Inhoud van deze pagina:

Review & Ervaringen: Daan de Ram

Dating coach worden of je ontwikkelen tot flirtexpert? Daan de Ram weet er alles van. Niet omdat hij dit als kleine jongen al wilde of zich dit als jongvolwassene als doel had gesteld. Nee, Daan is eigenlijk een beetje in het vak van dating coach gerold door zijn persoonlijke situatie. In deze review lees je meer over hem en over wat hij jou kan bieden.

Hulp nodig bij contact leggen? Daar zijn dit soort goeroes dus voor

Niet iedereen groeit op met een flinke dosis zelfvertrouwen en de vaardigheden om gemakkelijk met andere te communiceren. Contact leggen met het andere geslacht is dan nóg een brug verder en dan hebben we het nog niet eens over romantische contacten.

Waarom deze review over Daan de Ram?

Zelfs als je niet van dating apps of dating coaches houdt, kun je er tegenwoordig bijna niet meer omheen. We werken allemaal – grotendeels – van thuis uit, hebben onze home gym goed uitgerust tijdens Corona waardoor we de sportschool niet meer hoeven te bezoeken en in onze vrije tijd kijken we het liefst Netflix of spelen we urenlang games. Eten of boodschappen worden tot aan je voordeur gebracht, dus je hoeft die luie stoel niet meer uit te komen.

Dit heeft automatisch als gevolg dat de kans dat je iemand tegenkomt – of dit nou tot iets romantisch uit kan groeien of niet –  zeer sterk afgenomen is. Je gaat niet meer naar de supermarkt voor boodschappen en niet meer naar de bioscoop voor een film. Wanneer kwam jij voor het laatst buiten? Wanneer sprak je spontaan iemand aan om een praatje te maken of was er een aanleiding om het gesprek te openen? (oeps, je laat je goedkope kant-en-klaar noodles bij de kassa vallen)

Waarom opletten bij liefdesadviezen of hulp op romantisch vlak?

Elke maker van een app of elke coach wil zijn product of dienst zo vaak mogelijk verkopen om er (goed) van te kunnen leven. Deze wereld draait nog steeds niet om ruildiensten en dus moet er geld in het laatje komen. Je hebt als dating coach ook je hypotheek of huur die je moet betalen en dat betekent: je ideeën omzetten in een strategie die geld oplevert. Helaas is niet alle hulp op liefdesgebied even goedbedoeld of even effectief.

Hoe kan een app of coach je nou helpen in je liefdesleven?

We houden er niet van als een stukje techniek het overneemt van wat je als mens eigenlijk van nature zou moeten kunnen. Helaas is het gewoon niet anders en hebben apps een vaste plek in ons bestaan gekregen. Ook coaching op romantisch vlak is de normaalste zaak van de wereld. Is het jammer? Ja, want het liefst laat je de natuur zijn gang gaan. Tegelijkertijd komt het aanbod goed uit, want we leven nu anders dan vroeger. Daan de Ram weet hier alles van.

Wat is Daans doel in het leven?

Met zijn aanbod hoopt hij jou de handvatten te kunnen geven om juist wél (en op een gemakkelijkere manier) in contact te komen met vrouwen. Hij heeft zelf ervaren hoe je jezelf in de weg kunt zitten met je looks of verkeerde openingszinnen. Hij weet wat wel en niet werkt en voelt mee met zijn doelgroep. Daarom zijn er verschillende bronnen die je via Daan de Ram aan kunt boren.

Welke criteria gebruik je bij een dating coach als Daan de Ram?

Het ligt een beetje aan je persoonlijkheid wat voor coach voor jou het beste werkt. We noemen een aantal zaken:

 • Als je echt enorm verlegen bent en/of al verschillende trauma’s hebt overgehouden aan contact met vrouwen of echt diepliggende problemen met de vrouwen in je leven hebt (moeder, zus, meisjes in de klas), is een online coach of online programma misschien niet het juiste middel voor jou. Misschien is het in deze situatie handiger dat je eerst jezelf beter leert kennen, voordat je weet wat je een (vluchtige) relatie te bieden hebt en hoe je dit kunt bereiken.
 • Wil je wel een gokje wagen? Ben je niet superverlegen, maar gaat het jou juist om wat tips om net even dat ijs te breken voordat je er iets stoms uitgooit met al je zenuwen in dat eerste contactmoment? Dan kan Daan de Ram met zijn diverse aanbod wel iets voor jou betekenen.

