiteit is ook wat gelovige christenen in elkaar zullen zoeken – het is de belangrijkste wijze van binding.

·         Zoektocht nar serieuze relaties

Christelijk daten zal zich kenmerken door een zoektocht naar serieuze relaties. Datingsites als Tinder, waar het vooral draait om het aangaan van snelle contacten, zullen voor de meeste christenen dus meteen al afvallen. Hetzelfde geldt voor datingsites als NovaMora, waar alles draait om het aangaan van affaires en kortstondige erotische avonturen als one night stands.

Scepsis over christelijke datingsites

Zijn christelijke datingsites wel echt levensvatbaar? Dat vroegen wij ons in eerste instantie af. We kenden namelijk maar misschien één of twee christelijke datingsites van naam voor we ons onderzoek begonnen. Gelukkig beek dat er genoeg (kleine) christelijke datingsites bestaan waarop christenen elkaar kunnen ontmoeten en elkaar op vertrouwelijke wijze beter kunnen leren kennen. Kortom: er zit genoeg leven in christelijke sites en dat gaan we aantonen.

Welke beloften zullen christelijke datingsites doen? Mag je dat zomaar geloven?

Christelijke datingsites zullen beweren godsvrucht te stimuleren en christenen een veilige, vertrouwde plek te bieden waar zij elkaar beter kunnen leren kennen. Meestal kun je van die beloftes van christelijke datingsites wel op aan – liegen is immers een zonde. Het enige grote nadeel dat je van een christelijke datingsite zou kunnen ondervinden, is dat informatie over prijzen en geboden service en dergelijke niet duidelijk zijn. Is de site transparant genoeg?

Een christelijke datingsite in de praktijk beoordeeld: zo pak je dat aan

Als je een christelijke datingsite gaat beoordelen, zijn er veel dingen waarop je moet letten. Meestal verschillen deze zaken niet of nauwelijks met waar je op let als je een ander soort datingsite beoordeelt. Beoordeel je een datingsite in de praktijk? Let in ieder geval op het volgende:

De prijs-kwaliteitverhouding

Je mag ervan uit gaan dat de datingsites die het duurst zijn ook het meest te bieden hebben. Is dat niet het geval? Dan is er sprake van een slechte prijs-kwaliteitverhouding. Vermijd datingsite die een slechte prijs-kwaliteitverhouding hebben, want die zijn niet de moeite waard.

De service

Van een datingsite mag je ook verwachten dat je goede service krijgt, zeker als je betalend lid bent. Denk bij service onder andere aan de bereikbaarheid van de helpdesk, de snelheid waarmee vragen beantwoord worden en de kwaliteit van de antwoorden. Is personeel vriendelijk?

Kwaliteit van je matches

Bijna alle datingsites zullen actief op zoek gaan naar het vinden van matches voor je. Vaak moet je hiervoor verschillende vragenlijsten doorlopen en wordt er op basis van je antwoorden gematcht. De beste datingsites gebruiken hiervoor een bijna wetenschappelijke aanpak.

Aantal leden

Ook niet onbelangrijk is het aantal leden dat je op een datingsite terug kunt vinden, want hoe meer vissen er in de vijver zwemmen, hoe groter de kans dat je iemand vindt die bij je past.

Reviews van gebruikers

Het grote voordeel van het internet is dat je heel makkelijk kunt achterhalen hoe gebruikers van de datingsite over de site denken. Je hoeft alleen maar de naam van de datingsite in een zoekmachine op te geven en dit te vergezellen met de term “review”. Zo kom je snel en gemakkelijk alles over de datingsite te weten dat je te weten wilt komen, vaak tot in details.

Wat zeggen ervaren onderzoeksinstituten?

Wij hechten ook veel waarde aan wat organisaties als Radar, Kassa en natuurlijk de Consumentenbond over datingsites geschreven hebben. Deze hebben misschien nog niet over christelijke datingsites in het bijzonder geschreven, maar wel over datingsites in het algemeen.

De tien beste christelijke datingsites

Zoals gezegd, bespreken we in dit artikel de 10 beste christelijke datingsites. Je vindt ze hieronder. Hoewel ze misschien sterk op elkaar lijken, moet je goed letten op onderlinge verschillen.

Christelijke datingsite 1: Roots heeft een full Membership voor de scherpste prijs

Wat mag je precies verwachten van christelijke datingsite Roots?