Wat Daan de Ram te bieden heeft

Op de website van Daan de Ram (attractiongym.nl) zie je een compleet overzicht van wat hij voor je kan doen. Je kunt onder andere kiezen uit het volgende:

 • Informatie en tips via zijn YouTube-kanaal
 • Gratis blogartikelen met tips en trucs, adviezen voor een soepel en spontaan contact, waarschuwingen wat juist niet te doen, et cetera
 • Dating Coaching (online of op locatie)
 • Dating Cursussen (in de vorm van boeken, trainingen en video’s)

Het aanbod van Daan de Ram iets concreter beschreven

De bovenstaande onderdelen worden opgesplitst in de volgende delen:

YouTubeMeer dan 100 video’s met feedback, tips, veelgemaakte fouten en andere nuttige informatie
BlogVersieren & Dates Online Dating Vrouwen beter begrijpen Aan jezelf werken Relaties
Dating CoachingHet VIP Programma De Summer Bootcamp Het Attraction Bootcamp Het Jaarprogramma
Dating CursussenGeheim van de Aantrekkingskracht FLOW God Mode BerichtenBaas CharismaGod RelatieBaas ConversatieKoning Sociale Superster De SeksGod Methode
1:1 coachingHierbij gaat het om persoonlijke gesprekken waarvoor je een uurtarief betaalt.

Wat je moet weten over dating coaching en dating cursussen van Daan de Ram

Bij de cursussen kan het gaan om:

 • Een boek of e-book
 • Video’s
 • Live coaching (bijvoorbeeld tijdens summer bootcamp)
 • Online coaching / een online programma (opgenomen modules)
 • Een-op-een gesprekken met coach Daan

Kosten van Daan de Ram aanbod

Het geheim van de aantrekkingskrachtBoek: 19,95 euroe-book: 7,00 euro
FLOWStandaard: 5 maandelijkse termijnen van 70 euro of 327 euro bij betaling in een keerPRO:  5 maandelijkse termijnen van 90 euro of 397 euro bij betaling in een keer
God ModePrijs bekend na eerste coach call*
BerichtenBaas297 euro bij betaling in een keer of 4 maandelijkse termijnen van 87 euro
CharismaGod247 euro bij betaling in een keer of 4 maandelijkse termijnen van 67 euro
RelatieBaasLite: 200 euro bij betaling in een keer of 3 maandelijkse termijnen van 75 euroPro: 397 euro bij betaling in een keer of 3 maandelijkse termijnen van 145 euroElite: 1000 euro bij betaling in een keer of 5 maandelijkse termijnen van 220 euro
Conversatie Koning97 euro
Sociale Superster197 euro bij betaling in een keer of 5 maandelijkse termijnen van 47 euro
SeksGod Methode27 euro
VIP programmaPrijs bekend na eerste coach call
Summer BootcampPrijs bekend na eerste coach call
Attraction BootcampPrijs bekend na eerste coach call
JaarProgrammaPrijs bekend na eerste coach call
1-op-1 Gesprekken met Daan500 euro per uur

* De coach call die je inplant met Daan (of een van de andere coaches) gaat niet alleen in op het programma en de prijs, maar ook of het programma wel voor jou geschikt is.

Onze ervaring met de aankoop van een product of inplannen van een coach call

Laten we beginnen bij het inplannen van zo’n persoonlijke call, want voordat we geld overboeken willen we wel weten wat een programma exact kost. Het aparte is dat je – voordat je bij de agenda komt om een gesprek in te kunnen plannen – een hele rits vragen krijgt. Het gaat over je toewijding en wat je uit het programma wilt halen, maar ook hoeveel je eraan wilt besteden. We vragen ons een beetje af waarom het van belang is te weten of iemand 100 euro of meer dan 10.000 euro wil geven.

Bij de agenda blijkt vervolgens dat er geen afspraken te maken zijn op het moment dat wij dit proberen. Het kan zijn dat dit aan de vakantieperiode ligt (het is bijna juli). Maar er wordt ook geen alternatief geboden. Voor het feit dat bij bijna de helft van het aanbod staat dat je daar eerst een coach call voor nodig hebt, vinden we het een beetje jammer hoe dit vervolgens afloopt. Het is een beetje een domper op ons enthousiasme en onze interesse in de producten.

Bekijk hier onze reviews van zijn producten

Is het aanbod van Daan de Ram het uiteindelijk ook waard?

Toegegeven, de bedragen lopen sterk uiteen en zijn vaak niet mis. Het gaat niet om die 27 euro voor de SeksGod Methode, al vragen we ons af of je niet beter samen kunt ontdekken in plaats van uit een boekje een methode overnemen. Tel je vijf maandelijkse termijnbedragen van 220 euro bij elkaar op, dan heb je toch al een leuke vakantie bij elkaar gespaard.

Of de investering in een product van Daan de Ram het voor jou waard is, kunnen wij eigenlijk niet bepalen. Wij weten niet hoeveel moeite het je nu kost om contact met vrouwen te leggen en vaker met dezelfde vrouw op date te gaan. Wil je vluchtig contact of zoek je een vaste relatie? Het zijn kernvragen waarbij het antwoord aangeeft hoeveel je er voor over zou hebben.

De 1-op-1 coaching vinden we voor wat betreft de prijs echt idioot. 500 euro voor een uur dating coaching? Wat zou dat dan wel niet op moeten leveren om het dit bedrag waard te laten zijn? We hebben het dan ook niet geprobeerd.

Wat vinden wij inhoudelijk van het aanbod van Daan de Ram?

Daan komt over als een zelfverzekerd persoon en wij kunnen ons voorstellen dat onzekere mannen tegen hem opkijken en zijn skills willen leren. Ook in het persoonlijke contact met Daan was het duidelijk dat hij een sterke, charismatische mannelijke energie over zich heen had. Waar wij ons wel bewust van zijn, is dat geen enkele ‘methode uit het boekje’ voor 100% hoeft te passen bij de vrouwen die er op je pad komen. Soms is het veel belangrijker om authentiek te zijn (en ja, hier moet je dus eerst jezelf goed voor kennen en weten wat je wilt), dan om een trucje te leren. Mensen prikken hier snel doorheen.

Kan een pakkende openingszin helpen in de kennismaking? Ja, het kan zeker die eerste minuut of paar minuten makkelijker maken, maar als je na je gevatte ice breaker met je mond vol tanden staat, heb je alle moeite voor niks gedaan.

Voor- en nadelen van al het aanbod van Daan de Ram

Voordelen

 • Als je echt van toeten nog blazen weet, kan een steuntje in de rug altijd helpen.
 • Als je het geld hebt en denkt zelfvertrouwen uit een van de programma’s te kunnen halen, is het dat ook waard. Wij zeggen: maak je doel concreet en wijk niet van je pad af totdat je dit bereikt hebt.
 • Er is al veel gratis materiaal op de website van attractiongym.nl te vinden, zoals het blog en filmpjes op YouTube. De categorieën maken het gemakkelijk om dat te vinden waar je naar op zoek bent.

Nadelen

 • Als het gaat om je contact met vrouwen (of mensen in het algemeen), gaat het vooral om doen en niet om ‘lezen over’ of ‘kijken naar’. Je moet erop uit en gewoon iets proberen. Zo ontdek je ook wat bij jou past en wat je waardevol vindt aan het contact. Je leert van je fouten en leert jezelf beter kennen en je verwachtingen managen.
 • Een programma kost best veel geld als je het gewoonweg niet hebt. Daan de Ram heeft het ook het hele pakket met een fikse korting, maar dan nog vinden wij dat het om een groot bedrag gaat.

Een aantal concurrenten van Daan de Ram zijn…

Versiercoach.nlTim Veninga
Denisejanmaat.nlDenise Janmaat
Lovehacks.nlVrouwelijke coach
Markxcoaching.nlSimon Markx

Waarom niet gewoon op datingtips Googlen?

Er is niks op tegen om openingszinnen of andere trucjes van het internet te gebruiken. Voor jou kan het echter helpen om hands-on begeleiding te krijgen en je angst (als die diep zit) te confronteren. Je moet er gewoon een keer doorheen en dan zul je zien dat het steeds makkelijker gaat. Levert elk gesprekje dat je aanknoopt dan de liefde van je leven op of duik je dezelfde avond nog met elkaar het bed in? Nee, die garantie heb je nooit, maar je komt wel altijd dichter bij je droombeeld.

Wat moet je startsituatie zijn voor deelname aan een programma van Daan de Ram?

Je moet niet alleen het geld ervoor overhebben, maar er ook klaar voor zijn. Je moet willen en eindelijk het lef hebben om niet alleen maar te denken over, maar het ook gewoon te doen. Voor elk soort contact met een ander, heb je die ander ook nodig. Je kunt het niet alleen doen. Investeren zit hem dus vooral niet alleen in geld, maar ook in tijd en energie. Je moet op je bek durven gaan en weer opstaan en er weer vol voor durven gaan.

Stappenplan voor succesvol daten

Er kan geen stappenplan met specifieke tussenstapjes bestaan die beschrijft hoe je aan een vrouw (voor korte of lange tijd) komt. Je bent een mens en geen robot. Dat je gezamenlijke interesses hebt of allebei introvert bent kan helpen, maar is ook geen garantie voor succes. Hoe vaak hoor of lees je niet dat twee mensen zich juist niet (meer) tot elkaar aangetrokken voelen omdat ze te veel op elkaar lijken?