·         Je kunt een gratis profiel aanmaken

·         Als betalend, Full member betaal je maar een bescheiden bedrag van 8,50 euro in de maand

·         Je komt alleen christelijke singles met geverifieerde profielen tegen

·         Handmatige controle van nieuwe profielen

·         Je vertelt in het kort wie je bent en voegt leuke, bijpassende foto’s en afbeeldingen toe

·         De persoonlijkheidstest helpt je beter matchen

·         Op deze christelijke datingsite zijn al maar liefst ruim 35.000 leden actief of actief geweest.

>> Tip: maak hier een gratis account aan bij Roots

Christelijke datingsite 2: Opzoeknaarjou.nl is de beste algemene keuze voor christelijk daten

We hadden het al verklapt: wat ons betreft is Opzoeknaarjou.nl de beste algemene keuze christelijke datingsite:

·         Je gebruikt de website ook als app

·         Je kunt bij Opzoeknaarjou.nl ook een gratis abonnement beginnen

·         Een full membership kost met 6,58 euro in de maand helemaal niet veel

·         Het uitgangspunt van de website vormen de Bijbelse normen en waarden

·         Ervaren en professionele helpdesk

·         Nadeel: op dit moment heeft Opzoeknaarjou.nl zo’n 4000 actieve leden en is daarmee nog vrij kleinschalig.

Christelijke datingsite 3: Samenchristen.nl heeft veel verschillende chatopties

Ben jij al beken met Samenchristen.nl? op deze datingsite is alles gericht op samen christen zijn.

·         Na aanmelding vul je vragenlijsten in waarmee de site betere matches voor jou kan samenstellen

·         Samenchristen.nl valt met een gratis abonnement gratis uit te proberen

·         Je privacy is goed beschermd – je kunt foto’s anonimiseren en zelf aangeven wie welke foto krijgt te zien

·         Heel veel chatmogelijkheden

·         Bovendien zit aan je abonnement geen opzegtermijn verbonden. Dit houdt ook in dat abonnementen niet stilzwijgend verlengd worden, zoals dat bij andere datingsites nogal eens is.

Christelijke datingsite 4: Funkyfish voor christelijke Nederlanders én Belgen

Funkyfish is een christelijke datingsite met één van de leukste namen. Dit is wat je ervan mag verwachten:

·         Voor een christelijke datingsite is Funkyfish met 25.000 leden relatief groot

·         Op deze site vind je zowel Nederlandse als Belgische singles

·         Vriendschappen en relaties worden op Funkyfish allebei gezocht en gevonden

·         Als je voor een jaarabonnement kiest, ben je met 3,30 euro heel voordelig uit

·         Je kunt ook met een gratis account berichten sturen

·         Over tarieven en het verwijderen van profielen bestaat grote transparantie

·         Nadeel: in ruil voor de goedkope abonnementskosten krijg je wel met flink wat advertenties te maken.

Christelijke datingsite 5: bij Christianmatch.nl kun je daten én goede gesprekken voeren

Ken jij de kracht van Christianmatch al?

·         Deze christelijke datingsite is ideaal voor het vinden van gelijkgestemden voor vriendschappen en relaties

·         Kies voor verschillende abonnementen – het jaarabonnement, voor 5 euro in de maand, is het voordeligst

·         Je kunt gebruik maken van een handige proefperiode van twee weken

·         De homepage staat vol ervaringsverhalen van actieve leden

·         Nadeel: datingtips en overige aanvullende informatie ontbreken.

Christelijke datingsite 6: Ichthusdate heeft een heel kleinschalige opzet

je kunt natuurlijk ook kiezen voor een kleinschaligere site als Ichthusdate.

·         Deze datingsite heeft een erg vertrouwde en hechte community

·         Kom makkelijk in gesprek met andere christelijke singles

·         Met de hand gecheckte profielen

·         Maak gebruik van de eerste twee weken gratis proefperiode

·         Matches op maat naar aanleiding van de informatie op je profiel

·         Stuur berichten, plaats knipogen of werk vriendenlijsten bij.

Christelijke datingsite 7: Crosspoint hanteert een heel bescheiden tarief

Ook Crosspoint is een christelijke datingsite die we zeker kunnen aanraden.

·         Crosspoint bestaat alweer sinds 2004 en is één van de grootste, meest vertrouwde christelijke datingsites van Nederland

·         Leden van alle denkbare christelijke stromingen zijn welkom (vandaar de naam “Crosspoint”)

·         De gratis proefperiode duurt maar liefst een maand

·         Voor een betaald abonnement betaal je gemiddeld 7,50 euro in de maand – niet al te veel

·         Relatief veel leden

·         Nadeel: omdat de site wat rommelig oogt, is deze niet altijd even gebruiksvriendelijk.