Seks, liefde en relaties draait allemaal om een bepaald spanningsveld en dat is er of dat is er niet. Je kunt het niet dwingen. Je kunt het niet tot in de puntjes voorbereiden met een spreekschema. Je kunt je als iemand anders voordoen en hier iemand mee lokken, maar uiteindelijk val je dan toch door de mand. Misschien heb je dan al wel bereikt wat je wilde bereiken, maar houdt het daarna snel op. Als dat je doel was, is het natuurlijk prima voor jou, maar niet voor de andere partij…

Hoe ging het er vroeger aan toe als je contact met vrouwen wilde?

‘Vroeger was alles anders’, je hoort je ouders of oma nog zeggen. En dat is natuurlijk ook zo. Je kwam elkaar op school, tijdens de dansles, sport, muziekles of andere hobby tegen. Je ging werken en leerde daar weer mensen kennen en via via kwam je dan in contact met anderen. Deze natuurlijke vorm van contact leggen is stukken minder geworden nu we meer ‘online’ leven en thuiswerken. Het maakt het bestaan van dating apps en dating coaches legitiem.

Samenvatting andere reviews en ervaringen met Daan de Ram

RecensentSamenvatting review
Hetnlpcollege.nlScore: 4,5 van 5 sterren De reviewer is enthousiast en positief over het aanbod en de onderliggende theorie.
Bol.comScore: 4,9 van 5 sterren Er zijn 122 reviews bij het boek ‘Geheim van de aantrekkingskracht’. Er zijn slechts 2 reviews die maar twee sterren geven, de rest is allemaal vier en vijf sterren. Lezers zijn te spreken over de theorie (methoden) en de praktijkvoorbeelden die in het boek toegelicht worden.
Scharrelplek.nlDe gebruiker is positief over Daan de Ram, omdat hij na aanmelding direct toegang tot de online bronnen heeft gekregen.

Ervaringen Radar, Kassa of Consumentenbond

Op de website van Kassa staat een audiofragment van Daan de Ram en hierin gaat hij in op daten en dat het voor sommigen niet zo vanzelfsprekend gaat. De Consumentenbond heeft geen artikel over Daan de Ram specifiek, maar gaat wel in op dating sites en dating apps. Het panel vergelijkt 15 aanbieders van dit soort diensten en een groot aandachtspunt is de prijs en het bestaan van nepprofielen.

Radar heeft twee interessante bronnen met informatie. Enerzijds belichten ze de risico’s van online daten en anderzijds geven ze tips voor wanneer je na het online kennismaken iemand in het echt wil gaan ontmoeten.

Bronnen:

Garanties van Daan

Bij diverse programma’s spreekt Daan de Ram over de garanties die hij geeft. Hiervoor moet je wel aan kunnen tonen dat iets niet voor jou gewerkt heeft, anders krijg je je geld natuurlijk nooit terug. Wij vragen ons af hoe vaak het in de praktijk voorkomt dat iemand zijn geld terug durft te vragen, zeker als je het al moeilijk vind om contact te leggen.

Kortingen mogelijk?

Je krijgt alleen korting als je in een keer betaalt en niet in meerdere maandelijkse termijnen. Die korting kan echter wel interessant zijn als je toch een programma van Daan de Ram wilt volgen. Bij het duurste programma scheelt het je 100 euro en dat is toch best een aardig bedrag.

Gratis media van Daan de Ram

Op YouTube vind je heel veel gratis filmpjes met Daan de Ram en eventuele gastsprekers. Zie:

Conclusie: Wel of niet deelnemen aan een programma van Daan de Ram of zijn boek kopen?

Wij zijn erg positief over Daan de Ram en zijn aanbod. We realiseren ons dat er een duidelijke doelgroep is die behoefte heeft aan de gecreëerde programma’s. We vragen ons wel af in hoeverre je echt persoonlijke begeleiding bij je ontwikkeling tot ‘flirtkoning’ krijgt. Ga je namelijk op je bek, dan is er volgens ons weinig vangnet en ben je misschien verder van huis dan van te voren. Zorg er dus voor dat je genoeg begeleiding vraagt aan de hulpcoaches van Daan, of dat je een goede, ondersteunende omgeving voor jezelf creëert als je met de videocursussen van Daan aan de slag gaat.

ReviewDaan de Ram met diverse producten
SamenvattingEr is zeker een groep mannen die zal vallen voor de overtuigende wijze waarop Daan de Ram zijn producten brengt. Voor ons persoonlijk geldt dat in ieder geval wel: we zijn erg onder de indruk van Daan. Of het ook voor iedereen hetzelfde effect heeft en doelen behaald worden, hangt volgens ons toch meer van de persoon in kwestie af dan een (online) programma.
Review doorRedactie
Beoordeling5/5 ⭐⭐⭐⭐⭐

Bekijk hier onze reviews van zijn producten

Op jouw succes!