Christelijke datingsite 8: van alle christelijke datingapps is OHallo het meest veelzijdig

OHallo is ook zeker een datingsite die je als vrijgezelle christen moet uitproberen.

·         De profielen op OHallo zijn erg gedetailleerd en zitten overzichtelijk in elkaar

·         In één jaar tijd al liefst 2.400 actieve Nederlandse leden

·         De site van OHallo wordt regelmatig helemaal geüpdatet

·         OHallo is een christelijke datingsite die gratis te gebruiken is

·         Nadelig: get betaalde OHallo plus is wat duurder dan andere christelijke dating alternatieven.

Christelijke datingsite 9: ChristianCupid bestaat als internationaal christelijke dating platform

Ken jij ChristianCupid al? Ook hier kun je als christelijke vrijgezel goed terecht.

·         Op deze datingsite kom je vrijgezelle christenen van over heel de wereld tegen

·         Je kunt hier zowel op zoek naar relaties als vriendschappen gaan

·         Een gratis account aanmaken is mogelijk

·         Zo’n account aanmaken duurt bovendien maar een paar minuten

·         Ken jij het Cupid Media Network al? Dit beheert 30 verschillende internationaal opererende datingsites

·         Nadeel: wat nu als je ideale partner zich in het buitenland bevind?

Christelijke datingsite 10: of beproef je geluk bij Lexa – Nederlands allergrootste datingapp

Natuurlijk kun je ook kiezen voor een datingsite die niet alleen voor christenen is.

·         Lexa is een ontzettend grote Nederlandse datingsite waar je ook veel mensen vindt die niet christelijk zijn

·         Het aanbod christelijke singles blijft ook op Lexa groot

·         Met een gratis account kun je alvast rondkijken en leuke contacten leggen

·         Abonnementen voor eerlijke, scherpe prijzen

·         Het invullen van je profiel kan op veel creatieve manieren

·         Leuk browsen door verschillende profielen

·         Ook leuke en gezellige offline events

·         Nadeel: abonnementen worden zonder waarschuwing automatisch verlengd.

Dit zijn de beste christelijke datingsites volgens onze collega-experts…

Benieuwd naar wat Kassa, Radar en de Consumentenbond over zelfvertrouwen cursussen te melden hebben? Deze organisaties hebben nog niet heel veel over christelijke datingsites in het bijzonder geschreven, maar wel over datingsites in het algemeen. Hieruit blijkt onder andere dat er nogal eens sprake is van nepprofielen, van slechte matches en beperkte mogelijkheden van gratis lidmaatschap. Maar gelukkig is er voor elke site ook veel positiefs te melden.

Beste christelijke datingsite volgens Tros Radar

Tros Radar heeft ChristianMatch uitgeroepen tot de beste datingsite voor een christelijk publiek, op basis van een enquête onder 2200 internetgebruikers. De site komt hiermee zelfs boven grote en populaire datingsites als Lexa en Parship. ChristianMatch biedt een gratis proefabonnement aan en wordt inmiddels door ruim 50.000 verschillende leden gebruikt.

De beste keuzes nog eens in onze overzichtelijke vergelijker

Hieronder vind je nogmaals de best beoordeelde datingsites voor mensen die hun religieuze traditie hoog in het vaandel hebben, in onze handige vergelijker. Zoals je ziet, hebben we de optie ‘religieus’ alvast voor je aangevinkt, zodat je direct ziet welke in deze categorie het best beoordeeld zijn.

Gebruikte bronnen voor ons christelijke datingsites onderzoek

Dit artikel is aan de hand van de volgende bronnen geschreven:

·         https://www.consumentenbond.nl/online-kopen/datingsites-en–apps

·         https://christelijknieuws.nl/news/2774/ChristianMatch-beste-christelijke-datingsite-volgens-Radar.

Jouw vervolgstap op het gebied van christelijke datingsites

Dus: in dit artikel hebben we onze top 10 christelijke datingsites met je gedeeld. Hoewel we in eerste instantie wat sceptisch waren, is toch wel gebleken dat christelijke datingsites meer dan genoeg te bieden hebben. Elk van de namen in deze lijst raden we je persoonlijk aan. Het is nu aan jou de datingsite uit te kiezen die het beste aansluit bij je wensen. We wensen je veel succes bij het vinden van de perfecte christelijke datingsite en misschien wel een vaste relatie.